• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לימודים בניגוד להיגיון - בן 24

• פותח הנושא פותח הנושא MatanGG
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אתה לא עושה השוואה נכונה
אמרת שככל הנראה אתה בכל מקרה תלמד תואר. ההשוואה של ההכנסה היא לא בין השנה לשנה הבאה אלא בין השנה לבין השנים שאחרי התואר.
כמובן זה משתנה כתלות בשאלה אם תצטרך את הכסף בשנים הקרובות (מה שלא נשמע מהפוסט)

אני מודה לכולם על העצות !
נכתב פה הרבה ואתייחס כמה שאני יכול:

בעיקרון אני יכול לעבוד בה ולהמשיך להתקדם, תיאורטית להגיע למשרדי החברה במיאמי ולעבוד כבכיר שם, אבל זה לא מושך אותי בכלל.

אני מתכנן ללמוד תואר בממשל ברייכמן ולהמשיך לשני במשפטים וטכנולוגיה, מאוד מעניין אותי הנושא אבל הוא כן מכניס פחות למיטב הבנתי.

כסף ללימוד התואר לא בעיה, את זה כבר חסכתי וכרגע אני מוסיף, יש לי שנה שלמה של חיסכון "אקסטרה", אני חוסך בעיקר כדי שהריבית דריבית תעבוד במרוצת השנים.

חשבתי על זה ברצינות לתקופה, לא בשבילי בכלל הלמידה מרחוק *בכלל*. ואם אני כבר לומד אז אני אלמד במקום שיתן לי גם קשרים, שיש שם (רייכמן) יותר מבפתוחה בה לא פוגשים אנשים יותר מדי בפועל.

האמת שזו המטרה, אוכל להתחיל את הלימודים עם 300K ש"ח שיוצרים ריבית בזמן שאני לומד, זה קו התחלה משמעותי מאוד.

אם אתחיל את התואר באוקטובר 25 כמתוכנן, אסיים בגיל 29, עם תואר ראשון בממשל ושני במשפטים וטכנולוגיה. נראה שזה המסלול שאני אלך אליו.
מה תעשה עם תואר שני במשפטים בלי תואר ראשון במשפטים? לא ידעתי שזה בכלל אפשרי.. עם תואר ראשון בממשל ושני במשפטים וטכנולוגיה (לא אומר לי הרבה) אני חושב שכדאי דווקא להתמיד קצת יותר בספינה ולבוא יותר ״מרופד״ לתקופת הלימודים (אם אתה שוקל תואר יותר מכניס אני חושב שכדאי כמה שיותר מהר לעבור ללימודים..) אבל זאת רק ההצעה שלי.

כסף ללימוד התואר לא בעיה, את זה כבר חסכתי וכרגע אני מוסיף, יש לי שנה שלמה של חיסכון "אקסטרה", אני חוסך בעיקר כדי שהריבית דריבית תעבוד במרוצת השנים.
שמתי לב עכשיו שסכום החסכון שציינת בדולרים ולא בשקלים. יותר הגיוני.
אגב ממליץ לחשוב לא במונחי שנות חסכון אלא במונחי שנות הוצאה - אם החסכון הזה יחזיק אותך לפחות 6 שנים אז אתה יודע לכמה "שארית כסף" יש אופק ארוך יותר בשוק. בגיל שלך רוב הסיכויים שתתעדף את הכספים כדי לבנות את עצמך (תואר, עסק, טיולים, רכב, דירה, חתונה, וכו).
הדגש שלי הוא שצעיר זה לא הקריטריון לסיכון, אלא כמה כסף יכול להיחתך לחצי ולא להשפיע על התוכניות שלך למימושו (ואם אתה ב S&P *3 אז להיחתך הרבה יותר עמוק מאשר חצי).

בעיקרון אני יכול לעבוד בה ולהמשיך להתקדם, תיאורטית להגיע למשרדי החברה במיאמי ולעבוד כבכיר שם, אבל זה לא מושך אותי
חשבתי על זה ברצינות לתקופה, לא בשבילי בכלל הלמידה מרחוק *בכלל*. ואם אני כבר לומד אז אני אלמד במקום שיתן לי גם קשרים, שיש שם (רייכמן) יותר מבפתוחה בה לא פוגשים אנשים יותר מדי בפועל.

אני מתכנן ללמוד תואר בממשל ברייכמן ולהמשיך לשני במשפטים וטכנולוגיה, מאוד מעניין אותי הנושא אבל הוא כן מכניס פחות למיטב הבנתי.

.
נשמע שאתה מכוון למשרה ניהולית כלשהי במגוון תחומים במשק, או למשרות זוטרות בתחום שתלמד במגזר השלישי והציבורי (במגזר הפרטי לדעתי יש פחות משרות זוטרות שיתאימו לתואר שלך) - אין ספק שתדרוש להרבה קשרים (פרוטקציה), למציאת משרה ראשונה.
האם ברייכמן תוכל בהכרח או בסיכוי סביר ליצור קשרים אלו? אין לי מושג, כי אני לא מכיר את המקום (בנים של עשירים ומנהלים שלומדים שם לאו דווקא שיתחברו איתך וכל סדנאות השת״פ אין לי מושג כמה באמת הן יעילות. לך יש מושג?)

לעומת זאת, אם תצליח ללמוד מרחוק ולסיים תואר, ובמקביל למנף את העבודה שעשית עד עכשיו, לצורך תפקיד ניהולי (אולי אפילו עם תנאי ת״ש יותר טובים מבחינת הפחתת זמן שהות על ספינה ואפילו בשכר נמוך יותר) ולצבור נסיון - אתה מגדיל לדעתי הרבה יותר, את הסיכוי למצוא את המשרה הניהולית שתחפוץ בה - גם בלי קשרים….

אני עברתי מסלול דומה , רק פחות רווחי
התחלתי ללמוד בגיל 30...הנדסת חשמל בטכניון.
מצאתי עבודה בתור סטודנט בגיל 33...ואחר כך כמהנדס.
מאז למדתי לתואר שני תוך כדי עבודה והמראתי מקצועית.
כמו שנהוג לומר, זו לא המלצה
אבל דברים כאלו אפשריים

נשמע שאתה מכוון למשרה ניהולית כלשהי במגוון תחומים במשק, או למשרות זוטרות בתחום שתלמד במגזר השלישי והציבורי (במגזר הפרטי לדעתי יש פחות משרות זוטרות שיתאימו לתואר שלך) - אין ספק שתדרוש להרבה קשרים (פרוטקציה), למציאת משרה ראשונה.
האם ברייכמן תוכל בהכרח או בסיכוי סביר ליצור קשרים אלו? אין לי מושג, כי אני לא מכיר את המקום (בנים של עשירים ומנהלים שלומדים שם לאו דווקא שיתחברו איתך וכל סדנאות השת״פ אין לי מושג כמה באמת הן יעילות. לך יש מושג?)

לעומת זאת, אם תצליח ללמוד מרחוק ולסיים תואר, ובמקביל למנף את העבודה שעשית עד עכשיו, לצורך תפקיד ניהולי (אולי אפילו עם תנאי ת״ש יותר טובים מבחינת הפחתת זמן שהות על ספינה ואפילו בשכר נמוך יותר) ולצבור נסיון - אתה מגדיל לדעתי הרבה יותר, את הסיכוי למצוא את המשרה הניהולית שתחפוץ בה - גם בלי קשרים….
רייכמן זה ה-מקום לקשרים. בעצם זו כמעט הסיבה היחידה ללמוד שם

זה טענה מאוד רווחת שלעולם לא הבנתי. את מי יש להכיר שם? איזה אדם בכיר בפוליטיקה/הייטק/תעשייה או כל מקום אחר יצא מרייכמן? רוב האנשים המצליחים בישראל למדו באוניברסיטאות המובילות בארץ או בעולם.

