• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לחץ בהייטק

• פותח הנושא פותח הנושא teeto
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני חושב שזו דעה שהרבה אנשים אוחזים בה - אם אתה מבין במתמטיקה ומדעים ולא מבין בפילוסופיה ובהיסטוריה אז אתה מאוד משעמם.
מאידך גיסא, אם אתה מבין בפילוסופיה והיסטוריה ולא מבין כלום במדעים אתה עדיין אדם מאוד מעניין.
אולי זו דעה רווחת, אבל זה לא מה שנטען פה בשרשור.

טוב, אני מבינה שזה גלש למחוזות שלא קשורים אלי. זה שרשור עם שיחות צד וההתייחסות שלי קשורה לדברים שנאמרו ע"י אחרים.
אותי לא מעניין אם מישהו הלך ללמוד פילוסופיה או ספרות באופן מסודר (ואני גם האחרונה שמעודדת ללמוד בצורה כזאת), מעניין אותי אם הייטקיסטים שמצד אחד עובדים הרבה שעות וצריכים להתעדכן בתחומם כל הזמן (ואם הם הורים אז בכלל), ומצד שני משתכרים מספיק כסף כדי לקנות חוויות לאיוורור הנפש - האם נשאר להם מספיק מרחב נפשי (שזה שקט+זמן) כדי להרחיב את המבט על העולם מסביבם תוך כדי החיים עצמם (ולזה הציפור שלי קשורה). אני לא בטוחה אם התחביבים שהוזכרו כאן (ספורט, היסטוריה וכדומה) רלוונטים למה שאני שואלת, אבל אני יודעת שעכשיו אסתבך בעוד תגובות נרגזות אז די, הלכתי :)

טוב, אני מבינה שזה גלש למחוזות שלא קשורים אלי. זה שרשור עם שיחות צד וההתייחסות שלי קשורה לדברים שנאמרו ע"י אחרים.
אותי לא מעניין אם מישהו הלך ללמוד פילוסופיה או ספרות באופן מסודר (ואני גם האחרונה שמעודדת ללמוד בצורה כזאת), מעניין אותי אם הייטקיסטים שמצד אחד עובדים הרבה שעות וצריכים להתעדכן בתחומם כל הזמן (ואם הם הורים אז בכלל), ומצד שני משתכרים מספיק כסף כדי לקנות חוויות לאיוורור הנפש - האם נשאר להם מספיק מרחב נפשי (שזה שקט+זמן) כדי להרחיב את המבט על העולם מסביבם תוך כדי החיים עצמם (ולזה הציפור שלי קשורה). אני לא בטוחה אם התחביבים שהוזכרו כאן (ספורט, היסטוריה וכדומה) רלוונטים למה שאני שואלת, אבל אני יודעת שעכשיו אסתבך בעוד תגובות נרגזות אז די, הלכתי :)

כן.

זה פשוט תלוי באדם הספציפי יותר מאשר במקצוע שלו. מי שלפני ההייטק לא הסתכל על ציפורים/ים/שמים והעריך את המראה של עלים של עץ, לא יתחיל כשיגיע להייטק...

כשעבדתי באחד מהמגדלים בתל אביב, לקראת ערב היו מצטברים אנשים סביב החלונות שפונים לשקיעה. מצחיק להגיד את זה, זה נראה לי טריוויאלי.

אפשר גם לקרוא ספרים לבד או להירשם לחוג כדרות או לצאת לקאמפינג ברמת הגולן.
לא הכל חייב להיות בתוך המסגרת הקונבנצינאלית של קורסים באקדמיה.
אפשר גם לא. אפשר להחליט שהעבודה זה כל החיים או לחזור הביתה ולרבוץ מול הטלוויזיה. לא רואה בעיה עם זה. שכל אחד יעשה מה שטוב לו. לא מבין למה יש פה אנשים שמתעסקים כל כך במה אנשים אחרים, זרים להם לגמרי, עושים בזמנם הפנוי.

אפשר גם לא. אפשר להחליט שהעבודה זה כל החיים או לחזור הביתה ולרבוץ מול הטלוויזיה. לא רואה בעיה עם זה. שכל אחד יעשה מה שטוב לו. לא מבין למה יש פה אנשים שמתעסקים כל כך במה אנשים אחרים, זרים להם לגמרי, עושים בזמנם הפנוי.
זה מזיק כמו עישון ושומן טראנס בעיניי. אני כן רואה בעיה עם זה.
השרשור עוסק בסיבות ללחץ בהייטק ובדרכים להפחית אותו.
פיתוח תחביבים ותחומי עניניין מחוץ לעבודה, זה השנקל שלי בנושא.

לא חושב שאמרתי פה משהו לא בסדר.

התשובה היא שהייטקיסטים הם אוסף של הרבה אנשים שונים אחד מהשני וכל אחד מוצא את הדרך לשלב את התחביבים שלו.
ואת קצת נתקעת על הקטע הזה של "צריכים כל הזמן להתעדכן". רוב ההייטקיסטים מתעדכנים מעצם זה שהם בתעשייה. אתה עובד, מתכנן משהו, בונה, מתחזק, ודברים משתנים תוך כדי - ואתה לומד ומתעדכן תוך כדי תנועה. לא נראה לי שרוב עובדי ההייטק שומעים פודקאסטים או רואים סרטונים ביוטיוב כדי לשמור על כשירות (אני רואה מדריכים ביוטיוב, אבל תוך כדי העבודה).

ואני חושב שהרוב התרגזו בגלל שיש פער גדול בין הביטחון שבו את כותבת לבין מה שאת יודעת בפועל (זה ממש ניכר).

קצת צניעות לא תזיק.

ואת קצת נתקעת על הקטע הזה של "צריכים כל הזמן להתעדכן". רוב ההייטקיסטים מתעדכנים מעצם זה שהם בתעשייה.
זה ממש לא משהו שקורה בצורה ספונטנית כמו שאתה מתאר. ממש לא.
אתה צריך תמיד להיות alerted, ולדעת מתי לעבור צוות או מקום עבודה ברגע שאתה מרגיש "נתקע".
זה המשחק שלפחות אני רואה אנשים מסביבי כל הזמן משחקים (וגם אני שיחקתי בו עד שהחלץ הנפשי גבר עלי)

אתה צריך תמיד להיות alerted, ולדעת מתי לעבור צוות או מקום עבודה ברגע שאתה מרגיש "נתקע".
זה המשחק שלפחות אני רואה אנשים מסביבי כל הזמן משחקים (וגם אני שיחקתי בו עד שהחלץ הנפשי גבר עלי)
יש לי חברים ומכרים רופאים, עו"ד, ביולוגים, פיזיותרפיסטים, אחיות, עו"סים וכו.
רובם המוחלט עובדים קשה, הרבה שעות ובתנאי סטרס די גבוה (אתה חושב שזה מרגיע לעבוד מול מכורים לסמים/נשים מוכות ואז לטפל בערב באנשים בקליניקה הפרטית?).

ראוי לציין שרוב האנשים הנ"ל חווים גם סטרס כלכלי שאותו ההייטקיסטים פחות חווים.

מה שמביא אותי לשאלה הבאה: טענתם בשרשור הזה הרבה טענות על הייטק: סטרס, שחיקה, צמצום תחומי עניין וכו - האם יש לך איזשהם מספרים כדי להשוות את זה אל מול מקצועות אחרים?

כי יש אנשים שרוצים לעשות משהו אחר / להתקדם או שיש להם איזשהו דחף פסיכולוגי לא להישאר במקום.

במקום עבודה שלי, יש לפחות 5 אנשים יחסית קרובים אלי שהתחילו לעבוד בחברה אחרי סיום התואר, והם נמצאים באותה המשבצת 15+- שנה.

"המשחק" הזה שאתה מתאר הוא בעוד תחומים בחיים. הקריירה לעיתים מאוד מגבירה אותו, במיוחד שאתה שומע ממכר שלמד איתך שהוא מרוויח כמה אלפי שקלים יותר ממך

רובם המוחלט עובדים קשה, הרבה שעות ובתנאי סטרס די גבוה (אתה חושב שזה מרגיע לעבוד מול מכורים לסמים/נשים מוכות ואז לטפל בערב באנשים בקליניקה הפרטית?).
"המשחק" הזה שאתה מתאר הוא בעוד תחומים בחיים.
זה איש קש.
צר לי.
מה שמביא אותי לשאלה הבאה: טענתם בשרשור הזה הרבה טענות על הייטק: סטרס, שחיקה, צמצום תחומי עניין וכו - האם יש לך איזשהם מספרים כדי להשוות את זה אל מול מקצועות אחרים?
לא הבנתי למה החלטת שאנחנו בתחרות על סטרס, למה בן אדם צריך להביא לך "מספרים" כדי להוכיח לך שהוא סובל מסטרס ושחיקה בעבודה, ולמה זה אמור לשנות לו שיש אנשים שסובלים יותר ממנו מלחץ?

יש כאלו שיוצאים מהשירות הצבאי שלהם עם פוסט טראומה, אם כבר אתה מחפש את המקצוע השוחק ביותר אז ניראה לי ששירות קרבי מנצח בפער.
אז מה? אז אסור לי לנסות לשפר את מצבי כי יש אנשים שסובלים יותר?

לא הבנתי למה החלטת שאנחנו בתחרות על סטרס, למה בן אדם צריך להביא לך "מספרים" כדי להוכיח לך שהוא סובל מסטרס ושחיקה בעבודה, ולמה זה אמור לשנות לו שיש אנשים שסובלים יותר ממנו מלחץ?
כי אם זה קיים בעוד המון תחומים אז למה מעניין לדבר דווקא על ההייטק ולכתוב את כל ההכללות שאתם כותבים?
ואם המספרים מראים שהתחומים שבהם חווים הכי הרבה שחיקה הם דווקא רפואה, הוראה, סיעוד, עבודה סוציאלית וכו אז כשאתה מדבר על שחיקה אתה כנראה מדבר על החוויה האנקדוטלית שלך ושל החברים שלך שאינה רלוונטית לרוב האוכלוסיה.

בכל מקרה, הפנמתי עכשיו שפשוט מדובר בשרשור קרעכצן על ההייטק אז אני אפסיק להפריע לכם.

כי אם זה קיים בעוד המון תחומים אז למה מעניין לדבר דווקא על ההייטק ולכתוב את כל ההכללות שאתם כותבים?
כי זאת כותרת השרשור.
סטרס מובנה בלא מעט מקצועות, ללא קשר לתגמול הכספי. יתרה מזאת, גם במקצועות/תפקידים שלא אמור להיות בהם סטרס - זה יכול לנבוע מאישיות העובד או מהתנהלות המעסיק/סביבת העבודה/לחצים מהבית.
קצת צניעות לא תזיק
:)
וברצינות, סיפרתי מהיכרותי המצומצמת ושאלתי אתכם שאלות. לפי התשובות, נראה לי שאני לא ברורה בשאלות שלי אז אני מניחה לזה.

ואם המספרים מראים שהתחומים שבהם חווים הכי הרבה שחיקה הם דווקא רפואה, הוראה, סיעוד, עבודה סוציאלית וכו אז כשאתה מדבר על שחיקה אתה כנראה מדבר על החוויה האנקדוטלית שלך ושל החברים שלך שאינה רלוונטית לרוב האוכלוסיה.

בכל מקרה, הפנמתי עכשיו שפשוט מדובר בשרשור קרעכצן על ההייטק אז אני אפסיק להפריע לכם.
זה לא שרשור קרעכצן
לחץ יש בעוד מקצועות לטוב ולמוטב, הדרכים למתן ולהפחית את הלחץ עשויים להיות שונים ממקצוע למקצוע, יש כאן ייצוג גבוה של הייטקיסטים שיכולים לתרום ואכן תרמו מניסיונם וזה מה שפות״ש שאל, מכאן לשם הדיון גלש לכמה שיחות צד כמו הנקודה שאתה העלת, אגב היו בעבר שרשורים של רופאים שתיארו באופן נוגע ללב את הלחץ (ותופעות נוספות) שהם חווים

אתה לא נתקע, אתה מתמקצע. השאלה זה, האם אתה רוצה להיות מומחה בתחום שלך. אם זה מומחה כמו של הגשש, כזה שיודע הכל על כלום, אז עדיף להמשיך הלאה. אבל אם זה תחום חשוב, קריטי לתעשייה, וקצת מאוד אנשים בעולם מומחים בו, אז מומלץ. הרבה עניין והרבה כסף.

ראוי לציין שרוב האנשים הנ"ל חווים גם סטרס כלכלי שאותו ההייטקיסטים פחות חווים.

אני די מסכים שהסטרס של ההיטק הוא מהסוג הפחות רע, אם אפשר לקרוא לזה ככה. כלובי זהב, פינוקים, מכירים את הסיפור לא צריך להרחיב במילים.
כמו שנאמר - הדיון הוא על הייטק אז זה למה. וגם להייטק יש מהצד וכפי שמוצג בעיתונות חזות של ״פינוקים ללא גבולות״ ועלולה להווצר התפיסה שכולם בהייטק מסתובבים על hoverboards, אוכלים ארוחות שף ומקשקשים שרטוטים על הלוח כל היום, כאשר האמת היא שזה לא כל היום (D:) וזה מלווה לעיתים קרובות בלחץ, שחיקה, טשטוש (או היעדר) גבולות עבודה/בית, לימודים שלא נגמרים, סינדרום מתחזה ושאר ״צרות בהייטק״ שלא רואים על פני השטח אבל שאנשים יכולים באמת לסבול מהם.
אני עדיין מאמין שהייטק משתלם יותר מהרוב המוחלט של המקצועות/תעשיות בארץ, אבל זה לא הליכה בפארק, יותר כמו מרתון שנמשך כ-20-30 שנה.

מכיר עו״ד, אחיות, עו״ס (לא מכיר רופאים אבל) - לא מקנא בהם, ולא מזלזל בקושי של העבודה שלהם, להיפך, ההכרה בקושי שלהם רק גורם לי להעריך את ההייטק בשביל מה שהוא - בשיא עקומת השארפ של עלות תועלת.

אני די מסכים שהסטרס של ההיטק הוא מהסוג הפחות רע, אם אפשר לקרוא לזה ככה. כלובי זהב, פינוקים, מכירים את הסיפור לא צריך להרחיב במילים.
כמו שנאמר - הדיון הוא על הייטק אז זה למה. וגם להייטק יש מהצד וכפי שמוצג בעיתונות חזות של ״פינוקים ללא גבולות״ ועלולה להווצר התפיסה שכולם בהייטק מסתובבים על hoverboards, אוכלים ארוחות שף ומקשקשים שרטוטים על הלוח כל היום, כאשר האמת היא שזה לא כל היום (D:) וזה מלווה לעיתים קרובות בלחץ, שחיקה, טשטוש (או היעדר) גבולות עבודה/בית, לימודים שלא נגמרים, סינדרום מתחזה ושאר ״צרות בהייטק״ שלא רואים על פני השטח אבל שאנשים יכולים באמת לסבול מהם.
אני עדיין מאמין שהייטק משתלם יותר מהרוב המוחלט של המקצועות/תעשיות בארץ, אבל זה לא הליכה בפארק, יותר כמו מרתון שנמשך כ-20-30 שנה.

מכיר עו״ד, אחיות, עו״ס (לא מכיר רופאים אבל) - לא מקנא בהם, ולא מזלזל בקושי של העבודה שלהם, להיפך, ההכרה בקושי שלהם רק גורם לי להעריך את ההייטק בשביל מה שהוא - בשיא עקומת השארפ של עלות תועלת.

אפילו שההייטק שלי פחות זוהר מהתיאור שלך אני בכל זאת בוחר להיות שם ולא באמת רואה אופציה אחרת של עלות מול תועלת בשעות לחץ קושי וכו.. כשאני לוקח את כל הפרמטרים ההיטק עדיין עדיף לדעתי פחות נורא ממה שחשבתי לפני שנכנסתי לשם לפני חצי שנה

אפילו שההייטק שלי פחות זוהר מהתיאור שלך אני בכל זאת בוחר להיות שם ולא באמת רואה אופציה אחרת של עלות מול תועלת בשעות לחץ קושי וכו.. כשאני לוקח את כל הפרמטרים ההיטק עדיין עדיף לדעתי פחות נורא ממה שחשבתי לפני שנכנסתי לשם לפני חצי שנה
רק להיסר ספק - אני אישית לא בהייטק כבר 3 שנים, ורק חלק קצר יחסית מכל הקריירה שלי היה ב״תנאי הייטק״. ה-6 שנים הראשונות שלי כמתכנת מקצועי היו בצבא, בתנאים שניתן לתאר רק כההיפך המוחלט של הייטק.
הדגש הוא על עלות-תועלת.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אתה לא נתקע, אתה מתמקצע. השאלה זה, האם אתה רוצה להיות מומחה בתחום שלך. אם זה מומחה כמו של הגשש, כזה שיודע הכל על כלום, אז עדיף להמשיך הלאה. אבל אם זה תחום חשוב, קריטי לתעשייה, וקצת מאוד אנשים בעולם מומחים בו, אז מומלץ. הרבה עניין והרבה כסף.
מה שקריטי לתעשיה היום לא בטוח שישאר קריטי לתעשיה מחר.
יש סיכון בהתמקצעות בתחום צר. זה הרבה כסף, אבל סיכון מטורף.
הסיכון פה לא שונה מלהשקיע כסף בתחום צר, בסקטור או במניה ספציפית.
פשוט המשאב שאתה משקיע הוא זמן במקום כסף.
יותר כמו מרתון שנמשך כ-20-30 שנה.
8 שנים לפי מחשבון עצמאות כלכלית באקסולידית. (בהנחה שסנופי לא יתנהג יפה, ושהשכר שלי ישאר קבוע כל הזמן)
הבריאות הנפשית שלי חשובה לי מספיק בשביל לרדת קצת ברמת החיים ולקבל קיצור שליש.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G נזילה קבועה מפורק לחץ בדוד חשמלי + עיוות במעטפת אוף טופיק 3
Homer אין לחץ מים חמים במטבח אוף טופיק 8
C האם הייתם משלמים כל חודש כדי לא למכור מניות מתוך לחץ בירידות? שוק ההון 7
D האם בהכרח יש לחץ בסטארטפים? אוף טופיק 2
C התמודדות עם לחץ חברתי לרכישת דירה אוף טופיק 51
ש לחץ נפשי אוף טופיק 15
L מכשיר אינהלציה ומד לחץ דם - יש המלצות לרכישה מהרשת? (יש לי הפניה) אוף טופיק 8
A ריביות למשכנתה + האם יש לחץ לקחת הצעה ? נדל"ן 3
B שכר בהייטק התפתחות אישית 45
Cat כששני הורים בהייטק - התייעצות על מצב נתון התפתחות אישית 24
A עבודה זמנית כלשהי תוך כדי התכוננות לראיונות עבודה בהייטק אוף טופיק 1
A עבודה בהייטק לנושרים מהתואר אוף טופיק 42
K כירבולית בהייטק בדרך לפנסיה מוקדמת יומני מסע אישיים 51
I איך להצליח בעבודה בהייטק התפתחות אישית 27
ס פיבוט קריירה - תפקידי ביזנס מתפקיד טכני בהייטק התפתחות אישית 8
ד הרעת תנאים בהייטק - התייעצות אוף טופיק 13
B עבודה ראשונה בהייטק התלבטות קופג או קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 61
H אשתי רוצה ללמוד קורס בהייטק. התפתחות אישית 24
F מכירות בהייטק התפתחות אישית 2
L ימים קשים בהייטק אוף טופיק 4
T איך נראת מחלקת מכירות בהייטק אוף טופיק 0
T Sales בהייטק אוף טופיק 1
T מכירות בהייטק התפתחות אישית 7
D אני בהייטק ושונא את העבודה שלי התפתחות אישית 12
L משכורת בהייטק התפתחות אישית 86
M מה יש בהייטק שאפשר ומקבול לעבוד בו מהבית? פוסטים מאיכות נמוכה 6
Q עבודה בהייטק דרך לימוד עצמי (בלי תואר) כמו בארצות הברית? אוף טופיק 12
1337justme קרן השתלמות בחוזה עבודה בהייטק - הפרשה מעל תקרת הפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
S מהנדס שמחפש את דריסת הרגל הראשונה בהייטק התפתחות אישית 13
S חוזה עבודה בהייטק ישראלי לעובד לא ישראלי אוף טופיק 1
Y עבודה בהייטק אחרי תואר בפיזיקה עם ניסיון התפתחות אישית 20
A טכנולוגיות מומלצות בהייטק התפתחות אישית 18
F עולמות הפיתוח העסקי/מכירות/שיווק/ בהייטק- חייב עזרה מהייטקיסטים. התפתחות אישית 9
F קורסים בהייטק או תואר מדעי המחשב מרופין ? התפתחות אישית 13
D העלאת שכר בהייטק לאחר שנה התפתחות אישית 8
א צעיר שבדיוק התחיל בהייטק יומני מסע אישיים 52
ב דינמיות בעולם המחשבים בהייטק התפתחות אישית 15
ש עבודה בהייטק בזמן לימודי תואר לא מדעי התפתחות אישית 11
ט איך הגעתי ל30K בחודש בהייטק *בלי ללמוד תכנות* יומני מסע אישיים 60
R העלאת שכר שנתית בהייטק - מרגיש לא מוערך אוף טופיק 60
Y השוואת משכורות בהייטק התפתחות אישית 12
Captain Sparo ראיונות עבודה בהייטק - הצד של המעסיק אוף טופיק 152
Lemonade כמה שאלות בנושא עבודה בהייטק מכירות התפתחות אישית 1
ר כל כמה זמן נהוג להחליף מקום עבודה בהייטק? התפתחות אישית 37
מ ציפיות שכר בהייטק ואיזון בית עבודה אוף טופיק 173