• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מופסד 60 אלף שקל...

• פותח הנושא פותח הנושא New_Name
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מי שהשקיע פה בטסלה חצי מיליון שקל - לא הזוי?
מי שקנה ARKK בתחילת 2020 - לא הזוי?
מי שקנה ביטקוין ב-5 אלף לפני שנה - לא הזוי?
באיזה אחוז מההון? לאיזה טווח? על בסיס אלו הערכות? איך הוא ישן בלילה כשהוא מפסיד תוך זמן קצר אחוז ניכר מההשקעה?
אלו השאלות שמבדילות בין הימור להשקעה.
ולא הייתי הולך רחוק לנכסים שכתבת. גם השקעה במניית גוגל במיליון שקל שמיועדים לקניית דירה עוד שנה בציפייה להרוויח עוד חדר זה הימור לדעתי.

בכיף.... אנסה!

אינפלציה היא חלק מהמערכת המוניטרית מה שנקרא MMT ולכן חובה שתהייה אינפלציה אחרת תתרחש דפלציה ואם תתרחש דפלציה אז המערכת תקרוס. המערכת עצמה נשענת על גידול מתמיד של מלאי הכסף אחרת היא תקרוס..... מראש, התאוריה המוניטרית לא ברורה כמעט לאף אחד וזה לה המדינות מנצלות את זה לטובתם.
בכל אופן, להערכתי חייבת להיות אינפלציה כי אם תתרחש דפלציה אז ראש הממשלה התורן (בנט) ישלם מחיר פוליטי כבד..... הוא יקדם אינפלציה כדי להעביר את כדור האש הבוער לפוליטיקאי הבא.
הנה ציטוט של מיזס על העניין מתוך הספר: Human action: a treatise on economics

כי האינפלציה (כפי שהגדרתי אותה) מנפחת קודם כל דברים מסוג מסוים ורק אז דברים מסוג אחר..... תחשוב בעצמך למה זה ככה!
דיפלציה לא חייבת להיות אסון בכל מצב אם זה בא תוך ייעול של המשאבים וזה אולי מה שקורה אז המחיר של מוצרי הצריכה לא חייבים בכלל לעלות ועדיין חברות מצליחות להגדיל רווח גם בלי פיטורים מסיבים
ובלי גיוס נוסף באותו סדר גודל כמו הקודם

וכנראה רוב מי שכן מפוטר מצליח למצוא עבודה אחרת

ומי שלא יגוייס דווקא למקום שהיה יכול לגייס כי מחיר המוצר לא עלה
ימצא מקום אחר או אולי ילך ללמוד מקצוע טכנולוגי? (סתם זרקתי)

הנקודה שלא חייבת להיות אינפלציה וגם לא דיפלציה ואפשרי גם איזון וגם כל אחד מהם ובאותו זמן גם רווחים יגדלו אם ישקיעו יותר במחקר ופיתוח וייעלו שיטות וטכנולוגיות

כן..... זה מה שאני חושב..... אני לא מאמין שמונחי דולרים ה-S&P 500 ירד אלה אני מניח שהוא בהחלט ירד במונחי הקניות שלך בסופר..... אם לא היה ככה אז הדבר היחיד שאדם היה צריך זה להשקיע במניות.
אני לא מסכים עם המשפט האחרון

מניות הן נכס תנודתי מאוד ולא מתאים לכל אחד לכל טווח זמן

אבל בהחלט שלדעתי כל משקיע טווח ארוך הדבר הכי טוב זה להשקיע במניות אין ספק (דעתי בלבד)

אני חושב שתראה למשל מה קרה בשנות ה-70 בארה"ב (ובעוד מקרים) ... אני לא רוצה להיכנס לתאוריה העמוקה אבל בגדול תחשוב שכוח הקניה יישמר לא במדדים הכללים אלה במה שמחסור... כלומר, סופר שכונתי לא בהכרח ירוויח אבל מי שיש לו מוצרים במחסור ירוויח הרבה יותר בצורה שהמשקיע הממוצע יכול לסדר לעצמו פנסיה בקלות.....זה למה כאשר אני משקיע אני מתחיל בניתוח התחום ולא העסק הספציפי...... תחשוב עד כמה קשה יהיה מחר להכניס סופר נוסף לשכונה? לדעתי זה לא יהיה מורכב ..... עכשיו תשאל מה באמת יהיה קשה להוסיף עוד לשוק? מה צונח באופן יחסי כאשר המניות מתנפחות? אם תענה לעצמך על השאלות אז תדע איך להתעשר בצורה מטורפת....
אין שום חוקיות לשאלות שלך ואם הצלחת למצוא כל הכבוד לך אתה כבר מלא בעושר וחבל על זמנך היקר לך תהנה כי החיים קצרים!

