• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

עבודה בהייטק לנושרים מהתואר

• פותח הנושא פותח הנושא Arikson
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Arikson

משתמש רשום
דירוג
0
היי,
נשאר לי עוד כ-24 נק״ז כדי לסגור את התואר במדעי המחשב בטכניון. הממוצע הוא 84, אני נאלץ ככל הנראה לנשור מהתואר עקב מצב כלכלי
ומס׳ סיבות אישיות נוספות.
האם יצא לכם לשמוע על אנשים עם רקע דומה לשלי שהצליחו למצוא משרת פיתוח או משרה אחרת שמתאימה לבוגר מדעי המחשב?
לא עבדתי במשרת סטודנט.

היי,
נשאר לי עוד כ-24 נק״ז כדי לסגור את התואר במדעי המחשב בטכניון. הממוצע הוא 84, אני נאלץ ככל הנראה לנשור מהתואר עקב מצב כלכלי
האם יצא לכם לשמוע על אנשים עם רקע דומה לשלי שהצליחו למצוא משרת פיתוח או משרה אחרת שמתאימה לבוגר מדעי המחשב?
לא עבדתי במשרת סטודנט.
הייתי מקפיא את הלימודים (יש לך עוד סמסטר!) ומחפש משרת סטודנט. אם אתה יודע כמה כסף תצטרך, תשקול לעבוד "מחוץ למקצוע" בזמן שאתה מחפש משרה במקצוע.

אגב, אנשים עובדים במשרות פול טיים גם ללא תואר. במקרה שלך זה נשמע לי פספוס, כי אתה עוד רגע שם...

מאד ממליץ לעשות מאמץ לסיים את התואר, אתה במרחק של סמסטר וקצת מהסוף עם ציונים טובים, אם תפסיק עכשיו זה יהיה כתם משמעותי מבחינת הקורות חיים.

גם חבר'ה עם ציון 70 מהמכללה מוצאים בסוף משהו, אתה לא רוצה את המשרות האלה.

כמה דברים פרקטיים שאפשר לעשות:
1) הלוואה - סמסטר עולה בערך 40-50 אש"ח (מחייה + שכר לימוד), אם תמשוך עוד סמסטר תוכל להתחיל אחריו משרה מלאה ולסיים את מה שנשאר אחר-כך, להחזיר כזה סכום במשרה מלאה יהיה הרבה יותר קל מאיך שזה נראה.

2) סמסטר הפסקה + עבודה גנרית כלשהי - זה יכול להיות גם סמסטר שבו אתה לומד קורס או שניים ככה שאפשר לעבוד בו, זה יכול לעזור למגוון של בעיות (קושי/עומס נפשי, צורך לעזור בבית) וגם כלכלי (לטווח המיידי, לטווח הארוך עדיף לסיים מוקדם את התואר)

3) לחפש משרת סטודנט ולמרוח את התואר - כלכלית משרת סטודנט מאד משתלמת כי אתה מרוויח משכורת שעתית די יפה אבל משלם מס על יומיים עבודה, גם כניסה חלקה יותר לתעשייה אחרכך.

4) הפסקה פורמלית של הלימודים לחצי שנה/שנה - אם אין ברירה זאת גם אופציה, אבל הייתי מתעדף אותה בסוף, היא רק יותר טובה מלהפסיק לגמרי את הלימודים.

הסנריו היחיד שאני רואה שבעייתי הוא אם אתה בדיוק מקים משפחה וצריך את כל הקשב + פרנסה לשם, במקרה כזה הייתי לוקח הלוואה ונושך שפתיים במשך סמסטר.

נערך לאחרונה ב:
האם פנית ליועצים ואנשי סגל בפקולטה?
יש להם המון משאבים שיכולים לסייע, אם כלכלית, אם ייעוץ כזה או אחר.
גם הקפאה של התואר לתקופה היא לא אידיאלית אבל ברוב המוסדות מנסים להתחשב ומקבלים דברים שכאלו.
יש לך ממוצע יפה ואתה מאוד קרוב לסיום התואר, וויתור עליו עכשיו הוא לא סוף העולם אבל אכן נראה לא טוב בקורות חיים ואם אין לך ניסיון תעסוקתי כסטודנט יקשה עלייך להיכנס לתעשייה.
מבחינת עלות/תועלת - השקעה של עוד כמה עשרות אלפי שקלים עכשיו תחזיר את עצמה תוך פרק זמן מאוד קצר וזו כנראה ההשקעה הכי טובה שאתה תעשה בחיים.
בהצלחה במה שלא תבחר.

יישר כוח, תקופה לא קלה לאף אחד. מאלף ואחת סיבות, אנחנו חיים בסביבה ותקופה לא נורמלית בעליל.
אם המצוקה העיקרית היא כספית, אני ממליץ בחום לסחוב עוד קצת. לא לוותר. מאוד מזדהה עם הקושי הכלכלי ומבין לליבך.

לא יודע אם תוכל לקחת הלוואה כי אתה מציין שלא עבדת, אבל יש כמה אופציות שתוכל לשקול, חלקן צויינו כאן.

1) הלוואה
לברר הלוואות ותנאי הלוואה. אל תיקח את הראשונה שתוכל (אם תוכל בכלל). אין לי ניסיון אישי איתם - אבל ממליץ בחום לבדוק אפשרויות אל מול שכ"ל - להבנתי הם מציעים הלוואות ללא ריבית והצדה לסטודנטים (תלוי מוסד ושנים אקדמיות שנותרו). אני מניח שבמקרה שלך התנאיים לא יהיו ללא ריבית והצמדה כלל וכלל, אבל שווה לבדוק.

2) עבודה
כל חלטורה שתוכל להעלות על הדעת. מלצרות, מורה פרטי, תרגום וכד'. מניח שיש ביקוש לסטודנט בשנה האחרונה כמורה פרטי.

3) מלגות
האם אתה מקבל מלגות או התנסית עם מלגות בעבר? בין אם בהתנדבות או ללא התנדבות, תבדוק את האפשרויות שלך.

4) הקפאת לימודים
תוכל לסדר את עניינך האישיים, אולי לעבוד תקופה, אבל ממש חבל לוותר על התואר.
אתה אולי מרגיש מיצוי, אולי התקופה קשה מאוד, אבל תואר ילווה אותך לשארית חייך - אל תוותר! אתה כבר כל כך קרוב.

הרבה בהצלחה, מוזמן לפנות בפרטי אם תרצה אוזן קשבת לשיחת נפש לגבי הבעיות האישיות.

היי,
לא עבדתי במשרת סטודנט.
פשוט לא.
קח הלוואות מ3 בנקים שונים אם צריך.
זה טעות ענקית וויתור עצום.
אתה תצטער על זה עד יום מותך (אני לא מגזים, אתה תתבאס על זה כל פעם שתחשוב על זה).
אל תילחץ מכסף, ברגע שתתחיל לעבוד במשכורות הייטק צ'יק צ'אק כל זה יהיה מאחוריך.

תרשום בקו"ח שלמדת מדמ"ח בטכניון בין השנים 2022-2025, ולך לראיונות. אין צורך לציין בקו"ח אם סגרת או לא סגרת את התואר.
רוב המקומות לא יעלו בדעתם לשאול, ובכלל לא ישימו לב שנשרת (חלק קטן אולי כן יגלו ואז באסה).
את התעודה אף אחד לא מבקש לראות ממילא.

בלי קשר, כדאי לך לחשוב על כל הדרכים האפשריות לסיים את התואר לפני שאתה מקבל את ההחלטה לפרוש. אבל אני מניח כאן שהחלטת שזה סופי ושאי אפשר לשנות את דעתך.

לא לעזוב בשום מצב!
אם היית בתחילת התואר - זה סיפור אחר, אולי ההחלטה הנכונה היא אכן לעזוב.
אבל אם מה שנשאר לך זה סמסטר אחד - תסיים!
אחרת תתחרט על זה כל חייך.
נתנו לך עצות מעולות מה אפשר לעשות ברמה הפרקטית. אם צריך קח הפסקה מסויימת , להטעין מצברים כלכליים ורגשיים.
בהצלחה!

