• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מופסד 60 אלף שקל...

• פותח הנושא פותח הנושא New_Name
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני לא מכיר בן אדם אחד שהתעשר מלהיות שכיר ולעבוד כל החיים,

אין כסף בלי סיכון, מי שפותח עסק - מסתכן , סטארטאפ - סיכון, השקעות - סיכון
אני מכיר עשרות וכנראה מאות שבחשבון הבנק שלהם יש מיליוני שקלים למרות שהם שכירים ועבדו כל החיים. הם עבדו מאוד קשה ונתנו ערך מאוד גדול למעבידים שלהם וללקוחות שלהם. תתמקצע בתחום שלך ותהיה בטופ של המקצוע שלך והפיצוי הכספי יגיע. לא חייבים להיות הכי טוב בארץ, מספיק להיות אחד מבין כמה עשרות הטובים ביותר בתחום ספציפי.

לגבי הטענה השניה: אתה לא מבין לעומק מה זה סיכון. אתה מבלבל בין "סיכוי שיהיה הפסד" לבין תוחלת הרווח. מי שרוצה לעסוק בתחומים שיש בהם אי-ודאות, נניח השקעות, חייב להבין את ההבדל.

נעים מאוד, שמח להכיר ;)
אני שכיר. ולמרות שקשה לי להתרגל לכך, אני גם עשיר.
מה זה עשיר? גם אני יכול להגדיר את עצמי עשיר, אולי פחות עכשיו אבל בכל זאת
ובן כמה אתה? כן אם אמשיך לעבוד בתפקיד שלי עד גיל 50, מאמין שיהיה לי הרבה יותר ממליון ... אז ? לא חייתי את חיי כאדם עשיר וחופשי

ובן כמה אתה? כן אם אמשיך לעבוד בתפקיד שלי עד גיל 50, מאמין שיהיה לי הרבה יותר ממליון ... אז ? לא חייתי את חיי כאדם עשיר וחופשי
מיליון של עוד 25 שנה זה יהיה המשכורת בחודש....... כולם יהיו מיליונרים...... כדי להתעשר צריך ידע שאין למתחרים .... אחרת כולם יקנו את המדד וירוויחו את הרווח השנתי שמדברים עליו בקבוצה.....

לא כל כך ברור לי מה הציפיות שלך.
רוב האנשים שמצליחים להתעשר כשכירים מוצאים בעבודה יותר מאר דרך להפיק הכנסה. כנ"ל עצמאים שבדרך כלל עובדים יותר קשה משכירים (או לפחות ישנים פחות טוב בלילה עד שהם מתעשרים).
אם בעיניך אלו לא חיים ראויים ובכל זאת אתה מצפה להתעשר, עליך למצוא דרך אחרת שתאפשר לך להפיק הכנסה גבוהה באמצעות משהו נדיר שיש בך ואנשים מוכנים לשלם עליו או המון מזל.
מסחר יומי נופל בקטגוריה האחרונה.

מיליון של עוד 25 שנה זה יהיה המשכורת בחודש....... כולם יהיו מיליונרים...... כדי להתעשר צריך ידע שאין למתחרים .... אחרת כולם יקנו את המדד וירוויחו את הרווח השנתי שמדברים עליו בקבוצה.....
אולי מספיק כבר? ביקשו ממך כמה פעמים להפסיק לחטוף את השרשור הזה, ואתה ממשיך להטריל. השרשור הזה עוסק במישהו שהפסיד במסחר יומי, אז תפתח שרשור נפרד בנושא שלך, ותפסיק להתלבש על שרשור שמעניין אחרים.

מודרטורים? @yossik @בת העמק

אולי מספיק כבר? ביקשו ממך כמה פעמים להפסיק לחטוף את השרשור הזה, ואתה ממשיך להטריל. השרשור הזה עוסק במישהו שהפסיד במסחר יומי, אז תפתח שרשור נפרד בנושא שלך, ותפסיק להתלבש על שרשור שמעניין אחרים.

לא מפריע לי אישית
אני מתכנן להשאיר את זה פתוח, הסיפור לא נגמר, ואני מקווה שיהיה לו סוף טוב כי אני לא סוגר את התיק

זה דיון ציבורי.... אני לקחתי אותו לכיוון שבחרתי. לא מתאים לך אז אתה לא חייב להשתתף.....

