• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

עבודה ראשונה בהייטק התלבטות קופג או קרן פנסיה

• פותח הנושא פותח הנושא bubu
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

bubu

משתמש סולידי
דירוג
15
היי,
התחלתי עבודה ראשונה בהייטק בשכר של כ- 20K, ואני צריך לפתוח חסכון פנסיוני.
אני מתלבט אם לבחור בקופת גמל או קרן פנסיה.

ההצעות שקיבלתי למסלול מחקה s&p500, הן:
קופג- דמי ניהול 0.6% מהצבירה.
קרן פנסיה- 1.5% מהפקדה ו- 0.1% מהצבירה, עלות ביטוח אכ"ע 75 שח לחודש (ואופציה לביטוח משלים "מטריה" ב 65 שח לחודש, שמגדיר אכע לעיסוק ספציפי, מבטל תקופת הכשרה, ביטול קיזוז קצבת ביטוח לאומי).

הסוכנים מפחידים אותי שאם אפתח קופג לא אהיה מבוטח באובדן כושר עבודה. אז הם ממליצים לי לפתוח קרן פנסיה, או קופג עם ביטוח פרטי של אכ"ע בעלות 210 שח לחודש (ואומרים שזו אופציה יקרה כי המחיר גדל כל שנה).

יתרונות לקופג:
- התשואות בקופג מחקות s&p היו השנה גבוהות ב 4% מאשר קרנות פנסיה מחקות s&p, משום שהקרנות מחוייבות ל- 30% אגח.
- הצבירה שלי מתחילה מאפס לכן עדיף לי בהתחלה לשלם דמי ניהול רק מצבירה.

חסרונות לקופג:
- עלות ביטוח חיצוני תהיה יקרה יותר.
- כשתהיה לי בעתיד צבירה גדולה, דמי ניהול מצבירה 0.6% יהיו כבדים לעומת 0.1% בקרן פנסיה (ועדיין לא בטוח שקרן פנסיה תהיה עדיפה כי יש שם 30% באגח).

אשמח לתובנות :)

היי, אפשר להניח שאתה בחור צעיר, בריא וללא משפחה משלך?

- ניתן לפצל את ההפקדות בין החלופות
- ניתן לנייד ולשנות גם בעתיד
- אובדן כוח עבודה אפשר להוסיף בהמשך, המחיר רק יעלה

זה גם עניין של עד כמה אתה חושש מאובדן כושר עבודה ומוכן לשלם פרמיה יקרה. מבחינתי, ככל שיש לי יותר רזרבות כך פחות לחוץ לי לשלם על אובדן כושר.

בנתונים שהצגת, הייתי בוחרת קופת גמל וכאשר המצב המשפחתי ישתנה ויורחב אז עוברת לקרן פנסיה.זה לא ייעוץ.

אתה רואה חסרונות במה שאחרים רואים יתרונות לכן זה אך ורק תלוי בך.
המיוחדות של קרן פנסיה נובעת מכמה סיבות:
1. ביטוחים זולים
2. הבטחת תשואה
3. תשלום קצבה גם על הרווחים לעומת תקרת הפקדה בניוד ממוצר אחר בגיל פרישה

אם כל זה לדעתך מיותר אז תבחר בקופת גמל

אתה רואה חסרונות במה שאחרים רואים יתרונות לכן זה אך ורק תלוי בך.
1. ביטוחים זולים
2. הבטחת תשואה
3. תשלום קצבה גם על הרווחים לעומת תקרת הפקדה בניוד ממוצר אחר בגיל פרישה

אם כל זה לדעתך מיותר אז תבחר בקופת גמל
4. דמי ניהול ממוצעים זולים יותר בדרך כלל.

