אני חושב שתקפו אותו בגלל סגנון הצגת הדברים, לא בגלל התוכן.
הפורום פה פעם היה רק בהשקעה על מדדים, והשתנה לאט לאט שגם השקעה במניות ספציפיות זה לגיטימי, ולאו דווקא חברות ערך עם מכפילי רווח של פחות מ-20, אלא גם לגיטימי פה שאנשים מדברים על ARKK וטסלה. רק שלי נראה שכשההשקעות האלו עולות - כולם מוחאים כפיים.
שמישהו בא ומלין שהשקעה כזו הפסידה - מתייחסים אליו בתור אידיוט וטרול כי ההשקעה ירדה וכי לא ניהל סיכונים נכון.
לדעתי ההבדל היחיד בין השרשור על טסלה על הבחור שעשה מיליונים לבין השרשור הזה זה מזל והצדקה של חוכמה בדיעבד.
זה נכון, אבל:
א. הוא לא הימר עם כל הכסף שלו - הוא כתב בעמוד הראשון שאת רוב הכסף שלו הוא שם בחיסכון פיננסי, במסלול כנראה כללי/מניות (כי עשה על זה 20%). בוא נאמין לו? אני מניח שרוב הכסף זה לא 50.1%, אז אני מניח שמדובר יותר על אזור ה-60%-70% לפחות (הוא לא כתב). כבר לא אנלוגיה טובה למישהו שמהמר עם כל רכושו ברולטה.
ב. הוא כן פיזר, כנראה ממש לא מספיק, אבל לא הכל היה על מניה אחת. חוץ מזה הוא כתב על השקעות שעל פניו נראו סולידיות יחסית, אבל חדשות רעות בלתי צפויות גרמו למפולת במניה (HP).
ג. ביחס סיכון-סיכוי הוא לקח החלטות בדיעבד לא טובות. האם מראש הם היו עם תוחלת שלילית? לא יודע. במבחן התוצאה אין ספק שהם היו.
לי זה נראה כמו תמונת מראה (לא 180 מעלות, אבל קרוב לזה) של מי שהשקיע ב-ARKK במרץ 2021 או בחלק מהמניות שם.
לדעתי גם שם מניות כמו טסלה, טלדוק, רוקו וכד' קפצו בלי סיבה באופן אסטרונומי, ויכלו גם ליפול (כמו ש-ARKK השקיעו ב-WORKHORSE ונפלו שם 80%, או ב-SKLZ), ונפלו 30% מהשיא, ולדעתי יכולות ליפול בעוד 50% בקלות.
יש פה בנאדם עם אהבת סיכון, תפיסה כנראה לא מדויקת של יחס סיכון סיכוי (אומר לעצמו שאפשר להפסיד מקסימום X אבל להרוויח 3X), שהימר על כמה מניות חלום, שבניגוד לאחרות שזינקו - מה שהוא הימר עליו נפל. חוסר מזל.
לדעתי כולם יורדים עליו כי היה לו חוסר מזל.
לבחור שהשקיע בטסלה ועשה מיליונים - אני לא זוכר שהייתה עליו כזו ביקורת.
במבחן התוצאה - כן, ההשקעה שלו הייתה טובה, אבל זה שהוא השקיע הכל בטסלה לא אומר שזאת הייתה החלטה טובה גם אם היא הצליחה, ואם פותח השרשור השקיע ב-HP ואז היא נפלה בגלל הודעה לא צפויה זה לא אומר שזאת הייתה החלטה רעה.
ולהמר בסכום מסוים על AMC בין זינוק לקריסה זה לא בהכרח החלטה טיפשית. זאת לא השקעה, זה הימור.
מה שהוא עשה לא חכם זה להמר בסכום שאם הוא מפסיד אותו הוא לא ישן בלילה, כל השאר, מבחינתי, הימור לגיטימי, בטח שהוא מודע לזה שזה הימור, ולא שונה מבחינתי מאנשים שמשקיעים היום בטסלה (לדעתי עם מכפיל רווח 620 היא בלי בעיה יכולה לרדת בחצי ולהישאר השקעה הזויה).
