• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מופסד 60 אלף שקל...

• פותח הנושא פותח הנושא New_Name
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
קודם כל תודה על העצות ושניכם צודקים, אבל כמו שאמרתי, את ההמלצות שלכם כבר יישמתי, רוב הכסף שלי בחסכון, לקחתי סכום שאיתו רציתי להשקיע עצמאית במניות, האם ציפיתי לתוצאה כזאת, לא, בתרחישים הכי גרועים לא, ובצדק, זה לא אמור לקרות, בדיעבד הייתי נכנס עם פחות כסף

כעט יש לי 5,000$ דולר מתוך 30,000$ שהיו לי, להכניס אותם גם לחיסכון? אפשר, אני רוצה? לא? לעשות מה5000 האלה שוב 30000 בטווח של 10 שנים פלוס? אפשרי, אני ארגיש שהרווחתי? לא, הפסדתי בזמן קצר כסף, ואני רוצה כרגע למצוא נקודת איזון, להחזיר אותו או חלקו, וכן להמשיך להשקיע במניות גם אם זה אומר להפסיד עוד (כי כבר הפסדתי כלכך הרבה), זאת אומרת ירידיה של 50% בהתחלה זה לא ירידה של 50% כעט, אז בוא ננצל את זה (כמובן שגם עליה)
כואב לי שמכרתי, כי פיספתי עליה גדולה ביום אחד, שיכלה לתת לי קצת אוויר לנשימה ויותר אופטימיות, אני רוצה לסחור, יותר חכם, ולהחזיר את הכספים, גם אם זה סכום קטן כל יום, אין לי בעיה לחכות חודשים, אבל לא שנים, זהו. אם יש לכם הצעות לזה (כולל סיכון) אשמח לשמוע מה אתם הייתם עושים. אני מבין שאתם לא מתעסקים במסחר יומי בגדול אבל בכל זאת
אומרים הרבה, ובצדק, שלא משנה מה היה מחיר המניה פעם, משנה מה יש לך עכשיו. נניח שיש לך 1000 שקל עכשיו, אז לא משנה אם הגעת לשם מ-100 או מ-5000. החשבון שלך אומר 1000 ולא אף מספר אחר.

להרבה מאלה שכותבים פה (כולל אותי) יצא להפסיד סכום כלשהו בהימור בורסה. מאוד מפתה לחשוב שהנה, עוד רגע מניה זו וזו הולכת לעלות לירח. ברוב המקרים הדברים האלה מסתיימים בהפסד. ההפסד הזה הוא סוג של שכר לימוד להמנע מהתנהגות כזו בעתיד. הפסדת 25 אלף דולר, שזה סכום לא קטן בכלל, אבל לא משהו שאפשר לקנות איתו דירה או לפרוש איתו לפנסיה. תחסוך את הסכום הזה שוב בעתיד והרבה יותר ממנו. בתקווה, ההפסד הנוכחי שלך ימנע ממך להמר בעתיד על הכסף שתחסוך בעתיד.

אתה כותב שאתה מוכן לחכות חודשים אבל לא שנים, ולא ברור לי עם מי אתה מתמקח פה. אם למישהו היתה אסטרטגיה, לא משנה איזה, שבה הוא יכול להכפיל את הכסף שלו פי 6 תוך חודשים, אז תוך כמה שנים הוא היה האדם העשיר בעולם. לא קיימת אסטרטגיה שמבטיחה לך כזו תשואה פנומנלית. קיימות אסטרטגיות שכן מאפשרות לך כזו תשואה פנומנלית, במחיר של סיכון גבוה מאוד לאבד את כל הכסף שלך, ואני מייעץ לך להתרחק מהן כמו מאש. ככה הגעת לאיפה שאתה נמצא כיום.

אם עכשיו תהמר על ה-5000 דולר שיש לך, בסבירות גבוהה תאבד אותם וזהו. יש גם סיכוי קטן שתרוויח את הכסף בחזרה, וזה יהיה עוד יותר גרוע, כי זה יחזק בך את דפוס ההתנהגות של מהמר ויוביל להפסדים גדולים בעתיד. שתי האפשרויות לא משהו. אני מציע לך לקחת את ה-5000 דולר האלה, שזה סכום כסף לא קטן, להכניס אותם לחיסכון, ולהמשיך בחייך. את שכר הלימוד שלך שילמת, עכשיו השלב שבו אתה מפנים את מה שלמדת, ומיישם לעתיד.

