אתה מצחיק. מה זה אומר "איד שעושה עסקים"? מארק צוקרברג הוא איש עסקים? רמי לוי?
רחמים עבוד-לוי (נולד ב-
16 בדצמבר 1955), הידוע בשם
רמי לוי, הוא
איש עסקים ישראלי
Mark Elliot Zuckerberg (
/ˈzʌkərbɜːrɡ/; born May 14, 1984) is an American businessman
מי שקורא לעצמו איש עסקים זה בדר"כ מישהו שיש לו חנות בגדים ברחוב הרצל.
נניח. אז? גם מי שבונה מערכות יירוט ומי שבונה אתרים, שניהם מתכנתים.
האמת היא שרייכמן כבר מוגדרת אוניברסיטה.
(דרך אגב, גם רייכמן אוניברסיטה).
אם ככה, למה אתה עדיין ממשיך לעשות הבדל בינה לבין "האוניברסיטאות" כמקשה אחת? היא שוות ערך אל קבוצת "האוניברסיטאות".
אתה רוצה, תשווה אותה קונקרטית לתל אביב, הטכניון, בן גוריון, אריאל. אבל אתה עדיין מדבר במונחים של "האוניברסיטאות" מולה, וזה מראה שיש לך bias לא רלוונטי.
גילוי נאות - מלמד ברייכמן ובאוניברסיטת תל אביב. גם מכיר הרבה אחרים שמלמדים במקביל בשלל תחומים וגם הם מסכימים.
אוקיי, עכשיו אתה מדבר. מה אני מבין מזה, שברייכמן אתה מוריד את רמת הלימוד שלך במכוון? השאלה היא
מה אתה מלמד ברייכמן.
אף אחד לא מצפה לקבל תואר במדמ"ח טוב יותר ברייכמן מהטכניון. אבל יש תארים שדורשים קשרים, לא רמת לימוד גבוהה. עשירים שלומדים אחד עם השני, זה לא יסולא בפז.
נכון, כי אין תואר לממשל בטכניון. אבל אם תלך למשרדי הממשלה בירושלים אתה תראה שרוב העובדים הם סטודנטים או בוגרים מהעברית לא מרייכמן.
תראה, על אדם שאומר "הסטטיסטיקות לגבי פרסי נובל [ליהודים] לא רלוונטיות" אם מגדירים יהדות לפי האמא, לא הייתי ממש סומך כשהוא אומר "רוב העובדים הם מהעברית".
מזה אני מניח שאתה לא מלמד מדעים מדוייקים, כי הורים יש רק שניים, וההתפלגות קרובה ל50-50. אתה משווה תפוחים לתפוזים - תואר בעסקים נותן קשרים, לא רק דיפלומה.
מעבר לזה, יכול להיות שכן, רוב העובדים במשרדי הממשלה בירושלים בוגרי העברית, אבל חייבים לבודד את המשתנים - א. מתי נפתח מסלול הממשל ברייכמן, ב. משרדי ממשל בת"א.
ברור שבירושלים יהיו יותר בוגרים מהעברית, כי הם גרים שם. מה לגבי ת"א? ואם המסלול ברייכמן בן 3 שנים, לא סביר שרוב העובדים יהיו משם. מה לגבי עוד עשור?