אתה צודק בהכל אבל אני אחדד כמה דברים
החדשות על HP היו "טובות" נכנסתי לפני ההצהרות רווחים, הרווחים היו מעל המצופה, והמניה נפלה ב9%, למה? הסבר רשמתי כבר בסוגריים שם, בגדול? כי השוק זה הונאה מלאה מניפולציות של אנשים בעלי השפעה, זאת רק דוגמא
בקשר ל"הימורים", לא, אני לא כזה שונה ממכם כמו שאתם חושבים, יש תבניות והתנהגויות של מניות שלמדתי כבר מהנסיון שלי במסחר, ורוב מי שסוחר כמוני מבין כבר אותן (רוב צומת ליבי על מניות MEME, פרמה כמו מודרנה, והאחרונה שנפלתי בה למשל) עליהן אני מדבר, מניות עם תנודות גדולות אבל מה? עם תוחלת חיוביות ביותר, מספיק להסתכל על הגרף בשנה האחרונה.
לדוגמא ניקח את היום TRCH + 58%, הצפי שאחרי עליה כזאת היא תרד, בנתיים היא +5% AFTER MARKET, מבחינתי צפוי ולא מפתיע, ואני מצפה גם מחר ליום ירוק, יכולה לעלות בעוד 20-30% ובמקרה קיצוני אפילו 90%
WISH +19%, ועליה של 80% בחודש האחרון, אתה מצפה ל drawback, אבל היא מניית MEME חמה כרגע, לא יפתיע אותי שגם מחר היא תעלה חזק
למשל AMC ירדה ב6% (עושה רושם שאנשים מכרו ועברו למניות שציינתי), לדעתי זאת הזדמנות טובה להיכנס, אני מאמין שהיא תעלה (סיכון גבוה שהיא תירד חזק אבל, תמיד יש את הפחד מהשלב הזה במניות מימי)
למה אני לא נכנס אם ככה? למה אני לא מיישם ? , כוויות של להיכנס למניות כשהן אחרי עליה חדה, אחרי כל הנפילות שחוויתי מזה, הייתה לי הזדמנות להיכנס ב TRCH שהיא הייתה בסביבות ה8 היום (נסגרה ב10), למה לא נכנסתי? קודם כל מנטאלית - קשה להיכנס למניה כשהיא בירידה, שנית אני עדיין לא מכרתי בהפסדים, אני מנסה להילחם ולעזוב הכל (כמו שהיצעו פה) ולחשוב מה יקרה בעוד חודש + , אבל מודה שזה קשה לראות שאתה מפסיד עוד כסף כל יום (וכשכל האינדיקציות מראות שהמניה "גמורה" ויכולה לרדת למתחת ל5+ , אבל עדיין יש לה פוטנציאל לשורט סקוייז, צריך סבלנות ולראות מה קורה)
מה שאני מנסה להגיד זה שאני לא אוהב את ההשוואה לרולטה, כן יש חישובים של ווליום, התנהגות של המניה, נסיון להיכנס בנמוך היומי, אבל בסופו של יום? כן אין לך שליטה על מה שיקרה וזה הימור, אבל לא רולטה
וזה לא שאני "מתעלם" מההצעות של האנשים פה, אבל פשוט נשארתי עם סכום כסף קטן משהתחלתי איתו ואני מחפש להביא תשואות משמעותיות, לפחות בהתחלה, כבר לא אכפת לי "לסכן" את מה שנשאר, כי אם ארד אפילו בעוד 50% עכשיו זה שווה ערך לנפילה של פחות מ10% שהייתי בהתחלה, רק שתבינו את גודל ההבדל (כן הבנתי שזה מה שיש עכשיו ולא לחפש "להחזיר הפסדים", אבל זה לא הולך ככה, אני לא יכול להסתכל על זה בצורה כזאת, זה ההון שלי שחסכתי אותו..)