אני מציע לך לקחת את ה-5000 דולר האלה, שזה סכום כסף לא קטן, להכניס אותם לחיסכון, ולהמשיך בחייך. את שכר הלימוד שלך שילמת, עכשיו השלב שבו אתה מפנים את מה שלמדת, ומיישם לעתיד.
ריאלית, אני חושב שזה קרוב לבלתי אפשרי לעשות מנטלית. ברגע שמנטליות המהמר נחקקת בראש (אם רק אשים את ה5 אד על הדבר הנכון אוכל להחזיר את כל ההפסד), קשה מאד להתנער ממנה, ועוד יותר לקבל שהתרחיש הטוב ביותר לכסף הזה בהשקעה רגילה זה 6% תשואה ריאלית.
בגלל זה הצעתי לפצל לשתי חשבונות נפרדים ומבודדים - אחד להשקעות ואחד להימורים.
לאנשים צעירים עם מעט כסף, אסטרטגיות high risk high reward זה לא בהכרח דבר שגוי. רק שבמקרה של פות״ש, חוסר הנסיון והידע בתחום גורם לו להפסיד בסבירות גבוהה מאד, לכן כדאי להתנסות באסטרטגיות שונות מזו - כולל זאת של השקעה פסיבית במדדים.

לאנשים צעירים עם מעט כסף, אסטרטגיות high risk high reward זה לא בהכרח דבר שגוי.
אם היה מדובר באסטרטגיה עם תוחלת תשואה חיובית ושונות גבוהה אז היה על מה לדבר, אבל אני לא חושב שזה המצב.

בכל אופן אני חולק על ההבדלה בין צעירים למבוגרים - 30 אלף דולר יכולים להיות יופי של התחלה של חיסכון לטווח ארוך בגיל צעיר, ואם הגיוני להמר על 30 אלף בגיל 25 אז הגיוני גם להמר על 30 אלף בגיל 55. לדעתי הגיל הצעיר לא משחק פה תפקיד למעט הנכונות של אדם חסר ניסיון לקחת סיכונים שאדם מנוסה יותר ידע מהן ההשלכות שלהן.

אם היה מדובר באסטרטגיה עם תוחלת תשואה חיובית ושונות גבוהה אז היה על מה לדבר, אבל אני לא חושב שזה המצב.

בכל אופן אני חולק על ההבדלה בין צעירים למבוגרים - 30 אלף דולר יכולים להיות יופי של התחלה של חיסכון לטווח ארוך בגיל צעיר, ואם הגיוני להמר על 30 אלף בגיל 25 אז הגיוני גם להמר על 30 אלף בגיל 55. לדעתי הגיל הצעיר לא משחק פה תפקיד למעט הנכונות של אדם חסר ניסיון לקחת סיכונים שאדם מנוסה יותר ידע מהן ההשלכות שלהן.
ברור שיש הבדל בגיל. אדם בן 25 יש לו עוד הרבה שנים להתאושש מההשלכות של לאבד את הכסף וגם הוא בעמדה טובה מאד להרוויח עוד כסף. אדם בגיל 55, אם זה כל החסכונות שלו, ההשלכות חמורות יותר ולהרוויח את הכסף שוב קשה יותר.

כל זה כמובן לא תומך בלשרוף את הכסף לשווא.

ברור שיש הבדל בגיל. אדם בן 25 יש לו עוד הרבה שנים להתאושש מההשלכות של לאבד את הכסף וגם הוא בעמדה טובה מאד להרוויח עוד כסף. אדם בגיל 55, אם זה כל החסכונות שלו, ההשלכות חמורות יותר ולהרוויח את הכסף שוב קשה יותר.

כל זה כמובן לא תומך בלשרוף את הכסף לשווא.
נכון, אבל הזמן פועל לשני הכיוונים.
30 אלף דולר בגיל 25 יהיו שווים קרוב למיליון שח בגיל 55 בהשקעה מנייתית שתניב ריגוש עם סיכון נמוך בהרבה מהימור המסחר היומי.

