• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מה הדרך הטובה לרכוש רכב?

• פותח הנושא פותח הנושא alicebob
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
בזמנו לפני הקורונה עשיתי הרבה חישובים לרכב בנזין (לא עשיתי את החישובים על היברידי או חשמלי), וקניית ואחזקת רכב חדש ל7 שנים יצאה פחות או יותר שווה לקניית רכב בן 3 ואחזקה ל3 שנים. לפי החישובים הפערים באמת לא גדולים כשמסתכלים לטווח ארוך. כמובן שככל שמחזיקים יותר זמן ככה יותר טוב.

בכללי אני אישית כבר 8 שנים עם רכב שקניתי חדש ומתכננת להחזיק אותו עד שיגיע לגיל 20 המופלג.
אשמח אם תוכל לפרסם את החישוב שעשית

בזמנו לפני הקורונה עשיתי הרבה חישובים לרכב בנזין (לא עשיתי את החישובים על היברידי או חשמלי), וקניית ואחזקת רכב חדש ל7 שנים יצאה פחות או יותר שווה לקניית רכב בן 3 ואחזקה ל3 שנים. לפי החישובים הפערים באמת לא גדולים כשמסתכלים לטווח ארוך. כמובן שככל שמחזיקים יותר זמן ככה יותר טוב.

בכללי אני אישית כבר 8 שנים עם רכב שקניתי חדש ומתכננת להחזיק אותו עד שיגיע לגיל 20 המופלג.
תודה על השיתוף.
אני חושב שאנסה לברר על קניית רכב חדש ולהחזיק זמן רב.
אולי "אתפשר" על רכב יד שנייה שגם אותו אחזיק זמן רב בתקווה שלא יהיה בעייתי.

ראיתי באתר טויוטה שיש אפשרות לקנות מהם רכבים יד שנייה.

כשאבא שלי קנה רכב (לפני בערך 8 שנים) הגענו למסקנה דומה.
אם מחזיקים לטווח ארוך, ההבדל בין חדש ל-בן 3 הוא לא כ"כ גדול.
האפשרות הזו, של קנייה והחזקה לטווח ארוך (כמו מדדי מניות... :lol:), רלוונטית בעיקר אם לא צופים שהצרכים ישתנו בשנים הקרובות (ילדים/נסועה/מגורים וכו')

נערך לאחרונה ב:
וקניית ואחזקת רכב חדש ל7 שנים יצאה פחות או יותר שווה לקניית רכב בן 3 ואחזקה ל3 שנים
משהו פה מוטעה. בשני המקרים אתה מחזיק רכב בגילאי 3-6.
ההבדל היחיד הוא שבאחת האפשרויות אתה מחזיק אותו גם בגיל 0-2 ו-7. תחשב TCO לכל אחת מהשנים. שנה 7 לא תשנה הרבה. שנים 0-2 ירידת ערך של כ-40% משווי רכב חדש מה שיהיה נתח משמעותי מהעלות השנתית. ויש עוד תוספת לא זניחה של העלות האלטרנטיבית כשהמחירון גבוה.

אולי התכוונת ללהחזיק משומש 7 שנים לעומת חדש 3 שנים?

בכל מקרה החזקה לטווח ארוך אפשר גם לבצע על רכב בן 3.

אולי התכוונת ללהחזיק משומש 7 שנים לעומת חדש 3 שנים?
לא. כשחישבתי רכב חדש ל6 שנים יצא יותר יקר בעלות שנתית ממשומש בן 3 ל3 שנים. רק בעליה ל7 שנים של החדש ההבדל ב"הוצאה שנתית" לאורך חיי הרכב בין המשומש לחדש נהייתה זניחה. השנה ה7 והלאה זה מה שעשה את ההבדל. בשלב ההוא זה כבר שאלה של העדפה/נוחות בין משומש לחדש, מבחינה מספרית העלות השנתית הייתה קרובה.

היה לי אקסל דיי מתוחכם שחישב מלא פרמטרים והוציא "עלות שנתית" בהשוואה (הייתה גם השוואה לליסינג אבל זה היה גרוע משתי האפשרויות של חדש/משומש לכמות הנסיעה השנתית שלי שהייתה כ20K בשנה) - התבססתי על אקסל שהסתובב בזמנו בקבוצות של הייטקיסטים. יד 0 בתכלס יצא הכי משתלם אבל לא היה בצבע שרציתי כשבאתי לקנות :(

אבל בכ"א זה חישובים ישנים יחסית ואני לא יודעת אם המספרים נכונים היום(הבנתי שבקורונה השוק השתגע), ומה גם שזה היה חישוב על רכב בנזין ולא היברידי/חשמלי.

@this is a user האקסל טוען שרכב בן 0-2 עולה בממוצע לשנה פחות מרכב בן 3-5. זו טעות בחישוב, בין אם לפני הקורונה או אחריה.
שנה 7 לא יכולה להיות סיבה להבדל בהחלטה, שכן בשתי האופציות אפשר להחזיק את הרכב לשנה הזו.

יש סיבות אחרות (והגיוניות) לקנות רכב חדש אבל אקסל זו לא אחת מהן.

כשחישבתי רכב חדש ל6 שנים יצא יותר יקר בעלות שנתית ממשומש בן 3 ל3 שנים.
אגב פה כתבת הפוך לתגובה המקורית, ולחצי השני של התגובה האחרונה. עם האמירה הזו אני מסכים.

ההורים הציעו לי סיוע כלכלי מכובד מאוד, מעבר לחצי מהסכום.
אני רוצה להציע לרשום את הרכב על שמם. לפני שאעשה זאת ועל מנת לא לסבך אותם חלילה - האם יש חסרונות לרשימת הרכב על שמם?
אני מניח שאם חלילה אקבל נקודות אוכל להצהיר שאני נהגתי ברכב.
לא חושב שאמורה להיות בעיה עם רשימת הרכב על שם אחד מההורים?

אולי בעייתי מבחינת ביטוח? או שאפשר להצהיר לחברת הביטוח שאני הנהג העיקרי ברכב? מבחינת סוג רישיון (נהג צעיר וכד') אין הבדל ברמת/סוג הרישיון.

ההורים הציעו לי סיוע כלכלי מכובד מאוד, מעבר לחצי מהסכום.
אני רוצה להציע לרשום את הרכב על שמם. לפני שאעשה זאת ועל מנת לא לסבך אותם חלילה - האם יש חסרונות לרשימת הרכב על שמם?
אני מניח שאם חלילה אקבל נקודות אוכל להצהיר שאני נהגתי ברכב.
לא חושב שאמורה להיות בעיה עם רשימת הרכב על שם אחד מההורים?

אולי בעייתי מבחינת ביטוח? או שאפשר להצהיר לחברת הביטוח שאני הנהג העיקרי ברכב? מבחינת סוג רישיון (נהג צעיר וכד') אין הבדל ברמת/סוג הרישיון.
מציעה לרשום אותך כבעלים ראשי ואחד מהם (או שניהם) כבעלים נוסף - כך לא תהיה לך בעיה לקחת את הרכב לטסט או להוציא תו חניה (עבור שתי הערים בהן אתם מתגוררים).

אני רוצה להציע לרשום את הרכב על שמם
מה הסיבה? אני עשיתי את הטעות הזו כשהבת שלי קנתה רכב ב40 אלף שקלים, ועזרתי לה ב10000, היא היתה סטודנטית בזמנו ואני לקחתי את הרכב לבדיקה במכון וניהלתי את המשא ומתן עם המוכרים, ולבסוף יצא כך שהרכב נרשם על שמי כי היא פשוט לא היתה פנויה בזמן העברת הבעלות.
הבעיה שכל דוח תנועה, מהירות, קנס חניה מגיע אלי ואני נאלץ להחתים אותה ואת בעלה על הצהרה ולמלא טופס. לפני הטסט אני שולח לה יפוי כוח. ובכל פעם שהיא מבטחת את הרכב אני מקבל שיחה מנציג הביטוח על מנת לאשר.
המסמכים וההודעות מגיעים אלי הביתה, ובכל פעם שהרכב חונה בחניה שאינה שלו או חוסם מעבר, המשטרה מתקשרת אלי בדרישה להזיז את הרכב (קרה פעמיים).
אני שוקל ברצינות לעשות העברת בעלות אליה.