אם לא מצאת אני עדיין טוען שאין חוקיות והכל זה ניחוש או במילים שלך הימור? אז זה האמאמא של ההימורים

הטיעון הזה זה כמו לנסות להוכיח שקיים משהו שלא קיים אי אפשר להוכיח שכן ואי אפשר שלא

אז מבחינתי זה פשוט האמאמא של ההימור

דיפלציה לא חייבת להיות אסון בכל מצב אם זה בא תוך ייעול של המשאבים וזה אולי מה שקורה אז המחיר של מוצרי הצריכה לא חייבים בכלל לעלות ועדיין חברות מצליחות להגדיל רווח גם בלי פיטורים מסיבים
שמע.... אתה מגיב על דברים שאין לך מושג ירוק בהם. קראת ספר כלשהו על MMT אי פעם? בגדול אם יש דפלציה אז נניח בשוק יש 100 מיליארד שקלים ואחרי הדפלציה יש 80 מיליארד שקלים. איך שלומית(ועוד המון אנשים כמו שלומית) שלקחו הלוואה (בהנחה שתהייה אינפלציה) ישלמו את ההלוואה? הרבה מההלוואות לא ישולמו (בגלל המערכת) ואז תהייה עוד יותר דפלציה.
אבל בהחלט שלדעתי כל משקיע טווח ארוך הדבר הכי טוב זה להשקיע במניות אין ספק (דעתי בלבד)
לטווח ארוך מדדי מניות לא מייצרים תשואה... זה כבר הוכח. אין צורך לחזור על העניין שוב..... מיזס הסביר איך נוצרת תשוואה בשוק החופשי....
אין שום חוקיות לשאלות שלך ואם הצלחת למצוא כל הכבוד לך אתה כבר מלא בעושר וחבל על זמנך היקר לך תהנה כי החיים קצרים!
זה מחייב להפעיל את הראש..... אני נהנה להגיב מדי פעם בפורום למרות שברור שזה בזבוז זמן כי רוב האנשים בפורום מחפשים פתרונות קסם ולא להפעיל את הראש. העיקר תזרוק כמה סיסמאות פופולריות ששוק המניות עולה בממוצע X% כל שנה ואז בכלל זה נותן פתרון למי שאי פעם רצה להפעיל את הראש. במקרה שלך כבר הבנתי מזמן שאתה מחפש קיצורי דרך אז שיהיה לך בהצלחה.... בוא נסכם שלא תגיב לי יותר?

נכון. כי אכן זה לא הפורום המתאים.
אני חושב שתקפו אותו בגלל סגנון הצגת הדברים, לא בגלל התוכן.
הפורום פה פעם היה רק בהשקעה על מדדים, והשתנה לאט לאט שגם השקעה במניות ספציפיות זה לגיטימי, ולאו דווקא חברות ערך עם מכפילי רווח של פחות מ-20, אלא גם לגיטימי פה שאנשים מדברים על ARKK וטסלה. רק שלי נראה שכשההשקעות האלו עולות - כולם מוחאים כפיים.
שמישהו בא ומלין שהשקעה כזו הפסידה - מתייחסים אליו בתור אידיוט וטרול כי ההשקעה ירדה וכי לא ניהל סיכונים נכון.
לדעתי ההבדל היחיד בין השרשור על טסלה על הבחור שעשה מיליונים לבין השרשור הזה זה מזל והצדקה של חוכמה בדיעבד.
לא. מבחן התוצאה לא קובע. אם אתה מהמר עם כל רכושך ברולטה וזכית, זה לא אומר שפעלת בחכמה.
גילוי נאות: בפורטופיליו שלי יש כמה השקעות שהצליחו ולא בגלל חכמה יתרה אלא בגלל שהייתי בנקודה שהשוק עלה בלי הכרה. היום, אין סיכוי שהייתי מתקרב להשקעות כאלה עם מקל. לא בגלל שלא היה הגיון בהשקעות הללו. היה. אבל מכלול השיקולים והסיכונים לא היה ברור לי עד הסוף.

זה נכון, אבל:

א. הוא לא הימר עם כל הכסף שלו - הוא כתב בעמוד הראשון שאת רוב הכסף שלו הוא שם בחיסכון פיננסי, במסלול כנראה כללי/מניות (כי עשה על זה 20%). בוא נאמין לו? אני מניח שרוב הכסף זה לא 50.1%, אז אני מניח שמדובר יותר על אזור ה-60%-70% לפחות (הוא לא כתב). כבר לא אנלוגיה טובה למישהו שמהמר עם כל רכושו ברולטה.

ב. הוא כן פיזר, כנראה ממש לא מספיק, אבל לא הכל היה על מניה אחת. חוץ מזה הוא כתב על השקעות שעל פניו נראו סולידיות יחסית, אבל חדשות רעות בלתי צפויות גרמו למפולת במניה (HP).

ג. ביחס סיכון-סיכוי הוא לקח החלטות בדיעבד לא טובות. האם מראש הם היו עם תוחלת שלילית? לא יודע. במבחן התוצאה אין ספק שהם היו.

לי זה נראה כמו תמונת מראה (לא 180 מעלות, אבל קרוב לזה) של מי שהשקיע ב-ARKK במרץ 2021 או בחלק מהמניות שם.

לדעתי גם שם מניות כמו טסלה, טלדוק, רוקו וכד' קפצו בלי סיבה באופן אסטרונומי, ויכלו גם ליפול (כמו ש-ARKK השקיעו ב-WORKHORSE ונפלו שם 80%, או ב-SKLZ), ונפלו 30% מהשיא, ולדעתי יכולות ליפול בעוד 50% בקלות.