יכול להסביר?
אם תרצה לנייד בעתיד את הכספים לפנסיה מקיפה (אולי כדי להינות ממנגנון הבטחת התשואה בפרישה, בהנחה שבכלל יהיה כזה), אז הסכום שתוכל לנייד מוגבל והוא שווה בערך לגובה ההפקדה המקסימלית לפנסיה מקיפה כפול מספר שנות ההפקדה.
לעומת זאת אם תפקיד את המקסימום לפנסיה, אז לא רק שתקבל את המקסימום כפול שנות ההפקדה אלא תקבל גם את הרווחים שהכסף הזה צובר לאורך שנים.
כלומר אם תפקיד כבר עכשיו לפנסיה מקיפה, הסכום שתוכל להגיע אליו בקרן פנסיה מקיפה בפרישה יהיה כנראה גדול יותר.
כמה זה חשוב? לא יודע.
שכחת לציין את החסרונות שמגיעים יחד עם זה.
1א. איזון אקטוארי (הצד השני של ביטוח זול)
1ב. חייבים לבטח (אפשר לבחור כמה לבטח, אבל יש מינימום שאינו 0).
2. הבטחת תשואה בא ביחד עם הגבלת תשואה על אותם 30%
3. זה באמת שולי
4. דמי ניהול ממוצעים זולים יותר בדרך כלל.
לא בטוח.
בטח שלא בשנים הראשונות כשהצבירה נמוכה. אל תשכח שבגמל לרוב אין דמי ניהול מהפקדה.
כשתהיה לי בעתיד צבירה גדולה, דמי ניהול מצבירה 0.6% יהיו כבדים לעומת 0.1% בקרן פנסיה
כשתיהיה לך צבירה גדולה תוכל כנראה לקבל תנאים הרבה יותר טובים בגמל (וגם בפנסיה), ובכל מקרה תמיד תוכל לנייד בעתיד בין המוצרים עם תרצה (עם ההגבלה על כמות הכסף שאפשר לנייד לפנסיה מקיפה, אבל תמיד אפשר להעביר את מה שמעל למשלימה באותם התנאים).

having said that, אישית אני מפקיד חלק לא קטן מההפרשות הפנסיוניות שלי לקרן פנסיה מקיפה.

אם תרצה לנייד בעתיד את הכספים לפנסיה מקיפה (אולי כדי להינות ממנגנון הבטחת התשואה בפרישה, בהנחה שבכלל יהיה כזה), אז הסכום שתוכל לנייד מוגבל והוא שווה בערך לגובה ההפקדה המקסימלית לפנסיה מקיפה כפול מספר שנות ההפקדה.

ואז מה קורה עם שאר הכסף שנשאר בקופג שלא היה ניתן לנייד, חייבים לבצע משיכה הונית חד פעמית?

having said that, אישית אני מפקיד חלק לא קטן מההפרשות הפנסיוניות שלי לקרן פנסיה מקיפה.

למה אתה מפקיד לקרן פנסיה? בגלל הכיסויים הביטוחיים הזולים? כי יש לך משפחה משלך?

ואז מה קורה עם שאר הכסף שנשאר בקופג שלא היה ניתן לנייד, חייבים לבצע משיכה הונית חד פעמית?
לא ניתן לנייד לפנסיה מקיפה. עדיין ניתן לנייד לשאר המוצרים, כולל מוצרים מחלקי קצבה כמו פנסיה משלימה וביטוח מנהלים.
למה אתה מפקיד לקרן פנסיה? בגלל הכיסויים הביטוחיים הזולים?
בין היתר. אם כי משלב מסויים הביטוחים הופכים ליקרים ולא בטוח שמשתלמים, אבל לא בטוח כמה עוד אשאר שם.
ושוב, אני לא מפקיד הכל לפנסיה מקיפה. אני מפקיד חלק.

בין היתר. אם כי משלב מסויים הביטוחים הופכים ליקרים ולא בטוח שמשתלמים, אבל לא בטוח כמה עוד אשאר שם.
מה ניתן לעשות בנידון מגיל מסוים? לאן תעבור?
ושוב, אני לא מפקיד הכל לפנסיה מקיפה. אני מפקיד חלק.
אפשר לדעת מה הפיצול שאתה עושה?
מה היתרונות?

אם ההון שלך מספיק גדול אז אין צורך בביטוח/אפשר להקטין אותו. הרעיון בביטוח זה לבטח משהו שאין לך, וברגע שאתה עשיר מספיק ויכול להסתדר גם בלי כסף מעבודה אז אין בו צורך

שכחת לציין את החסרונות שמגיעים יחד עם זה.
1א. איזון אקטוארי (הצד השני של ביטוח זול)
1ב. חייבים לבטח (אפשר לבחור כמה לבטח, אבל יש מינימום שאינו 0).
2. הבטחת תשואה בא ביחד עם הגבלת תשואה על אותם 30%
3. זה באמת שולי

האמת שניסיתי להישאר ניטרלי ורק להציג מה יש במכשיר הזה שאין באחרים, אני רואה בדברים האלה יתרון ולכן מפקיד לשם אבל אם מישהו חושב שזה חיסרון אז אפשר להפקיד למכשיר אחר.

