אומרים הרבה, ובצדק, שלא משנה מה היה מחיר המניה פעם, משנה מה יש לך עכשיו. נניח שיש לך 1000 שקל עכשיו, אז לא משנה אם הגעת לשם מ-100 או מ-5000. החשבון שלך אומר 1000 ולא אף מספר אחר.קודם כל תודה על העצות ושניכם צודקים, אבל כמו שאמרתי, את ההמלצות שלכם כבר יישמתי, רוב הכסף שלי בחסכון, לקחתי סכום שאיתו רציתי להשקיע עצמאית במניות, האם ציפיתי לתוצאה כזאת, לא, בתרחישים הכי גרועים לא, ובצדק, זה לא אמור לקרות, בדיעבד הייתי נכנס עם פחות כסף
כעט יש לי 5,000$ דולר מתוך 30,000$ שהיו לי, להכניס אותם גם לחיסכון? אפשר, אני רוצה? לא? לעשות מה5000 האלה שוב 30000 בטווח של 10 שנים פלוס? אפשרי, אני ארגיש שהרווחתי? לא, הפסדתי בזמן קצר כסף, ואני רוצה כרגע למצוא נקודת איזון, להחזיר אותו או חלקו, וכן להמשיך להשקיע במניות גם אם זה אומר להפסיד עוד (כי כבר הפסדתי כלכך הרבה), זאת אומרת ירידיה של 50% בהתחלה זה לא ירידה של 50% כעט, אז בוא ננצל את זה (כמובן שגם עליה)
כואב לי שמכרתי, כי פיספתי עליה גדולה ביום אחד, שיכלה לתת לי קצת אוויר לנשימה ויותר אופטימיות, אני רוצה לסחור, יותר חכם, ולהחזיר את הכספים, גם אם זה סכום קטן כל יום, אין לי בעיה לחכות חודשים, אבל לא שנים, זהו. אם יש לכם הצעות לזה (כולל סיכון) אשמח לשמוע מה אתם הייתם עושים. אני מבין שאתם לא מתעסקים במסחר יומי בגדול אבל בכל זאת
להרבה מאלה שכותבים פה (כולל אותי) יצא להפסיד סכום כלשהו בהימור בורסה. מאוד מפתה לחשוב שהנה, עוד רגע מניה זו וזו הולכת לעלות לירח. ברוב המקרים הדברים האלה מסתיימים בהפסד. ההפסד הזה הוא סוג של שכר לימוד להמנע מהתנהגות כזו בעתיד. הפסדת 25 אלף דולר, שזה סכום לא קטן בכלל, אבל לא משהו שאפשר לקנות איתו דירה או לפרוש איתו לפנסיה. תחסוך את הסכום הזה שוב בעתיד והרבה יותר ממנו. בתקווה, ההפסד הנוכחי שלך ימנע ממך להמר בעתיד על הכסף שתחסוך בעתיד.
אתה כותב שאתה מוכן לחכות חודשים אבל לא שנים, ולא ברור לי עם מי אתה מתמקח פה. אם למישהו היתה אסטרטגיה, לא משנה איזה, שבה הוא יכול להכפיל את הכסף שלו פי 6 תוך חודשים, אז תוך כמה שנים הוא היה האדם העשיר בעולם. לא קיימת אסטרטגיה שמבטיחה לך כזו תשואה פנומנלית. קיימות אסטרטגיות שכן מאפשרות לך כזו תשואה פנומנלית, במחיר של סיכון גבוה מאוד לאבד את כל הכסף שלך, ואני מייעץ לך להתרחק מהן כמו מאש. ככה הגעת לאיפה שאתה נמצא כיום.
אם עכשיו תהמר על ה-5000 דולר שיש לך, בסבירות גבוהה תאבד אותם וזהו. יש גם סיכוי קטן שתרוויח את הכסף בחזרה, וזה יהיה עוד יותר גרוע, כי זה יחזק בך את דפוס ההתנהגות של מהמר ויוביל להפסדים גדולים בעתיד. שתי האפשרויות לא משהו. אני מציע לך לקחת את ה-5000 דולר האלה, שזה סכום כסף לא קטן, להכניס אותם לחיסכון, ולהמשיך בחייך. את שכר הלימוד שלך שילמת, עכשיו השלב שבו אתה מפנים את מה שלמדת, ומיישם לעתיד.