• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לחץ בהייטק

• פותח הנושא פותח הנושא teeto
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מה?!?! הכל טוב, @Shaz ?
אולי אני אומר ככה כי זאת נקודת המבט שלי כמועסק ככה אני חש את המצב

אבל גם מנקודת מבט לא אישית לדעתי בעלי העסקים הם תמיד יהיו בעלי יותר כוח מהמועסק
יש חוקים שיוצרים איזון אבל בגדול זה המצב לרוב לדעתי האישית

נערך לאחרונה ב:
אולי אני אומר ככה כי זאת נקודת המבט שלי כמועסק ככה אני חש את המצב

אבל גם מנקודת מבט לא אישית לדעתי בעלי העסקים הם תמיד יהיו בעלי יותר כוח מהמועסק
יש חוקים שיוצרים איזון אבל בגדול זה המצב לרוב לדעתי האישית
יש תקופות שהכח אצל המעסיקים, ויש תקופות שהכח אצל העובדים. בפירוש אנחנו היום בסוג השני, בקיצוניות, אולי אפילו לכוון בועה, לא יודע.

יש תקופות שהכח אצל המעסיקים, ויש תקופות שהכח אצל העובדים. בפירוש אנחנו היום בסוג השני, בקיצוניות, אולי אפילו לכוון בועה, לא יודע.
אתה מעסיק במקרה?

אני לא קונה בכל מקרה את הסיפורים שלו
מי שמרוויח כאילו סכומים זה אנשים שהערך שהם מביאים הוא ענק והשכר מגיע להם כנראה
לא ראיתי על איזה סכומים הוא דיבר, אבל אני יכול לומר לך שכיום גם אם אתה לא סופר טאלנט, אלא פשוט מעל הממוצע, אחרי 5-6 שנים זה לא נדיר לקבל tc של 40-50k, וזה בלי לעבוד בגאמפא. אולי יש כאן אנשים בפורום שצוחקים על סכומים כאלה, אבל כשהתחלתי לעבוד ב-2015, למיטב ידיעתי, זה היה מאוד נדיר לקבל שכר כזה בהייטק מחוץ לגאמפא, בלי רזומה מרשים מאוד.

כעת זה הכי 'שוק של עובדים' שאני זוכר מזמני בהייטק.

נערך לאחרונה ב:
אתה בטוח שלהעביד אותם בשבת תמורת עוד 20% למשכורת זה הדבר שנכון לעשות כרגע?
לפי המצב כיום בו חברות יוצאות מגדרן למען נוחיות העובד ומתהדרות בוורק/לייף באלאנס שלהן אני מתקשה לראות איך זה קורה.

לא ראיתי על איזה סכומים הוא דיבר, אבל אני יכול לומר לך שכיום גם אם אתה לא סופר טאלנט, אלא פשוט מעל הממוצע, אחרי 5-6 שנים זה לא נדיר לקבל tc של 40-50k, וזה בלי לעבוד בגאמפא. אולי יש כאן אנשים בפורום שצוחקים על סכומים כאלה, אבל כשהתחלתי לעבוד ב-2015, למיטב ידיעתי, זה היה מאוד נדיר לקבל שכר כזה בהייטק מחוץ לגאמפא, בלי רזומה מרשים מאוד.

כעת זה הכי 'שוק של עובדים' שאני זוכר מזמני בהייטק.
לא. עובד שכיר באחת מחברות פאנג.

אז נסכים שלא להסכים

רק בנימה אישית אני מקווה שהתוכניות של אותו אדון לא יצליחו למרות הניסיון שלו כי מין הסתם הורדה של שכר כם למי שמרוויח את השכר שהוא מדבר עליו יגרור גם הורדה של שכר לכולם כי כל אחד יתחרה תפקיד במדרגות שכר נמוכות יותר מה שבסוף יפגע גם בי אז אקווה שהוא לא יצליח במזימה

שיהיה לילה טוב לכם

נערך לאחרונה ב:
@איליה , אחרי שהסטארטפ נרכש היו לך עוד ארבע שנים של vesting? יום אחרי שהצטרפת הוא נרכש? :)
בהרבה רכישות מעריכים את הvesting (עושים סוג של rescheduling על החלק הנותר). במקרה שלי, שנה אחרי שהצטרפתי הסטארטאפ נרכש.

