• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מהי הדרך הכי נכונה ויעילה לשלם חוב צפוי למס הכנסה?

• פותח הנושא פותח הנושא Echelon
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Echelon

משתמש רגיל
דירוג
561
עד היום הצלחתי כל שנה לשלם את חוב המס הצפוי בגין שנת המס הקודמת עם כרטיס אשראי אמריקאי במהלך חודש ינואר ובתחילת חודש פברואר. כלומר צפי חבות המס השנתית לא עלה על 70K ש"ח (כידוע יש מגבלת תשלום חודשי בכ"א באתר מ"ה בגובה 35K ש"ח).

השנה הצטבר לי רווח הון משמעותי בעקבות מכירת ני"ע בברוקרים אמריקאים, ללא ניכוי מס במקור כמובן, ואני מעריך שחבות המס לשנת 2026 עשויה להגיע ל-250K ש"ח.

1. לא מצאתי דרך לבצע תשלום במהלך שנת המס עצמה באתר של מ"ה. האם זה קשור לעובדה שרואה החשבון שלי מעולם לא קבע שאני צריך לשלם מקדמות מס, אלא רק חוב מס בשנה העוקבת? אם זאת הסיבה, האם כדאי לבקש ממ"ה לשנות את "ההגדרה" הזאת לגביי ולהתחיל לשלם מקדמות במהלך שנת המס, גם אם סביר להניח ש-2026 תהיה חריגה מאוד מבחינת גובה חבות המס שלי?

2. אני מניח שדרך נוספת היא להעביר שקלים מ-IB לחשבון הבנק בארץ ולבצע העברה בנקאית למ"ה בתחילת 2027, בנוסף לשני תשלומים בכ"א האמריקאי בינואר ופברואר. אלא שטרם יצא לי לבצע העברה גדולה מ-IB לבנק בארץ ולמרות שאני מאמין שאוכל להשיג אישור מהרו"ח שהכסף המועבר "נקי" אני מעדיף להימנע מבירוקרטיה כזאת אם זה אפשרי.

בהנחה שרוב ההון נמצא בחו"ל בדולרים - מהי הדרך האופטימלית לשלם חוב מס צפוי כזה, כך שאוכל לנצל כמה שיותר את כרטיס האשראי האמריקאי מצד אחד ולהימנע מתשלום פיגורים (ריבית והצמדה) למ"ה מצד שני?

תודה.

רק החודש צריך להתחיל להגיש.
תתחיל בלשלם כל חודש 35k
שנה~שנתיים אחרונות היה אפשרות להגיש עד יוני...

רק החודש צריך להתחיל להגיש.
תתחיל בלשלם כל חודש 35k
שנה~שנתיים אחרונות היה אפשרות להגיש עד יוני...
הוא מדבר על תשלום מקדמה ולא על הגשת הדו"ח...
מעבר לכך לא בטוח שהחודש תפתח ההגשה (ייתכנו עיכובים עקב המלחמה).

למי שיש חוב מס צפוי, יש אפשרות לשלם מקדמה.
מי שמשלם את החוב במהלך ינואר של השנה העוקבת - יש פטור מלא מריבית והצמדה על חוב המס הקיים.
מי שמשלם בפברואר - יש פטור של כ50% מריבית והצמדה על חוב המס הקיים.
מי שמשלם במרץ - 25% פטור מריבית והצמדה על חשבון חוב המס הקיים.

ככל שמדובר בסכום גבוהה יותר, חשוב ומשמעותי לשלם את המקדמה מהר ככל הניתן. אין צורך לחכות להגשת הדו"ח וקבלת השומה בפועל לתשלום החוב.

עריכה:
וכן, יש צבירה של ריבית והצמדה על חוב גם אם בפועל עוד לא ניתן להגיש דוח מס שנתי.

1. לא מצאתי דרך לבצע תשלום במהלך שנת המס עצמה באתר של מ"ה. האם זה קשור לעובדה שרואה החשבון שלי מעולם לא קבע שאני צריך לשלם מקדמות מס, אלא רק חוב מס בשנה העוקבת? אם זאת הסיבה, האם כדאי לבקש ממ"ה לשנות את "ההגדרה" הזאת לגביי ולהתחיל לשלם מקדמות במהלך שנת המס, גם אם סביר להניח ש-2026 תהיה חריגה מאוד מבחינת גובה חבות המס שלי?
האפשרות פתחת (למיטב ידיעתי) רק החל מהראשון בינואר של השנה העוקבת.
תשלום מקדמות במהלך השנה הוא שונה מתשלום על חשבון חוב צפוי.
מתאים לעצמאים, בעלי נכסים וכד'. לא לרווחים מברוקר זר.
השנה הצטבר לי רווח הון משמעותי בעקבות מכירת ני"ע בברוקרים אמריקאים, ללא ניכוי מס במקור כמובן, ואני מעריך שחבות המס לשנת 2026 עשויה להגיע ל-250K ש"ח.
רק תזכורת קטנה שבשנת המס 2025 נכנס לתוקף מס היסף הנוסף, תוודא שחישבת/ם את הסכום נכון וחוב המס לא גבוה יותר.

תשלום מקדמות במהלך השנה הוא שונה מתשלום על חשבון חוב צפוי.
מתאים לעצמאים, בעלי נכסים וכד'. לא לרווחים מברוקר זר.
אז אם אני מבין אותך נכון - אין בכלל אפשרות לשלם מקדמה על רווחי הון מברוקר זר שהצטברו בשנת 2026 כבר במהלך 2026 ואני חייב לחכות ל-1.1.2027?
רק תזכורת קטנה שבשנת המס 2025 נכנס לתוקף מס היסף הנוסף, תוודא שחישבת/ם את הסכום נכון וחוב המס לא גבוה יותר.
אכן, לקחתי (גם) את זה בחשבון, תודה :)

אז אם אני מבין אותך נכון - אין בכלל אפשרות לשלם מקדמה על רווחי הון מברוקר זר שהצטברו בשנת 2026 כבר במהלך 2026 ואני חייב לחכות ל-1.1.2027?
למיטב הבנתי וידיעתי - כן.
אם הרווח המדובר הוא ב2026, להמתין ל2027.

אם יש לך גם חשבון השקעות כלשהו בבנק/ברוקר ישראלי, תוכל להתחיל להעביר סכומי כסף קטנים יותר לבנק/ברוקר ישראלי מאינטרקטיב כבר עכשיו והשקיע אותם, כך תיימנע מתרחיש בו יבקשו ממך להחתים רו"ח.

אם יש לך גם חשבון השקעות כלשהו בבנק/ברוקר ישראלי, תוכל להתחיל להעביר סכומי כסף קטנים יותר לבנק/ברוקר ישראלי מאינטרקטיב כבר עכשיו והשקיע אותם, כך תיימנע מתרחיש בו יבקשו ממך להחתים רו"ח.
חשבתי על זה כאפשרות, אבל אז קראתי את ההודעה הזאת של @אורי ג. לפני יומיים, בה הוא טען שדווקא העברות קטנות יותר אך מרובות מ-IB לחשבון בנק בארץ עלולות לעורר חשד גבוה יותר להלבנת הון. זה לא המצב אצלי כמובן, אבל אני מעדיף לעשות את זה "נכון"...

חשבתי על זה כאפשרות, אבל אז קראתי את ההודעה הזאת של @אורי ג. לפני יומיים, בה הוא טען שדווקא העברות קטנות יותר אך מרובות מ-IB לחשבון בנק בארץ עלולות לעורר חשד גבוה יותר להלבנת הון. זה לא המצב אצלי כמובן, אבל אני מעדיף לעשות את זה "נכון"...
לא מדובר פה בסכומים מעט נמוכים מהסכום הדורש דיווח, במיוחד אם זה לא יעשה בפעימה אחת.
אבל הדאגה מובנת כמובן והייתי מחכה לדעתו של אורי בעניין.

לא יודע לגבי תשלום על רווחים מניירות ערך בחו"ל
כן יודע על מס הכנסה רגיל מהכנסות בארץ
אתה יכול לשלם מראש ולהיות ביתרת זכות נושאת ריבית..
מכיר עורך דין שמשלם סכום גדול כל ינואר בשביל זה

אתה יכול לשלם מראש ולהיות ביתרת זכות נושאת ריבית..
מכיר עורך דין שמשלם סכום גדול כל ינואר בשביל זה
זה מה שאני עושה... משלם מראש את חוב המס הצפוי של שנת X כל ינואר ופברואר של שנת X+1.
אבל היות ומחודש פברואר מתחילים לצבור ריבית והצמדה, ותשלום בכרטיס אשראי מוגבל בסכום חודשי של 35K בלבד תהיתי אם יש רעיון נוסף לשלם חוב צפוי שגבוה בהרבה ממגבלת הסכום החודשי באשראי איכשהו.

יש אפשרות לשלם חובות צפויים בשנה השוטפת שאינם מקדמות. תיכנס לאיזור האישי במערכת מ"ה תחפש

תשלומי מס הכנסה\תשלום חובות והכנסות מיוחדות.

כרגע למשל יש אופציה לשלם עבור חוב צפוי לשנה השוטפת 2026

1. לא מצאתי דרך לבצע תשלום במהלך שנת המס עצמה באתר של מ"ה
אפשר, אני עושה זאת כל שנה. חפש בגוגל, קוראים לזה "הכנסות מיוחדות מחו"ל" או משהו כזה.
2. אני מניח שדרך נוספת היא להעביר שקלים מ-IB לחשבון הבנק בארץ ולבצע העברה בנקאית למ"ה בתחילת 2027, בנוסף לשני תשלומים בכ"א האמריקאי בינואר ופברואר
אם תשלם בפברואר אז אתה תשלם גם ריבית והצמדה מחושב מתחילת השנה (עם הנחה), מה שאני עושה:
משלם בכ"א את המקסימום בנובמבר, דצמבר וינואר ואת השאר בהעברה.

יש אפשרות לשלם חובות צפויים בשנה השוטפת שאינם מקדמות. תיכנס לאיזור האישי במערכת מ"ה תחפש

תשלומי מס הכנסה\תשלום חובות והכנסות מיוחדות.

כרגע למשל יש אופציה לשלם עבור חוב צפוי לשנה השוטפת 2026

תודה. זו בדיוק הדרך שאני משלם בינואר עבור שנת המס האחרונה, אבל כמו שאתה רואה למטה אין לי אפשרות לשלם כבר עכשיו עבור חוב צפוי לשנה השוטפת 2026. זה מה שמופיע לי באתר:
EzB6NpS.jpeg

אני צריך לעשות משהו כדי ששנת 2026 תהיה "פעילה" לתשלומי חוב צפוי?

אם תשלם בפברואר אז אתה תשלם גם ריבית והצמדה מחושב מתחילת השנה (עם הנחה), מה שאני עושה:
נכון, תודה. זה בדיוק מה שרציתי לעשות, אבל לא הצלחתי למצוא היכן משלמים כבר במהלך השנה, כפי שציינתי לאבי מעל.

אני רואה שיש 3 אפשרויות לתשלום תחת "תשלום חובות והכנסות מיוחדות". עד היום בחרתי תמיד ב"תשלום חוב צפוי" בינואר וב-1 לפברואר כדי למנוע ריבית והצמדה. אתה משלם במהלך השנה תחת האופציה של "הכנסות מיוחדות"?
אני רואה שתחת "הכנסות מיוחדות" אני יכול לשלם כבר עכשיו עבור 2026 (ניתן להקליד את השנה), אבל במקרה שלי מדובר ברווח הון מני"ע זרים, לא בריבית מהם... אני אמור לבחור באופציה של "ריבית על ני"ע זרים" בכל זאת, או שיש דרך אחרת באתר שפיספסתי?

1Al2fsi.jpeg

אתה משלם במהלך השנה תחת האופציה של "הכנסות מיוחדות"?
כן.
אני רואה שתחת "הכנסות מיוחדות" אני יכול לשלם כבר עכשיו עבור 2026 (ניתן להקליד את השנה), אבל במקרה שלי מדובר ברווח הון מני"ע זרים, לא בריבית מהם... אני אמור לבחור באופציה של "ריבית על ני"ע זרים" בכל זאת, או שיש דרך אחרת באתר שפיספסתי?
זה לא באמת משנה.

אין לי אפשרות לשלם כבר עכשיו עבור חוב צפוי לשנה השוטפת 2026
מאוד מוזר לי ההודעה הזו. לדעתי זה יופיע אם אתה או הרו"ח הודעתם על הפסקת פעילות.

מאוד מוזר לי ההודעה הזו. לדעתי זה יופיע אם אתה או הרו"ח הודעתם על הפסקת פעילות.
לא הודענו על הפסקת פעילות. אני עובד איתו 7 שנים והאפשרות הזאת מעולם לא הייתה לי פתוחה במהלך שנת המס עצמה, אלא רק בינואר שאחריה. לכן ניסיתי לברר כאן אם אני צריך לעשות/לבקש משהו כדי שהיא תהפוך להיות "פעילה".
2026 מופיעה כ"פעילה" אצלך? אם כן, אולי זה בגלל שאין לנו אותו "סיווג" תיק במ"ה (שלי 93)?

בכל מקרה, האופן שבו אורי.ג תיאר שהוא פועל נראה לי מעולה ואנסה אותו השנה.

מה היתרון בתשלום לפני ינואר? אני חושב שעדיין לא מקבלים ריבית והצמדה בשלב הזה?
לא עדיף לשמור בינתיים בקרן כספית?

(הייתי מנחש שאולי קשור לנקודות/קשבק בכרטיס אשראי, אבל בדרך כלל תשלומים לגופים ממשלתיים לא נלקחים בחשבון)

מה היתרון בתשלום לפני ינואר?
אין יתרון. הבעיה שאי אפשר לשלם יותר מ35K באשראי בחודש ולכן אם חבות המס שלו גדולה מ35K אז הוא צריך לשלם לפני ינואר (כדי לפרוס לתשלומים של 35K בחודש, בגלל המגבלה של מס הכנסה).
אפשר כמובן לעשות העברה בנקאית, אבל זה גם הרבה יותר מסובך וגם הרבה פחות משתלם
(הייתי מנחש שאולי קשור לנקודות/קשבק בכרטיס אשראי, אבל בדרך כלל תשלומים לגופים ממשלתיים לא נלקחים בחשבון)
גם נקודות/קשבשק.
בכרטיסים ישראלים לרוב הם נלקחים בחשבון אבל צוברים פחות (לרוב חצי צבירה, תלוי בכרטיס), אבל פה מדובר על כרטיס אמריקאי ששם אין הבדל והצבירה רגילה גם לגופים ממשלתיים.

בנוסף, יש בעיה טכנית בהעברה בנקאית כי הכסף שלו מושקע בIB, מה שאומר לעשות העברה גדולה של כסף משם לארץ, מה שיכול לפעמים להסתבך עם הבנקים הישראלים שאוהבים לכסת"ח את עצמם יותר מידי

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אין יתרון. הבעיה שאי אפשר לשלם יותר מ35K באשראי בחודש ולכן אם חבות המס שלו גדולה מ35K אז הוא צריך לשלם לפני ינואר (כדי לפרוס לתשלומים של 35K בחודש, בגלל המגבלה של מס הכנסה).
אפשר כמובן לעשות העברה בנקאית, אבל זה גם הרבה יותר מסובך וגם הרבה פחות משתלם
פחות משתלם זה רק אם באמת מרוויחים את זה בקאשבק/נקודות.
העברה בנקאית זה משהו די פשוט, ובטוח הרבה יותר זול מהפסד הרווח האלטרנטיבי של קרן כספית

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T מהי הדרך הכי מהירה למכור רכב יד 2? אוף טופיק 3
D מהי הדרך האופטימלית להחליף קרן אחת באחרת? שוק ההון 9
X מהי הדרך הזולה ביותר להעביר להמיר יורו ולהעבירם לבנק בישראל? צרכנות פיננסית 1
tomchoook מהי הדרך הזולה ביותר לבצע money order או cashier’s check? צרכנות פיננסית 1
פ מהי הדרך המומלצת לשלם על דירה? נדל"ן 4
כנשר מהי הדרך האופרטיבית ביותר לפנות אל ישראכרט בכדי להאריך פטור מדמי כרטיס? צרכנות פיננסית 2
ITS מהי הדרך הטובה ביותר להתנייד כיום בגוש דן ללא רכב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 44
amidar מהי הדרך למכור מניות במינימום הפסד? שוק ההון 24
ש חדש בתחום, תוהה מהי הדרך הנכונה שוק ההון 58
ה מהי הדרך הזולה ביותר להשקעה בנפט כסחורה בתיק? שוק ההון 32
A מישהו יודע מהי הריבית על אג"ח באירופה? שוק ההון 17
U מהי הגדרה של "עמלה"? צרכנות פיננסית 9
F השקעה למשך 50 שנים... מהי דרך הכי טובה? שוק ההון 6
O מהי בעיניכם תשואה טובה ומציאותית פוסטים מאיכות נמוכה 51
ג'וני לנד מהי הנוסחה לחישוב מח"מ? שוק ההון 14
T מהי "שָנָה" בהגדרת תושב חוזר ותיק, טופס 113 של מס הכנסה מיסים 3
שואף מהי החלטת הפארטו המוצלחת שלך? התפתחות אישית 7
N מהי דמוקרטיה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 150
D מהי ריבית תיקונים? פוסטים מאיכות נמוכה 0
S מהי אסטרטגיית איזון התיק שלכם? שוק ההון 11
ת 1,500 שקל בכל שבוע סל קניות, חריג ? מהי עלות הסל השבועי שלכם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 41
גרהם מהי עמלה סבירה בבנק? צרכנות פיננסית 46
ש מהי תוכנית אג"ח למי שרוצה שישים אחוז אג"ח שוק ההון 0
ע מהי קרן י' בחברות הביטוח? שוק ההון 1
Y מהי עמלת העברת ני"ע זר מבנק ישראלי לברוקר ישראלי? שוק ההון 4
M מעוניין לפתוח קופת גמל להשקעה - מהי האפשרות הזולה ביותר? שוק ההון 3
Myrath מהי התכונה שאתם הכי צריכים לשחרר ממנה? אוף טופיק 16
א מהי עבדות מודרנית לדעתכם? אוף טופיק 3
ש צעיר ומבולבל, מהי מטרת החיים? אוף טופיק 62
M מהי הדירה הכי זולה לקנייה בישראל ובאיזה איזור? נדל"ן 5
Yuvalbuz3 אך אני יודע מהי תשואה שנתית טובה ? שוק ההון 84
לא חשוב שמות מהי משמעות השינויים של כרטיס האשראי "ישראכרט"? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
TheMailMan מהי חופשת הקיץ הסולידית שלכם ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 117
מ מהי עלות מחיה מינימלית לנפש מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
ל מהי עמלת המרה בתעודות סל? שוק ההון 10
waskindalost מהי עמלת מינימום סבירה לרכישת ניע ? שוק ההון 1
kaligola חלקות דיבידנד או השקעה בקרן - מהי הטרמינולוגיה? שוק ההון 7
הנועזת מהי השקעה "סולידית" ומהי השקעה "מסוכנת"? שוק ההון 27
דימה מהי ה"ריבית במשק" והקשר שלה לאג"ח? שוק ההון 7
א מה הדרך הכי סבירה שורט שקל/דולר שוק ההון 25
V התלבטות על המשך הדרך סטודנט מדמח התפתחות אישית 8
מ מה הדרך המומלצת להיחשף לשווקים מתפתחים ? שוק ההון 5
D מה הדרך האופטימלית להשקעה חודשית אוטומטית? שוק ההון 7
D מה הדרך הטובה ביותר לקנות S&P בדולרים? שוק ההון 4
E הכנסת כסף לKRAKEN - מה הדרך הטובה ביותר? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
D מה הדרך הטובה ביותר לקנות S&P בהנחה שבעו"ש יש לי דולרים שוק ההון 12
Y ביטוחים אישיים לעצמאי בתחילת הדרך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
C הדרך הזולה ביותר לקבל סכום קטן של מט"ח פוסטים מאיכות נמוכה 1
שם משתמש בעייתי מה הדרך השתלמת ביותר לרכוש אירו מזומן? צרכנות פיננסית 41

נושאים דומים

Back
למעלה