נכון, אבל הזמן פועל לשני הכיוונים.
30 אלף דולר בגיל 25 יהיו שווים קרוב למיליון שח בגיל 55 בהשקעה מנייתית שתניב ריגוש עם סיכון נמוך בהרבה מהימור המסחר היומי.
מה עם אדם עם 30 אד בגיל 25 שרוצה לפרוש בגיל 30?

תיק סולידי מבטיח לו שהוא לא יצליח בזה.
תיק מסוכן בסבירות גבוהה יכשל ובסבירות מסויימת יצליח.
זאת החלטה רציונאלית לחלוטין לקחת את הסיכון.

לא טענתי שזה לא רציונלי, אלא שכאשר משווים השקעות בין גיל 25 ל55, צריך לזכור שהבחירה באופציה הסולידית יחסית בגיל צעיר משמעה סכום גבוה במאות אחוזים בגיל 55.

הנקודה החשובה כאן היא שhigh risk ממש לא אומר high reward...אין שום סיכוי סביר אפילו להדיוט מן השורה לקפוץ בין חברות, בתחומים בו הוא מבין בין 0 לכלום בפיתה ולהתעשר. האם יש מקרים שבהם רואים את זה? ברור, זה נחמד, זה מדליק את הדמיון לראות חשבונות של אנשים שהצליחו כי שמו על הרולטה של מנית X בביוטק או עלdogecoing או אלוהים יודע מה...יש נכסים שזזים בתנודתיות גבוהה ואז מי שהיה בהם במידה והיה לפני שעלו, הרוויח...אבל כל השאר נכנסים אחרי שהרכבת הגיעה לשיא...
(וזה גם נחמד לראות את זה בקזינו, כשמישהו זוכה ב jackpot כולם שמחים!, אבל לא נראה לי שמישהו ילך אחרי הבן אדם שזכה למכונת מזל הבאה שלו...אותו דבר כמו עם הבחור שהשקיע כאן בטסלה...סחטיין וכל הכבוד וזה משמח ומדליק לראות...לא מעניין באמת אבל מה ההשקעה הבאה שלו...לפחות עבורי).

אם השיטה(המנצלת בציניות וברוע אנשים עם גן "ההימורים" שרוצים להתעשר מהר) הייתה עובדת היית רואה הרבה אנשים שהפכו להיות מולטי מילונרים כתוצאה מהשקעה כזו...
ושוב שולח את כולם לפורבס 400 או מה שלא תרצו...תביאו את הסוחרים היומיים מבניהם...Bezos - מניה אחת, Gates - מניה אחת, משפחת walmart - מניה אחת, וורן בפט - מניה אחת וכו וכו...כולם התעשרו על ידי פוקוס במשהו שהם מבינים מאד לאורך עשורים. (ולא על ידי השקעה בחברת ביוטק שהוא לא שמע עליה לפני יום, לאחר סרטון ביוטיוב שבו אנשים חכמים אמרו שהם הולכים לירח)

מה שהבחור עשה כאן זה תרם את כספו לאנשים אחרים, בקצב מהיר. המון מהמרים עשו את זה בעבר והמון יעשו את זה בעתיד. זה לא חטא וזה לא לא חוקי...אבל אין צורך להצדיק את זה.

“Waiting helps you as an investor and a lot of people just can’t stand to wait. If you didn’t get the deferred-gratification gene, you’ve got to work very hard to overcome that.”
Charlie Munger

“The stock market is a device to transfer money from the impatient to the patient.” -
Warren Buffett

מש"ל.

נערך לאחרונה ב:
בהקשר שלנו אתה טוען שהערך הגלובלי של סך כל הכלכלה העולמית לא משתנה, למרות שברור שיש חברות שערכן גדל ואחרות קטן.
מעולם לא טענתי טענה כזאת. ברור לצורך הדוגמה אם חברה של מוניות סוסים ועגלות תהפוך לחברה של מוניות אז רמת החיים תעלה.....
אם אתה לא טוען שימור, אז לגמרי ייתכן שהכלכלה גדלה, לכן הממוצע גדל, ולכן גם משקיע מדדים שעוקב אחרי הממוצע ירויח.