לא מפריע לי אישית
אני מתכנן להשאיר את זה פתוח, הסיפור לא נגמר, ואני מקווה שיהיה לו סוף טוב כי אני לא סוגר את התיק
למרות כל הדברים שאמרו לך כאן.... אני חושב שזה דווקא טוב שהפסדת קצת כסף..... ככה לומדים.... יש אנשים שבגיל 50 מקבלים מכה בלי שלמדו להתמודד עם הפסדים ואז זה הכי קשה..... מה בכלל למדת מכל הקטע?

מה ההגדרה לאדם עשיר ומה ההגדרה לאדם חופשי בעיניך?

סלח לי שאני אומר את זה אבל אתה מציג את הדברים בצורה קצת ילדותית.

זה פשוט לא נכון. לרוב האנשים אין את היכולת או הרצון להשקיע סכום משמעותי במדד. רוב האנשים צריכים את הכסף הזה למחיה או דירה, או פשוט לא ירצו "לסכן" אותו בשוק ההון. אם אתה משקיע סכום משמעותי בשוק ההון, אתה במיעוט. (אולי לא בפורום, אבל כן במדינה)

זה פשוט לא נכון. לרוב האנשים אין את היכולת או הרצון להשקיע סכום משמעותי במדד. רוב האנשים צריכים את הכסף הזה למחיה או דירה, או פשוט לא ירצו "לסכן" אותו בשוק ההון. אם אתה משקיע סכום משמעותי בשוק ההון, אתה במיעוט. (אולי לא בפורום, אבל כן במדינה)
אני חולק עליך מכיוון שהיום חיסכון בפנסיה דרך מדדים זאת הדרך ההשקעה הנפוצה ביותר..... כי חובה לעשות זאת כי החוק מחייב! היום חלק ענק מההכנסה הולך לחיסכון בפנסיה דרך מדדים..... החוק מחייב להפריש 18.5% לפנסיה מכלל ההכנסה וזה לא קצת. זה ממש 1/5 מההכנסה שהולכים להשקעה במדדים כאשר חלק בטח הולכים לאגרות חוב ושאר השטויות....
הנה החוק

טעיתי במשהו?

אני חולק עליך מכיוון שהיום חיסכון בפנסיה דרך מדדים זאת הדרך ההשקעה הנפוצה ביותר..... כי חובה לעשות זאת כי החוק מחייב! היום חלק ענק מההכנסה הולך לחיסכון בפנסיה דרך מדדים..... החוק מחייב להפריש 18.5% לפנסיה מכלל ההכנסה וזה לא קצת. זה ממש 1/5 מההכנסה שהולכים להשקעה במדדים כאשר חלק בטח הולכים לאגרות חוב ושאר השטויות....
הנה החוק

טעיתי במשהו?
רוב הפנסיות הן במסלולים לפי גיל, שם הן לא 100% מניות, וחלקן של המניות יורד עם השנים. בסוף הפרישה הפנסיה במקרה הטוב תספיק לקצבה בסדר גודל של השכר שהפורש התרגל אליו. בשבילך מישהו כזה הוא מיליונר עשיר?

הנה החוק

טעיתי במשהו?

18.5% שמתוכם 30% הולכים לאג"ח מיועדות, כלומר 70% במסלול שהוא כמעט תמיד תלוי גיל וכולל בערך 35% מניות.
נשארנו עם בערך 4.5% מההכנסה שמושקעת במסלולי מניות.

רוב הפנסיות הן במסלולים לפי גיל, שם הן לא 100% מניות, וחלקן של המניות יורד עם השנים. בסוף הפרישה הפנסיה במקרה הטוב תספיק לקצבה בסדר גודל של השכר שהפורש התרגל אליו. בשבילך מישהו כזה הוא מיליונר עשיר?
אתה מתבלבל ביני לבין כותב הפוסט..... לא זכור לי שהתעסקתי מי עשיר ומי לא...... בכל ההודעות כאן התעסקתי שההשקעה במדדים גורמת להפסדי הון.....

18.5% שמתוכם 30% הולכים לאג"ח מיועדות, כלומר 70% במסלול שהוא כמעט תמיד תלוי גיל וכולל בערך 35% מניות.
נשארנו עם בערך 4.5% מההכנסה שמושקעת במסלולי מניות.
אוקי... אני מקבל את הטענה שלך!

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כעט יש לי 5,000$ דולר מתוך 30,000$ שהיו לי, להכניס אותם גם לחיסכון? אפשר, אני רוצה? לא? לעשות מה5000 האלה שוב 30000 בטווח של 10 שנים פלוס? אפשרי, אני ארגיש שהרווחתי? לא, הפסדתי בזמן קצר כסף, ואני רוצה כרגע למצוא נקודת איזון, להחזיר אותו או חלקו, וכן להמשיך להשקיע במניות גם אם זה אומר להפסיד עוד (כי כבר הפסדתי כלכך הרבה), זאת אומרת ירידיה של 50% בהתחלה זה לא ירידה של 50% כעט, אז בוא ננצל את זה (כמובן שגם עליה)
כואב לי שמכרתי, כי פיספתי עליה גדולה ביום אחד, שיכלה לתת לי קצת אוויר לנשימה ויותר אופטימיות, אני רוצה לסחור, יותר חכם, ולהחזיר את הכספים, גם אם זה סכום קטן כל יום, אין לי בעיה לחכות חודשים, אבל לא שנים, זהו. אם יש לכם הצעות לזה (כולל סיכון) אשמח לשמוע מה אתם הייתם עושים. אני מבין שאתם לא מתעסקים במסחר יומי בגדול אבל בכל זאת

התשובה היא שאתה מחפש GET RICH QUICK SCHEME
אין אחת כזו.

אם אתה מבין קצת מתמטיקה בסיסית, אתה אמור להכיר את המושג של תוחלת - כלומר - ערך צפוי, שהוא בעקרון ממוצע משוקלל של כל הערכים (או התרחישים) האפשריים - ממשוקלים לפי הסיכוי לקבל כל אחד מהם.

התוחלת של מה שאתה עושה - היא שלילית.
כלומר, אם נקח את כל התרחישים השונים והמשונים שבהם תפסיד, ונכפיל אותם בסיכוי שיקרו, ונוסיף לזה את כל התרחישים השונים והמשונים שבהם תרוויח, ונכפיל אותם בסיכוי שיקרו ---- נקבל שבסופו של דבר ניתן לצפות "בממוצע" שתפסיד. תרחיש אחר (של רווח, בטח רווח משמעותי כמו זה שעליו אתה מדבר) יהיה בלתי סביר (בעליל).

עד כמה שזה מתסכל, אין דרך חוקית להתעשר במהירות למעט ע"י המצאה תקדימית או איזו תגלית מטורפת (וגם אז התעשרות לא מובטחת), מה שאני מנחש ניחוש פרוע שאתה לא צפוי לגלות.

רוב הדרכים שבהם תוכל להתעשר דורשות במינימום התמדה, השקעה, תבונה, קצת מזל.

לי לדוגמא יש עכשיו אקזיט נחמד מחברה קודמת שעבדתי בה - וגם החברה החדשה שהתחלתי לעבוד בה עברה מיני-אקזיט ומצבה השתפר משמעותית. האם "אתעשר" מכך? לא. אבל קיבלתי החזר נאה על ההשקעה שלי (בתצורה של עבודה).
זה דרש ממני קצת מזל, הרבה השקעה ולא מעט תבונה בבחירה נכונה של מתי להישאר, מתי לעזוב, לאיזה תחום מקצועי לנסות ולהתקדם, וכו'.

מבחינת השקעה - אני נכנסתי לשוק המניות בספטמבר 2019. שמתי את כל הכסף המושקע ב-S&P500, ומאז (חלפו מאז כמעט שנתיים) הכסף עשה מעל 45% (בלי לספור דיבידנדים), שהם במקרה שלי עשרות אלפי דולרים.

עכשיו, כמובן שזה לא שגרתי (לכן היה לי "קצת מזל", צמיחה שנתית טיפוסית בסנופי היא של 7% ונניח עוד קצת בגלל דיבידנדים), אבל אני בכל מקרה משקיע לטווח הארוך כך שאני בטוח שתהינה עוד ירידות, ולאחריהן עוד עליות וכו' - ובסופו של דבר התיק יצמח באופן נאה.

זה לא דרש ממני להבין משהו בחברות, לא דרש ממני לנתח ניתוחים פיננסיים שאני לא יודע לעשות, לא דרש ממני להשקיע זמן שאני לא רוצה להשקיע במסחר, לא דרש ממני להמר, לא דרש ממני כמעט שום דבר מלבד הוראת קנייה בודדת לפני שנה וחצי (לא הפקדתי עוד כספים כי רציתי את יתר הכסף הנחסך לשמור במזומן).

אתה לעומת זאת, מתוך תאוות בצע, חוסר סבלנות, יהירות וכו' - ניסית "להיות יותר חכם מהשוק" ולהיאבק ישירות במסחר אלגוריתמי ובמומחים עולמיים (שמשתכרים במליונים לשנה) וגופי ענק שמנהלים מיליארדים, בנסיון לעשות מה שהם לא הצליחו: לזהות כביכול מראש מניות שמתומחרות בחסר משמעותי - ושצפויות לגדול בהרבה מעבר לגידול הממוצע בשוק.

