או שאולי תקרא מה שאנשים כתבו.
לבוא ולהציג את הבעיה שלך, לקבל תשובות לזה שהבעיה שלך היא שונה, ולא מה שאתה חושב - ולהתעלם מכל התשובות ולהמשיך באותו קו הזוי שאף אחד לא מתייחס אלייך - זה הטרלה לא קטנה לפי דעתי.
כותב הפוסט קיבל עשרות תגובות יחסית דומות לפעולות שכדאי לו לעשות, והוא עדיין שואל שוב ושוב איך להחזיר מהר את הכסף שהוא הפסיד.
קראתי.
זה שהוא קיבל תשובות שהבעיה שלו היא שונה ממה שהוא חושב, לא אומר שהוא צריך להסכים עם התשובות האלו.
הוא מאמין בתפיסת עולם מסוימת, וש-4-5 אנשים כותבים לו אחרת לא אומר שהוא לא זכאי להמשיך להחזיק בדעה המקורית שלו ולנסות להציג אותה מזווית אחרת כדי לאתגר את השיח.
להגיד שאם מישהו לא מתיישר לדום אם 4-5 אנשים כותבים לו שהוא צריך לחשוב אחרת - הוא טרול - זאת התנשאות. זאת דעתי. זה כמו שמשתמש פה יילך לפורום של WSB ו-4-5 יגידו לו שלהשקיע במדדים זה טיפשות והוא יתעקש לשכנע אותם ולהמשיך ב"אותו קו הזוי".
עכשיו - אני לא אומר שהוא צודק. אבל אני מבין את ה-MIND SET.
הוא לא שאל איך להחזיר את הכסף מהר, אלא מה כדאי לו לעשות.
הוא מודע לזה שהוא מהמר, והוא כנראה ראה הרבה הימורים כמו ביטקוין, GME, טסלה, ARKK וכד' שעלו ביותר מפי 2 או 3 או 10 והחליט שהוא רוצה להמר. הימר והפסיד.
מי שהשקיע פה בטסלה חצי מיליון שקל - לא הזוי?
מי שקנה ARKK בתחילת 2020 - לא הזוי?
מי שקנה ביטקוין ב-5 אלף לפני שנה - לא הזוי?
למה - רק במבחן התוצאה זה הצליח?
בוא נכיר בזה שזה גם הימור, וכמו שלא "יורדים" על בנאדם שהפסיד בהימור, לא נהלל מישהו שהיה "גאון" והשקיע בכל אלו.
אם הוא אוהב סיכון - אפשר להציע לו להשקיע בפיזור יותר גדול על השקעות מסכונות.. ARKK, ביטקוין וכד'. גם סיכוי שזה יפול, והכל ביחד, אבל הפיזור אמור להוריד את הסיכון קצת.
אם הוא רוצה להשקיע באופן סולידי - אני מניח שהוא מודע לזה שתמיד אפשר לקנות את המדד (לא לשים שם את כל הכסף זה סולידי, אבל סולידי יחסית למה שהוא השקיע עד עכשיו).