grimble grumble
משתמש רגיל
- דירוג
- 905
אמ;לק - מה אעשה?
אני מאוד רוצה לשתף מהמסע שלי, בעיקר כדי לקבל תגובות, תובנות, הצעות וכו' מחברי הפורום שאני מאוד מעריך.
מצד שני קצת חושש בעיקר ממנעי פרטיות וחשיפה, לכן עוד לא כתבתי פה עד היום.
אנסה לתת כמה שיותר פרטים אמינים ומדוייקים על מנת לאפשר למי שירצה להגיב בצורה מועילה. אולי חלק מהדברים לא אחשוף פה.
נראה איך זה יתגלגל במשך הזמן.
אתחיל בתודה לפורום.
למדתי אין סוף מהכותבים פה, בנושאים מגוונים, החל מטכניקת השקעות ועד עשיית חמוצים והמון המון ביניהם.
רוצה לקוות שגם במשך השנים תרמתי מהידע שלי וסייעתי לפחות מעט.
וכמובן גם אנצל את ההזדמנות להודות לסולידית שקריאת הטקסטים שלה אי שם בשנת 2015, ללא ספק שינתה את מסלול החיים שלי והשפיעו עליי רבות.
כנראה שהייתה לי נטייה כלשהי לכיוון הזה ולכן הייתי כל כך מוכן לקבל את הרעיונות אבל הפשטות שבדברים והנגשת הידע עשו את שלהם.
המשוואה הפשוטה הזאת:
כך התאפשר לי לצבור הון משמעותי יחסית בגיל צעיר ולא הלוואות ומוצרי צרכנות כמו רוב בני המחזור שלי.
והרי לסיבה שדחפה אותי לפתוח יומן מסע סוף סוף.
כולנו נמצאים בצומת דרכים כל יום, במובן מסוים. אבל אני מרגיש שאני נמצא בנקודה קריטית בחיים שלי ואני משתוקק לייעוץ ותובנות.
אני בסוף שנות העשרים שלי, ללא תואר וללא ניסיון רלוונטי. יש לי מספיק כסף כדי לכלכל את עצמי ללא הכנסה ב-5 שנים הקרובות אבל לא מעבר לכך. אין לי גב כלכלי או על מי להסתמך.
אם לסכם במילה אחת את הרגשתי, אז אני מרגיש אבוד. לא יודע לאן ואיך להתקדם מפה.
יש לי תחומי עניין רבים אבל אני לא יודע איך למנף אף אחד מהם למקצוע והכנסה.
אני חושב שאני מעל הממוצע במגוון כישורים שקשה לי לפרוט ולמכור למגייסים. בין אישיים, קריאה וכתיבה, הבנה, סקרנות, ירידה לפרטים וכו'.
סתם לדוגמה, במקום לבוא לשאול בפורום או בכלל לא להתעסק בזה כי זה לא חשוב באמת, אני אכנס למסמכי הקרן של אינבסקו ואבין איך היא עוקבת אחר המדד, איך זה שונה מצורת העקיבה של איישרס. בכל מני ענייני מיסוי אני חושד שאני יותר מיודע מאשר יועץ המס הממוצע.
מי שקרא את ההודעות שלי בפורום יכול למצוא עוד מקרים רבים כאלה. אפס חשיבות - שעות של קריאה והסקה.
אני אעיד ששרפתי שעות על גבי שעות על רכישת ידע לא רלוונטי במקום להקדיש את הזמן ללימודים.
חשוב לי לעלות על מסלול קריירה כלשהו וזה מה שמנחה אותי כרגע.
שלושת התחומים שמושכים אותי(בהכללה ככותרת וללא תכנית פרקטית):
1) תחום הנתונים - אנליסט נתונים/מוצר/עסקים
2) תחום הפיננסים - שזה אולי יעוץ/תכנון/פנסיוני
3) תחום ההשקעות - עבודה בקרן כלשהי, להשקיע כסף של אחרים.
אין לי כיוון ספציפי מעבר לכך ולא רעיון איך להגשים את הדרך.
תואר ראשון זאת לא אופציה מסיבות שונות. קורסים קצרים יותר כן על הפרק.
אני מניח שכרגע מה שעוצר אותי זה:
1) באיזה תחום להתמקד. כאשר מה שמנחה אותי זה שכר ותנאים, סיכוי לעבודה.
מבחינת עניין.... הכל מעניין אותי ואין לי העדפה חזקה או נטייה (חלום?) לאחד המקצועות.
2) הקושי בהחלטה על הדרך הנכונה, כלומר פרקטית.
איזה קורס לקחת (אם בכלל), איך להכניס רגל בדלת לתפקיד ראשון.
מה בר השגה עבורי, מה יתרום לי כמה שיותר ויתן לי אופציה לעבודה.
יש לי סיכוי בכלל להיות אנליסט? להיות יועץ פיננסי? ללא תואר? איך להתקדם מפה?
תודה למי שקרא ותודה מראש למי שיבחר להגיב פה או בפרטי.
אכתוב עוד בהמשך בהתאם לכמה שארגיש פתוח ובהתאם להתגלגלות השרשור.
אני פתוח לכל עצה/דעה/ביקורת.