חבל.

היית שם את ה-30 אלף דולר על הסנופי, היית היום עשיר יותר בכמה אלפי דולרים ויכלת להשקיע את הזמן שלך במשהו מועיל ומהנה יותר (ועל הדרך גם לחסוך הרבה סטרס ועוגמת נפש).

אני כמובן לא מייעץ, ויש מי שיבנה תיק אחר - אולי אפילו תיק מסוכן יותר שמערב גם שווקים מתעוררים ומה לא -
אבל כל עוד אתה נצמד לעקרונות של השקעה פאסיבית, ולפיזור סיכונים בריא וטוב, ומקטין את המעורבות שלך בתיק --- קשה יותר לטעות.

אני גם לא אומר שמסחר באופן כללי הוא בלתי אפשרי --- קיימים אנשים בעולם שכל המקצוע שלהם הוא מסחר (אפילו לאו דווקא בורסאי), נניח, סוחרי מכוניות מומחים בלזהות מציאות ובלדעת לעשות כסף מהזדמנויות שונות ומשונות. יודעים לתווך היטב (בעקיפין או במישירן) בין מוכרים נכונים ובין קונים נכונים, וכו'.
יכול מאוד להיות שקיימת גם מקבילה כלשהי בשוקי ההון לדברים האלה, אבל גם אז, מדובר במעטי מעטים - אולי חברות גידור שמעסיקות גאונים פיננסיים שיודעים לנצל כל מיני "פרצות כלכליות" או להשתמש או לבנות מכשירים פיננסיים מתוכחמים שלציבור הרחב אין בכלל גישה אליהם.

אם זה באמת חלום חייך לעסוק במסחר, לך ולמד את התחום, תלמד על אופציות, גידור, וכו' - ואולי באמת תצליח להגיע להבנה וכישורים שיאפשרו לך להתנהל בצורה שבה תוחלת הרווח שלך לפחות לא תהיה שלילית.

מה שאתה עושה כרגע זה אשכרה פשוט לשרוף כסף בקזינו, ועוד לא בצורה נבונה במיוחד (לדוגמא, לשחק בלק ג'ק זה סביר כי האסטרטגיה הנכונה היא דטרמיניסטית וכך אתה יכול להגיע למשהו שקרוב להטלת מטבע. מה שאתה עושה גרוע מזה בהרבה).

אגב, זה גם לגיטימי להחליט שאתה אוהב את התחום ולכן רוצה להקדיש לו זמן וכסף, אבל במקרה כזה הייתי תוחם את ה-"משחק" לסכומים שלא איכפת לך לאבד.

לדוגמא, אני קניתי ביטקוין ב-1000 ש"ח ב-2014 (כשהמחיר היה 2700 ש"ח ליחידה) כי לא היה איכפת לי לאבד אותם. ברבות הימים (2018 או 2019 אאל"ט) הם הפכו ל-20,000 ש"ח. שוב, קצת מזל והרבה סבלנות.
האם אפשר להתבאס בדיעבד שלא שמתי 10,000 ש"ח? 100,000 ש"ח? לכאורה. בפועל לא.
כי מה שחשוב יותר הוא שהכנסתי את הכסף מתוך ידיעה גמורה שיכול להיות שאאבד את כולו, ואכן למשך תקופה ארוכה ה-"השקעה" הזו הייתה מופסדת בעשרות אחוזים (70% בשפל לדעתי). סיכנתי את מה שהייתי מוכן לסכן בשעתו - במה שהיה מבחינתי הימור מוחלט.
עצם העובדה שאתה "משחק" עם כסף שאתה לא רוצה או לא יכול להרשות לעצמך להפסיד - זו הבעיה המרכזית.