יש פה בנאדם עם אהבת סיכון, תפיסה כנראה לא מדויקת של יחס סיכון סיכוי (אומר לעצמו שאפשר להפסיד מקסימום X אבל להרוויח 3X), שהימר על כמה מניות חלום, שבניגוד לאחרות שזינקו - מה שהוא הימר עליו נפל. חוסר מזל.

לדעתי כולם יורדים עליו כי היה לו חוסר מזל.
לבחור שהשקיע בטסלה ועשה מיליונים - אני לא זוכר שהייתה עליו כזו ביקורת.
במבחן התוצאה - כן, ההשקעה שלו הייתה טובה, אבל זה שהוא השקיע הכל בטסלה לא אומר שזאת הייתה החלטה טובה גם אם היא הצליחה, ואם פותח השרשור השקיע ב-HP ואז היא נפלה בגלל הודעה לא צפויה זה לא אומר שזאת הייתה החלטה רעה.

ולהמר בסכום מסוים על AMC בין זינוק לקריסה זה לא בהכרח החלטה טיפשית. זאת לא השקעה, זה הימור.

מה שהוא עשה לא חכם זה להמר בסכום שאם הוא מפסיד אותו הוא לא ישן בלילה, כל השאר, מבחינתי, הימור לגיטימי, בטח שהוא מודע לזה שזה הימור, ולא שונה מבחינתי מאנשים שמשקיעים היום בטסלה (לדעתי עם מכפיל רווח 620 היא בלי בעיה יכולה לרדת בחצי ולהישאר השקעה הזויה).

רק שלי נראה שכשההשקעות האלו עולות - כולם מוחאים כפיים.
בבקשה תמצא מחיאות כפיים שלי בשרשורים על ביטקויין/טסלה/ARKK .

מה שהוא הימר עליו נפל. חוסר מזל.
יש סטטיסטיקה. הסטטיסטיקה מראה שרוב המניות מפסידות למדד ורק מעט מניות מצליחות בגדול ומושכות את המדד למעלה.

אם אתה בוחר בעצמך מנייה כי היא באה לך טוב או ששמעת עליה מהחבר התותח שלך, סביר מאוד שהיא אחת מהמניות המפסידות. זה פשוט עניין הסתברותי.

אפשר להמר, זה כיף, אבל זו דרך מעולה לשרוף כסף. לא בזה הפורום עוסק.

באיזה אחוז מההון? לאיזה טווח? על בסיס אלו הערכות? איך הוא ישן בלילה כשהוא מפסיד תוך זמן קצר אחוז ניכר מההשקעה?
אלו השאלות שמבדילות בין הימור להשקעה.
ולא הייתי הולך רחוק לנכסים שכתבת. גם השקעה במניית גוגל במיליון שקל שמיועדים לקניית דירה עוד שנה בציפייה להרוויח עוד חדר זה הימור לדעתי.

השקיע הכל - את כל הכסף שהיה לו. כתב ALL-IN.
כתב גם שמוכן לקחת את הסיכון, אבל למזלו לא היה צריך להתמודד עם קריסה ולראות אם באמת הוא בסדר עם קריסה שהייתה יכולה לקרות.

עכשיו - תראה את עמודים 7 ואילך בשרשור. כולם - לרבות מייסדת הפורום - בירכו אותה על ההצלחה והתרשמו מהגאונות שלו.

זה הימור פר אקסלנס.
גם לשים הכל על מניה סולידית יחסית כמו נגיד ג'ונסון אנד ג'ונסון זה הימור לא חכם, אבל לשים הכל על טסלה שהייתה עם מכפיל רווח 3-4 ספרות גם לפני העלייה של מאות אחוזים - זה חכם?

לי זה נראה כמו שני אנשים ששמו את הכסף על אדום ברולטה - אחד זכה ומהללים אותו, והשני הפסיד ולועגים לו.
או שלהמר זה לגיטימי ומובן או שלא. והבחור שהימר על טסלה סיכן יותר אחוזים מההון שלו להבנתי מפותח השרשור פה, והיה פחות מפוזר מפותח השרשור (רק טסלה).

לדעתי שניהם פעלו לא נכון, בלי קשר לתוצאה.
אפשר להמר, אבל על אחוז קטן מהנכסים, ולדעת מראש מה הסיכון ולדעת שאפשר לעמוד בו ולדעת שאפשר להפסיד גם 70%-80% מהסכום (100% זה כנראה קשה, כי מניות בדרך כלל לא יורדות ל-0, גם לא טסלה וגם לא HP או AMC).

אני גם לא בא להגן על פותח השרשור - זאת לא הכוונה.
לדעתי הוא לא אחראי בזה שהימר על סכום גבוה מדי שהוא לא מוכן רגשית להפסיד, ועכשיו מחפש עצות, במקום לחפש אותם מראש.
אני לא אוהב את זה שיש אנשים (לא כולם) שמצד אחד לועגים למישהו שכשל בהימור, ומצד שני מהללים מישהו שהצליח בהימור. תהיו עיקבים.
או שאתם מסתכלים על השקעות במבחן התוצאה ואז טסלה זה לא הימור ב-ALL IN לפני שנה. לדעתי הלא מלומדת זה היה הימור מטורף שפשוט הצליח. כמו ש-TDOC הצליחה, NIO הצליחה ועוד הרבה בסגנון הזה של מכפיל רווח 3-4 ספרות במקרה הטוב, ובמקרה הרע מכפיל מכירות 2-3 ספרות ובלי רווח.