חוויתי בהחלט את מה שאתה מתאר ואפילו בעצימות גבוהה יותר. בתור מנהל ואחרי שצברתי שנים של ניסיון, אני אומר לך בצורה חד משמעית שזאת אחריות המנהלים שלך לווסת ולנהל את הלחץ הזה, העובדה שאתה מרגיש אותו היא ברוב המקרים כישלון שלהם. לחץ כמו שאתה מתאר הוא שלילי ופוגע בך, הוא מעיד על בעיה. אני חוויתי וחווה גם "לחץ טוב", עבודה אינטנסיבית אבל כזאת שאתה מרגיש בה שאתה צועד לכיוון נכון ומתקדם. אני ממליץ לך לבדוק את הנושא עם המנהלים או הקולגות שלך.

שתי כתבות יצאו ביומיים האחרונים על הסיפור (הדי מטורף למען האמת), אחת בערוץ כאן והשניה בערוץ 13.
כדאי לראות ולהפנים שיש מצב כזה אצל הכוכבים, @Shaz
הרהורים נוספים שעלו לי:
1. יש סצנה שמראיינים באחת הכתבות חבר'ה שלומדים באיזה קורס שקר כלשהו ומפנטזים שהם יהיו חלק מההייפ.
2. יש ראיון עם דוקטור הייטקיסט שבעיניי מייצג את המיעוט השפוי בתחום (ומיעוט בכלל בחברה האנושית), זה שרואה את התמונה המורכבת ולא רק את הבועה.
3. השיחות עם ציידי הטאלנטים ומגייסי הטאלנטים בחברות מייאשות אותי. זה מה שעובדים מחפשים?
4.השיחה עם הייטקיסטים צעירים הרגישה לי כמו שיחה כאן בפורום. נשמעים אינטילגנטים מאד ושטחיים להחריד.
5. כשהכוח אצל העובדים (אפשר לראות גם באירגונים עם ועדים חזקים מאד) - יש נטיה מצידם למקסם פינוקים (מטופשים לדעתי הבלתי מייצגת).
6. ראיינו שם יותר מדי עובדים צעירים, חבל שלא נשמעו קולות של בעלי משפחות כמו @adamshalev - אני בטוחה שהתפיסה שלהם מורכבת יותר.
7. בקושי התייחסו שם לנושאים שוליים כמו התפתחות ועניין. הכתבים תלו עיניים מקנאות בעושר המופגן והמוחצן של משרדי החברות (והכלבים כמובן, סמל נוסף).
8. הכל מטומטם, גם בהייטק :(

שתי כתבות יצאו ביומיים האחרונים על הסיפור (הדי מטורף למען האמת), אחת בערוץ כאן והשניה בערוץ 13.
הרהורים נוספים שעלו לי:
1. יש סצנה שמראיינים באחת הכתבות חבר'ה שלומדים באיזה קורס שקר כלשהו ומפנטזים שהם יהיו חלק מההייפ.
2. יש ראיון עם דוקטור הייטקיסט שבעיניי מייצג את המיעוט השפוי בתחום (ומיעוט בכלל בחברה האנושית), זה שרואה את התמונה המורכבת ולא רק את הבועה.
3. השיחות עם ציידי הטאלנטים ומגייסי הטאלנטים בחברות מייאשות אותי. זה מה שעובדים מחפשים?
4.השיחה עם הייטקיסטים צעירים הרגישה לי כמו שיחה כאן בפורום. נשמעים אינטילגנטים מאד ושטחיים להחריד.
5. כשהכוח אצל העובדים (אפשר לראות גם באירגונים עם ועדים חזקים מאד) - יש נטיה מצידם למקסם פינוקים (מטופשים לדעתי הבלתי מייצגת).
6. ראיינו שם יותר מדי עובדים צעירים, חבל שלא נשמעו קולות של בעלי משפחות כמו @adamshalev - אני בטוחה שהתפיסה שלהם מורכבת יותר.
7. בקושי התייחסו שם לנושאים שוליים כמו התפתחות ועניין. הכתבים תלו עיניים מקנאות בעושר המופגן והמוחצן של משרדי החברות (והכלבים כמובן, סמל נוסף).
זה שהתנאים מפנקים ידוע, ואין מה להגיד - מי שרוצה ללמוד כלכלה ולשאוף להיות כלכלן, שיבושם. מי שרוצה לעשות כסף צריך לשאוף לעבוד באחד ממקצועות ההיטק (הרבה תכנות, אבל לא רק. אשתי QA ידני ועובדת בחברה עם תנאים ושכר מעולים).
לגבי כלבים, היה לנו גם כלבים במשרד אבל האלרגים התרעמו (ובצדק) וזה תם ונגמר.
לגבי המנטליות של הצעירים - עובד הייטק ממוצע (ונחשק) הוא צעיר רווק תל אביבי. הם בלי ילדים שמפריעים, בלי אילוצים לצאת מוקדם, בלי חוליים ובעיות על מסגרות חצי מהזמן, ואין להם בעיה לרוב לטחון שעות, בטח כשגרים קרוב למשרד. עובדים כאלו גם לרוב יחפשו מכסימום תנאים, הם יפסלו מקום עבודה לפי אם יש לו חדר כושר או לא למשל. וזה לגיטימי. עובדים מבוגרים יותר, בעלי משפחות, שבאופן טבעי מתרחקים מתל אביב, יחפשו בעדיפות ראשונה גמישות של שעות עבודה בעיקר בגלל אילוצי ילדים, וגם כי הם מיצו את הקונספט של ״לטחון״. מנסיוני מקומות עבודה טובים יודעים לתת מענה לשני סוגי העובדים הללו ומה שביניהם.