תרשום בקו"ח שלמדת מדמ"ח בטכניון בין השנים 2022-2025, ולך לראיונות. אין צורך לציין בקו"ח אם סגרת או לא סגרת את התואר.
רוב המקומות לא יעלו בדעתם לשאול, ובכלל לא ישימו לב שנשרת (חלק קטן אולי כן יגלו ואז באסה).
את התעודה אף אחד לא מבקש לראות ממילא.

בלי קשר, כדאי לך לחשוב על כל הדרכים האפשריות לסיים את התואר לפני שאתה מקבל את ההחלטה לפרוש. אבל אני מניח כאן שהחלטת שזה סופי ושאי אפשר לשנות את דעתך.

????
אתה רושם את זה מניסיון?
בטח שבודקים אם עשית תואר, אחרת כל אחד ישקר ויכתוב מה שבא לו בקוח

זה חשוב להדגיש אפילו שלא סיימת כדי לא ליצור מצג שווא

תקפיא, תפרוס - העיקר אל תפרוש.
אין שום סיבה שלא תעבוד במשרת סטודנט\אנטרי לבל, ובמקביל תפרוס את הקורסים הנותרים על סמסטר-שניים-שלוש ותסיים, אפשר גם להקפיא ולחזור שנה הבאה.
אלא אם כן אתה סובל מהתואר עצמו, אבל החלק העיקרי כבר מאחורייך - תמצא עבודה, תרוויח כסף, ותשלים את שאר הקורסים באיזי.

בניגוד לכל האחרים אני דוקא לא רואה בעיה עם לפרוש.
הייתי במצב דומה לשלך - פרשתי מהתואר בטכניון כשנשארו לי פחות מ20 נ"ז לסיום התואר.
זאת הייתה ההחלטה הכי טובה שעשיתי בחיים.

אני עובד בתחום מעל 20 שנה. הייתה רק חברה אחת בכל הזמן הזה שפסלה אותי בגלל התואר, והתראיינתי במצטבר במעל ל100 חברות.

אומנם עבדתי כבר כמה שנים במשרות סטודנט כשפרשתי, מה שמאוד הקל על מציאת העבודה הראשונה (עברתי באותה חברה ממשרת סטודנט למשרה מלאה), אבל אחרי העבודה הראשונה באמת שזה לא בעיה למצוא משהו.

בלי נסיון יהיה לך קשה למצוא עבודה ראשונה במשרה מלאה בין אם תסיים את התואר או לא, לכן אני מאוד ממליץ לעבוד כסטודנט גם אם זה מאריך את התואר.

תנסה למצוא משרה מלאה, אם תראה שאתה לא מצליח תמיד תוכל לחפש משרת סטודנט במקום ולהמשיך חלקית בטכניון (או לפחות להגיד שאתה ממשיך), ואז אחרי חצי שנה-שנה הרבה יותרמקל למצוא משרה מלאה.

זאת הייתה ההחלטה הכי טובה שעשיתי בחיים
תוכל לפרט?
מה היו היתרונות בלפרוש שהשפיעו על כל חייך?

היתרונות שפותח השרשור מציין הם כלכלי (כמה עשרות אלפי שקלים) וסיבות אישיות.
לא משנה מה תהיה בחירתו כמה עשרות אלפי שקלים ממש לא "משנים חיים". אבל אני יכול לתאר לעצמי בעיות אישיות/משפחתיות שיכולות להשפיע על שאר החיים.

לכן אני חושב שההתמקדות של כל המגיבים לפני קצת לא רלוונטית. אני חושב שהסיבה לפרישה היא לא באמת הפן הכלכלי

מה היו היתרונות בלפרוש שהשפיעו על כל חייך?
בעיקר הגדיל את רמת האושר בחיים שלי :)

כמובן שזה לא השפיע על כל החיים, אבל בהחלט עשה אותי הרבה יותר מאושר בשנים שאחרי הפרישה.

לא עבדתי במשרת סטודנט.
אני עבדתי תחת מנכ"ל שהקים שלוש חברות שהונפקו/נרכשו אחת אחרי השניה - ולא סיים את התואר שלו בעיצוב תעשייתי.
הכל אפשרי, השאלה היא מה יותר קל / נפוץ.