או שפשוט אנשים פה לא אוהבים בכיינים ואנשים שפותחים שרשור, נעלמים לכמה שבועות, אנשים בין לבין נותנים להם עצות, והם חוזרים להגיב רק אחרי שהמשיכו להמר ופעלו באותה דרך, בלי לקרוא בין לבין את העצות שאנשים טרחו לרשום להם. על זה לגיטימי להרגיש עוינות.

נערך לאחרונה ב:
במהלך הדיון..... אבל אני אחזור על כך..... בגדול האינפלציה הולכת למקומות מסוימים ואז מתפשטת להכל..... אני חושב שהסברתי את העניין לעומק במהלך הדיון. בבקשה תקרא אותו שוב אם לא הסברתי משהו! הרי ברור לך באופן הגיוני שאינפלציה לא יכולה להיכנס רק לתחום שאתה רוצה ולא להיכנס לתחום שאתה לא רוצה.....

השקיע הכל - את כל הכסף שהיה לו. כתב ALL-IN.
לא יודע על מי אתה מדבר ואם אתה חולק עלי שלא מספיק לדעת באיזה נכס השקיעו אלא גם את השאלות שכתבתי.
לטענה שהימור לא נבדל מהשקעה לפי התוצאה אני מסכים ולא ראיתי מישהו שטוען אחרת.

נערך לאחרונה ב:
לא יודע על מי אתה מדבר ואם אתה חולק עלי שלא מספיק לדעת מץבאיזה נכס השקיעו אלא גם את השאלות שכתבתי.
לאענה שהימור לא נבדל מהשקעה לפי התוצאה אני מסכים ולא ראיתי מישהו שטוען אחרת.

לכן צירפתי קישור :)

היה דיון פורה וארוך עם רבים וטובים מבכירי הפורום עד למייסדת בכבודה ובעצמה, אתה יכול להתרשם לבד:

עכשיו - שיהיה לו בכיף. אני מקנא. הלוואי עלי. שיהנה עם הכסף. אבל אני לא חושב שצריך ללמוד ממנו מוסר השכל לחיינו אנו.

נ.ב.

יש לא מעט אנשים שהגיבו גם פה וגם שם

לכן צירפתי קישור :)

היה דיון פורה וארוך עם רבים וטובים מבכירי הפורום עד למייסדת בכבודה ובעצמה, אתה יכול להתרשם לבד:

עכשיו - שיהיה לו בכיף. אני מקנא. הלוואי עלי. שיהנה עם הכסף. אבל אני לא חושב שצריך ללמוד ממנו מוסר השכל לחיינו אנו.
אנשים פרגנו כפי שאתה עשית. לא ראיתי שמישהו חלק על כך שהוא מהמר או ממליץ.לאחרים לשים את כל הונם על מניה עם מכפיל מטורף.
למעשה האיש עצמו כותב שם שהרוויח מהימור על כל כספו.

אבל למה לסמוך עלי? תחשוב בעצמך.... נניח בשוק יש מוצר X שאתה מוכר ו-Y שאתה צורך(שתי המוצרים היחידים לשם הפשטות).

נראה לך הגיוני שהאינפלציה תלך רק מוצר X ולא למוצר Y שאתה צורך? כלומר, האם זה הגיוני שאתה תרוויח לנצח כי האינפלציה פועלת לטובתך?

הדוגמה ענתה לך על העניין?

נערך לאחרונה ב:
אבל למה לסמוך עלי? תחשוב בעצמך.... נניח בשוק יש מוצר X שאתה מוכר ו-Y שאתה צורך(שתי המוצרים היחידים לשם הפשטות).

נראה לך הגיוני שהאינפלציה תלך רק מוצר X ולא למוצר Y שאתה צורך? כלומר, האם זה הגיוני שאתה תרוויח לנצח כי האינפלציה פועלת לטובתך?

הדוגמה ענתה לך על העניין?
אין שום מניעה שהאינפלציה (ושוב, צריך להבהיר אם מדברים על אינפלציה מוניטרית או אינפלציית כסף) תשפיע שונה על שני מוצרים, מאלף ואחת סיבות.

אין שום מניעה שהאינפלציה (ושוב, צריך להבהיר אם מדברים על אינפלציה מוניטרית או אינפלציית כסף) תשפיע שונה על שני מוצרים, מאלף ואחת סיבות.
אין שום סיבה שמה שאתה מתאר יקרה..... אינפלציה חייבת לחדור לכל השוק. ברור שאולי יש מוצרים שיתייקרו יותר ופחות אבל זה כבר קשור לביקוש למוצרים עצמם ולא לאינפלציה.....

אני חושב שתקפו אותו בגלל סגנון הצגת הדברים, לא בגלל התוכן.
הפורום פה פעם היה רק בהשקעה על מדדים, והשתנה לאט לאט שגם השקעה במניות ספציפיות זה לגיטימי, ולאו דווקא חברות ערך עם מכפילי רווח של פחות מ-20, אלא גם לגיטימי פה שאנשים מדברים על ARKK וטסלה. רק שלי נראה שכשההשקעות האלו עולות - כולם מוחאים כפיים.
שמישהו בא ומלין שהשקעה כזו הפסידה - מתייחסים אליו בתור אידיוט וטרול כי ההשקעה ירדה וכי לא ניהל סיכונים נכון.
לדעתי ההבדל היחיד בין השרשור על טסלה על הבחור שעשה מיליונים לבין השרשור הזה זה מזל והצדקה של חוכמה בדיעבד.