כלכלה גדלה זה לא אומר שמי שמשקיע במדדים מרוויח..... תראה גרפים היסטוריים ורואים בבירור שמי שמשקיע במדדים לא מרוויח מההשקעה שלו. הדבר נכון גם אם מחשבים דיווידנדים במדד כמו S&P 500 במשך עשרות שנים...... כי אם בודקים זאת מול עלות השירותים והמוצרים אז במונחי כוח קניה אין כאן רווח זה למה חשוב להבין את ההגדרה של מיזס לגבי איך נוצר רווח.

@yk304 , אני מתחנן. אתה יכול לפתוח דיון חדש בנושא הזה ולתייג את המשתתפים בו?
אחרי הדיון הזה אני כנראה אעלם להרבה מאוד זמן מהקבוצה.... מספיק לי.....

מעולם לא טענתי טענה כזאת. ברור לצורך הדוגמה אם חברה של מוניות סוסים ועגלות תהפוך לחברה של מוניות אז רמת החיים תעלה.....

כלכלה גדלה זה לא אומר שמי שמשקיע במדדים מרוויח..... תראה גרפים היסטוריים ורואים בבירור שמי שמשקיע במדדים לא מרוויח מההשקעה שלו. הדבר נכון גם אם מחשבים דיווידנדים במדד כמו S&P 500 במשך עשרות שנים...... כי אם בודקים זאת מול עלות השירותים והמוצרים אז במונחי כוח קניה אין כאן רווח זה למה חשוב להבין את ההגדרה של מיזס לגבי איך נוצר רווח.

ברור שלא מרוויחים, זה למה כל אדם שהשקיע בבורסה עשרות שנים מעולם לא משך את הכסף שהרוויח וקנה עם זה דירה חדשה או עזר לילדים עם הדירות שלהם.

אולי מספיק להאכיל את הטרול? לקח 6 עמודי דיונים מיותרים רק כדי להבין שהוא מדבר על אינפלציית כסף ולא על אינפלציית מחירים. שאוטוטו מתרחש עלינו משבר שבו כל אינפלציית הכסף תתפוצץ לנו בפרצוף ותהפוך לאינפלציית מחירים. כמובן שהעובדה שאנחנו כבר למעלה מ 100 שנים בסביבה אינפלציונית וזה לא קרה, לא מטרידה אף אחד. והדובדבן שבקצפת - מי שישרוד את המשבר שאוטוטו מגיע הוא רק מי שחזק בתיאוריה של האסכולה האוסטרית ומבצע את המחקר שלו לבד ולכן יודע מה לקנות וזה סוד גדול שאי אפשר לומר סתם ככה לאנשים טיפשים בפורום...

טוב נו, אולי זה בכל זאת משעשע, תמשיכו

ברור שלא מרוויחים, זה למה כל אדם שהשקיע בבורסה עשרות שנים מעולם לא משך את הכסף שהרוויח וקנה עם זה דירה חדשה או עזר לילדים עם הדירות שלהם.
כנראה מעולם לא הלכת ובדקת את הנתונים...... חבל! להרוויח מאינפלציה גם קוף יכול.....

ולא על אינפלציית מחירים
אין אינפלציה של מחירים.... יש עלית מחירים כתוצאה מאינפלציה.
שאוטוטו מתרחש עלינו משבר שבו כל אינפלציית הכסף תתפוצץ לנו בפרצוף ותהפוך לאינפלציית מחירים.
זה מה שלמשל קרה בשנות ה-70 בארה"ב...... המניות התרסקו בכוח הקניה למרות שלא נפלו המון במחיר הדולרי.
כמובן שהעובדה שאנחנו כבר למעלה מ 100 שנים בסביבה אינפלציונית וזה לא קרה, לא מטרידה אף אחד.
זה קרה כבר כמה פעמים..... כי זה תהליך מחזורי.
מי שישרוד את המשבר שאוטוטו מגיע הוא רק מי שחזק בתיאוריה של האסכולה האוסטרית ומבצע את המחקר שלו לבד ולכן יודע מה לקנות וזה סוד גדול שאי אפשר לומר סתם ככה לאנשים טיפשים בפורום...
ברור שעדיף להבין משהו בכלכלה מאשר לסמוך על סיסמאות שנשמעות טוב.....

