• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מופסד 60 אלף שקל...

• פותח הנושא פותח הנושא New_Name
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
1624544021800.png

לדעתי זה לא השרשור למיליון הודעות על מיזס, הגדרת האינפלציה, ולמה כולם טועים חוץ ממגיב פורום אחד.
הוא מקפיד לגדר את עצמו, תמיד אומר שמישהו זה יגיע להכל, בלי לתחום בזמן, זה יכול להגיע גם עוד 100 שנה אבל זה כבר לא יהיה רלוונטי למצב, נו שוין, זה מה יש.

לדעתי זה לא השרשור למיליון הודעות על מיזס, הגדרת האינפלציה, ולמה כולם טועים חוץ ממגיב פורום אחד.
זה קריטי כי מי שרוצה ללמוד להשקיע חייב להכיר את התאוריה הכלכלית..... לדעתך זה סביר לייעץ לעשות משהו בניגוד מוחלט לתאוריה הכלכלית?

הוא מקפיד לגדר את עצמו, תמיד אומר שמישהו זה יגיע להכל, בלי לתחום בזמן, זה יכול להגיע גם עוד 100 שנה אבל זה כבר לא יהיה רלוונטי למצב, נו שוין, זה מה יש.
זה דיון תיאורטי קודם כל..... מי שרוצה דיון עם נקודות זמן רצוי שייקח יועץ שמכיר את התאוריה ומבין היטב בגידור השקעות ויסביר לך היטב את השיקולים השונים בבחירת הפוזיציות ויתרונות וחסרונות בכל פוזיציה כללית וספציפית...... אתה מחפש לקבל המלצות בלי להבין את התאוריה הכלכלית..... קודם תבין את ההיגיון בתאוריה ואז תעלה רמה.... כל מיומנות מתחילה מהבסיס ולא מסיסמאות ריקות מתוכן כמו מדדי המניות כל הזמן עולים.....

זה קריטי כי מי שרוצה ללמוד להשקיע חייב להכיר את התאוריה הכלכלית..... לדעתך זה סביר לייעץ לעשות משהו בניגוד מוחלט לתאוריה הכלכלית?
רק מי שיודע את התאוריה יוכל לקחת הימורים שקולים לגבי העתיד.

זה קריטי כי מי שרוצה ללמוד להשקיע חייב להכיר את התאוריה הכלכלית...
השתכנעתי שיש הגיון בטענות שלך שחלק גדול מעליית הערך של המניות נובע מההרחבה הכמותית, ושבסופו של דבר חלק מהערך הזה ירד מהמניות ויוביל לעליית מחירים של מוצרי צריכה.

אבל זה רק חלק מהסיפור. כמו שכתבתי קודם:
אבל, הטענה הזאת:
מתעלמת מעלית ערך עצמית של מניות/חברות שלא נוגעת לטריקים פיננסיים
החברות הן המנוע של הכלכלה והן אלה שיוצרות ערך. ולאורך זמן נוצר עוד ועוד ערך בכלכלה העולמית כך שהממוצע של הערך העצמי של החברות גדל.

השתכנעתי שיש הגיון בטענות שלך שחלק גדול מעליית הערך של המניות נובע מההרחבה הכמותית, ושבסופו של דבר חלק מהערך הזה ירד מהמניות ויוביל לעליית מחירים של מוצרי צריכה.
תודה! כיף לשמוע!
החברות הן המנוע של הכלכלה והן אלה שיוצרות ערך. ולאורך זמן נוצר עוד ועוד ערך בכלכלה העולמית כך שהממוצע של הערך העצמי של החברות גדל.
זה לא נכון..... אסביר מדוע..... בוא תניח שיש כמה ערוצי חיסכון וכמה ערוצי צריכה... נניח שיחס החיסכון הוא קבוע מיחס לצריכה (זה לא נכון מבחינה תיאורטית כי יש דברים שמשפיעים על היחס הזה אבל זה כבר דיון עמוק מדי ולא אכנס אליו וגם נניח שיש חיסכון מסוג 1 שהיא השקעה במניות)...... לכן, בשוק חופשי אם יש חברות שגדלות (מרוויחות יותר ומעסיקות יותר עובדים) אז יש חברות שנהפכות לקטנות יותר (או פושטות רגל) אבל סה"כ ההון שהולך להשקעות לא עולה!

אתה מצליח לראות את ההיגיון? זאת בגדול התאוריה אבל הצגתי רק את הפישוט שלה כדי שיהיה קל להבין.

שחלק גדול מעליית הערך של המניות נובע מההרחבה הכמותית
כמו שהסברתי זה כמעט כל עלית הערך.... למרות שזה מורכב יותר.... כי למשל בקניה במחיר נמוך אז חלק מעליית הערך הוא עליה לשיא (ולא רק האינפלציה)..... שלח לי הודעה ואתן לך מידע נוסף על עניין....

לכן, בשוק חופשי אם יש חברות שגדלות (מרוויחות יותר ומעסיקות יותר עובדים) אז יש חברות שנהפכות לקטנות יותר (או פושטות רגל) אבל סה"כ ההון שהולך להשקעות לא עולה!
אז אתה טוען שמתקיים חוק שימור הערך?
לא נוצר ערך חדש? רק כסף הפיאט מאבד מערכו?

לא זה המקום. אתה יכול באותה מידה להדחף ככה לכל דיון בפורום הזה. פתח דיון חדש בנושא. הייתי מציע לפצל את הדיון הנוכחי לדיון המקורי על מסחר מונחה ממים כושל ולדיון נפרד על האם אתה צודק וכל שאר העולם טועה (אובייקטיבית!), אם יש למנהלים סבלנות לזה.

לכן, בשוק חופשי אם יש חברות שגדלות (מרוויחות יותר ומעסיקות יותר עובדים) אז יש חברות שנהפכות לקטנות יותר (או פושטות רגל) אבל סה"כ ההון שהולך להשקעות לא עולה!
אז סך הכל המצב בישראל נשאר זהה משנות ה50 ועד היום.
כל שינוי הוא אינפלציה שלא רלבנטית ובקרוב נחזור למעברות ולשתילת איקליפטוסים.

רק מי שיודע את התאוריה יוכל לקחת הימורים
לא תודה. אם ארצה להמר, עדיף ליסוע לקזינו. יותר כיף.
ואל תענה לי שקטעתי את המשפט באמצע. זה היה מכוון.

אז אתה טוען שמתקיים חוק שימור הערך?
לא טענתי שיש חוק כזה..... אם פעם הייתה חברה שנותנת הסעות עם סוסים אז היו יהיה לזה אלטרנטיבה אחרת ומתאימה להיום..... זה גם הגיוני שתהיה חברה הכי טובה שתתן את הערך הכי טוב בתחום להיום.

רק כסף הפיאט מאבד מערכו?
זה תמיד נכון! הנה צילום מסך שחיפשתי את מה שאמרת בגוגל.

לא זה המקום. אתה יכול באותה מידה להדחף ככה לכל דיון בפורום הזה. פתח דיון חדש בנושא. הייתי מציע לפצל את הדיון הנוכחי לדיון המקורי על מסחר מונחה ממים כושל ולדיון נפרד על האם אתה צודק וכל שאר העולם טועה (אובייקטיבית!), אם יש למנהלים סבלנות לזה.
אני אשמח..... אני לא יודע איך פונים אליהם.... אם הם יעזרו לי אז בכיף.

אז סך הכל המצב בישראל נשאר זהה משנות ה50 ועד היום.
בתחילת המדינה הינו חברה מאוד סוציאליסטית.... היום אנחנו טיפה פחות וזה העלה רבות את רמת החיים.
התאוריה שאני מציג היא תאוריה של שוק חופשי.....
כל שינוי הוא אינפלציה שלא רלבנטית ובקרוב נחזור למעברות ולשתילת איקליפטוסים.
הטענה כאן לא ברורה.....

לא תודה. אם ארצה להמר, עדיף ליסוע לקזינו. יותר כיף.
אבל ברצינות..... אם אתה לא רוצה ללמוד ולהבין בהשקעות אז שום דבר לא יעזור לך. אתה אף פעם לא תעלה רמה מעבר לסיסמאות שקריות ששמעתי כמה פעמים במהלך הדיון.....

לא נוצר ערך חדש?
תמיד יש ערך חדש שבא על חשבון ערך ישן! אבל כדי שבאופן מתמיד ערך המניות יעלה זה אומר שהפרט חייב להעדיף יחס עולה באופן מתמיד של חיסכון על פני הצריכה.... איך משקיע יוצר תשואה בשוק? הוא יודע את העתיד מראש! זה קשה לביצוע ודורש התעמקות..... לפחות זאת ההגדרה לפי האסכולה האוסטרית.

ציטוט קשור

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא טענתי שיש חוק כזה..... אם פעם הייתה חברה שנותנת הסעות עם סוסים אז היו יהיה לזה אלטרנטיבה אחרת ומתאימה להיום..... זה גם הגיוני שתהיה חברה הכי טובה שתתן את הערך הכי טוב בתחום להיום
נראה לי שלא הבנת מה שאלתי. חוק שימור הוא מונח, בדרך כלל פיזיקלי, שמתאר שימור גלובלי, לא מקומי. לדוגמא, שימור אנרגיה. או שימור תנע.
בהקשר שלנו אתה טוען שהערך הגלובלי של סך כל הכלכלה העולמית לא משתנה, למרות שברור שיש חברות שערכן גדל ואחרות קטן.

אם אתה לא טוען שימור, אז לגמרי ייתכן שהכלכלה גדלה, לכן הממוצע גדל, ולכן גם משקיע מדדים שעוקב אחרי הממוצע ירויח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N השקעה דרך IB - כשלוקחים בחשבון המרת מט"ח, איך אני יודע אם אני מורווח או מופסד (שקלית)? שוק ההון 8
shirbi למה אני מופסד (תיאורטית) באגח ממשלתית בריבית משתנה שוק ההון 6
aminadav האם במשברים הגדולים. האם מי שהיה נשאר 10 שנים על קרן מחקה את אחד המדדים המובילים. האם היה יוצא מופסד? או מרוויח בגדול? שוק ההון 27
P מופסד 40k שח שוק ההון 105
D מה אפשר לקבל בבנק הפועלים עם פסיבה של 500 אלף ש"ח? צרכנות פיננסית 7
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
א מאה אלף שקלים ואמונה, המסע לדירה הראשונה יומני מסע אישיים 57
C השקעה 70 אלף שקל לבן 55 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G כתבה - "רשות ני"ע קנסה את בית ההשקעות אינטראקטיב ישראל ב-607 אלף ש"ח" צרכנות פיננסית 12
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
א היכן להשקיע 300 אלף שקל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ מה לעשות עם 80 אלף דולר? שוק ההון 7
S קרן השתלמות נזילה על סך 20 אלף ש״ח ללא הפקדות בזמן הקרוב - האם לפדות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
A השקעת במתחם האלפיים/אלף דרך יזם נדל"ן 5
F האם יש איך לצמוח ולהתפתח מ80 אלף בלבד? אוף טופיק 7
Y הגשת דו״ח מס עבור הפקדות של יותר מ500 אלף מיסים 0
L ההצעה בחוק ההסדרים הקרוב, מי שיש לו אחזקה בקריפטו ששווה מעל 200 אלף שח יהיה חייב בדיווח על כך. פוסטים מאיכות נמוכה 13
ב 150 אלף הופיעו בחשבון (IB) צרכנות פיננסית 35
W זוג בני כמעט 30 שרוצים להתפתח כלכלית- חוסכים כל חודש 14 אלף ורוצים להשקיע שוק ההון 12
השקעה לא מזל מה נכון לעשות עם 60 אלף שקל - דיבידנד VS הלוואה צרכנות פיננסית 29
Y פלטפורמת מסחר למסחר עצמאי בסכומים של כ-20 אלף שקלים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Y מתקפת הפישינג של ”דואר ישראל”: כתב אישום נגד הפלסטיני שעקץ 200 אלף ש”ח מישראלים פוסטים מאיכות נמוכה 2
מ מיטב דש- מינימום לפתיחת קרן השתלמות בניהול אישי- 300 אלף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
S תיק השקעות - מאה אלף שקל - בן 19 לפני גיוס שוק ההון 2
מ איפה כדאי לקנות דירה שנייה להשקעה בארץ בתקציב של 600 אלף שקלים נדל"ן 4
ש תיק השקעות 100 אלף שקל שוק ההון 16
K חשבון מטח 170 אלף יורו שוק ההון 8
M חברה שלי רוצה להשקיע 15 אלף ש"ח לטווח ארןך שוק ההון 10
E רוצה להעביר 70 אלף שקל לקופות גמל להשקעה. כדאי בתקופה הזו ומה הדמי ניהול? שוק ההון 61
ש תיק 250 אלף שוק ההון 30
ש דמי ניהול בתיק עד 150 אלף שוק ההון 3
4 הדרך הזולה להשקיע סכום של 300 אלף בסיכון מינימלי לזוג פנסיונרים שוק ההון 11
I האלטרנטיבה הטובה ביותר לסגירת חוב של פחות מ10 אלף שח צרכנות פיננסית 11
ר השקעות בארה״ב מעל 60 אלף דולר שוק ההון 10
4 יצירת תיק שיכניס 12 אלף בשנה שוק ההון 10
Myrath השקעת 200 אלף ש"ח באופן פאסיבי שוק ההון 52
oz1987 לקנות דירת 4 חדרים ב-120 אלף שקל: 5 ישראלים שהחליטו לעשות הרבה כסף בחו"ל נדל"ן 31
Jenia29 משיכת כספי פיצויים ע"ס 50 אלף צרכנות פיננסית 4
מ עזרה בתמהיל משכנתא ל350 אלף שח נדל"ן 12
ל חיסכון של כ-50 אלף ש''ח, מתלבט האם להעביר לקופת גמל להשקעה שוק ההון 14
Y היכן להשקיע 150 אלף שקלים? שוק ההון 16
פ סטודנט שמבקש הסבר לקופת גמל עם 100 אלף ,לא מניבה שמנוהלת ע"י הבנק ..אשמח לעזרה שוק ההון 8
waskindalost כותרת מגלובס - 30% ממשקי הבית צברו חוב צרכני של 94 אלף שקל בממוצע מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 72
G שמלת חתונה עד אלף ש"ח שלא נראית סמרטוט ל-45 יום מהיום אוף טופיק 24
H חסכתי 200 אלף איך אני משקיע אותם בנדלן??? שוק ההון 52
מ ביטול הטבת מס עבור משכורת מעל 24.2 אלף שח שוק ההון 36
N 22 אלף טונות של זהב במקדשים בהודו שוק ההון 4
א השקעה של 950 אלף לחצי שנה שוק ההון 4
ג מה ההסבר לשער האירו שקל? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה