מבחן פשוט - כך את האנשים המוכשרים והמוצלחים בכל תחום בארץ, כמה מהם מאוניברסיטאות וכמה מרייכמן? אני לא מכיר רבים שלמדו ברייכמן. כל הטיעונים האלו לא עומדים במבחן המציאות.
אני חושב שאתה מבלבל בין מקומבן לבין מוכשר. זה דבר שונה מאוד. מוצלח כבר יותר דומה למקומבן, אבל גם זה לא בהכרח.
אני חושב שאני מבין את הלך הרוח שאתה נמצא בו, גם אני בעבר לא רציתי להאמין, והאמנתי בעבודה קשה ובכשרון, אבל תסתכל מסביבך.
האנשים "החזקים" במדינה (חלקם חבויים אז אתה לא יכול לראות) - האם בהכרח יש להם יכולות מיוחדות לתפקיד שלהם, או שהם היו במקום הנכון בזמן הנכון?
ראש מועצת המלפפונים, יו"ר איגוד המכולות, מנכ"ל פורום המורים התת-יסודיים - האם אתה באמת מאמין שאלה תפקידים שמגיעים אל כולם בחוכמה ועבודה קשה, או במרפוק?
אני לא אומר שהכל מושחת, ואני לא אומר שכולם לא מוכשרים בפני עצמם, אבל יש כל מיני דרכים לפתוח פתח - שירות בסיירת, אבא מקורב, פעיל מפלגה, 8200.
ולהיות ברייכמן, כמו שאמרו "להיות בין טחונים", או "בן טחונים", זאת דרך נוספת להתקבל למילייה מסויים, שיפתח לך פתח. ולרוב, פתח זה כל מה שצריך כדי לפרוץ.
תסתכל על זה כמו אוניברסיטה - לרוב לא מקבלים אותך כי "למדת" ואתה "יודע את החומר". התואר שלך הוא תו תקן, וכך אני משער שתואר מרייכמן - אתה במילייה ו"מכיר אנשים".
גם לא הייתי עושה את החלוקה הדיכוטומית אוניברסיטאות\רייכמן, דבילי בעיניי להעדיף ללמוד בבן גוריון מאשר במכללה פרטית בציריך, "כי בן גוריון אוניברסיטה ובציריך לא".
רייכמן שוחה בכסף ואני בטוח שנותנת חוויה טובה מאשר רוב המקומות בארץ (שלא נדבר על זה שהחווייה במכללות באופן כללי טיפה טובה וקשובה יותר, כי אתה משלם יותר).
מעבר לזה, אני לא יודע למה אתה מניח "האנשים המוכשרים בארץ", כמו שכתבתי בחצי ההודעה השני רייכמן עובדים חזק על החווייה הבינלאומית, והעולם לא נגמר בנתב"ג.
עכשיו תשאל את עצמך מה יקרה אם חלילה תפוטר - האם תכתוב בפייסוש ובאינסטוש "היי #מוחכוורת, מחפש משרה בתחום הXYZ, מישהו מכיר מישהו?" או שתחפש כמו אדם רגיל.