האמת שעלה לי דבר נוסף שאולי חשוב לציין, במקרה של מוות לפני גיל פרישה, הכספים בקרן פנסיה יתקבלו כקצבה למוטבים/יורשים לעומת סכום הוני פטור ממס אם היו בקופת גמל

ולפתוח השרשור, כשהקופה ריקה זה באמת לא משנה. אני דווקא הייתי הולך על בררת מחדל ומפקיד לקרן פנסיה, לומד עוד וקורא על כל מכשיר ועושה חשבון עם עצמי מה אני צריך וכמה ולפי זה מחליט. החיים משתנים ועוד 5 שנים אולי תחשוב אחרת. היתרון הגדול בפנסיה היא הקלות שאפשר לעבור בין מכשירים. רק שים לב שיש דד-ליין עד גיל 40 שם אתה כבר מתחיל לאבד חלק מהיתרונות בקרן פנסיה אם לא תפתח אחת לפני

האמת שעלה לי דבר נוסף שאולי חשוב לציין, במקרה של מוות לפני גיל פרישה, הכספים בקרן פנסיה יתקבלו כקצבה למוטבים/יורשים לעומת סכום הוני פטור ממס אם היו בקופת גמל
רק שארים יקבלו קצבה. אם אין שארים אז המוטבים/יורשים יקבלו סכום חד פעמי (פטור על כספי תגמולים, מס על כספי פיצויים לא פטורים).

בקצבת שארים יש פטור ממס על כ9000 ש"ח ראשונים.

תמיד אפשר לעבור למשהו נטול ביטוח כמו גמל
אפשר לדעת מה הפיצול שאתה עושה?
תגמולים בערך עד התקרה לפנסיה, פיצויים ותגמולים מעל לגמל.
מה היתרונות?
מיקסום הביטוח הזול.
אתה חושב להעביר את מרבית הצבירה לגמל IRA?
זאת אופציה.
אבל נראה, יש עוד כמה שנים עד אז.
רק שארים יקבלו קצבה
ואם הסכום הצבור גדול מעלות הקצבאות אז את מה שמעבר הם יקבלו כסכום חד פעמי (אם אני זוכר נכון)

ואם הסכום הצבור גדול מעלות הקצבאות אז את מה שמעבר הם יקבלו כסכום חד פעמי (אם אני זוכר נכון)
נדמה לי שזה רק במקרה שהשארים הם ילדים בלבד, ואז אפשר לחשב בדיוק כמה הם צפויים לקבל עד גיל 21. במקרה של אלמנ/ה אי אפשר לדעת עד איזה גיל יקבלו קצבה.

נדמה לי שזה רק במקרה שהשארים הם ילדים בלבד, ואז אפשר לחשב בדיוק כמה הם צפויים לקבל עד גיל 21. במקרה של אלמנ/ה אי אפשר לדעת עד איזה גיל יקבלו קצבה.
בכל מקרה החישוב הוא לא ספציפי אליהם אלא חישוב תיאורטי ממוצע.
זה אותו חישוב שעושים כדי לדעת את עלות ביטוח השארים.
בגדול, אם שילמת ביטוח אז אין עודף לחלק ויקבלו רק קצבה. אם לא שילמת ביטוח (כי הצבירה גבוהה מספיק) אז סביר שיש מה לחלק.

בכל מקרה החישוב הוא לא ספציפי אליהם אלא חישוב תיאורטי ממוצע.
זה אותו חישוב שעושים כדי לדעת את עלות ביטוח השארים.
בגדול, אם שילמת ביטוח אז אין עודף לחלק ויקבלו רק קצבה. אם לא שילמת ביטוח (כי הצבירה גבוהה מספיק) אז סביר שיש מה לחלק.
צודק.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L מעבר ראיון עבודה לעבודה ראשונה בהייטק התפתחות אישית 73
נ עבודה ראשונה בהייטק ותכנון קריירה התפתחות אישית 2
A לא מצליח למצוא עבודה ראשונה בהייטק אוף טופיק 38
T עבודה ראשונה בתחום אחרי התואר התפתחות אישית 1
A עבודה ראשונה בפיתוח התפתחות אישית 2
A חייל משוחרר לקראת עבודה ראשונה התפתחות אישית 23
I הייטק ויום עבודה מקוצר פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 8
ה יותר שעות עבודה, פחות כסף? (לשעה) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
S תביעת אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N האם יש הבדל שאתם יודעים בין ביטוח אובדן כושר עבודה של הראל לעומת של חברות אחרות? צרכנות פיננסית 3
ח החזר מענק עבודה מיסים 0
A עבודה זמנית כלשהי תוך כדי התכוננות לראיונות עבודה בהייטק אוף טופיק 1
Camel בא לי לשבת אחרי עבודה ופשוט לעבוד על משהו התפתחות אישית 22
H ביטוח אובדן כושר עבודה לגיל 65-67 למחזיקי ביטוח מנהלים מלפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
מ ניצול שנה ללא עבודה מיסים 3
T בעיה במציאת עבודה - הנדסת חשמל התפתחות אישית 13
H הוצאת רכיב של אובדן כושר עבודה מתוך ביטוח מנהלים (לפני 2001) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
U אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 0
W עבודה בנגריה התפתחות אישית 1
M עבודה כעצמאי בחברה מחול - REMOTE יזמות והגדלת הכנסות 5
A עבודה בהייטק לנושרים מהתואר אוף טופיק 42
T סיוע בתמחור שעת עבודה יזמות והגדלת הכנסות 2
ד פעולות לביצוע בעת מעבר עבודה IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
flower שאלות אישיות בראיון עבודה - סמים אוף טופיק 10
א עבודה מחו"ל עבור מעסיק ישראלי מיסים 10
מ מה הלאה? חיפוש עבודה חדשה לאחר שנים בפיתוח תוכנה התפתחות אישית 10
מ פטור ממשיכת פיצויים במעבר מקום עבודה - פנסיה מול מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
עידו ג איפוק בעת משבר - עבודה התפתחות אישית 4
twister ניצול ימי חופש בעזיבת מקום עבודה צרכנות פיננסית 14
Cleo ביטוח לאומי על מכירת RSU בשנה ללא עבודה מיסים 2
ט מפקח עבודה/ מנהל פרוייקט בשיפוץ דירה יד 2 נדל"ן 5
Eugene200 אובדן כושר עבודה, קרן פנסיה משלימה עם כיסויי ביטוח משלימים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
קפיטליסט מרושע עבודה בגיל מבוגר - באיזה כלי להשקיע את הכסף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ת שתי קרנות השתלמות לאותו מקום עבודה - מה לעשות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
navv החזר מס והפקדה עצמאית לפנסיה בהפסקת עבודה מיסים 5
M הצעת עבודה שתאפשר הגדלת הכנסה - כן או לא ??!! יזמות והגדלת הכנסות 11
ל עבודה פוסטים מאיכות נמוכה 1
JBUZZ החלפת עבודה ראשית - איך לסמן בטופס 101? מיסים 2
י לא מוצא עבודה כבר שנה וחודשיים התפתחות אישית 16
ס עבודה עם לפטופ בסביבה קצת אחרת אוף טופיק 2
S סעיף מוזר בחוזה עבודה אוף טופיק 7
P סיימתי תואר לפני שנה ולא מוצא עבודה התפתחות אישית 19
S עבודה מול מעסיק בחו"ל - מה הדיבור? מיסים 2
קפיטליסט מרושע "העברת" משכנתא לאחר הפסקת עבודה נדל"ן 2
D האם ניתן להשאיר RSU ב-ESOP לאחר עזיבת מקום עבודה? שוק ההון 2
R שמירת דמי ניהול בקרן פנסיה לאחר עזיבת מקום עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
T מתי הזמן הכי טוב לעזוב עבודה? התפתחות אישית 19
H עצה לגבי חיפוש עבודה התפתחות אישית 14
S תביעת אובדן כושר עבודה מהפנסיה אוף טופיק 5
M תשלום מעביד לביטוח אובדן כושר עבודה - האם אפשרי גם חלק השכר שמופנה לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7

נושאים דומים

Back
למעלה