אם אתה רוצה לעשות אאוטסורס של התפעול אז ככל הידוע לי האופציה של ליסינג תפעולי פתוחה רק לעסקים. אם מישהו מכיר ליסינג תפעולי ליחידים אז אשמח להכיר כי זה עניין אותי בשעתו ולא מצאתי.
שני חברים בדקו לאחרונה הצעות לליסינג תפעולי. יש כיום הצעות כאלה לפרטיים.
הראשון בדק רכב חשמלי תחת הנחת אובדן ערך של 50% ב-36 חודשים, ויצא לו שהליסינג יקר יותר בשלושת אלפים שח לכל התקופה לעומת רכישה.
השני בדק רכב היברידי פלאג אין תחת הנחה של אובדן ערך 40% ב-36 חודשים, ויצא לו שהליסינג יקר ב-15 אלף לעומת רכישה.
שניהם החליטו ללכת על הליסינג.

שני חברים בדקו לאחרונה הצעות לליסינג תפעולי. יש כיום הצעות כאלה לפרטיים.
הראשון בדק רכב חשמלי תחת הנחת אובדן ערך של 50% ב-36 חודשים, ויצא לו שהליסינג יקר יותר בשלושת אלפים שח לכל התקופה לעומת רכישה.
השני בדק רכב היברידי פלאג אין תחת הנחה של אובדן ערך 40% ב-36 חודשים, ויצא לו שהליסינג יקר ב-15 אלף לעומת רכישה.
שניהם החליטו ללכת על הליסינג.
השאלה אם הם היו צריכים לשים תשלום ראשון באותו גובה כמו ליסינג פרטי, כי אם כן אז כבר אין הבדל ממשי בין השניים. היתרון הגדול של ליסינג תפעולי לעסקים הוא שמדובר במודל של השכרה לכל דבר.

מצטרפת לשרשור כי גם אני מתעניינת בנושא, נפל לנו חלק ירוט על הרכב ואף על פי שטופל במוסך הוא לא מתפקד לא משהו מאז וכבר ככה הוא כבר בן 14 אז אנחנו רוצים להחליף רכב. רצתה יד הגורל וסבא שלי נפטר בסוף שנה שעברה והותיר לי 100 אלף שח. התלבטנו מה לעשות עם זה וכנראה נקנה רכב ונוסיף את הסכום הנותר מהחסכונות. אנחנו משפחה שמאוד אוהבת לטייל ואנחנו מתלבטים בין דגמים של סובארו וטיוטה ומעוניינים להחזיק את הרכב לטווח ארוך ככל האפשר. אם זה המצב תוך כמה שנים מתאזן אם בכלל הפער של בין קניה מסוכנות לקניה מיד שניה? מאוד אשמח להבין איך נעשה החישוב כי הייתי רוצה רכב אמין שלא רואה מוסך מצד אחד, אבל רכבים חדשים יקרים בטירוף. ואם אני ממלא לא מתכוונת למכור עד שהוא יהיה גרוטאה ממש האם באמת איכפת מירידת ערך?

מה הסיבה? אני עשיתי את הטעות הזו כשהבת שלי קנתה רכב ב40 אלף שקלים, ועזרתי לה ב10000, היא היתה סטודנטית בזמנו ואני לקחתי את הרכב לבדיקה במכון וניהלתי את המשא ומתן עם המוכרים, ולבסוף יצא כך שהרכב נרשם על שמי כי היא פשוט לא היתה פנויה בזמן העברת הבעלות.
הבעיה שכל דוח תנועה, מהירות, קנס חניה מגיע אלי ואני נאלץ להחתים אותה ואת בעלה על הצהרה ולמלא טופס. לפני הטסט אני שולח לה יפוי כוח. ובכל פעם שהיא מבטחת את הרכב אני מקבל שיחה מנציג הביטוח על מנת לאשר.
המסמכים וההודעות מגיעים אלי הביתה, ובכל פעם שהרכב חונה בחניה שאינה שלו או חוסם מעבר, המשטרה מתקשרת אלי בדרישה להזיז את הרכב (קרה פעמיים).
אני שוקל ברצינות לעשות העברת בעלות אליה.
בעיקר בגלל מלגות - יש מלגות שאתה נפסל עקב בעלות על רכב (או שהסיכוי לקבלת המלגה יורד).
אם אני בכל מקרה מתכוון להחזיר את הכסף להורים, אני מעדיף שיהיה רשום על שמם. מקסימום בעתיד נעשה העברת בעלות (או אם הרכב יימכר הם יעבירו לי את סכום ההעברה).
כך לפחות לא אפסל בניסיון לקבל מלגות כאלה ואחרות.