האם תוכל להשלים את התואר בשלב מאוחר יותר? אם כן, אני מציע לך מאוד - לנסות למצוא משרת סטודנט כלשהי ואז להשלים את התואר.

המטרה העליונה שלך היא לא למצוא "ג'וב" אלא לבנות קריירה. וקשה לבנות קריירה בצורה כזו.

הייתי אומר אפילו שנשירה מהתואר היא גרועה יותר מאשר אם לא היית עושה אותו מלכתחילה - כי זה מהווה סיגנל שלילי למעסיקים פוטנציאלים (אולי לא טוב מספיק, ואולי לא מסוגל להתמיד במטלות ופרוייקטים וכו'). לעומת זאת, היעדר תואר תמיד אפשר להסביר בכך שנניח לא היית בכלל בכיוון הזה והחלטת לעשות הסבה מקצועית או משהו בסגנון.

ההצעה "למרוח" את התואר אגב היא טובה - אני למשל מרחתי את התואר שלי 4 וחצי שנים (במקום 3). אבל אני לא זוכר איך זה עובד מבחינה כספית (האם משלמים "כרגיל" על שנה שבה נניח לקחת רק 2 או 3 קורסים?). אתה יכול גם לבקש סיוע / התחשבות כספית / אחרת מהאוניברסיטה - יש דבר כזה.

אני עובד בתחום מעל 20 שנה. הייתה רק חברה אחת בכל הזמן הזה שפסלה אותי בגלל התואר, והתראיינתי במצטבר במעל ל100 חברות.

אנחנו בתקופה אחרת לגמרי. גם סטודנטים תותחים שמסיימים אוניברסיטה עם ציונים טובים לא מצליחים למצוא משרות בוגר או ג'וניור.
כשהמצב כזה - זה טירוף מוחלט לשים את עצמך בעמדת נחיתות מולם.

נערך לאחרונה ב:
המטרה העליונה שלך היא לא למצוא "ג'וב" אלא לבנות קריירה. וקשה לבנות קריירה בצורה כזו.
ממש לא מסכים.
בהחלט אפשרי (ואפילו לא מאוד מסובך) לבנות קריירה בצורה כזאת.
כמו שאמרתי - הבעיה היחידה היא העבודה הראשונה. ברגע שעברת את המשוכה הזאת אין שום יתרון לתואר בקריירה שלך.
הייתי אומר אפילו שנשירה מהתואר היא גרועה יותר מאשר אם לא היית עושה אותו מלכתחילה
גם עם זה אני לחלוטין לא מסכים.
עזוב את העובדה שאתה לא צריך לספר לאף אחד שהלכת ללמוד והפסקת, אבל גם אם אתה מספר זה לא משהו שיפגע בך (מהנסיון שלי).
כי זה מהווה סיגנל שלילי למעסיקים פוטנציאלים (אולי לא טוב מספיק, ואולי לא מסוגל להתמיד במטלות ופרוייקטים וכו').
די נו, זה סתם בולשיט.
במיוחד אם יש לך הסבר טוב ללמה פרשת (אבל תאכלס, גם אם אין לך הסבר כזה).
ברגע שיש לך נסיון, מודדים אותך לפי הניסיון בפועל ולא לפי התואר שלך.

כמובן שאם יש לך בעיה אחרת ואתה עוזב כל מקום עבודה אחרי מספר חודשים בלי לסיים פרוייקטים בעבודה אז זה מצטרף לסיגנלים הללו, אבל אם אתה עובד טוב ומתמייד בפרוייקטים בעבודה אז לא תיהיה לך בעיה למצוא עבודה חדשה.
הצעה "למרוח" את התואר אגב היא טובה - אני למשל מרחתי את התואר שלי 4 וחצי שנים (במקום 3).
אני מרחתי ל7 ובסוף פרשתי :-)
הסיבה העיקרית שמשכתי את זה כלכך הרבה זמן היא בגלל עצות אחיתופל של אנשים כמוך שניסו להסביר לי כמה תואר זה דבר חשוב.

בדיעבר אני יכול להגיד לך בודאות שזאת הייתה טעות נוראית להקשיב לאנשים הללו ואני מאוד מצטער על זה שלא פרשתי כמה שנים מוקדם יותר מהתואר.
אבל אני לא זוכר איך זה עובד מבחינה כספית
בטכניון בזמנו התשלום היה רגיל, לפחות בשנים הראשונות.
אחרי שאתה מסיים 3/4 שנים יש לדעתי איזה מסלול מוזל אם אתה לוקח נורא מעט קורסים, אבל לרוב אתה כנראה תגיע פשוט לתשלום הרגיל.
אנחנו בתקופה אחרת לגמרי. גם סטודנטים תותחים שמסיימים אוניברסיטה עם ציונים טובים לא מצליחים למצוא משרות בוגר או ג'וניור.
כשהמצב כזה - זה טירוף מוחלט לשים את עצמך בעמדת נחיתות מולם.
בתור בנאדם שהוא היום מנהל שמגייס עובדים, אני יכול להגיד לך בודאות שהתואר חסר משמעות ברגע שיש ניסיון.

כמו שאמרתי - הבעיה זה רק העבודה הראשונה.
גם בוגר תותח וגם אדם חסר תואר יתקשו באותה מידה למצוא את העבודה הראשונה שלהם. בגלל זה הדבר הכי חשוב הוא לעבוד בתור סטודנט במהלך התואר.
משרת סטודנט כזאת תורמת לך עשרות מונים יותר מאשר השאלה אם סיימת בסוף את התואר או לא.

אין שום יתרון לתואר בקריירה שלך.
לא נכון מהנסיון שלי. צר לי.
גם אני עצמי וגם קולגות שלי ובוסים שלי הסתכלו אחרת על מועמדים עם תואר - ובמיוחד תואר ממוסד נחשב ו/או מס' תארים ו/או עשייה אקדמית או מחקרית נוספת.

עצות אחיתופל

מחיר הסיכון של לעשות עוד סמסטר במקרה שלו לעומת לא לעשות - גדול מדי מכדי שתוכל לכנות את העצה שלי (ושל 95% מהאנשים פה) "אחיתופל" לעומת העצה שלך.

אני יכול להגיד לך בודאות שהתואר חסר משמעות ברגע שיש ניסיון.

זה אנקדוטלי - אני עבדתי עד היום ב-3 חברות ובכולן הייתה חשיבות לעניין בעיני המגייסים שעמם הייתי בקשר.
וברור שנסיון הוא חשוב והחשיבות של התואר הולכת ופוחתת ככל שהוא גובר (לדוגמא אדם עם 20 שנות נסיון וללא תואר לעומת אדם עם שנה נסיון וללא תואר אלה דברים שונים לגמרי) - אבל - היא לא נעלמת, וממילא הבעיה פה היא לא שהוא עם 20 שנה נסיון ותוהה אם היה מוצדק בדיעבד שיעשה תואר, אלא - האם הוא יצליח בכלל להתברג למערכת.

מה שאני רואה סביבי ובכלל - זה שאנשים שמסיימים תואר כאמור לא מצליחים בכלל למצוא עבודה ראשונית - לכן הם לא מצליחים לעבור את המשוכה הראשונה הזו.
כל דבר שיכול לעזור לך לעבור אותה, הוא חשוב -- ועוד סמסטר של תואר כשממילא הממוצע שלו אחלה - זו בדיחה מוחלטת.

אם העצה שלך עבורו הייתה להמנע מראש מתואר או לפרוש אחרי סמסטר --- ניחא.
לבן אדם חסרים קורסים בודדים.

נערך לאחרונה ב:
לא נכון מהנסיון שלי. צר לי.
כמו שאמרתי, יש לי לא מעט נסיון (כנראה שיותר ממך). גם בתור מחפש עבודה וגם בתור מגייס.
נתקלתי אך ורק במקום אחד (מתוך מאות) שעשה בעיות בגלל שלא היה לי תואר.

ובנוסף, זה לא רק אני. יש לי לא מעט חברים וקולגות שאין להם תואר ולא נתקלו בבעיות מיוחדות.
גם אני עצמי וגם קולגות שלי ובוסים שלי הסתכלו אחרת על מועמדים עם תואר
כמובן - גם אני מסתכל קצת אחרת על מועמדים עם תואר. זה לרוב מוריד להם כמה נקודות אל מול מועמד אחר שאין לו תואר :-)

אני מכיר מספיק בוגרי תארים (גם מזמן הלימודים וגם מזמן העבודה) ומספיק עובדים חסרי תואר.
אין שום ספק שבממוצע חסרי התואר הם משמעותית יותר טובים מבעלי התואר. זה כמובן לא אומר שאם אתה אישית תעשה תואר הרמה שלך תרד, אבל בהחלט יש מתאם מאוד גבוה בין הדברים.
הסיבה אגב היא מאוד פשוטה - כדי להצליח (או בכלל להגיע) בתחום בלי תואר צריך פאשן ויכולת.
לעומת זאת אני מכיר המון אנשים שהלכו ללמוד תואר בלי שהם בכלל מתחברים לתחום (ומן הסתם הם גם לא היו טובים בו בשום שלב), רק כי הם חיפשו מה ללמוד כשהיו סטודנטים ושמעו ש"בהייטק יש כסף טוב".

מחיר הסיכון של לעשות עוד סמסטר במקרה שלו לעומת לא לעשות - גדול מדי מכדי שתוכל לכנות את העצה שלי (ושל 95% מהאנשים פה) "אחיתופל" לעומת העצה שלך.
אני מדבר רק מהנסיון שלי.
בי אישית העצה להמשיך ללמוד מאוד פגעה.

אין שום ספק שבממוצע חסרי התואר הם משמעותית יותר טובים מבעלי התואר. זה כמובן לא אומר שאם אתה אישית תעשה תואר הרמה שלך תרד, אבל בהחלט יש מתאם מאוד גבוה בין הדברים.
הסיבה אגב היא מאוד פשוטה - כדי להצליח (או בכלל להגיע) בתחום בלי תואר צריך פאשן ויכולת.
לעומת זאת אני מכיר המון אנשים שהלכו ללמוד תואר בלי שהם בכלל מתחברים לתחום (ומן הסתם הם גם לא היו טובים בו בשום שלב), רק כי הם חיפשו מה ללמוד כשהיו סטודנטים ושמעו ש"בהייטק יש כסף טוב".
מסכים לחלוטין, אבל שים לב שאתה נופל לאותה טעות שאתה מזהיר בפניה בעצמך. העובדה שפותח השרשור לא יסיים את התואר לא משפרת את יכולתו. עקרונית הוא כבר נמנה עם אוכלוסיית מתחילים התואר, אולי הוא התחיל כמו שאמרת כי "יש שם כסף טוב"

העובדה שפותח השרשור לא יסיים את התואר לא משפרת את יכולתו
לא אמרתי שהיא משפרת את יכולתו. אמרתי שהיא לא תפגע בו.
עקרונית הוא כבר נמנה עם אוכלוסיית מתחילים התואר, אולי הוא התחיל כמו שאמרת כי "יש שם כסף טוב"
נכון.
וכדי לדעת אם הוא באמת טוב בתחום או שהוא סתם שם בשביל הכסף מעסיקים מסתכלים על הנסיון. בגלל זה אמרתי שנסיון הוא הרבה יותר חשוב מהשאלה אם יש תואר או אין תואר.

כלומר אתה רואה את אלו שהצליחו למרות שאין להם תואר.

לא אמרתי שהיא משפרת את יכולתו. אמרתי שהיא לא תפגע בו.

היכולות של פותה"ש לא ישתנו בין אם הוא יסיים את התואר ובין אם לאו, אז זה פשוט לא נכון לומר שאי הסיום לא יפגע בו. בין אם מדובר בזימון לראיון ראשוני ובין אם בגיוס כאשר יש מועמד שעשה רושם דומה בראיונות אך כן עם תואר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B עבודה ראשונה בהייטק התלבטות קופג או קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 61
Q עבודה בהייטק דרך לימוד עצמי (בלי תואר) כמו בארצות הברית? אוף טופיק 12
1337justme קרן השתלמות בחוזה עבודה בהייטק - הפרשה מעל תקרת הפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
S חוזה עבודה בהייטק ישראלי לעובד לא ישראלי אוף טופיק 1
Y עבודה בהייטק אחרי תואר בפיזיקה עם ניסיון התפתחות אישית 20
ש עבודה בהייטק בזמן לימודי תואר לא מדעי התפתחות אישית 11
Captain Sparo ראיונות עבודה בהייטק - הצד של המעסיק אוף טופיק 152
Lemonade כמה שאלות בנושא עבודה בהייטק מכירות התפתחות אישית 1
ר כל כמה זמן נהוג להחליף מקום עבודה בהייטק? התפתחות אישית 37
מ ציפיות שכר בהייטק ואיזון בית עבודה אוף טופיק 173
M איך מתחילים תהליך חיפוש עבודה לטובת רילוקיישן בהייטק? אוף טופיק 7
unrealx התלבטות קריירה קשה - מעבר עבודה בהייטק התפתחות אישית 77
L מעבר ראיון עבודה לעבודה ראשונה בהייטק התפתחות אישית 73
נ עבודה ראשונה בהייטק ותכנון קריירה התפתחות אישית 2
L עבודה חלקית בהייטק התפתחות אישית 56
A לא מצליח למצוא עבודה ראשונה בהייטק אוף טופיק 38
C בא לי לשבת אחרי עבודה ופשוט לעבוד על משהו התפתחות אישית 22
H ביטוח אובדן כושר עבודה לגיל 65-67 למחזיקי ביטוח מנהלים מלפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
מ ניצול שנה ללא עבודה מיסים 3
T בעיה במציאת עבודה - הנדסת חשמל התפתחות אישית 13
H הוצאת רכיב של אובדן כושר עבודה מתוך ביטוח מנהלים (לפני 2001) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
U אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 0
W עבודה בנגריה התפתחות אישית 1
M עבודה כעצמאי בחברה מחול - REMOTE יזמות והגדלת הכנסות 5
T סיוע בתמחור שעת עבודה יזמות והגדלת הכנסות 2
ד פעולות לביצוע בעת מעבר עבודה IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
flower שאלות אישיות בראיון עבודה - סמים אוף טופיק 10
א עבודה מחו"ל עבור מעסיק ישראלי מיסים 10
מ מה הלאה? חיפוש עבודה חדשה לאחר שנים בפיתוח תוכנה התפתחות אישית 10
מ פטור ממשיכת פיצויים במעבר מקום עבודה - פנסיה מול מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
עידו ג איפוק בעת משבר - עבודה התפתחות אישית 4
twister ניצול ימי חופש בעזיבת מקום עבודה צרכנות פיננסית 14
Cleo ביטוח לאומי על מכירת RSU בשנה ללא עבודה מיסים 2
ט מפקח עבודה/ מנהל פרוייקט בשיפוץ דירה יד 2 נדל"ן 5
Eugene200 אובדן כושר עבודה, קרן פנסיה משלימה עם כיסויי ביטוח משלימים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
קפיטליסט מרושע עבודה בגיל מבוגר - באיזה כלי להשקיע את הכסף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ת שתי קרנות השתלמות לאותו מקום עבודה - מה לעשות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
navv החזר מס והפקדה עצמאית לפנסיה בהפסקת עבודה מיסים 5
M הצעת עבודה שתאפשר הגדלת הכנסה - כן או לא ??!! יזמות והגדלת הכנסות 11
ל עבודה פוסטים מאיכות נמוכה 1
JBUZZ החלפת עבודה ראשית - איך לסמן בטופס 101? מיסים 2
י לא מוצא עבודה כבר שנה וחודשיים התפתחות אישית 16
ס עבודה עם לפטופ בסביבה קצת אחרת אוף טופיק 2
S סעיף מוזר בחוזה עבודה אוף טופיק 7
P סיימתי תואר לפני שנה ולא מוצא עבודה התפתחות אישית 19
S עבודה מול מעסיק בחו"ל - מה הדיבור? מיסים 2
קפיטליסט מרושע "העברת" משכנתא לאחר הפסקת עבודה נדל"ן 2
D האם ניתן להשאיר RSU ב-ESOP לאחר עזיבת מקום עבודה? שוק ההון 2