זה נכון, אבל:

א. הוא לא הימר עם כל הכסף שלו - הוא כתב בעמוד הראשון שאת רוב הכסף שלו הוא שם בחיסכון פיננסי, במסלול כנראה כללי/מניות (כי עשה על זה 20%). בוא נאמין לו? אני מניח שרוב הכסף זה לא 50.1%, אז אני מניח שמדובר יותר על אזור ה-60%-70% לפחות (הוא לא כתב). כבר לא אנלוגיה טובה למישהו שמהמר עם כל רכושו ברולטה.

ב. הוא כן פיזר, כנראה ממש לא מספיק, אבל לא הכל היה על מניה אחת. חוץ מזה הוא כתב על השקעות שעל פניו נראו סולידיות יחסית, אבל חדשות רעות בלתי צפויות גרמו למפולת במניה (HP).

ג. ביחס סיכון-סיכוי הוא לקח החלטות בדיעבד לא טובות. האם מראש הם היו עם תוחלת שלילית? לא יודע. במבחן התוצאה אין ספק שהם היו.

לי זה נראה כמו תמונת מראה (לא 180 מעלות, אבל קרוב לזה) של מי שהשקיע ב-ARKK במרץ 2021 או בחלק מהמניות שם.

לדעתי גם שם מניות כמו טסלה, טלדוק, רוקו וכד' קפצו בלי סיבה באופן אסטרונומי, ויכלו גם ליפול (כמו ש-ARKK השקיעו ב-WORKHORSE ונפלו שם 80%, או ב-SKLZ), ונפלו 30% מהשיא, ולדעתי יכולות ליפול בעוד 50% בקלות.

יש פה בנאדם עם אהבת סיכון, תפיסה כנראה לא מדויקת של יחס סיכון סיכוי (אומר לעצמו שאפשר להפסיד מקסימום X אבל להרוויח 3X), שהימר על כמה מניות חלום, שבניגוד לאחרות שזינקו - מה שהוא הימר עליו נפל. חוסר מזל.

לדעתי כולם יורדים עליו כי היה לו חוסר מזל.
לבחור שהשקיע בטסלה ועשה מיליונים - אני לא זוכר שהייתה עליו כזו ביקורת.
במבחן התוצאה - כן, ההשקעה שלו הייתה טובה, אבל זה שהוא השקיע הכל בטסלה לא אומר שזאת הייתה החלטה טובה גם אם היא הצליחה, ואם פותח השרשור השקיע ב-HP ואז היא נפלה בגלל הודעה לא צפויה זה לא אומר שזאת הייתה החלטה רעה.

ולהמר בסכום מסוים על AMC בין זינוק לקריסה זה לא בהכרח החלטה טיפשית. זאת לא השקעה, זה הימור.

מה שהוא עשה לא חכם זה להמר בסכום שאם הוא מפסיד אותו הוא לא ישן בלילה, כל השאר, מבחינתי, הימור לגיטימי, בטח שהוא מודע לזה שזה הימור, ולא שונה מבחינתי מאנשים שמשקיעים היום בטסלה (לדעתי עם מכפיל רווח 620 היא בלי בעיה יכולה לרדת בחצי ולהישאר השקעה הזויה).

אתה צודק בהכל אבל אני אחדד כמה דברים
החדשות על HP היו "טובות" נכנסתי לפני ההצהרות רווחים, הרווחים היו מעל המצופה, והמניה נפלה ב9%, למה? הסבר רשמתי כבר בסוגריים שם, בגדול? כי השוק זה הונאה מלאה מניפולציות של אנשים בעלי השפעה, זאת רק דוגמא

בקשר ל"הימורים", לא, אני לא כזה שונה ממכם כמו שאתם חושבים, יש תבניות והתנהגויות של מניות שלמדתי כבר מהנסיון שלי במסחר, ורוב מי שסוחר כמוני מבין כבר אותן (רוב צומת ליבי על מניות MEME, פרמה כמו מודרנה, והאחרונה שנפלתי בה למשל) עליהן אני מדבר, מניות עם תנודות גדולות אבל מה? עם תוחלת חיוביות ביותר, מספיק להסתכל על הגרף בשנה האחרונה.