הרהורים נוספים שעלו לי:
אני הייתי לוקח את הכתבות האלה ממש בערבון מוגבל

יש ויש וה"הייטק" זה לא מקשה אחת אני מבין שיש מי שכן נהנה ממה שמתואר שם וכו.. אבל החלוקה של הייטק ולא הייטק היא לא נכונה גם מחוץ להייטק אפשר להרוויח שכר גבוהה וגם בהייטק אפשר להרוויח שכר נמוך ויש שם מגוון תפקידים (אני יכול לדבר למשל על עצמי אבל ממש לא רק) ואני גם מכיר אישית אנשים שלמדו איתי לפני הצבא ואז התגייסו ל 8200 והצליחו יותר ממני מבחינת השכר

יש עוד צדדים שאולי לא מראים שם או במקומות אחרים אבל ההכללה הגורפת של יש מי שמתקשה לקנות דירה ויש את עובדי ההיטק שלא מתקשים כאילו דבר שהוא לא נכון גם בשכר גבוהה (יחסית למשק) אני באמת לא רואה את עצמי בעשור הקרוב קונה בית

אבל בהחלט שהייטק זה לא מקשה אחת ויש מי שכן מצליח להגיע לשכר שהתקשורת אוהבת לפרסם ויש מי שלא ויש כאילו שמעניין אותם דברים מסויימים וש כאילו שאחרים

ואם זה יעודד אותך אני דיי מזדהה עם דעתך על הסעיפים השונים

מה גם קצת מוזר שכבר 5,6 שנים מדברים על זה שיש מחסור של מספר עגול ויפה 10K עובדים מה שמרגיש שכל מספר שמשתמשים בו בכתבה הם מספרים שסתם נזרקים לא נבדקים מתבסססים במקרה הטוב על מספר מאוד מאוד מצומצם של מקרים

נערך לאחרונה ב:
מי שרוצה ללמוד כלכלה ולשאוף להיות כלכלן, שיבושם. מי שרוצה לעשות כסף צריך לשאוף לעבוד באחד ממקצועות ההיטק
השאיפה לעשות *הרבה* כסף צריכה להיות רק חלק קטן מהקיום האנושי (ברור שזאת דעתי האישית, כן?).
כאשר השאיפה הזאת הופכת להיות החלק הגדול מהקיום...נו, אין לי כוח להרחיב...הכל מטומטם.
אני הייתי לוקח את הכתבות האלה ממש בערבון מוגבל
בכתבות האלו הם בחרו במכוון את החברות ה"נוצצות" שמבטיחות/מקיימות את הפנטזיה על ההייטק. המחשבה על פרמדיק מתבגר שזנח את מקצועו, האהוב עליו, בשביל הפנטזיה שמוכרים לו בקורס - ממש מעלה דמעות. הוא לא מפנטז על ההייטק שאתה עובד בו.