אם זה המצב תוך כמה שנים מתאזן אם בכלל הפער של בין קניה מסוכנות לקניה מיד שניה?
אף פעם הפער לא מתאזן. קניה יד 2 היא תמיד חסכונית יותר, רק שהפערים קטנים משמעותית ממה שמדמיינים, כי רכב חדש תוכלו להחזיק זמן ארוך יותר ולחסוך בהחלפות רכבים שיש להם עלות/סיכון משלהם.

רכב יד 2 חסכוני בעיקר כאשר יודעים שבמהלך תקופת חיי הרכב העדפות או הצרכים אמורים להשתנות.
אנחנו משפחה שמאוד אוהבת לטייל ואנחנו מתלבטים בין דגמים של סובארו וטיוטה ומעוניינים להחזיק את הרכב לטווח ארוך ככל האפשר
אל תתלבטו, טויוטה. כל הרכבים היברידיים ולכן חסכוניים לסוגם והאמינות גבוהה. אם אין לכם כוונה ללכת על רכב חשמלי, טויוטה נותן את הפתרון הטוב ביותר לאופציות הבנזין בעיקר למי שמעוניין להחזיק רכב לטווח ארוך.

סובארו רכב מצויין לטיולים, אבל בעל מנוע בוקסר שהוא ההיפך המוחלט לחיסכון בדלק ומכאן גם עלות ההחזקה שלו.
ואם אני ממלא לא מתכוונת למכור עד שהוא יהיה גרוטאה ממש האם באמת איכפת מירידת ערך?
את לא באמת הולכת לעשות את זה. סביר להניח שפעם הראשונה או השניה שהאוטו יתקע לך באמצע הדרך או לא יניע, וזה הרבה לפני שהוא הופך לגרוטאה אמיתית , תרצי להחליף רכב והפערים יכולים להגיע בין אלפים לעשרות אלפי שח תלוי בדגם גם אז, מה גם שאם האוטו יעבור תאונת טוטל לוס תקבלי מחירון גם אם לא תרצי.

נערך לאחרונה ב:
אנחנו משפחה שמאוד אוהבת לטייל ואנחנו מתלבטים בין דגמים של סובארו וטיוטה ומעוניינים להחזיק את הרכב לטווח ארוך ככל האפשר. אם זה המצב תוך כמה שנים מתאזן אם בכלל הפער של בין קניה מסוכנות לקניה מיד שניה? מאוד אשמח להבין איך נעשה החישוב כי הייתי רוצה רכב אמין שלא רואה מוסך מצד אחד, אבל רכבים חדשים יקרים בטירוף. ואם אני ממלא לא מתכוונת למכור עד שהוא יהיה גרוטאה ממש האם באמת איכפת מירידת ערך?
אני החזקתי רכב 20 שנה ואז מכרתי אותו, לדעתי זו אסטרטגיה מנצחת. זו הייתה טויוטה :)
פעם בשנה מוסך מורשה וזה הכל.
בשנה האחרונה היו דברים שהתחילו קצת לקרטע אבל לא משהו מהמערכות הקריטיות לנהיגה, הוא מעולם לא נתקע לי באמצע הדרך או משהו כזה.

השאלה אם הם היו צריכים לשים תשלום ראשון באותו גובה כמו ליסינג פרטי, כי אם כן אז כבר אין הבדל ממשי בין השניים. היתרון הגדול של ליסינג תפעולי לעסקים הוא שמדובר במודל של השכרה לכל דבר.
כן, יש תשלום ראשון, נדמה לי כ-15 אלף.
היתרון העיקרי בתפעולי מבחינת שני החברים הוא שבסוף התקופה אין צורך להתעסק במכירה. מחזירים את המפתחות ואומרים שלום. גם אם הרכב נפגע, התפעולי כולל "ביטוח" כך שאין ירידת ערך מבחינת הלקוח.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
היתרון העיקרי בתפעולי מבחינת שני החברים הוא שבסוף התקופה אין צורך להתעסק במכירה
גם בליסינג פרטי רגיל הדיפולט הוא שהרכב חוזר למשכיר אלא אם כן אתה רוצה לקנות אותו ואז משלמים את הבלון שנשאר

גם אם הרכב נפגע, התפעולי כולל "ביטוח" כך שאין ירידת ערך מבחינת הלקוח.

לפי מה שאתה מתאר מדובר בליסינג פרטי רגיל שמיתגו אותו שיווקית כפרטי-תפעולי

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D מה הדרך הטובה ביותר לקנות S&P בדולרים? שוק ההון 4
E הכנסת כסף לKRAKEN - מה הדרך הטובה ביותר? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
D מה הדרך הטובה ביותר לקנות S&P בהנחה שבעו"ש יש לי דולרים שוק ההון 12
R מה הדרך הטובה והזולה ביותר להצמד לדולר? פוסטים מאיכות נמוכה 5
T מה הדרך הטובה ביותר לקצור רווחים מקריפטו במינימום עמלות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
ט מעבר למדינה אחרת, מה הדרך הטובה ביותר להתנהל מבחינת המרה? צרכנות פיננסית 0
גימפל הדרך הטובה ביותר לחקות את ה- S&P 500 שוק ההון 4
M מה הדרך הטובה ביותר להשקיע בכלכלה של מדינה? שוק ההון 1
מ הדרך הטובה ביותר לחסוך מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
ITS מהי הדרך הטובה ביותר להתנייד כיום בגוש דן ללא רכב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 44
G הדרך הטובה ביותר להשקיע בSPY היא ?? שוק ההון 3
ב הדרך הטובה ביותר להמיר יורו לשקל דרך IB? צרכנות פיננסית 5
C הדרך הטובה ביותר לחסוך לפנסיה לפני מעבר לארה"ב שוק ההון 1
Y מה הדרך הטובה ביותר להשקיע נגד המדד? שוק ההון 14
ג מה הדרך הטובה ביותר להשקיע 100K ? שוק ההון 4
Echelon מהי הדרך הכי נכונה ויעילה לשלם חוב צפוי למס הכנסה? מיסים 22
א מה הדרך הכי סבירה שורט שקל/דולר שוק ההון 25
V התלבטות על המשך הדרך סטודנט מדמח התפתחות אישית 8
מ מה הדרך המומלצת להיחשף לשווקים מתפתחים ? שוק ההון 5
D מה הדרך האופטימלית להשקעה חודשית אוטומטית? שוק ההון 7
Y ביטוחים אישיים לעצמאי בתחילת הדרך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
C הדרך הזולה ביותר לקבל סכום קטן של מט"ח פוסטים מאיכות נמוכה 1
שם משתמש בעייתי מה הדרך השתלמת ביותר לרכוש אירו מזומן? צרכנות פיננסית 41
S מה הדרך/הפלטפורמה הכי זולה למשקיע כשיר ישראלי להשקיע 150,000$ בקרנות אלטרנטיביות tier1 ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 25
L הדרך אל ההתחלה - יומן של אמצע הדרך יומני מסע אישיים 4
P הדרך לאיתקה יומני מסע אישיים 4
Y מכירה של RSU בשכבות, מה הדרך המיטבית מיסים 34
Count Olaf מה הדרך הזולה ביותר להמיר עשרות אלפי דולרים לש"ח? צרכנות פיננסית 9
Henchman34 האם קל גמל \ slice הגיעו לסוף הדרך? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
G השקעה דרך בורסת ישראל או בורסת ארה"ב? מה הדרך הנכונה להשלים את תיק המניות שלי? שוק ההון 4
א מה הדרך הכי זולה להחשף לשוק הישראלי ? שוק ההון 3
S מה הדרך הקלה ביותר לגהץ בגדים? צרכנות פיננסית 18
E הדרך המומלצת למעקב אחר S&P 500 שוק ההון 1
א הדרך הכי טובה להחשף לSP500 שוק ההון 15
T הדרך הכי זולה להכנס (שואל בשביל אחיין) שוק ההון 15
G בתחילת הדרך, מבולבל מרוב רעשי רקע יומני מסע אישיים 1
I הדרך הנכונה להשקעה בקרן נאמנות שוק ההון 3
ע הדרך שלי יומני מסע אישיים 13
grimble grumble הדרך של גרימבל - גמד בצומת דרכים יומני מסע אישיים 30
נ הדרך הזולה להעברת כסף לחשבון בחו"ל צרכנות פיננסית 2
Last1k תיעוד הדרך יומני מסע אישיים 26
ח התייעצות | תחילת הדרך עם סכום כסף משמעותי יומני מסע אישיים 9