המטרה העליונה שלך היא לא למצוא "ג'וב" אלא לבנות קריירה. וקשה לבנות קריירה בצורה כזו.
ממש לא מסכים.
בהחלט אפשרי (ואפילו לא מאוד מסובך) לבנות קריירה בצורה כזאת.
כמו שאמרתי - הבעיה היחידה היא העבודה הראשונה. ברגע שעברת את המשוכה הזאת אין שום יתרון לתואר בקריירה שלך.
הייתי אומר אפילו שנשירה מהתואר היא גרועה יותר מאשר אם לא היית עושה אותו מלכתחילה
גם עם זה אני לחלוטין לא מסכים.
עזוב את העובדה שאתה לא צריך לספר לאף אחד שהלכת ללמוד והפסקת, אבל גם אם אתה מספר זה לא משהו שיפגע בך (מהנסיון שלי).
כי זה מהווה סיגנל שלילי למעסיקים פוטנציאלים (אולי לא טוב מספיק, ואולי לא מסוגל להתמיד במטלות ופרוייקטים וכו').
די נו, זה סתם בולשיט.
במיוחד אם יש לך הסבר טוב ללמה פרשת (אבל תאכלס, גם אם אין לך הסבר כזה).
ברגע שיש לך נסיון, מודדים אותך לפי הניסיון בפועל ולא לפי התואר שלך.
כמובן שאם יש לך בעיה אחרת ואתה עוזב כל מקום עבודה אחרי מספר חודשים בלי לסיים פרוייקטים בעבודה אז זה מצטרף לסיגנלים הללו, אבל אם אתה עובד טוב ומתמייד בפרוייקטים בעבודה אז לא תיהיה לך בעיה למצוא עבודה חדשה.
הצעה "למרוח" את התואר אגב היא טובה - אני למשל מרחתי את התואר שלי 4 וחצי שנים (במקום 3).
אני מרחתי ל7 ובסוף פרשתי
הסיבה העיקרית שמשכתי את זה כלכך הרבה זמן היא בגלל עצות אחיתופל של אנשים כמוך שניסו להסביר לי כמה תואר זה דבר חשוב.
בדיעבר אני יכול להגיד לך בודאות שזאת הייתה טעות נוראית להקשיב לאנשים הללו ואני מאוד מצטער על זה שלא פרשתי כמה שנים מוקדם יותר מהתואר.
אבל אני לא זוכר איך זה עובד מבחינה כספית
בטכניון בזמנו התשלום היה רגיל, לפחות בשנים הראשונות.
אחרי שאתה מסיים 3/4 שנים יש לדעתי איזה מסלול מוזל אם אתה לוקח נורא מעט קורסים, אבל לרוב אתה כנראה תגיע פשוט לתשלום הרגיל.
אנחנו בתקופה אחרת לגמרי. גם סטודנטים תותחים שמסיימים אוניברסיטה עם ציונים טובים לא מצליחים למצוא משרות בוגר או ג'וניור.
כשהמצב כזה - זה טירוף מוחלט לשים את עצמך בעמדת נחיתות מולם.
בתור בנאדם שהוא היום מנהל שמגייס עובדים, אני יכול להגיד לך בודאות שהתואר חסר משמעות ברגע שיש ניסיון.
כמו שאמרתי - הבעיה זה רק העבודה הראשונה.
גם בוגר תותח וגם אדם חסר תואר יתקשו באותה מידה למצוא את העבודה הראשונה שלהם. בגלל זה הדבר הכי חשוב הוא לעבוד בתור סטודנט במהלך התואר.
משרת סטודנט כזאת תורמת לך עשרות מונים יותר מאשר השאלה אם סיימת בסוף את התואר או לא.