השאיפה לעשות *הרבה* כסף צריכה להיות רק חלק קטן מהקיום האנושי (ברור שזאת דעתי האישית, כן?).
כאשר השאיפה הזאת הופכת להיות החלק הגדול מהקיום...נו, אין לי כוח להרחיב...הכל מטומטם.

בכתבות האלו הם בחרו במכוון את החברות ה"נוצצות" שמבטיחות/מקיימות את הפנטזיה על ההייטק. המחשבה על פרמדיק מתבגר שזנח את מקצועו, האהוב עליו, בשביל הפנטזיה שמוכרים לו בקורס - ממש מעלה דמעות. הוא לא מפנטז על ההייטק שאתה עובד בו.

נשמע שם כמעט כאילו מבטיחים להם שלאחר קורס תוך שנה השכר שלהם יגיע ל30k

אפילו אם אין שם הבטחה של ממש לדעתי רוב מי שנכנס לשם שומע שכן פשוט שומע מה שהוא רוצה לשמוע

זה ממש אבסורד

אני לא רוצה להגזים אבל זה גובל בהונאה

לגבי המנטליות של הצעירים - עובד הייטק ממוצע (ונחשק) הוא צעיר רווק תל אביבי. הם בלי ילדים שמפריעים, בלי אילוצים לצאת מוקדם, בלי חוליים ובעיות על מסגרות חצי מהזמן, ואין להם בעיה לרוב לטחון שעות, בטח כשגרים קרוב למשרד. עובדים כאלו גם לרוב יחפשו מכסימום תנאים, הם יפסלו מקום עבודה לפי אם יש לו חדר כושר או לא למשל. וזה לגיטימי.
כלוב זהב / מלכודת דבש כבר אמרנו?

כלוב זהב / מלכודת דבש כבר אמרנו?
אמרנו, אמרנו...
אבל תשמע, יש לי חברים בגילי שעבדו שנים בהייטק. אתה יודע איך הם נשמעים לי כיום בגיל 60? משעממים ומבורגנים. כי אחרי 30 שנה של שיטחיות, אתה צריך להתאמץ מאד כדי לצאת מההרגלים של חוויות ופינוקים ועוד ועוד. אולי זאת רק אני שחושבת שהחיים מעניינים הרבה יותר מעוד קפיצה לקונצרט בלונדון או כדורגל באיטליה או לדגום מלון/מסעדה/אטרקציה דנדשים מהניילון.

אתה יודע איך הם נשמעים לי כיום בגיל 60? משעממים ומבורגנים.
את גורמת לי להרגיש זקן :)
כבר היום אנשים עם ותק של עשור ומעלה בהייטק נשמעים לי משעממים ומבורגנים (אני מפחד להגיע לשם בעצמי...).

אבל תשמע, יש לי חברים בגילי שעבדו שנים בהייטק. אתה יודע איך הם נשמעים לי כיום בגיל 60? משעממים ומבורגנים.
כבר היום אנשים עם ותק של עשור ומעלה בהייטק נשמעים לי משעממים ומבורגנים (אני מפחד להגיע לשם בעצמי...).
השאלה אם הם היו כאלה, או לפחות בעלי הטיה כזו, גם לפני וההייטק רק העצים את זה, או שבעקבות ה"פינוקים" בהייטק הם התחילו להתנהג ככה.

למזלי אני עובד בצוות עם מאוד לא "הייטקיסטים טיפוסיים", אבל החבר'ה שלי שכן מאוד מתלהבים מה"פינוקים".

אמרנו, אמרנו...
אבל תשמע, יש לי חברים בגילי שעבדו שנים בהייטק. אתה יודע איך הם נשמעים לי כיום בגיל 60? משעממים ומבורגנים. כי אחרי 30 שנה של שיטחיות, אתה צריך להתאמץ מאד כדי לצאת מההרגלים של חוויות ופינוקים ועוד ועוד. אולי זאת רק אני שחושבת שהחיים מעניינים הרבה יותר מעוד קפיצה לקונצרט בלונדון או כדורגל באיטליה או לדגום מלון/מסעדה/אטרקציה דנדשים מהניילון.
מרגיש את זה בשנות ה20 לחיי.
זה אחת הסיבות שמאוד חשוב לי להיות בחברה שלא חייבים לעבוד בה 9-10 שעות ביום.
מנסים לנצל את שעות ה"לא עבודה" לתחביבים או דברים אחרים.