הוא יודע את העתיד מראש!
וואלה. באיזה כדור בדולח אתה משתמש???
עכשיו, כדי למנוע את התגובה הבאה: קרא את הספר הברבור השחור של נאסים טאלב.
לדעתי (הצנועה והלא מתעמקת כמו שלך) לא צריך להיות פילוסוף או חוקר גדול או סופר עם חוש הומור במיוחד בשביל להבין שאי אפשר לנבא דברים בהצלחה. בייחוד לא את העתיד.
יאללה, אני פרשתי. תעירו אותי כש- @New_Name יחזור עם תובנות.

אתה לא מחדש לי, הייתה קפיצה ל9 קצת אחרי הנפילה הגדולה, ואז שוב דימום שהגיע ל6, שם מכרתי, זה יכל לדמם ל5-4, היום הייתה הודעה מהמנכ"ל למחזקי מניות משהו חיובי אז הייתה קפיצה וכמובן שורטים שקנו בחזרה

אז לא, זה חוסר מזל משווע, כרגיל, יום לפני מכרתי, פשוט יום לפני... זה לא משנה עכשיו אם אני צודק או יודע מה אני עושה, זה תסכול שפספסתי עליה של 50%
נגמר לי מה לראות בנטפליקס, אז מחכה לעדכון הבא.

לדעתי (הצנועה והלא מתעמקת כמו שלך) לא צריך להיות פילוסוף או חוקר גדול או סופר עם חוש הומור במיוחד בשביל להבין שאי אפשר לנבא דברים בהצלחה. בייחוד לא את העתיד.
אני לא הצלחתי להבין את הנקודה שלך.... אז אתה מבין שמי שלא משקיע מאמץ בסוף מתעורר רק עם האינפלציה על ההשקעה שלו..... וגם זה לא בטוח כמו שלמדנו מהעבר.... למשל בשנות ה-70 המדד איבד כ-90% במושגי כוח קניה......

לא טענתי שזה לא רציונלי, אלא שכאשר משווים השקעות בין גיל 25 ל55, צריך לזכור שהבחירה באופציה הסולידית יחסית בגיל צעיר משמעה סכום גבוה במאות אחוזים בגיל 55.
סולידי זה 100% מניות במדד מפוזר עולמי?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הכל יחסי אה?

באופן כללי קשה להגדירו כסולידי
נכון, אבל זה לא דיון תיאורטי, אלא שאלה של אדם שמבחינתו מסחר יומי זה סבבה. מבחינתו החלופה של מאה אחוז מניות זה לגמרי סולידי. כל אחד ורמת שנאת הסיכון שלו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N השקעה דרך IB - כשלוקחים בחשבון המרת מט"ח, איך אני יודע אם אני מורווח או מופסד (שקלית)? שוק ההון 8
shirbi למה אני מופסד (תיאורטית) באגח ממשלתית בריבית משתנה שוק ההון 6
aminadav האם במשברים הגדולים. האם מי שהיה נשאר 10 שנים על קרן מחקה את אחד המדדים המובילים. האם היה יוצא מופסד? או מרוויח בגדול? שוק ההון 27
P מופסד 40k שח שוק ההון 105
D מה אפשר לקבל בבנק הפועלים עם פסיבה של 500 אלף ש"ח? צרכנות פיננסית 7
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
א מאה אלף שקלים ואמונה, המסע לדירה הראשונה יומני מסע אישיים 57
C השקעה 70 אלף שקל לבן 55 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G כתבה - "רשות ני"ע קנסה את בית ההשקעות אינטראקטיב ישראל ב-607 אלף ש"ח" צרכנות פיננסית 12
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
א היכן להשקיע 300 אלף שקל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ מה לעשות עם 80 אלף דולר? שוק ההון 7
S קרן השתלמות נזילה על סך 20 אלף ש״ח ללא הפקדות בזמן הקרוב - האם לפדות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
A השקעת במתחם האלפיים/אלף דרך יזם נדל"ן 5
F האם יש איך לצמוח ולהתפתח מ80 אלף בלבד? אוף טופיק 7
Y הגשת דו״ח מס עבור הפקדות של יותר מ500 אלף מיסים 0
L ההצעה בחוק ההסדרים הקרוב, מי שיש לו אחזקה בקריפטו ששווה מעל 200 אלף שח יהיה חייב בדיווח על כך. פוסטים מאיכות נמוכה 13
ב 150 אלף הופיעו בחשבון (IB) צרכנות פיננסית 35
W זוג בני כמעט 30 שרוצים להתפתח כלכלית- חוסכים כל חודש 14 אלף ורוצים להשקיע שוק ההון 12
השקעה לא מזל מה נכון לעשות עם 60 אלף שקל - דיבידנד VS הלוואה צרכנות פיננסית 29
Y פלטפורמת מסחר למסחר עצמאי בסכומים של כ-20 אלף שקלים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Y מתקפת הפישינג של ”דואר ישראל”: כתב אישום נגד הפלסטיני שעקץ 200 אלף ש”ח מישראלים פוסטים מאיכות נמוכה 2
מ מיטב דש- מינימום לפתיחת קרן השתלמות בניהול אישי- 300 אלף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
S תיק השקעות - מאה אלף שקל - בן 19 לפני גיוס שוק ההון 2
מ איפה כדאי לקנות דירה שנייה להשקעה בארץ בתקציב של 600 אלף שקלים נדל"ן 4
ש תיק השקעות 100 אלף שקל שוק ההון 16
K חשבון מטח 170 אלף יורו שוק ההון 8
M חברה שלי רוצה להשקיע 15 אלף ש"ח לטווח ארןך שוק ההון 10
E רוצה להעביר 70 אלף שקל לקופות גמל להשקעה. כדאי בתקופה הזו ומה הדמי ניהול? שוק ההון 61
ש תיק 250 אלף שוק ההון 30
ש דמי ניהול בתיק עד 150 אלף שוק ההון 3
4 הדרך הזולה להשקיע סכום של 300 אלף בסיכון מינימלי לזוג פנסיונרים שוק ההון 11
I האלטרנטיבה הטובה ביותר לסגירת חוב של פחות מ10 אלף שח צרכנות פיננסית 11
ר השקעות בארה״ב מעל 60 אלף דולר שוק ההון 10
4 יצירת תיק שיכניס 12 אלף בשנה שוק ההון 10
Myrath השקעת 200 אלף ש"ח באופן פאסיבי שוק ההון 52
oz1987 לקנות דירת 4 חדרים ב-120 אלף שקל: 5 ישראלים שהחליטו לעשות הרבה כסף בחו"ל נדל"ן 31
Jenia29 משיכת כספי פיצויים ע"ס 50 אלף צרכנות פיננסית 4
מ עזרה בתמהיל משכנתא ל350 אלף שח נדל"ן 12
ל חיסכון של כ-50 אלף ש''ח, מתלבט האם להעביר לקופת גמל להשקעה שוק ההון 14
Y היכן להשקיע 150 אלף שקלים? שוק ההון 16
פ סטודנט שמבקש הסבר לקופת גמל עם 100 אלף ,לא מניבה שמנוהלת ע"י הבנק ..אשמח לעזרה שוק ההון 8
waskindalost כותרת מגלובס - 30% ממשקי הבית צברו חוב צרכני של 94 אלף שקל בממוצע מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 72
G שמלת חתונה עד אלף ש"ח שלא נראית סמרטוט ל-45 יום מהיום אוף טופיק 24
H חסכתי 200 אלף איך אני משקיע אותם בנדלן??? שוק ההון 52
מ ביטול הטבת מס עבור משכורת מעל 24.2 אלף שח שוק ההון 36
N 22 אלף טונות של זהב במקדשים בהודו שוק ההון 4
א השקעה של 950 אלף לחצי שנה שוק ההון 4
ג מה ההסבר לשער האירו שקל? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה