היי,
התחלתי עבודה ראשונה בהייטק בשכר של כ- 20K, ואני צריך לפתוח חסכון פנסיוני.
אני מתלבט אם לבחור בקופת גמל או קרן פנסיה.
ההצעות שקיבלתי למסלול מחקה s&p500, הן:
קופג- דמי ניהול 0.6% מהצבירה.
קרן פנסיה- 1.5% מהפקדה ו- 0.1% מהצבירה, עלות ביטוח אכ"ע 75 שח לחודש (ואופציה לביטוח משלים "מטריה" ב 65 שח לחודש, שמגדיר אכע לעיסוק ספציפי, מבטל תקופת הכשרה, ביטול קיזוז קצבת ביטוח לאומי).
הסוכנים מפחידים אותי שאם אפתח קופג לא אהיה מבוטח באובדן כושר עבודה. אז הם ממליצים לי לפתוח קרן פנסיה, או קופג עם ביטוח פרטי של אכ"ע בעלות 210 שח לחודש (ואומרים שזו אופציה יקרה כי המחיר גדל כל שנה).
יתרונות לקופג:
- התשואות בקופג מחקות s&p היו השנה גבוהות ב 4% מאשר קרנות פנסיה מחקות s&p, משום שהקרנות מחוייבות ל- 30% אגח.
- הצבירה שלי מתחילה מאפס לכן עדיף לי בהתחלה לשלם דמי ניהול רק מצבירה.
חסרונות לקופג:
- עלות ביטוח חיצוני תהיה יקרה יותר.
- כשתהיה לי בעתיד צבירה גדולה, דמי ניהול מצבירה 0.6% יהיו כבדים לעומת 0.1% בקרן פנסיה (ועדיין לא בטוח שקרן פנסיה תהיה עדיפה כי יש שם 30% באגח).
אשמח לתובנות
התחלתי עבודה ראשונה בהייטק בשכר של כ- 20K, ואני צריך לפתוח חסכון פנסיוני.
אני מתלבט אם לבחור בקופת גמל או קרן פנסיה.
ההצעות שקיבלתי למסלול מחקה s&p500, הן:
קופג- דמי ניהול 0.6% מהצבירה.
קרן פנסיה- 1.5% מהפקדה ו- 0.1% מהצבירה, עלות ביטוח אכ"ע 75 שח לחודש (ואופציה לביטוח משלים "מטריה" ב 65 שח לחודש, שמגדיר אכע לעיסוק ספציפי, מבטל תקופת הכשרה, ביטול קיזוז קצבת ביטוח לאומי).
הסוכנים מפחידים אותי שאם אפתח קופג לא אהיה מבוטח באובדן כושר עבודה. אז הם ממליצים לי לפתוח קרן פנסיה, או קופג עם ביטוח פרטי של אכ"ע בעלות 210 שח לחודש (ואומרים שזו אופציה יקרה כי המחיר גדל כל שנה).
יתרונות לקופג:
- התשואות בקופג מחקות s&p היו השנה גבוהות ב 4% מאשר קרנות פנסיה מחקות s&p, משום שהקרנות מחוייבות ל- 30% אגח.
- הצבירה שלי מתחילה מאפס לכן עדיף לי בהתחלה לשלם דמי ניהול רק מצבירה.
חסרונות לקופג:
- עלות ביטוח חיצוני תהיה יקרה יותר.
- כשתהיה לי בעתיד צבירה גדולה, דמי ניהול מצבירה 0.6% יהיו כבדים לעומת 0.1% בקרן פנסיה (ועדיין לא בטוח שקרן פנסיה תהיה עדיפה כי יש שם 30% באגח).
אשמח לתובנות