END RANT

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N השקעה דרך IB - כשלוקחים בחשבון המרת מט"ח, איך אני יודע אם אני מורווח או מופסד (שקלית)? שוק ההון 8
shirbi למה אני מופסד (תיאורטית) באגח ממשלתית בריבית משתנה שוק ההון 6
aminadav האם במשברים הגדולים. האם מי שהיה נשאר 10 שנים על קרן מחקה את אחד המדדים המובילים. האם היה יוצא מופסד? או מרוויח בגדול? שוק ההון 27
P מופסד 40k שח שוק ההון 105
D מה אפשר לקבל בבנק הפועלים עם פסיבה של 500 אלף ש"ח? צרכנות פיננסית 7
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
א מאה אלף שקלים ואמונה, המסע לדירה הראשונה יומני מסע אישיים 57
C השקעה 70 אלף שקל לבן 55 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G כתבה - "רשות ני"ע קנסה את בית ההשקעות אינטראקטיב ישראל ב-607 אלף ש"ח" צרכנות פיננסית 12
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
א היכן להשקיע 300 אלף שקל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ מה לעשות עם 80 אלף דולר? שוק ההון 7
S קרן השתלמות נזילה על סך 20 אלף ש״ח ללא הפקדות בזמן הקרוב - האם לפדות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
A השקעת במתחם האלפיים/אלף דרך יזם נדל"ן 5
F האם יש איך לצמוח ולהתפתח מ80 אלף בלבד? אוף טופיק 7
Y הגשת דו״ח מס עבור הפקדות של יותר מ500 אלף מיסים 0
L ההצעה בחוק ההסדרים הקרוב, מי שיש לו אחזקה בקריפטו ששווה מעל 200 אלף שח יהיה חייב בדיווח על כך. פוסטים מאיכות נמוכה 13
ב 150 אלף הופיעו בחשבון (IB) צרכנות פיננסית 35
W זוג בני כמעט 30 שרוצים להתפתח כלכלית- חוסכים כל חודש 14 אלף ורוצים להשקיע שוק ההון 12
השקעה לא מזל מה נכון לעשות עם 60 אלף שקל - דיבידנד VS הלוואה צרכנות פיננסית 29
Y פלטפורמת מסחר למסחר עצמאי בסכומים של כ-20 אלף שקלים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Y מתקפת הפישינג של ”דואר ישראל”: כתב אישום נגד הפלסטיני שעקץ 200 אלף ש”ח מישראלים פוסטים מאיכות נמוכה 2
מ מיטב דש- מינימום לפתיחת קרן השתלמות בניהול אישי- 300 אלף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
S תיק השקעות - מאה אלף שקל - בן 19 לפני גיוס שוק ההון 2
מ איפה כדאי לקנות דירה שנייה להשקעה בארץ בתקציב של 600 אלף שקלים נדל"ן 4
ש תיק השקעות 100 אלף שקל שוק ההון 16
K חשבון מטח 170 אלף יורו שוק ההון 8
M חברה שלי רוצה להשקיע 15 אלף ש"ח לטווח ארןך שוק ההון 10
E רוצה להעביר 70 אלף שקל לקופות גמל להשקעה. כדאי בתקופה הזו ומה הדמי ניהול? שוק ההון 61
ש תיק 250 אלף שוק ההון 30
ש דמי ניהול בתיק עד 150 אלף שוק ההון 3
4 הדרך הזולה להשקיע סכום של 300 אלף בסיכון מינימלי לזוג פנסיונרים שוק ההון 11
I האלטרנטיבה הטובה ביותר לסגירת חוב של פחות מ10 אלף שח צרכנות פיננסית 11
ר השקעות בארה״ב מעל 60 אלף דולר שוק ההון 10
4 יצירת תיק שיכניס 12 אלף בשנה שוק ההון 10
Myrath השקעת 200 אלף ש"ח באופן פאסיבי שוק ההון 52
oz1987 לקנות דירת 4 חדרים ב-120 אלף שקל: 5 ישראלים שהחליטו לעשות הרבה כסף בחו"ל נדל"ן 31
Jenia29 משיכת כספי פיצויים ע"ס 50 אלף צרכנות פיננסית 4
מ עזרה בתמהיל משכנתא ל350 אלף שח נדל"ן 12
ל חיסכון של כ-50 אלף ש''ח, מתלבט האם להעביר לקופת גמל להשקעה שוק ההון 14
Y היכן להשקיע 150 אלף שקלים? שוק ההון 16
פ סטודנט שמבקש הסבר לקופת גמל עם 100 אלף ,לא מניבה שמנוהלת ע"י הבנק ..אשמח לעזרה שוק ההון 8
waskindalost כותרת מגלובס - 30% ממשקי הבית צברו חוב צרכני של 94 אלף שקל בממוצע מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 72
G שמלת חתונה עד אלף ש"ח שלא נראית סמרטוט ל-45 יום מהיום אוף טופיק 24
H חסכתי 200 אלף איך אני משקיע אותם בנדלן??? שוק ההון 52
מ ביטול הטבת מס עבור משכורת מעל 24.2 אלף שח שוק ההון 36
N 22 אלף טונות של זהב במקדשים בהודו שוק ההון 4
א השקעה של 950 אלף לחצי שנה שוק ההון 4
ג מה ההסבר לשער האירו שקל? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה