• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מה הדרך הטובה ביותר להשקיע נגד המדד?

• פותח הנושא פותח הנושא yk304
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

yk304

משתמש רגיל
דירוג
163
זה יכול להיות נגד מדד כמו הנסד"ק או תל אביב 25 ?

מה הכוונה הטובה ביותר? אם מדובר על נוחות, יש קרנות\ת"ס אפילו פה שעושות את זה (שורט ת"א 25 וכאלה).
אפשר להתעניין מדוע אתה מעוניין להשקיע נגד מדדים? יש לך תכנית לכמה זמן אתה רוצה לעשות את זה, או אינדיקציה אחרת מתי להפסיק את הספקולציה?

אפשר להתעניין מדוע אתה מעוניין להשקיע נגד מדדים? יש לך תכנית לכמה זמן אתה רוצה לעשות את זה, או אינדיקציה אחרת מתי להפסיק את הספקולציה?
בחיים הכל ספקולציה ...... הרי גם רווח של 3% על תיק במשך שנה לא אומר שהתיק לא מופסד :)

מה עדיף ממש אין לי מושג.
עמלות אתה צריך לברר מול המוסד מולו אתה סוחר (בנק\בית השקעות). אם אתה מתכוון לדמי ניהול לפי האתר של תכלית הם 0.
לגבי זה שהכל ספקולציה - כמובן. אני למשל ספקולטיבי כי אני טוען שעד שאצא לפנסיה מחירי המניות יעלו. לכן גיבשתי אסטרטגיה לקנות עכשיו ולמכור רק כשאהיה זקן ואצטרך להשתמש בכסף למחיה. מה האסטרגיה שלך להשקעה המבוססת על הספקולציה שהשווקים ירדו?

השאלה לא הוגדרה טוב מכיוון שמהי הדרך הטובה ביותר, תלוי במטרת ההימור (ותרשה לי להשתמש במונח הזה ולא ב'השקעה'), וליתר דיוק - מה הצפי שלך. הרי אתה לוקח פה פוזיציה של ספקולנט. באופציות אתה יכול למנף את עצמך לדעת: משחק מילים משעשע (@daat99) אם אתה גם יודע מה יהיה עומק הכאב, עד לאן המדד יפול, בכלל חגיגה.

מה האסטרגיה שלך להשקעה המבוססת על הספקולציה שהשווקים ירדו?
זאת שאלה טובה. להערכתי מדד כמו ת"א 25 לא יכול לעלות ללא הגבלה רק בגלל שהתרגלו שהוא עולה. ההפך, רוב מוצרי הצריכה עולים יותר וזה למה שאני מדבר עם חברים הם אומרים לי שאין להם כסף פנוי לאחר ההוצאות החודשיות של דירה, מזון ועוד...... אי אפשר להרוויח יותר כאשר לציבור אין כסף להוציא ולכן בסופו של דבר השוק חייב להתרסק.

יש לי שאלת המשך, האם יש פוזיציה שניתן לקחת נגד השוק אבל שהרווח במקרה של התרסקות הוא גבוהה בצורה משמעותית לאומת עליה של המדד? כלומר, עליה במדד ב-5 שקלים תגרום לי לא להפסד של 5 שקלים אלה להפסד של 10 אבל אם המדד יורד ב 5 שקלים אז ארוויח לא 5 שקלים אלה 10?

עוד שאלה:
איך שורט בדיוק עובד? איך יודעים שתעודת הסל יכולה לעמוד בהתחייבויות שלה?

יש לי שאלת המשך, האם יש פוזיציה שניתן לקחת נגד השוק אבל שהרווח במקרה של התרסקות הוא גבוהה בצורה משמעותית לאומת עליה של המדד? כלומר, עליה במדד ב-5 שקלים תגרום לי לא להפסד של 5 שקלים אלה להפסד של 10 אבל אם המדד יורד ב 5 שקלים אז ארוויח לא 5 שקלים אלה 10?
לזה קוראים אופציות ולפני שאני ממשיך חשוב שתדע:

אופציות זה דבר מסוכן שיכול לגרום וגורם להפסדי ענק!