עבודה שגרתית אכן הופכת בן אדם למשעמם. לא חושב שזה רק בהייטק. גם עבודת הפקיד בשדה תעופה לא מאוד נוצצת.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G נזילה קבועה מפורק לחץ בדוד חשמלי + עיוות במעטפת אוף טופיק 3
Homer אין לחץ מים חמים במטבח אוף טופיק 8
C האם הייתם משלמים כל חודש כדי לא למכור מניות מתוך לחץ בירידות? שוק ההון 7
D האם בהכרח יש לחץ בסטארטפים? אוף טופיק 2
C התמודדות עם לחץ חברתי לרכישת דירה אוף טופיק 51
ש לחץ נפשי אוף טופיק 15
L מכשיר אינהלציה ומד לחץ דם - יש המלצות לרכישה מהרשת? (יש לי הפניה) אוף טופיק 8
A ריביות למשכנתה + האם יש לחץ לקחת הצעה ? נדל"ן 3
B שכר בהייטק התפתחות אישית 45
Cat כששני הורים בהייטק - התייעצות על מצב נתון התפתחות אישית 24
A עבודה זמנית כלשהי תוך כדי התכוננות לראיונות עבודה בהייטק אוף טופיק 1
A עבודה בהייטק לנושרים מהתואר אוף טופיק 42
K כירבולית בהייטק בדרך לפנסיה מוקדמת יומני מסע אישיים 51
I איך להצליח בעבודה בהייטק התפתחות אישית 27
ס פיבוט קריירה - תפקידי ביזנס מתפקיד טכני בהייטק התפתחות אישית 8
ד הרעת תנאים בהייטק - התייעצות אוף טופיק 13
B עבודה ראשונה בהייטק התלבטות קופג או קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 61
H אשתי רוצה ללמוד קורס בהייטק. התפתחות אישית 24
F מכירות בהייטק התפתחות אישית 2
L ימים קשים בהייטק אוף טופיק 4
T איך נראת מחלקת מכירות בהייטק אוף טופיק 0
T Sales בהייטק אוף טופיק 1
T מכירות בהייטק התפתחות אישית 7
D אני בהייטק ושונא את העבודה שלי התפתחות אישית 12
L משכורת בהייטק התפתחות אישית 86
M מה יש בהייטק שאפשר ומקבול לעבוד בו מהבית? פוסטים מאיכות נמוכה 6
Q עבודה בהייטק דרך לימוד עצמי (בלי תואר) כמו בארצות הברית? אוף טופיק 12
1337justme קרן השתלמות בחוזה עבודה בהייטק - הפרשה מעל תקרת הפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
S מהנדס שמחפש את דריסת הרגל הראשונה בהייטק התפתחות אישית 13
S חוזה עבודה בהייטק ישראלי לעובד לא ישראלי אוף טופיק 1
Y עבודה בהייטק אחרי תואר בפיזיקה עם ניסיון התפתחות אישית 20
A טכנולוגיות מומלצות בהייטק התפתחות אישית 18
F עולמות הפיתוח העסקי/מכירות/שיווק/ בהייטק- חייב עזרה מהייטקיסטים. התפתחות אישית 9
F קורסים בהייטק או תואר מדעי המחשב מרופין ? התפתחות אישית 13
D העלאת שכר בהייטק לאחר שנה התפתחות אישית 8
א צעיר שבדיוק התחיל בהייטק יומני מסע אישיים 52
ב דינמיות בעולם המחשבים בהייטק התפתחות אישית 15
ש עבודה בהייטק בזמן לימודי תואר לא מדעי התפתחות אישית 11
ט איך הגעתי ל30K בחודש בהייטק *בלי ללמוד תכנות* יומני מסע אישיים 60
R העלאת שכר שנתית בהייטק - מרגיש לא מוערך אוף טופיק 60
Y השוואת משכורות בהייטק התפתחות אישית 12
Captain Sparo ראיונות עבודה בהייטק - הצד של המעסיק אוף טופיק 152
Lemonade כמה שאלות בנושא עבודה בהייטק מכירות התפתחות אישית 1
ר כל כמה זמן נהוג להחליף מקום עבודה בהייטק? התפתחות אישית 37
מ ציפיות שכר בהייטק ואיזון בית עבודה אוף טופיק 173