אני מאוד רוצה לשתף מהמסע שלי, בעיקר כדי לקבל תגובות, תובנות, הצעות וכו' מחברי הפורום שאני מאוד מעריך.
מצד שני קצת חושש בעיקר ממנעי פרטיות וחשיפה, לכן עוד לא כתבתי פה עד היום.
אנסה לתת כמה שיותר פרטים אמינים ומדוייקים על מנת לאפשר למי שירצה להגיב בצורה מועילה. אולי חלק מהדברים לא אחשוף פה.
נראה איך זה יתגלגל במשך הזמן.
אתחיל בתודה לפורום.
למדתי אין סוף מהכותבים פה, בנושאים מגוונים, החל מטכניקת השקעות ועד עשיית חמוצים והמון המון ביניהם.
רוצה לקוות שגם במשך השנים תרמתי מהידע שלי וסייעתי לפחות מעט.
וכמובן גם אנצל את ההזדמנות להודות לסולידית שקריאת הטקסטים שלה אי שם בשנת 2015, ללא ספק שינתה את מסלול החיים שלי והשפיעו עליי רבות.
כנראה שהייתה לי נטייה כלשהי לכיוון הזה ולכן הייתי כל כך מוכן לקבל את הרעיונות אבל הפשטות שבדברים והנגשת הידע עשו את שלהם.
המשוואה הפשוטה הזאת:
מיקסום הכנסה, צמצום הוצאות והשקעת ההפרש
הולכת איתי מאז ותמיד יושבת מאחורי הראש.כך התאפשר לי לצבור הון משמעותי יחסית בגיל צעיר ולא הלוואות ומוצרי צרכנות כמו רוב בני המחזור שלי.
והרי לסיבה שדחפה אותי לפתוח יומן מסע סוף סוף.
כולנו נמצאים בצומת דרכים כל יום, במובן מסוים. אבל אני מרגיש שאני נמצא בנקודה קריטית בחיים שלי ואני משתוקק לייעוץ ותובנות.
אני בסוף שנות העשרים שלי, ללא תואר וללא ניסיון רלוונטי. יש לי מספיק כסף כדי לכלכל את עצמי ללא הכנסה ב-5 שנים הקרובות אבל לא מעבר לכך. אין לי גב כלכלי או על מי להסתמך.
אם לסכם במילה אחת את הרגשתי, אז אני מרגיש אבוד. לא יודע לאן ואיך להתקדם מפה.
יש לי תחומי עניין רבים אבל אני לא יודע איך למנף אף אחד מהם למקצוע והכנסה.
אני חושב שאני מעל הממוצע במגוון כישורים שקשה לי לפרוט ולמכור למגייסים. בין אישיים, קריאה וכתיבה, הבנה, סקרנות, ירידה לפרטים וכו'.
סתם לדוגמה, במקום לבוא לשאול בפורום או בכלל לא להתעסק בזה כי זה לא חשוב באמת, אני אכנס למסמכי הקרן של אינבסקו ואבין איך היא עוקבת אחר המדד, איך זה שונה מצורת העקיבה של איישרס. בכל מני ענייני מיסוי אני חושד שאני יותר מיודע מאשר יועץ המס הממוצע.
מי שקרא את ההודעות שלי בפורום יכול למצוא עוד מקרים רבים כאלה. אפס חשיבות - שעות של קריאה והסקה.
אני אעיד ששרפתי שעות על גבי שעות על רכישת ידע לא רלוונטי במקום להקדיש את הזמן ללימודים.
חשוב לי לעלות על מסלול קריירה כלשהו וזה מה שמנחה אותי כרגע.
שלושת התחומים שמושכים אותי(בהכללה ככותרת וללא תכנית פרקטית):
1) תחום הנתונים - אנליסט נתונים/מוצר/עסקים
2) תחום הפיננסים - שזה אולי יעוץ/תכנון/פנסיוני
3) תחום ההשקעות - עבודה בקרן כלשהי, להשקיע כסף של אחרים.
אין לי כיוון ספציפי מעבר לכך ולא רעיון איך להגשים את הדרך.
תואר ראשון זאת לא אופציה מסיבות שונות. קורסים קצרים יותר כן על הפרק.
אני מניח שכרגע מה שעוצר אותי זה:
1) באיזה תחום להתמקד. כאשר מה שמנחה אותי זה שכר ותנאים, סיכוי לעבודה.
מבחינת עניין.... הכל מעניין אותי ואין לי העדפה חזקה או נטייה (חלום?) לאחד המקצועות.
2) הקושי בהחלטה על הדרך הנכונה, כלומר פרקטית.
איזה קורס לקחת (אם בכלל), איך להכניס רגל בדלת לתפקיד ראשון.
מה בר השגה עבורי, מה יתרום לי כמה שיותר ויתן לי אופציה לעבודה.
יש לי סיכוי בכלל להיות אנליסט? להיות יועץ פיננסי? ללא תואר? איך להתקדם מפה?
תודה למי שקרא ותודה מראש למי שיבחר להגיב פה או בפרטי.
אכתוב עוד בהמשך בהתאם לכמה שארגיש פתוח ובהתאם להתגלגלות השרשור.
אני פתוח לכל עצה/דעה/ביקורת.