מפתיע שבשוק ההייטק הכי חזק בעולם זה אפשרי?! ישראל היא רק הסגנית של ארה״ב בתחום, לא מרכז העניינים.
לא קשור לגודל השוק, קשור לתרבות.
מפתיע שבמדינה מרובעת כמו ארה"ב זה אפשרי כלכך בקלות.
זה לא מפתיע שבמדינת ישראל (עם ה"חפיף", "יהיה בסדר", וה "קומבינות") זה אפשרי.
כמה כתבות בדה מארקר שהנתונים האלה חוזרים על עצמם בנות שנה-שנתיים. זה כתוב שם שחור על גבי לבן ואף מצויין שם בפרפראזה: ״למרות שזה מפתיע ובניגוד גמור לתדמית שיש לתעשייה״.
סלח לי, אבל אין לי אמון גדול במה שרשום בדה-מרקר.
כמות השטויות שהם רושמים שם באופן קבוע גרמו לי לא לסמוך עליהם בכלל.
אז בסופו של יום, אחרי כל הרעש והצלצולים על גאונים וחנונים מגיל צעיר (ואני אומר בתור אחד מהחנונים), תואר ראשון במדמ״ח הוא עדיין המפתח למעל ל-90% מהאנשים.
עזוב רגע גאונים וכו'. הם באמת בודדים.
אבל אני זורם איתך אפילו ואומר ש90% מהאנשים הם בעלי תואר. זה אומר ש1 מכל 10 הוא חסר תואר. כלומר יחסית קל למצוא עבודה גם בלי תואר.
אם מאיזושהי סיבה כמו שירות בממר״ם אתה יכול לעבוד בתעשייה בלי תואר, אין בכלל מה לשבת על העץ. אבל כן יש טעם לעשות את התואר תוך כדי - גם במכללה במסלול לימודי ערב. אף אחד לא נתן עדיין סיבה קונקרטית למה לא לעשות תואר. אין באמת סיבה לפסול אותו, ואם כבר יש הרבה יתרונות.
דוקא במקרה כזה התואר הוא עוד יותר מיותר.
הסיבה היחידה לעשות תואר היא כדי להכניס רגל בדלת. אם כבר נכנסת (כי אתה בוגר ממר"ם או יחידות מחשוב כאלה ואחרות) אז התואר מיותר לחלוטין.
מכיר לא מעט בוגרי יחידות צבא כאלה. חלקם באמת השלימו תואר במדמ"ח.
שאלתי את אלו שעשו תואר אם לדעתם זה עזר להם ואם בדיעבד היו עושים את זה שוב, הרוב המוחץ ענה שזה מיותר.
אני כמובן לא מדבר על אנשים שעשו תואר בתחום אחר "סתם בשביל הכיף". מי שנהנה מתואר שילך ויעשה. אני מדבר על רוב האנשים, אלו שלא באמת נהנים מהלימודים. בשבילם יש בתואר הזה רק חסרונות (סבל + בזבוז זמן) וכמעט 0 יתרונות.
אולי רק לבחור בן 40 הייתי ממליץ באמת לא לעשות תואר, אבל רק מפאת הגיל - כי פשוט אין לו עוד הרבה שנות קריירה לפניו והוא כבר יהיה לא רלוונטי לקצור דיווידנדים אחרים של תואר כמו אפשרות לקריירה בינלאומית
אם עד עכשיו חשבתי שאתה עוד מבין משהו ומכיר באמת את התעשיה (ולא רק קורא סיפורים ב "דה מרקר") עכשיו אני מבין שבאמת אין לך מושג על מה אתה מדבר.
מי שרוצה לעשות תואר שיעשה גם בגיל 40. יש עוד מספיק שנות קרירה גם בגיל הזה.
בניגוד למה שרשום בכל מיני עיתוני-שקר למיניהם, הקריירה בהיטק לא נגמרת בבת אחת בגיל 40. מי שרוצה יכול בקלות להמשיך לעבוד בתחום גם בגיל 60-70.
אלא אם יש לו מגבלה פיזית או קוגנטיבית כלשהי, אין סיבה שלא יעשה...
אם יש לו מגבלה שמונעת ממנו ללמוד תואר, אותה מגבלה תמנע ממנו גם לעבוד בתחום. ולכן זה לא באמת רלונטי.
מי שאין לו מגבלה פיזית/קוגניטיבית זה כבר תלוי באופי/רצון שלו.
יש אנשים שמתאים להם יותר ללמוד תואר ויש כאלה שלא.
מי שלא מתאים לו, אין שום סיבה שיסבול במשך 3/4 שנים של לימודי תואר. עדיף לו להיכנס לתחום בלי תואר.