לדוגמא ניקח את היום TRCH + 58%, הצפי שאחרי עליה כזאת היא תרד, בנתיים היא +5% AFTER MARKET, מבחינתי צפוי ולא מפתיע, ואני מצפה גם מחר ליום ירוק, יכולה לעלות בעוד 20-30% ובמקרה קיצוני אפילו 90%

WISH +19%, ועליה של 80% בחודש האחרון, אתה מצפה ל drawback, אבל היא מניית MEME חמה כרגע, לא יפתיע אותי שגם מחר היא תעלה חזק
למשל AMC ירדה ב6% (עושה רושם שאנשים מכרו ועברו למניות שציינתי), לדעתי זאת הזדמנות טובה להיכנס, אני מאמין שהיא תעלה (סיכון גבוה שהיא תירד חזק אבל, תמיד יש את הפחד מהשלב הזה במניות מימי)

למה אני לא נכנס אם ככה? למה אני לא מיישם ? , כוויות של להיכנס למניות כשהן אחרי עליה חדה, אחרי כל הנפילות שחוויתי מזה, הייתה לי הזדמנות להיכנס ב TRCH שהיא הייתה בסביבות ה8 היום (נסגרה ב10), למה לא נכנסתי? קודם כל מנטאלית - קשה להיכנס למניה כשהיא בירידה, שנית אני עדיין לא מכרתי בהפסדים, אני מנסה להילחם ולעזוב הכל (כמו שהיצעו פה) ולחשוב מה יקרה בעוד חודש + , אבל מודה שזה קשה לראות שאתה מפסיד עוד כסף כל יום (וכשכל האינדיקציות מראות שהמניה "גמורה" ויכולה לרדת למתחת ל5+ , אבל עדיין יש לה פוטנציאל לשורט סקוייז, צריך סבלנות ולראות מה קורה)

מה שאני מנסה להגיד זה שאני לא אוהב את ההשוואה לרולטה, כן יש חישובים של ווליום, התנהגות של המניה, נסיון להיכנס בנמוך היומי, אבל בסופו של יום? כן אין לך שליטה על מה שיקרה וזה הימור, אבל לא רולטה

וזה לא שאני "מתעלם" מההצעות של האנשים פה, אבל פשוט נשארתי עם סכום כסף קטן משהתחלתי איתו ואני מחפש להביא תשואות משמעותיות, לפחות בהתחלה, כבר לא אכפת לי "לסכן" את מה שנשאר, כי אם ארד אפילו בעוד 50% עכשיו זה שווה ערך לנפילה של פחות מ10% שהייתי בהתחלה, רק שתבינו את גודל ההבדל (כן הבנתי שזה מה שיש עכשיו ולא לחפש "להחזיר הפסדים", אבל זה לא הולך ככה, אני לא יכול להסתכל על זה בצורה כזאת, זה ההון שלי שחסכתי אותו..)

נערך לאחרונה ב:
בכיף.... אנסה!

אינפלציה היא חלק מהמערכת המוניטרית מה שנקרא MMT ולכן חובה שתהייה אינפלציה אחרת תתרחש דפלציה ואם תתרחש דפלציה אז המערכת תקרוס. המערכת עצמה נשענת על גידול מתמיד של מלאי הכסף אחרת היא תקרוס..... מראש, התאוריה המוניטרית לא ברורה כמעט לאף אחד וזה לה המדינות מנצלות את זה לטובתם.
בכל אופן, להערכתי חייבת להיות אינפלציה כי אם תתרחש דפלציה אז ראש הממשלה התורן (בנט) ישלם מחיר פוליטי כבד..... הוא יקדם אינפלציה כדי להעביר את כדור האש הבוער לפוליטיקאי הבא.
הנהציטוט של מיזס על העניין מתוך הספר: Human action: a treatise on economics

כי האינפלציה (כפי שהגדרתי אותה) מנפחת קודם כל דברים מסוג מסוים ורק אז דברים מסוג אחר..... תחשוב בעצמך למה זה ככה!

כן..... זה מה שאני חושב..... אני לא מאמין שמונחי דולרים ה-S&P 500 ירד אלה אני מניח שהוא בהחלט ירד במונחי הקניות שלך בסופר..... אם לא היה ככה אז הדבר היחיד שאדם היה צריך זה להשקיע במניות.

אני חושב שתראה למשל מה קרה בשנות ה-70 בארה"ב (ובעוד מקרים) ... אני לא רוצה להיכנס לתאוריה העמוקה אבל בגדול תחשוב שכוח הקניה יישמר לא במדדים הכללים אלה במה שמחסור... כלומר, סופר שכונתי לא בהכרח ירוויח אבל מי שיש לו מוצרים במחסור ירוויח הרבה יותר בצורה שהמשקיע הממוצע יכול לסדר לעצמו פנסיה בקלות.....זה למה כאשר אני משקיע אני מתחיל בניתוח התחום ולא העסק הספציפי...... תחשוב עד כמה קשה יהיה מחר להכניס סופר נוסף לשכונה? לדעתי זה לא יהיה מורכב ..... עכשיו תשאל מה באמת יהיה קשה להוסיף עוד לשוק? מה צונח באופן יחסי כאשר המניות מתנפחות? אם תענה לעצמך על השאלות אז תדע איך להתעשר בצורה מטורפת....

עניתי לך?

תודה, אבל מרגיש שלא ממש ענית.
בשאלה הראשונה - אני אומר שעד שהאינפלציה היום תגיע למחירי המוצרים, תהיה עוד אינפלציה שתגיע למניות ולא תגיע למוצרים (עדיין) ולכן ישאר ביניהם פער. כלומר כל עוד יש אינפלציה (לטענתך עד אינסוף או קריסת המערכת כולה), תמיד יהיה פער לטובת מניות/נכסים, מחירי המוצרים לעולם לא באמת ידביקו את הקצב ולכן איבוד כח הקניה שאתה מתאר לעולם לא יתרחש במלואו אלא כתלות בזמן הפרופגציה (שלפי הסיפור לך על דירות מ-2004 מסתמן להיות לא מעט שנים) ואחוז האינפלציה בנקודות הזמן השונות. בעצם לא ממש התייחסת לפער הזה שעליו היתה השאלה.

