• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מה הדרך הכי סבירה שורט שקל/דולר

אופסשםמשתמש

משתמש רגיל
דירוג
366
למי שעקב אחרי הפוסט הקודם שלי שטוען שכלכלת ישראל תצליח בגדול, אני עדיין עומד מאחורי זה.. ואין סתירה בין זה לפוסט הקודם.

העניין הוא שישראל כל כך מוצלחת (למרות/בזכות ביבי) שהשקל לא מפסיק להתחזק מול הדולר (ושאר המטבעות) , אנחנו ב3.22

אני לא רואה תרחישה שהמגמה תמשיך, בנק ישראל הולך להתערב כי :
1. הקטר המרכזי פה זה הייטק, עכשיו NVIDIA נאלצים לשלם ב 25% יותר משכורת מפעם (במונחים דולרים) , עובד ישראלי מתחיל להיות יקר, מדיי
2. כל שאר היצוא הבטחוני האסטרונומי שהולך להמשך ולגדול, נדפק במונחים שקליים, מוכרים טילים בדולרים
3. באופן כללי יצואנים רגילים נדפקים, למכור מנגו וכ"ד

היסטורית ניתן לראות שמ1997 לא נתנו לדולר לרדת מתחת ל3
זה נראה לי טרייד וודאי

ZiUzYSh.png

ומכאן השאלה
1. איפה אני טועה לדעתכם ? מה התרחיש שבו אני טועה, ובו הדולר ימשיך להחלש מול השקל ? טראמפ רץ לקדנציה שלישית בניגוד לחוק ועושה מלחמת אזרחים ? סין ורוסיה תוקפות את טיוואן וארה"ב נכנסת לאירוע ? החוב של ארה"ב חונק אותה והיא מגיעה לחדלות פרעון ?
2. מה הדרך הכי טובה להשקיע בזה בצורה ממונפת, לא רוצה סתם להמיר שקלים לדולרים, מה בדיוק החוזים הנכונים שצריך לקנות באינטרקטיב כדי להיות עם מינוף

תודה

1. איפה אני טועה לדעתכם ?
כל תשובה שתקבל היא בהסתברות גדולה לא נכונה, לרבות תשובה שאינך טועה.
2. מה הדרך הכי טובה להשקיע בזה בצורה ממונפת
הגדר "טובה", מדובר הרי בספקולציית FX. אם אתה צריך גידור אז צריך להבין את הפרמטרים של הגידור הספציפי. אם אתה סתם מחפש לעשות "מכה" אז אני לא בטוח שאתה שואל במקום הנכון.

הגדר "טובה", מדובר הרי בספקולציית FX. אם אתה צריך גידור אז צריך להבין את הפרמטרים של הגידור הספציפי. אם אתה סתם מחפש לעשות "מכה" אז אני לא בטוח שאתה שואל במקום הנכון.
טובה הכוונה, ממונפת ללא תאריך פקיעה (לא אופציות, לא רוצה שחיקת Theta)
חוזה בגודל סביר ולא חוזה בודד ששווה 100,000 דולר אלא קטן יותר

ובפרט פותש צריך להסביר למה שאר השוק טועה והדולר לא עלה כבר עכשיו.
1. במובן מסויים זה בעצם השאלה שאני שואל, מה השוק יודע שאני לא. למה הפעם בניגוד ל30~ שנים האחרונות יש סיכון שהדולר ירד מתחת ל3
אם אין כזה.. נשמע שמה שאני מציע עם תוחלת טובה
2. השאלה שלך נכונה לגבי כל דבר, למה הסולידית משקיעה בביטקויין, מה היא יודעת שאחרים לא ? אם היא משקיעה בביטקויין וחושבת שערכו יעלה, למה הוא כבר לא עלה מלכתחילה ?

1. במובן מסויים זה בעצם השאלה שאני שואל, מה השוק יודע שאני לא. למה הפעם בניגוד ל30~ שנים האחרונות יש סיכון שהדולר ירד מתחת ל3
אם אין כזה.. נשמע שמה שאני מציע עם תוחלת טובה
2. השאלה שלך נכונה לגבי כל דבר, למה הסולידית משקיעה בביטקויין, מה היא יודעת שאחרים לא ? אם היא משקיעה בביטקויין וחושבת שערכו יעלה, למה הוא כבר לא עלה מלכתחילה ?
מה מיוחד במספר 3? למה לא 3.0287? פשוט כי זה מספר שלם?

למה הסולידית משקיעה ב...
יש הבדל בין השקעה לספקולציה:
השקעה = הערכה שהשווי של נכס יעלה
ספקולציה = הערכה שהשער יעלה

אתה משקיע בנכסים ישראלים כי לדעתך נתוני הכלכלה מראים שכלכלת ישראל חזקה ושתחזיות הצמיחה של התמ"ג הן ראליות, ואתה רוצה לצמוח איתה.
אבל מנגד אתה רוצה לעשות שורט על השקל כי נראה לך שהוא הולך לשנות כיוון כי כך נראה לך ש- "צריך להיות" לפי הצורה של הגרף. זו הטיה קוגניטיבית, אני מניח שאתה מכיר את מבחן רורשאך.

השאלה שלך נכונה לגבי כל דבר, למה הסולידית משקיעה בביטקויין, מה היא יודעת שאחרים לא ?
זאת שאלה טובה. יש דברים שאני יודע שהם יעלו: אג"ח שמבטיח ריבית. מניות שזה בעצם חברות שמרוויחות כסף.

ביטקויין - אין לי מושג לאן הוא הולך, לדעתי יתרסק יום אחד.

בהקשר של שער הדולר אין סיבה מיוחדת להאמין שהוא יעלה או ירד בטווח הארוך.

אם היא משקיעה בביטקויין וחושבת שערכו יעלה, למה הוא כבר לא עלה מלכתחילה ?
כי יש מספיק אנשים שחושבים שהוא דווקא ירד, והשוק הוא שיווי משקל שלהם.

מה התרחיש שבו אני טועה, ובו הדולר ימשיך להחלש מול השקל
התאפקתי לא לענות על החלק הזה כי כאמור לדעתי הגישה שלך לא נכונה, אבל במחשבה שניה: שנת 2026 היא שנת בחירות ונתניהו אוהב את המילה "חזק". אני בטוח שבקמפיין שלו נשמע ש- "השקל המטבע הכי חזק בעולם". אם השקל יתחזק מספיק כדי להוריד את מחיר הבנזין והמכוניות אז בכלל זה מעולה בשבילו. מצד שני אני לא רואה את בנק ישראל קונה עוד דולרים, יתרות המטח שלנו גם כך גבוהות והגדלה שלהן תביא לעליהום ציבורי על בנק ישראל (גם זה סבבה לנתניהו). זה בנוסף להכנסות משדות הגז שבמקום ללכת לקרן העושר זלגו למקומות אחרים. לדעתי אנחנו חווים כעת במידה מסויימת את המחלה ההולנדית אחרי שבפרק זמן של שנתיים ארה"ב הזרימה לכאן עשרות מיליארדים של דולרים כדי לתמוך בנו במלחמה, בלי שהתמ"ג יצדיק את ההזרמה. אנחנו יודעים איך נכון כלכלית לצאת מהסיטואציה הזו אבל לצערי אני מעריך שהמערכת הפוליטית המקרטעת שלנו לא מסוגלת להתמודד עם המצב.

ואולי לא, מי יודע.

יש לי הרגשה שמפספסים פה משהו.
הניתוח שלך מתייחס לשקל דולר, כשהאמת כל הטיעונים נכונים רק כלפי שקל>סל מטבעות.
מקרה של היחלשות הדולר מול כל המטבעות, לא בהכרח תגרום לבעיות שהזכרת, כי כל העולם יתמחר אחרת (הטילים יעלו יקר יותר בדולרים, המשכורות בדולרים יהיהו גבוהות יותר וכו').
לכן שורט על שקל<>דולר הוא לא ההגדרה הנכונה.

מה מיוחד במספר 3? למה לא 3.0287? פשוט כי זה מספר שלם?
יש הבדל בין השקעה לספקולציה:
השקעה = הערכה שהשווי של נכס יעלה
ספקולציה = הערכה שהשער יעלה

אתה משקיע בנכסים ישראלים כי לדעתך נתוני הכלכלה מראים שכלכלת ישראל חזקה ושתחזיות הצמיחה של התמ"ג הן ראליות, ואתה רוצה לצמוח איתה.
אבל מנגד אתה רוצה לעשות שורט על השקל כי נראה לך שהוא הולך לשנות כיוון כי כך נראה לך ש- "צריך להיות" לפי הצורה של הגרף. זו הטיה קוגניטיבית, אני מניח שאתה מכיר את מבחן רורשאך.
אני חושב שלא הובנתי נכון
אין דבר מיוחד במספר 3, ואני לא מאמין בניתוח טכני.. אולי המספר 3.1.

בניגוד ללנסות להבין לאן הדולר הולך כדולר, או לאן הזהב הולך, שאני לא מתיימר להבין.

פה אין עניין של התנהגות אקראית שאני מנסה לצפות, אני מנסה לצפות התנהגות של אנשים או גופים בודדים בבנק ישראל שיש להם עקרונות מנחים ידועים ומטרות ברורות שעליהם הם נמדדים .

השקל לא מתנהג "אקראית", השקל הוא דבר מנוהל היטב (לא סוד דבר ידוע )
כשהשקל חזק, בנק ישראל מוכר שקלים וקונה דולרים, ככה הגענו מלכתחילה ליתרות מט"ח עצומות, הוא עושה את זה במודע ומודיע שהוא ממש מתערב במטבע.
כשהשקל חזק, בנק ישראל מוריד ריבית, כי היצואנים (בין אם יצוא בטחוני ובין אם יצוא מוחות לאפל או גוגל) זה דבר קריטי לישראל (כלכלית)

ז"א גם אם ארה"ב תהיה מטומטמת ותמשיך להדפיס עוד דולרים או אירופה תעשה שטויות, הנגיד להבנתי יתערב, ואיך אני יודע ? או יותר נכון למה אני חושב ככה .. כי זה מה שהוא עשה ב28 שנים האחרונות (והתחלפו לא מעט חבר'ה)

יש לי הרגשה שמפספסים פה משהו.
הניתוח שלך מתייחס לשקל דולר, כשהאמת כל הטיעונים נכונים רק כלפי שקל>סל מטבעות.
מקרה של היחלשות הדולר מול כל המטבעות, לא בהכרח תגרום לבעיות שהזכרת, כי כל העולם יתמחר אחרת (הטילים יעלו יקר יותר בדולרים, המשכורות בדולרים יהיהו גבוהות יותר וכו').
לכן שורט על שקל<>דולר הוא לא ההגדרה הנכונה.
אתה צודק בחידוד שלך, לא יודע אם אני מסכים 100% אבל זה פחות קריטי

בסוף זה דיון, ברור לי שלא יצא מפה אמת אבסולוטית, אני רוצה לשמוע מגוון דעות של אנשים אינטלגנטים, וגם המלצה לכלי נכון להשקעה הזאת

אתה צודק בחידוד שלך, לא יודע אם אני מסכים 100% אבל זה פחות קריטי
זה לא חידוד, זה משנה את התמונה.
אתה לא יכול להמר על הדולר, כי אם טראמפ יקום מחר בבוקר ויחליט להדפיס פי 10 דולרים.
אז הדולר יתחלש, השקל יהיה 2.5 מול הדולר.
ועדיין לבנק ישראל זה לא יגרד - כי כל העולם יתמחר את זה.

למי שעקב אחרי הפוסט הקודם שלי שטוען שכלכלת ישראל תצליח בגדול, אני עדיין עומד מאחורי זה.. ואין סתירה בין זה לפוסט הקודם.

העניין הוא שישראל כל כך מוצלחת (למרות/בזכות ביבי) שהשקל לא מפסיק להתחזק מול הדולר (ושאר המטבעות) , אנחנו ב3.22

אני לא רואה תרחישה שהמגמה תמשיך, בנק ישראל הולך להתערב כי :
1. הקטר המרכזי פה זה הייטק, עכשיו NVIDIA נאלצים לשלם ב 25% יותר משכורת מפעם (במונחים דולרים) , עובד ישראלי מתחיל להיות יקר, מדיי
2. כל שאר היצוא הבטחוני האסטרונומי שהולך להמשך ולגדול, נדפק במונחים שקליים, מוכרים טילים בדולרים
3. באופן כללי יצואנים רגילים נדפקים, למכור מנגו וכ"ד

היסטורית ניתן לראות שמ1997 לא נתנו לדולר לרדת מתחת ל3
זה נראה לי טרייד וודאי

ZiUzYSh.png

ומכאן השאלה
1. איפה אני טועה לדעתכם ? מה התרחיש שבו אני טועה, ובו הדולר ימשיך להחלש מול השקל ? טראמפ רץ לקדנציה שלישית בניגוד לחוק ועושה מלחמת אזרחים ? סין ורוסיה תוקפות את טיוואן וארה"ב נכנסת לאירוע ? החוב של ארה"ב חונק אותה והיא מגיעה לחדלות פרעון ?
2. מה הדרך הכי טובה להשקיע בזה בצורה ממונפת, לא רוצה סתם להמיר שקלים לדולרים, מה בדיוק החוזים הנכונים שצריך לקנות באינטרקטיב כדי להיות עם מינוף

תודה
אתה לא טועה, ולדעתי בנק ישראל יקנה שוב דולרים... הוא לא יכול להוריד ריבית חזק מידי בגלל ההרחבה הפיסקלית שהממשלה עשתה במלחמה. הוא לא יכול להוסיף לזה גם הרחבה מוניטרית.

איך להרויח מזה בטווח הקצר? קניה/מכירה של אופציות שקל-דולר. יש כל מיני אסטרטגיות, אבל זה למקצוענים בתחום.

אישית אני מסתכל רק על הטווח הארוך, ומחלק התיק בין שקלים לדולרים ביחס קבוע, מתוך הנחה ששערי המטבע תמיד ישארו בתחום מסויים (3.1 עד 4) בטווח הארוך.

חזרנו למלחמת המטבעות....

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א מה הדרך הכי סבירה להשקיע באינפלציה ? שוק ההון 5
Echelon מהי הדרך הכי נכונה ויעילה לשלם חוב צפוי למס הכנסה? מיסים 20
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
S מה הדרך/הפלטפורמה הכי זולה למשקיע כשיר ישראלי להשקיע 150,000$ בקרנות אלטרנטיביות tier1 ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 23
א מה הדרך הכי זולה להחשף לשוק הישראלי ? שוק ההון 3
א הדרך הכי טובה להחשף לSP500 שוק ההון 15
T הדרך הכי זולה להכנס (שואל בשביל אחיין) שוק ההון 15
ש מה הדרך הכי טובה וזולה להעביר סכום כסף לחו'ל שוק ההון 4
Y מה הדרך הכי זולה להעביר כמה אלפי שקלים לקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
ט מה הדרך הכי פשוטה לבדוק אם מניה X נמצאת במדדים? שוק ההון 2
G מה הדרך הכי משתלמת להשקיע פאסיבית, לטווח ארוך? שוק ההון 8
Gari הדרך הכי זולה להשקיע במדד המניות העולמי שוק ההון 10
M מה הדרך הכי טובה להפוך כסף נזיל לפנסיה מובטחת? צרכנות פיננסית 1
T מהי הדרך הכי מהירה למכור רכב יד 2? אוף טופיק 3
A הדרך הכי חסכונית לשלם באירופה(צ'כיה)? צרכנות פיננסית 3
הדב הדרך הכי זולה ויעילה לצפייה בתוכן מדיה בטלויזיה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 17
ד הדרך הכי זולה להעברת כסף מארהב לארץ צרכנות פיננסית 21
מ הדרך הכי זולה ויעילה לעקוב אחרי S&P 500 שוק ההון 121
Y אם נכנסים לפוזיציה בנפט, מה הדרך הכי חסכונית מבחינת עמלות לקניה ? שוק ההון 1
V התלבטות על המשך הדרך סטודנט מדמח התפתחות אישית 8
מ מה הדרך המומלצת להיחשף לשווקים מתפתחים ? שוק ההון 5
D מה הדרך האופטימלית להשקעה חודשית אוטומטית? שוק ההון 7
D מה הדרך הטובה ביותר לקנות S&P בדולרים? שוק ההון 4
E הכנסת כסף לKRAKEN - מה הדרך הטובה ביותר? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
D מה הדרך הטובה ביותר לקנות S&P בהנחה שבעו"ש יש לי דולרים שוק ההון 12
Y ביטוחים אישיים לעצמאי בתחילת הדרך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
C הדרך הזולה ביותר לקבל סכום קטן של מט"ח פוסטים מאיכות נמוכה 1
שם משתמש בעייתי מה הדרך השתלמת ביותר לרכוש אירו מזומן? צרכנות פיננסית 41
L הדרך אל ההתחלה - יומן של אמצע הדרך יומני מסע אישיים 4
R מה הדרך הטובה והזולה ביותר להצמד לדולר? פוסטים מאיכות נמוכה 5
P הדרך לאיתקה יומני מסע אישיים 4
Y מכירה של RSU בשכבות, מה הדרך המיטבית מיסים 34
T מה הדרך הטובה ביותר לקצור רווחים מקריפטו במינימום עמלות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
Count Olaf מה הדרך הזולה ביותר להמיר עשרות אלפי דולרים לש"ח? צרכנות פיננסית 9
Henchman34 האם קל גמל \ slice הגיעו לסוף הדרך? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
G השקעה דרך בורסת ישראל או בורסת ארה"ב? מה הדרך הנכונה להשלים את תיק המניות שלי? שוק ההון 4
S מה הדרך הקלה ביותר לגהץ בגדים? צרכנות פיננסית 18
E הדרך המומלצת למעקב אחר S&P 500 שוק ההון 1
ט מעבר למדינה אחרת, מה הדרך הטובה ביותר להתנהל מבחינת המרה? צרכנות פיננסית 0
A מה הדרך הטובה לרכוש רכב? צרכנות פיננסית 6
G בתחילת הדרך, מבולבל מרוב רעשי רקע יומני מסע אישיים 1
I הדרך הנכונה להשקעה בקרן נאמנות שוק ההון 3
ע הדרך שלי יומני מסע אישיים 13
grimble grumble הדרך של גרימבל - גמד בצומת דרכים יומני מסע אישיים 30
נ הדרך הזולה להעברת כסף לחשבון בחו"ל צרכנות פיננסית 2
Last1k תיעוד הדרך יומני מסע אישיים 26
גימפל הדרך הטובה ביותר לחקות את ה- S&P 500 שוק ההון 4
ח התייעצות | תחילת הדרך עם סכום כסף משמעותי יומני מסע אישיים 9