אם כבר מחפשים מקום לקשרים, אני ממליץ ללכת להיות מאבטח בליכודיאדה. אני בטוח שאחרי זה אפשר לקבל תפקיד בכיר בכנסת.

זה טענה מאוד רווחת שלעולם לא הבנתי. את מי יש להכיר שם? איזה אדם בכיר בפוליטיקה/הייטק/תעשייה או כל מקום אחר יצא מרייכמן? רוב האנשים המצליחים בישראל למדו באוניברסיטאות המובילות בארץ או בעולם.

אם כבר מחפשים מקום לקשרים, אני ממליץ ללכת להיות מאבטח בליכודיאדה. אני בטוח שאחרי זה אפשר לקבל תפקיד בכיר בכנסת.
הרבה מאלו שמצליחים ברמות הכי גבוהות שולחים את הילדים שלהם ללמוד שם ואלו מסדרים אחד לשני תפקידי מפתח עם הקשרים של ההורים שלהם. זה כמו בכל אוניברסיטת עלית בעולם. מכיר הרבה דוגמאות כאלו.

זה באמת הסיבה שאני בוחר ללכת לשם - ולהשקיע את הכסף שחסכתי בו, במיוחד בתחום הממשל.
מה תעשה עם תואר שני במשפטים בלי תואר ראשון במשפטים? לא ידעתי שזה בכלל אפשרי.. עם תואר ראשון בממשל ושני במשפטים וטכנולוגיה (לא אומר לי הרבה) אני חושב שכדאי דווקא להתמיד קצת יותר בספינה ולבוא יותר ״מרופד״ לתקופת הלימודים (אם אתה שוקל תואר יותר מכניס אני חושב שכדאי כמה שיותר מהר לעבור ללימודים..) אבל זאת רק ההצעה שלי.
אז התואר לא ייתן לי אפשרות להיות עורך דין, אבל ייתן לי ידע משפטי כללי. השם המלא של התואר הוא "תואר שני במשפטים, טכנולוגיה וחדשנות עסקית"

ייחודי לרייכמן למיטב הבנתי.

זה באמת הסיבה שאני בוחר ללכת לשם - ולהשקיע את הכסף שחסכתי בו, במיוחד בתחום הממשל.
אולי כדאי לברר כמה זה רלבנטי לכל הסטודנטים ובמיוחד למי שמראש הוא לא בברנז׳ה החברתית הרלבנטית.

כנראה אני בומר, אבל אולי עדיף למנף ציפור אחת ביד, מאשר לסמוך על פרוטקציות מציפור לא ידועה.

הרבה מאלו שמצליחים ברמות הכי גבוהות שולחים את הילדים שלהם ללמוד שם ואלו מסדרים אחד לשני תפקידי מפתח עם הקשרים של ההורים שלהם. זה כמו בכל אוניברסיטת עלית בעולם. מכיר הרבה דוגמאות כאלו.
אלו שהצליחו ברמות הכי גבוהות למדו ברייכמן? לא נראה לי… אם הם מקמבנים את הילדים שלהם או את חברים שלהם זה משהו אחר, אבל זה לא קשרים אמיתיים שיעזרו לך להתברג ולהתפתח, אתה תמיד תהיה זה שיסתכלו עליו מהצד ויגידו הוא הגיע בגלל אבא שלו.

ואוניברסיטאות עלית בעולם זה סיפור אחר, באמת קשה להתקבל לאוניברסיטאות האלו (לעומת רייכמן שעם מספיק כסף אתה בפנים). ולכן הן באמת עוזרות לך להתקבל למקומות עבודה כי מעסיקים מעריכים את ההשקעה. לא כך הדבר עם רייכמן

אז התואר לא ייתן לי אפשרות להיות עורך דין, אבל ייתן לי ידע משפטי כללי. השם המלא של התואר הוא "תואר שני במשפטים, טכנולוגיה וחדשנות עסקית"

ייחודי לרייכמן למיטב הבנתי.
הייתי בודק פעמיים. לעניות דעתי נשמע תואר קצת ״מונפץ״. אם אתה רוצה משפטים אז עדיף תואר ראשון והסמכה כעו״ד.

יש כמה וכמה מסלולי "מקושרים" בארץ. תסכים איתי שמקורב לפונקציונר מפלגה באשקלון, לא בהכרח דומה בפרופיל למשרת 8200 מהמרכז שאבא סידר. ולשניהם יש קשרים.
רייכמן אכן ידועה במינגלינג, כמו שאמרו בני עשירים\מקומבנים נוטים לבלות אחד עם השני, וכך זה בכל העולם. אל תבלבל בין ייל\הרווארד לבי"ס פרטי יוקרתי בציריך.
במילים אחרות, כסף\כשרון\עבודה קשה\קשרים\מזל - תבחר אחד מהם, ויש סיכוי שהוא יכול לפצות על השאר.

אני לא מכיר אישית לגבי רייכמן, אני כן יודע מהפרסומים הנונסטופ שלהם שהם מאוד אוהבים סטודנטים בינלאומיים, מכל מיני מקומות מגוונים, ומתגאים במספרם הרב.
תעשה 1+1 - כוח, השפעה וכסף לא נגמרים בגבולות מדינת ישראל. בכלל, לא כל מקום בעולם הוא כמו ישראל, שבה "הכסף מסריח" ו"לא צנוע". הוא מקור גאווה לפעמים.
זה נכון שקשרים רבים בארץ נוצרים ב"היה איתי בסיירת", אבל זה רק מסלול אחד, זו פונקציה של א. איזה קשרים רוצים ליצור, ב. מה היכולות שלך\משפחתך, ג. גיל, חלקנו עברו צבא.

אלו שהצליחו ברמות הכי גבוהות למדו ברייכמן? לא נראה לי… אם הם מקמבנים את הילדים שלהם או את חברים שלהם זה משהו אחר, אבל זה לא קשרים אמיתיים שיעזרו לך להתברג ולהתפתח, אתה תמיד תהיה זה שיסתכלו עליו מהצד ויגידו הוא הגיע בגלל אבא שלו.

ואוניברסיטאות עלית בעולם זה סיפור אחר, באמת קשה להתקבל לאוניברסיטאות האלו (לעומת רייכמן שעם מספיק כסף אתה בפנים). ולכן הן באמת עוזרות לך להתקבל למקומות עבודה כי מעסיקים מעריכים את ההשקעה. לא כך הדבר עם רייכמן
צריך יותר מקשרים כדי להצליח אבל אם אתה מוכשר אז ללמוד לדוגמא עם הבת של שר החוץ או עם הבן של מנכ״ל קוקה קולה יכול לעזור לך מאוד בחיים. בתור בוגר אוניברסיטת עילית בעצמי אני יודע שעבדתי קשה מאוד (מאוד מאוד) כדי להגיע לשם וגם להצליח בתואר ואחרי אבל השם והקשרים משם פותחים דלתות.

יש כמה וכמה מסלולי "מקושרים" בארץ. תסכים איתי שמקורב לפונקציונר מפלגה באשקלון, לא בהכרח דומה בפרופיל למשרת 8200 מהמרכז שאבא סידר. ולשניהם יש קשרים.
רייכמן אכן ידועה במינגלינג, כמו שאמרו בני עשירים\מקומבנים נוטים לבלות אחד עם השני, וכך זה בכל העולם. אל תבלבל בין ייל\הרווארד לבי"ס פרטי יוקרתי בציריך.
במילים אחרות, כסף\כשרון\עבודה קשה\קשרים\מזל - תבחר אחד מהם, ויש סיכוי שהוא יכול לפצות על השאר.

אני לא מכיר אישית לגבי רייכמן, אני כן יודע מהפרסומים הנונסטופ שלהם שהם מאוד אוהבים סטודנטים בינלאומיים, מכל מיני מקומות מגוונים, ומתגאים במספרם הרב.
תעשה 1+1 - כוח, השפעה וכסף לא נגמרים בגבולות מדינת ישראל. בכלל, לא כל מקום בעולם הוא כמו ישראל, שבה "הכסף מסריח" ו"לא צנוע". הוא מקור גאווה לפעמים.
זה נכון שקשרים רבים בארץ נוצרים ב"היה איתי בסיירת", אבל זה רק מסלול אחד, זו פונקציה של א. איזה קשרים רוצים ליצור, ב. מה היכולות שלך\משפחתך, ג. גיל, חלקנו עברו צבא.
מבחן פשוט - כך את האנשים המוכשרים והמוצלחים בכל תחום בארץ, כמה מהם מאוניברסיטאות וכמה מרייכמן? אני לא מכיר רבים שלמדו ברייכמן. כל הטיעונים האלו לא עומדים במבחן המציאות.

צריך יותר מקשרים כדי להצליח אבל אם אתה מוכשר אז ללמוד לדוגמא עם הבת של שר החוץ או עם הבן של מנכ״ל קוקה קולה יכול לעזור לך מאוד בחיים. בתור בוגר אוניברסיטת עילית בעצמי אני יודע שעבדתי קשה מאוד (מאוד מאוד) כדי להגיע לשם וגם להצליח בתואר ואחרי אבל השם והקשרים משם פותחים דלתות.
לדעתי זה מקרה שונה, גם השם ״טכניון״ פותח דלתות. אבל זה בגלל שקשה להתקבל וללמוד שם (כמו אוניברסיטת עילית), לא בגלל שמישהו קימבן אותך ותפר לך מכרז לאיזה תפקיד.

מבחן פשוט - כך את האנשים המוכשרים והמוצלחים בכל תחום בארץ, כמה מהם מאוניברסיטאות וכמה מרייכמן? אני לא מכיר רבים שלמדו ברייכמן. כל הטיעונים האלו לא עומדים במבחן המציאות.
אני חושב שאתה מבלבל בין מקומבן לבין מוכשר. זה דבר שונה מאוד. מוצלח כבר יותר דומה למקומבן, אבל גם זה לא בהכרח.
אני חושב שאני מבין את הלך הרוח שאתה נמצא בו, גם אני בעבר לא רציתי להאמין, והאמנתי בעבודה קשה ובכשרון, אבל תסתכל מסביבך.
האנשים "החזקים" במדינה (חלקם חבויים אז אתה לא יכול לראות) - האם בהכרח יש להם יכולות מיוחדות לתפקיד שלהם, או שהם היו במקום הנכון בזמן הנכון?
ראש מועצת המלפפונים, יו"ר איגוד המכולות, מנכ"ל פורום המורים התת-יסודיים - האם אתה באמת מאמין שאלה תפקידים שמגיעים אל כולם בחוכמה ועבודה קשה, או במרפוק?

אני לא אומר שהכל מושחת, ואני לא אומר שכולם לא מוכשרים בפני עצמם, אבל יש כל מיני דרכים לפתוח פתח - שירות בסיירת, אבא מקורב, פעיל מפלגה, 8200.
ולהיות ברייכמן, כמו שאמרו "להיות בין טחונים", או "בן טחונים", זאת דרך נוספת להתקבל למילייה מסויים, שיפתח לך פתח. ולרוב, פתח זה כל מה שצריך כדי לפרוץ.

תסתכל על זה כמו אוניברסיטה - לרוב לא מקבלים אותך כי "למדת" ואתה "יודע את החומר". התואר שלך הוא תו תקן, וכך אני משער שתואר מרייכמן - אתה במילייה ו"מכיר אנשים".
גם לא הייתי עושה את החלוקה הדיכוטומית אוניברסיטאות\רייכמן, דבילי בעיניי להעדיף ללמוד בבן גוריון מאשר במכללה פרטית בציריך, "כי בן גוריון אוניברסיטה ובציריך לא".
רייכמן שוחה בכסף ואני בטוח שנותנת חוויה טובה מאשר רוב המקומות בארץ (שלא נדבר על זה שהחווייה במכללות באופן כללי טיפה טובה וקשובה יותר, כי אתה משלם יותר).

מעבר לזה, אני לא יודע למה אתה מניח "האנשים המוכשרים בארץ", כמו שכתבתי בחצי ההודעה השני רייכמן עובדים חזק על החווייה הבינלאומית, והעולם לא נגמר בנתב"ג.
עכשיו תשאל את עצמך מה יקרה אם חלילה תפוטר - האם תכתוב בפייסוש ובאינסטוש "היי #מוחכוורת, מחפש משרה בתחום הXYZ, מישהו מכיר מישהו?" או שתחפש כמו אדם רגיל.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הייתי בודק פעמיים. לעניות דעתי נשמע תואר קצת ״מונפץ״. אם אתה רוצה משפטים אז עדיף תואר ראשון והסמכה כעו״ד.
יכול מאוד להיות שאתה צודק. צריך לבדוק שבע פעמים. מה שכן, "ממשל" זה ה-תחום שצריך קשרים ומי שיש לו יכול להגיע רחוק.

אני מניח שקשה קצת להסביר להייטקיסטים שהתרגלו למסלול אחד-שניים להצלחה, שיש מקצועות שדורשים מסלול אחר לגמרי להצלחה.
בשביל להיות קבלן מוצלח, בוא נאמר שלא צריך לדעת להניח לבנה על לבנה, וגם תואר, אם יש, הוא ממש לא המרכיב החשוב להצלחה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C הפציעה קטעה לי את הקריירה, ובגיל 30 אתחיל לימודים אקדמאים התפתחות אישית 10
L יומן מסע- בניית בסיס כלכלי לחיים, לימודים וקריירה יומני מסע אישיים 13
מ החזר מס לאזרח אמריקאי בגין לימודים מיסים 3
A חיים לא פשוטים לימודים ומה בעתיד ?סיפור חיי ובקשה להכוונה התפתחות אישית 28
A הפסקת לימודים בטכניון - לאן הולכים מכאן? קושי נפשי גדול התפתחות אישית 40
א ייעוץ לימודים התפתחות אישית 3
M לימודים אקדמיים יומני מסע אישיים 24
S עוד צעיר בהתלבטות לגבי לימודים. להיות זנב לאריות או ראש לשועלים? התפתחות אישית 16
A צריך קצת יעוץ לגבי לימודים. שווה עדיין ללמוד מדמ"ח היום, בהינתן מצב השוק היום והתפתחות ה-AI? התפתחות אישית 55
W פטור ממס - מלגת לימודים מיסים 0
J עלות לימודים באייבי ליג התפתחות אישית 2
K החלפת כסף לקראת לימודים בחול שוק ההון 3
G מתלבט בין שתי תוכניות לימודים התפתחות אישית 1
D ייעוץ לגבי לימודים אוף טופיק 2
ETF Shark לימודים בבאר שבע והסיכונים הכרוכים במעבר התפתחות אישית 2
ח מתכננת להתחיל לימודים בסמסטר הקרוב בטכניון וחוששת לבחור בתחום שאני רוצה יומני מסע אישיים 19
עידו ג לימודים דיגיטליים התפתחות אישית 3
עידו ג לימודים - לרוחב או לעומק? התפתחות אישית 8
ע לימודים / שינוי קריירה התפתחות אישית 3
ע בת 24 לקראת לימודים, מתלבטת איפה לשים את החסכון יומני מסע אישיים 15
ס שינוי מסלול לימודים התפתחות אישית 13
M התלבטות בבחירת מוסד לימודים לכלכלה התפתחות אישית 7
M המלצה למוסד לימודים מעודף לתואר שני במדעי המחשב התפתחות אישית 58
J לימודים - כלכלה התנהגותית התפתחות אישית 27
ה סבסוד לימודים לאוכולוסיה במיעוט - תכנות התפתחות אישית 18
ד בחירת מסלול לימודים - העברית? רייכמן? התפתחות אישית 5
E התלבטות לגבי בחירת תחום לימודים התפתחות אישית 13
N התלבטות לגבי לימודים התפתחות אישית 9