גם על השאלה השניה לא ממש ענית האמת, לא דיברתי על המדדים הכלליים, דיברתי על חברות של מוצרי צריכה שבדיוק המחירים שלהם עלו בגלל האינפלציה. כלומר קודם מחירי המניות שלהם עלו בגלל האינפלציה ואז הרווחים שלהם גדלו (כי הרי אין שינוי אמיתי בביקוש) מה שיגרום למחירי המניות לעלות עוד יותר ובכך ניטרלנו את עליית מחירי המוצרים.
ואם כבר הזכרת את המחסור אז גם הנקודה הזו לא הכי ברורה. יש דברים שהם במחסור שלטענתך עלו בגלל אינפלציה (דירות בישראל באיזורי ביקוש למשל), לפי התזה הזו, עליית מחירי הדיור לא נובעת רק מאינפלציה ומהווה השקעה טובה.

דרך אגב אודה לך אם תימנע מלשלוח אותי לעשות תרגילי חשיבה כדי להשלים את החסר, זה לא תורם לדיון. אם זה עוזר, תניח שאני תמיד נכשל ומגיע למסקנות שגויות.

בשאלה הראשונה - אני אומר שעד שהאינפלציה היום תגיע למחירי המוצרים, תהיה עוד אינפלציה שתגיע למניות ולא תגיע למוצרים (עדיין) ולכן ישאר ביניהם פער. כלומר כל עוד יש אינפלציה (לטענתך עד אינסוף או קריסת המערכת כולה), תמיד יהיה פער לטובת מניות/נכסים, מחירי המוצרים לעולם לא באמת ידביקו את הקצב ולכן איבוד כח הקניה שאתה מתאר לעולם לא יתרחש במלואו אלא כתלות בזמן הפרופגציה (שלפי הסיפור לך על דירות מ-2004 מסתמן להיות לא מעט שנים) ואחוז האינפלציה בנקודות הזמן השונות. בעצם לא ממש התייחסת לפער הזה שעליו היתה השאלה.

יש כאן מחזוריות ולא בכל נקודה בזמן האינפלציה חודרת למניות!

גם על השאלה השניה לא ממש ענית האמת, לא דיברתי על המדדים הכלליים, דיברתי על חברות של מוצרי צריכה שבדיוק המחירים שלהם עלו בגלל האינפלציה. כלומר קודם מחירי המניות שלהם עלו בגלל האינפלציה ואז הרווחים שלהם גדלו (כי הרי אין שינוי אמיתי בביקוש) מה שיגרום למחירי המניות לעלות עוד יותר ובכך ניטרלנו את עליית מחירי המוצרים.
בגדול, כאשר יש חברת מוצרי צריכה אז מחיר חומרי הגלם עולה אבל לא בהכרח הרווחיות של החברה מה שיכול לגרום לירידה במחיר המניה.

ואם כבר הזכרת את המחסור אז גם הנקודה הזו לא הכי ברורה. יש דברים שהם במחסור שלטענתך עלו בגלל אינפלציה (דירות בישראל באיזורי ביקוש למשל), לפי התזה הזו, עליית מחירי הדיור לא נובעת רק מאינפלציה ומהווה השקעה טובה.
למה דירות עלו שלא רק בגלל האינפלציה? לא הבנתי את זה.

למה דירות עלו שלא רק בגלל האינפלציה? לא הבנתי את זה.
בגלל מחסור בקרקעות לבניה.
מדיניות ממשלתית שמטרה להעלות את ערך הנכסים והמיסים בעקבות זה.
91% מהקרקעות בישראל הן אדמות מנהל.
מי שקובע את המחיר זה מחיר מינימום במכרז.(שמפורסם על ידי רמ"י)
תשחרר קרקעות בזול/חינם מחירי הדיור ירדו
שיעור ראשון בכלכלה זה מחיר האלטרנטיבה
ואם יוכלו לקנות בית/דירה (לא במרכז תל אביב או מרכז ירושלים) במחיר של עלות הבניה פלוס רווח קבלני
תופתע מאוד מכמה שזה יהיה זול.
ואז אנשים יעדיפו לקנות במקום שכירות
ומשם והלאה ירדו מחירים
רק מה המדינה תפסיד הכנסות ממיסים
ואין לה אינטרס כי המנגנון רוצה לשמור על עצמו...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