נתבונן באופציות על SPY (תעודה שעוקבת אחרי מדד SP500) שפוקעות (נמחקות מהמסחר) ב-20 לינואר 2017 (עוד כמעט שנה מהיום):
** כל המחירים נכונים לסוף יום המסחר הקודם **
מחיר ה-SPY עמד בסוף המסחר על 187.95 דולר.
אופציית מכר על ה-SPY עם מחיר קובע של 189 דולר למניה נסחרה בעלות של 16.24 דולר למניה.

מי שרוכש את האופציה הזו מסכן לכל היותר 16.24 דולר למניה (בכל אופציה יש 100 מניות אז מדובר על סיכון כולל של 1624 דולר) והוא לא יכול להפסיד אפילו אגורה שחוקה אחת מעבר לכך.
שווי זה מייצג הפסד של 8.64% ממחיר התעודה עצמה (187.95).

עד כאן כיסינו את ההפסד המקסימלי של 16.24 דולר למניה - או 8.64% מהמחיר של ה-SPY.

רכישת אוצפיית מכר מקנה לך את הזכות "למכור מניות" (אפילו אם אין לך כאלו) במחיר הקובע (במקרה הזה - 189 דולר) עד לפקיעת האופציה (ינואר 2017).

מכיוון ששילמנו על האופציה 16.24 דולר למניה והמחיר הקובע שנקוב באופציה הוא 189 דולר אז נקודת האיזון שלנו עומדת על 189-16.24=172.76 דולר.

עכשיו מחיר ה-SPY יכול לקיים אחד מהתנאים הבאים עד לתאריך הפקיעה:
1. מחיר ה-SPY הוא לכל היותר 172.76 דולר למניה.
2. מחיר ה-SPY הוא בין 172.76 ל-189 דולר למניה.
3. מחיר ה-SPY הוא לפחות 189 דולר למניה.

בוא ונבדוק מה קורה להשקעה שלנו במקרים הנ"ל (בכל מקרה נציג את מחיר ה-SPY ע"י X):
1. מחיר ה-SPY הוא לכל היותר 172.76 דולר למניה.
X קטן מ-172.76.
אנחנו רוכשים 100 מניות של SPY במחיר X ומממשים את זכותנו למכור את המניות במחיר של 189 דולר למניה.
אנחנו מחסירים מכך את העלות של האופציה בשווי 16.24 דולר ומקבלים את הרווח שלנו.

דוגמה מספרית: X=150
189-150=39.
39-16.24=22.76.
יש לנו רווח של 22.76 דולר למניה שמייצג רווח של 12.109% לפי מחיר ה-SPY אתמול.

דוגמה מספרית נוספת: X=100
189-100=89.
89-16.24=72.76.
יש לנו רווח של 72.76 דולר למניה שמייצג רווח של 38.71% לפי מחיר ה-SPY אתמול.

2. מחיר ה-SPY הוא בין 172.76 ל-189 דולר למניה.
X קטן מ-189 וגדול/שווה ל-172.76.
אנחנו רוכשים 100 מניות של SPY במחיר X ומממשים את זכותנו למכור את המניות במחיר של 189 דולר למניה.
התוצאה יוצאת מספר שקטן מעלות האופציה ולכן מחסירים את המספר הזה מעלות האופציה ומקבלים את ההפסד שלנו.

דוגמה מספרית: X=180
189-180=9.
16.24-9=7.24.
יש לנו הפסד של 7.24 דולר למניה שמייצג הפסד של 3.85% לפי מחיר ה-SPY אתמול.

3. מחיר ה-SPY הוא לפחות 189 דולר למניה.
X גדול מ-189 ולכן אין לנו סיבה לקנות מניות במחיר יקר ולמכור אותן ב-189 אז אנחנו לא עושים דבר.
יש לנו הפסד של עלות האופציה עצמה: 16.24 דולר למניה - או 8.64% משווי ה-SPY של אתמול.

דוגמה מספרית: X=190
דוגמה מספרית: X=290
דוגמה מספרית: X=1090
בכל הדוגמאות הנ"ל לא עושים כלום.
בכולן יש לנו הפסד זהה של 16.24 דולר למניה שמייצג הפסד של 8.64% לפי מחיר ה-SPY אתמול.

רק תזכור ש:
אופציות זה דבר מסוכן שיכול לגרום וגורם להפסדי ענק!

איך יודעים שתעודת הסל יכולה לעמוד בהתחייבויות שלה?
לא יודעים - זה הסיכון שאתה לוקח על עצמך.

איך שורט בדיוק עובד?
אתה "משאיל" מניות מהברוקר/בית ההשקעות שלך (במידה והם מרשים לך) ובתמורה אתה משלם ריבית בכל יום.
ברגע שהשאלת את המניות אתה מקבל כסף לחשבון שלך בתמורה להתחייבות שלך לרכוש את המניות בחזרה בתאריך עתידי כלשהו במחיר השוק.

תזהר מאוד עם שורטים כי אתה יכול למחוק לעצמך את החשבון בנק בתוך כמה דקות שבהן השוק קופץ לכיוון הנגדי ואז הברוקר/בית ההשקעות יבצעו "מארג'ין קול" (margin call) וירכשו בשמך את המניות בלי לשאול אותך תוך כדי מחיקת כל הנכסים שלך במידת הצורך.

להערכתי מדד כמו ת"א 25 לא יכול לעלות ללא הגבלה רק בגלל שהתרגלו שהוא עולה. ההפך, רוב מוצרי הצריכה עולים יותר וזה למה שאני מדבר עם חברים הם אומרים לי שאין להם כסף פנוי לאחר ההוצאות החודשיות של דירה, מזון ועוד...... אי אפשר להרוויח יותר כאשר לציבור אין כסף להוציא ולכן בסופו של דבר השוק חייב להתרסק.
מה בטענה זו לא היה נכון לפני מאה שנה בדיוק? אזכיר לך שאז לא חששו מהוצאות שכר דירה או מזון אלא מפני אי הימצאות מסתור או מזון.
בכי חברים קיים היום כפי שהיה לפני שנה, לפני עשור, לפני מאה ולפני מליניום; מאז שהחבר הומצא.

ג"נ: מחזיק במספר חברי אמת. ממליץ בחום. גם אם הם בוכים.

נערך לאחרונה ב:
מספיק שאתה רוצה להמר נגד השוק משיקולים בעיתיים (הרגשה סובייקטיבית של מספר מכרים מצומצם והפירוש שלך על ההשלכות שלה על השוק, כאשר אוייקטיבית אנחנו בתקופת שפע שלא הייתה כמותה מעולם בהיסטוריה) - תעשה טובה ואל תעשה את זה במינוף.

בהחלט אפשרי, קודם כל תחליט על איזה מדד אתה רוצה לקחת את הפוזיציה, שנית תחשוב כמה בדיוק אתה רוצה למנף, 1:1, 1:2 או יותר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מספיק שאתה רוצה להמר נגד השוק משיקולים בעיתיים (הרגשה סובייקטיבית של מספר מכרים מצומצם והפירוש שלך על ההשלכות שלה על השוק, כאשר אוייקטיבית אנחנו בתקופת שפע שלא הייתה כמותה מעולם בהיסטוריה) - תעשה טובה ואל תעשה את זה במינוף.
אני הגזמתי בתאור הסיבה...... יש הרבה חומר על העניין באינטרנט

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M מה הדרך הטובה ביותר להשקיע בכלכלה של מדינה? שוק ההון 1
G הדרך הטובה ביותר להשקיע בSPY היא ?? שוק ההון 3
ג מה הדרך הטובה ביותר להשקיע 100K ? שוק ההון 4
D מה הדרך הטובה ביותר לקנות S&P בדולרים? שוק ההון 4
E הכנסת כסף לKRAKEN - מה הדרך הטובה ביותר? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
D מה הדרך הטובה ביותר לקנות S&P בהנחה שבעו"ש יש לי דולרים שוק ההון 12
R מה הדרך הטובה והזולה ביותר להצמד לדולר? פוסטים מאיכות נמוכה 5
T מה הדרך הטובה ביותר לקצור רווחים מקריפטו במינימום עמלות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
ט מעבר למדינה אחרת, מה הדרך הטובה ביותר להתנהל מבחינת המרה? צרכנות פיננסית 0
A מה הדרך הטובה לרכוש רכב? צרכנות פיננסית 48
גימפל הדרך הטובה ביותר לחקות את ה- S&P 500 שוק ההון 4
מ הדרך הטובה ביותר לחסוך מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
ITS מהי הדרך הטובה ביותר להתנייד כיום בגוש דן ללא רכב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 44
ב הדרך הטובה ביותר להמיר יורו לשקל דרך IB? צרכנות פיננסית 5
C הדרך הטובה ביותר לחסוך לפנסיה לפני מעבר לארה"ב שוק ההון 1
Echelon מהי הדרך הכי נכונה ויעילה לשלם חוב צפוי למס הכנסה? מיסים 22
א מה הדרך הכי סבירה שורט שקל/דולר שוק ההון 25
V התלבטות על המשך הדרך סטודנט מדמח התפתחות אישית 8
מ מה הדרך המומלצת להיחשף לשווקים מתפתחים ? שוק ההון 5
D מה הדרך האופטימלית להשקעה חודשית אוטומטית? שוק ההון 7
Y ביטוחים אישיים לעצמאי בתחילת הדרך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
C הדרך הזולה ביותר לקבל סכום קטן של מט"ח פוסטים מאיכות נמוכה 1
שם משתמש בעייתי מה הדרך השתלמת ביותר לרכוש אירו מזומן? צרכנות פיננסית 41
S מה הדרך/הפלטפורמה הכי זולה למשקיע כשיר ישראלי להשקיע 150,000$ בקרנות אלטרנטיביות tier1 ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 25
L הדרך אל ההתחלה - יומן של אמצע הדרך יומני מסע אישיים 4
P הדרך לאיתקה יומני מסע אישיים 4
Y מכירה של RSU בשכבות, מה הדרך המיטבית מיסים 34
Count Olaf מה הדרך הזולה ביותר להמיר עשרות אלפי דולרים לש"ח? צרכנות פיננסית 9
Henchman34 האם קל גמל \ slice הגיעו לסוף הדרך? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
G השקעה דרך בורסת ישראל או בורסת ארה"ב? מה הדרך הנכונה להשלים את תיק המניות שלי? שוק ההון 4
א מה הדרך הכי זולה להחשף לשוק הישראלי ? שוק ההון 3
S מה הדרך הקלה ביותר לגהץ בגדים? צרכנות פיננסית 18
E הדרך המומלצת למעקב אחר S&P 500 שוק ההון 1
א הדרך הכי טובה להחשף לSP500 שוק ההון 15
T הדרך הכי זולה להכנס (שואל בשביל אחיין) שוק ההון 15
G בתחילת הדרך, מבולבל מרוב רעשי רקע יומני מסע אישיים 1
I הדרך הנכונה להשקעה בקרן נאמנות שוק ההון 3
ע הדרך שלי יומני מסע אישיים 13
grimble grumble הדרך של גרימבל - גמד בצומת דרכים יומני מסע אישיים 30
נ הדרך הזולה להעברת כסף לחשבון בחו"ל צרכנות פיננסית 2
Last1k תיעוד הדרך יומני מסע אישיים 26
ח התייעצות | תחילת הדרך עם סכום כסף משמעותי יומני מסע אישיים 9