נראה לך הגיוני שהאינפלציה תלך רק מוצר X ולא למוצר Y שאתה צורך? כלומר, האם זה הגיוני שאתה תרוויח לנצח כי האינפלציה פועלת לטובתך??
הגיוני מאוד, אם העלות השולית של ייצור Y ירדה בגלל שיפור טכנולוגי, למשל. כמובן שאני מתכוון לאינפלציה של מחירים. אבל גם מבחינת אינפלציה של כסף, אם חלק מסוים מהחברה נהנה מהרחבה כמותית יותר מחלק אחר, הוא בוודאי יעלה את הביקוש למותרויות, אבל כנראה שמחיר המלח ישתנה בשיעור נמוך יותר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N השקעה דרך IB - כשלוקחים בחשבון המרת מט"ח, איך אני יודע אם אני מורווח או מופסד (שקלית)? שוק ההון 8
shirbi למה אני מופסד (תיאורטית) באגח ממשלתית בריבית משתנה שוק ההון 6
aminadav האם במשברים הגדולים. האם מי שהיה נשאר 10 שנים על קרן מחקה את אחד המדדים המובילים. האם היה יוצא מופסד? או מרוויח בגדול? שוק ההון 27
P מופסד 40k שח שוק ההון 105
D מה אפשר לקבל בבנק הפועלים עם פסיבה של 500 אלף ש"ח? צרכנות פיננסית 7
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
א מאה אלף שקלים ואמונה, המסע לדירה הראשונה יומני מסע אישיים 57
C השקעה 70 אלף שקל לבן 55 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G כתבה - "רשות ני"ע קנסה את בית ההשקעות אינטראקטיב ישראל ב-607 אלף ש"ח" צרכנות פיננסית 12
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
א היכן להשקיע 300 אלף שקל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ מה לעשות עם 80 אלף דולר? שוק ההון 7
S קרן השתלמות נזילה על סך 20 אלף ש״ח ללא הפקדות בזמן הקרוב - האם לפדות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
A השקעת במתחם האלפיים/אלף דרך יזם נדל"ן 5
F האם יש איך לצמוח ולהתפתח מ80 אלף בלבד? אוף טופיק 7
Y הגשת דו״ח מס עבור הפקדות של יותר מ500 אלף מיסים 0
L ההצעה בחוק ההסדרים הקרוב, מי שיש לו אחזקה בקריפטו ששווה מעל 200 אלף שח יהיה חייב בדיווח על כך. פוסטים מאיכות נמוכה 13
ב 150 אלף הופיעו בחשבון (IB) צרכנות פיננסית 35
W זוג בני כמעט 30 שרוצים להתפתח כלכלית- חוסכים כל חודש 14 אלף ורוצים להשקיע שוק ההון 12
השקעה לא מזל מה נכון לעשות עם 60 אלף שקל - דיבידנד VS הלוואה צרכנות פיננסית 29
Y פלטפורמת מסחר למסחר עצמאי בסכומים של כ-20 אלף שקלים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Y מתקפת הפישינג של ”דואר ישראל”: כתב אישום נגד הפלסטיני שעקץ 200 אלף ש”ח מישראלים פוסטים מאיכות נמוכה 2
מ מיטב דש- מינימום לפתיחת קרן השתלמות בניהול אישי- 300 אלף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
S תיק השקעות - מאה אלף שקל - בן 19 לפני גיוס שוק ההון 2
מ איפה כדאי לקנות דירה שנייה להשקעה בארץ בתקציב של 600 אלף שקלים נדל"ן 4
ש תיק השקעות 100 אלף שקל שוק ההון 16
K חשבון מטח 170 אלף יורו שוק ההון 8
M חברה שלי רוצה להשקיע 15 אלף ש"ח לטווח ארןך שוק ההון 10
E רוצה להעביר 70 אלף שקל לקופות גמל להשקעה. כדאי בתקופה הזו ומה הדמי ניהול? שוק ההון 61
ש תיק 250 אלף שוק ההון 30
ש דמי ניהול בתיק עד 150 אלף שוק ההון 3
4 הדרך הזולה להשקיע סכום של 300 אלף בסיכון מינימלי לזוג פנסיונרים שוק ההון 11
I האלטרנטיבה הטובה ביותר לסגירת חוב של פחות מ10 אלף שח צרכנות פיננסית 11
ר השקעות בארה״ב מעל 60 אלף דולר שוק ההון 10
4 יצירת תיק שיכניס 12 אלף בשנה שוק ההון 10
Myrath השקעת 200 אלף ש"ח באופן פאסיבי שוק ההון 52
oz1987 לקנות דירת 4 חדרים ב-120 אלף שקל: 5 ישראלים שהחליטו לעשות הרבה כסף בחו"ל נדל"ן 31
Jenia29 משיכת כספי פיצויים ע"ס 50 אלף צרכנות פיננסית 4
מ עזרה בתמהיל משכנתא ל350 אלף שח נדל"ן 12
ל חיסכון של כ-50 אלף ש''ח, מתלבט האם להעביר לקופת גמל להשקעה שוק ההון 14
Y היכן להשקיע 150 אלף שקלים? שוק ההון 16
פ סטודנט שמבקש הסבר לקופת גמל עם 100 אלף ,לא מניבה שמנוהלת ע"י הבנק ..אשמח לעזרה שוק ההון 8
waskindalost כותרת מגלובס - 30% ממשקי הבית צברו חוב צרכני של 94 אלף שקל בממוצע מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 72
G שמלת חתונה עד אלף ש"ח שלא נראית סמרטוט ל-45 יום מהיום אוף טופיק 24
H חסכתי 200 אלף איך אני משקיע אותם בנדלן??? שוק ההון 52
מ ביטול הטבת מס עבור משכורת מעל 24.2 אלף שח שוק ההון 36
N 22 אלף טונות של זהב במקדשים בהודו שוק ההון 4
א השקעה של 950 אלף לחצי שנה שוק ההון 4
ג מה ההסבר לשער האירו שקל? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה