• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לחץ בהייטק

• פותח הנושא פותח הנושא teeto
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
השאלה אם הם היו כאלה, או לפחות בעלי הטיה כזו, גם לפני וההייטק רק העצים את זה, או שבעקבות ה"פינוקים" בהייטק הם התחילו להתנהג ככה.

למזלי אני עובד בצוות עם מאוד לא "הייטקיסטים טיפוסיים", אבל החבר'ה שלי שכן מאוד מתלהבים מה"פינוקים".
עובדים איתי אנשים שמתכנתים את 9-10 שעות שלהם ביום, ואז בדרך הביתה שומעים פודקאסטים בנושא של תוכנה, ולפני השינה רואים סרטונים ביוטיוב בתוכנה, וקוראים ספרים על תוכנה, והתחביבים שלהם הם: (א) לתכנת בקאנד (ב) לתכנת פרונטאנד.

כמו בשוק ההון, כך גם בתחומי עניין. פיזור, פיזור, פיזור. וככה לא תהיה משעמם בגיל 60.
זו האסטרטגיה שלי בכל אופן.

את המושג "קריירה", קרי העדפה של התעמקות בתחום צר על פני למידה רוחבית, זה לא ההייטק המציא, הוא רק עשה לו אדפטציה לדור ה-Y.

דווקא עובדי הייטק מהתרשמותי נוטים לטפח תחביבים משמעותיים. אומנויות, פילוסופיה, ספרות, ספורט מסוגים שונים, דיאטות יצירתיות, טיולים... מפנה לכאן.

דווקא עובדי הייטק מהתרשמותי נוטים לטפח תחביבים משמעותיים. אומנויות, פילוסופיה, ספרות, ספורט מסוגים שונים, דיאטות יצירתיות, טיולים... מפנה לכאן.
כמובן שיש ויש.
(ואני מאוד מזדהה עם הבעת הפנים של הבחור במשבצת האחרונה בקומיקס)

רציתי להמליץ על ללמוד כלי נגינה כלשהו, ואז אני קולט שאני נופל לקטגוריה של הבחור בקומיקס.

ואז בדרך הביתה שומעים פודקאסטים בנושא של תוכנה, ולפני השינה רואים סרטונים ביוטיוב בתוכנה, וקוראים ספרים על תוכנה,
זה בדיוק מה שהחברים שלי עשו :(
כמו בשוק ההון, כך גם בתחומי עניין. פיזור, פיזור, פיזור. וככה לא תהיה משעמם בגיל 60.
זו האסטרטגיה שלי בכל אופן.
נכון, אבל הנה הבעיה של הייטקיסטים - הם חייבים להתעדכן כל הזמן בפיתוחים בסביבת העבודה שלהם ולכן אין מספיק זמן גם למרחב (ספייס?) שדורש גם הוא תשומת לב. וכשמדובר גם בבעלי משפחה אז בכלל נדרש המון רצון כדי לפנות זמן להתעמקות בנושאים אחרים, יותר פשוט לקנות חוויה נוספת...
את המושג "קריירה", קרי העדפה של התעמקות בתחום צר על פני למידה רוחבית, זה לא ההייטק המציא
נכון, קריירה משמעותה רתימת כל האנרגיה שלך להתקדמות בתחום מסויים אחד, לפעמים גם על חשבון תשומת לב למשפחה שלך (שלא לדבר על תשומת לב לציפור שמבלה כבר חודשים על העץ מול ביתך). ואני לא אתחיל שוב לדבר על האילוזיה שנקראת התקדמות :)
תחביבים משמעותיים
לא מכירה הרבה שמתעניינים בפילוסופיה או סיפרות, זה לא תחביב בעיניי אלא דורש מאמץ מחשבתי ודימיון רב. אבל בטוח יש יוצאים מן הכלל שמוצאים זמן לזה, אולי כמה מהמיליונרים החדשים של האקזיטים?

לא מכירה הרבה שמתעניינים בפילוסופיה או סיפרות, זה לא תחביב בעיניי אלא דורש מאמץ מחשבתי ודימיון רב. אבל בטוח יש יוצאים מן הכלל שמוצאים זמן לזה, אולי כמה מהמיליונרים החדשים של האקזיטים?
מהיכרותי - נפוץ מאוד. כבר בשלב התואר משלבים עם ספרות, כלכלה, פילוסופיה וכו'. החיים של הרבה עובדים הם לא 100% עבודה, לדעתי זו מיסקונספציה.

כבר בשלב התואר משלבים עם ספרות, כלכלה, פילוסופיה וכו'
אשמח לשמוע מההיטקיסטים הרבים כאן - האם זה באמת כך היה אצלכם? מישהו כאן שילב פילוסופיה/ספרות עם לימודי מדמ"ח?
וואו… כמה סטריאוטיפים בשרשור אחד:(
תנפצי אותם? מה קורה אצלך?

אני יכול להגיד שנתקלתי בהרבה אנשים שעשו הסבה לתוכנה מעולמות הרוח (לדומגא - יש לי חבר טוב שלמד מוזיקולוגיה ובהפסקות הקפה בעבודה הוא היה מעשיר את הידע שלי על רחמנינוב :)).

אשמח לשמוע מההיטקיסטים הרבים כאן - האם זה באמת כך היה אצלכם? מישהו כאן שילב פילוסופיה/ספרות עם לימודי מדמ"ח?

חבר היה נוכח בכל הקורסי חובה בתואר לפילוסופיה, תוך כדי לימודי מדמח.

חייב לציין שאני לא זוכר את עצמי אי פעם, או כמעט אי פעם, מתעסק בלימודים מקצועיים מחוץ לשעות העבודה.

ברור לך שזה חלק מהסטראוטיפ, נכון?
כאילו שמישהו צריך ללמוד באוניברסיטה פילוסופיה וספרות בשביל להחשב (בעיניי אחרים) ״אדם עגול״ או בשביל שהוא חס וחלילה לא ישעמם אנשים שרק שומעים מילים שמזכירות נוסחא במתמטיקה בשביל שהם יאטמו.

כן, יש אנשים שבאופיים ומטבעם הם יותר מתעמקים ומרוכזים בנושא אחד שמעניין אותם. זה לא קשור דווקא לסוג הנושא. זה כן קשור (לדעתי) לתשוקה לנושא (passion) ולאדם עצמו. אז אם אני או את לא מתעניינים בנושא הזה מן הסתם הם ישעממו *אותנו*. תכלס, אני רואה בזה הפסד שלי, כי אולי, אם הייתי עוצרת טיפה, נושמת עמוק ומקשיבה, הייתי לומדת משהו חדש ומרתק.

אני אפילו לא יודעת מה את רוצה שאכתוב. זה פשוט כל כך כל כך רחוק מכל מה שקיים אצלנו ומכל מה שאני חושבת...

אבל כן. אם זה משנה לך… לקחתי קורסים בפילוסופיה בטכניון. מצד שני לא למדתי מדמ״ח כך שזה לא רלוונטי לשאלה.
ובן הזוג אמנם לא למד פילוסופיה וספרות בטכניון, אבל הוא אחד האנשים שאני מכירה שיותר מתעניינים בעולם שלם של נושאים ותחומים. היטוריה, ביולוגיה, מוזיקה, גנטיקה, ארכיאולוגיה, צילום, אסטרונומיה, בוטניקה, גיאוגרפיה, בישול ועוד כל כך כל כך הרבה נושאים, שזה מצחיק אותי אפילו לכתוב את זה…
הוא אוהב ללמוד ולהבין איך דברים נוצרים/עובדים/נבנים. הוא אוהב ליצור (יכול לשבת שעות עם הילדה ליצור יצירות בכל מיני חומרי מיחזור), לשמוע מוזיקה, לעבוד בגינה, לבנות דברים, לתקן דברים (כמעט ולא מביאים טכנאים הביתה). הוא אוהב לעשות ספורט, טיולים, הליכה, גלישת עפיפונים (Kite surfing), רכיבת אופניים (בשטח), סקי. הוא אוהב לקרוא (בשלוש ספות), לצפות בטלסקופ שלו בכוכבים, ולטייל בעולם.
אבל יש מצב שאם היית רוצה לדבר איתו דווקא על הזמן שישבת ובהית בציפור זה (אולי) היה משעמם אותו. אכן אדם יבש ומשעמם שכמוהו...

בכל מקרה, אין הנחתום מעיד על עיסתו. אז אעצור כאן.

נכון, אבל הנה הבעיה של הייטקיסטים - הם חייבים להתעדכן כל הזמן בפיתוחים בסביבת העבודה שלהם ולכן אין מספיק זמן גם למרחב (ספייס?) שדורש גם הוא תשומת לב. וכשמדובר גם בבעלי משפחה אז בכלל נדרש המון רצון כדי לפנות זמן להתעמקות בנושאים אחרים, יותר פשוט לקנות חוויה נוספת...
בסופו של דבר מי שמשקיע יותר זמן בהתעדכנות ובלמידה של התחום יגיע מהר יותר למשרות נחשקות יותר עם השפעה גדולה יותר בשכר גבוה יותר. בקיצור, איך אמרת קודם:
האילוזיה שנקראת התקדמות :)
מנגד, אפשר ללמוד פילוסופיה בשעות הפנאי ולהרחיב את הידע בתחומים שעניינים אותי באמת על חשבון ההתקדמות המקצועית שלי.
סך הכל זה טרייד-אוף לגיטימי. ברגע שמצליחים לרסן את רגשות הפחד ותאוות הבצע שדוחפות לקצה אחד מסויים של הסאקלה הזו אפשר למצוא את נקודת האיזון העדינה בין למידה מקצועית ופיתוח של תחביבים משמעותיים מחוץ לעבודה.

מדמ"ח כתואר הוא מאוד מעניין לדעתי. מצריך הרבה הרבה חשיבה ודמיון, הרבה מעבר למה שנדרש לאחר מכן בעבודה כמתכנת.
אז לא ראיתי לנכון לשלב עוד חוג, זה היה תואר מאתגר מספיק. רק אחרי שנכנסתי להייטק התחלתי לפתח עניין בתחומי ידע הומניים יותר.

אני לא שילבתי את התואר עם עוד דברים

אבל בשעות הפנאי אני לומד היסטוריה, אסטרונומיה, כלכלה עוד נושאים שונים שמעניינים אותי שלא קשורים למדעי המחשב לא יודע אם לזה את מתכוונת אבל אני מקווה שלא תגדירי את זה כשטחי

אחד החבר'ה אצלנו הלך לעשות תואר שני בכינור. אחר מתנדב באיחוד והצלה בשעות הפנאי.

אישית, הידע הכללי הרחב שלי עשה לי שם. המגשרת מתפלאת כל הזמן בידע שלי בהיסטוריה (וזה היה חלק אינטגרלי בתואר הראשון שלה).
ברור לך שזה חלק מהסטראוטיפ, נכון?
כאילו שמישהו צריך ללמוד באוניברסיטה פילוסופיה וספרות בשביל להחשב (בעיניי אחרים) ״אדם עגול״ או בשביל שהוא חס וחלילה לא ישעמם אנשים שרק שומעים מילים שמזכירות נוסחא במתמטיקה בשביל שהם יאטמו.
זה מזכיר לי סיפור ששמעתי.
פעם אחת ביקשו במבחן מסטודנטים בטכניון לתכנן צינור שיעביר דם בין שתי ערים גדולות. כולם ענו על השאלה בצורה מתמטית להפליא, אך אף אחד לא טרח לשאול למה מתחתכילה רוצים להעביר את הצינור.

אז החליטו לשלב לימודי רוח בתארים הריאלים.

זו גם הפואנטה: כאילו אם אתה לא לוקח קורסים בפילוסופיה או ספרות אז אתה משועמם/מסכן/עצוב/רשע.
אפשר גם לקרוא ספרים לבד או להירשם לחוג כדרות או לצאת לקאמפינג ברמת הגולן.
לא הכל חייב להיות בתוך המסגרת הקונבנצינאלית של קורסים באקדמיה.

קצת מיותר לציין אבל יש גם אנשי הייטק שאין להם תחביבים יוצאי דופן, ויש גם אנשים שלא עובדים בהייטק שאין להם תחביבים יוצאי דופן. אנשים הם אנשים ויש מכל הסוגים. לטעמי מי שעובד בהייטק הוא לא יותר או פחות בורגני ומשעמם ממי שעובד בכל תחום אחר.

רציתי להמליץ על ללמוד כלי נגינה כלשהו, ואז אני קולט שאני נופל לקטגוריה של הבחור בקומיקס.
תמליץ בכיף. אולי תחביב משמעותי זו דרך טובה להגביל את האחיזה של הקריירה על החיים (ולא רק בהייטק).

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זו גם הפואנטה: כאילו אם אתה לא לוקח קורסים בפילוסופיה או ספרות אז אתה משועמם/מסכן/עצוב/רשע.
אני חושב שזו דעה שהרבה אנשים אוחזים בה - אם אתה מבין במתמטיקה ומדעים ולא מבין בפילוסופיה ובהיסטוריה אז אתה מאוד משעמם.
מאידך גיסא, אם אתה מבין בפילוסופיה והיסטוריה ולא מבין כלום במדעים אתה עדיין אדם מאוד מעניין.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G נזילה קבועה מפורק לחץ בדוד חשמלי + עיוות במעטפת אוף טופיק 3
Homer אין לחץ מים חמים במטבח אוף טופיק 8
C האם הייתם משלמים כל חודש כדי לא למכור מניות מתוך לחץ בירידות? שוק ההון 7
D האם בהכרח יש לחץ בסטארטפים? אוף טופיק 2
C התמודדות עם לחץ חברתי לרכישת דירה אוף טופיק 51
ש לחץ נפשי אוף טופיק 15
L מכשיר אינהלציה ומד לחץ דם - יש המלצות לרכישה מהרשת? (יש לי הפניה) אוף טופיק 8
A ריביות למשכנתה + האם יש לחץ לקחת הצעה ? נדל"ן 3
B שכר בהייטק התפתחות אישית 45
Cat כששני הורים בהייטק - התייעצות על מצב נתון התפתחות אישית 24
A עבודה זמנית כלשהי תוך כדי התכוננות לראיונות עבודה בהייטק אוף טופיק 1
A עבודה בהייטק לנושרים מהתואר אוף טופיק 42
K כירבולית בהייטק בדרך לפנסיה מוקדמת יומני מסע אישיים 51
I איך להצליח בעבודה בהייטק התפתחות אישית 27
ס פיבוט קריירה - תפקידי ביזנס מתפקיד טכני בהייטק התפתחות אישית 8
ד הרעת תנאים בהייטק - התייעצות אוף טופיק 13
B עבודה ראשונה בהייטק התלבטות קופג או קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 61
H אשתי רוצה ללמוד קורס בהייטק. התפתחות אישית 24
F מכירות בהייטק התפתחות אישית 2
L ימים קשים בהייטק אוף טופיק 4
T איך נראת מחלקת מכירות בהייטק אוף טופיק 0
T Sales בהייטק אוף טופיק 1
T מכירות בהייטק התפתחות אישית 7
D אני בהייטק ושונא את העבודה שלי התפתחות אישית 12
L משכורת בהייטק התפתחות אישית 86
M מה יש בהייטק שאפשר ומקבול לעבוד בו מהבית? פוסטים מאיכות נמוכה 6
Q עבודה בהייטק דרך לימוד עצמי (בלי תואר) כמו בארצות הברית? אוף טופיק 12
1337justme קרן השתלמות בחוזה עבודה בהייטק - הפרשה מעל תקרת הפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
S מהנדס שמחפש את דריסת הרגל הראשונה בהייטק התפתחות אישית 13
S חוזה עבודה בהייטק ישראלי לעובד לא ישראלי אוף טופיק 1
Y עבודה בהייטק אחרי תואר בפיזיקה עם ניסיון התפתחות אישית 20
A טכנולוגיות מומלצות בהייטק התפתחות אישית 18
F עולמות הפיתוח העסקי/מכירות/שיווק/ בהייטק- חייב עזרה מהייטקיסטים. התפתחות אישית 9
F קורסים בהייטק או תואר מדעי המחשב מרופין ? התפתחות אישית 13
D העלאת שכר בהייטק לאחר שנה התפתחות אישית 8
א צעיר שבדיוק התחיל בהייטק יומני מסע אישיים 52
ב דינמיות בעולם המחשבים בהייטק התפתחות אישית 15
ש עבודה בהייטק בזמן לימודי תואר לא מדעי התפתחות אישית 11
ט איך הגעתי ל30K בחודש בהייטק *בלי ללמוד תכנות* יומני מסע אישיים 60
R העלאת שכר שנתית בהייטק - מרגיש לא מוערך אוף טופיק 60
Y השוואת משכורות בהייטק התפתחות אישית 12
Captain Sparo ראיונות עבודה בהייטק - הצד של המעסיק אוף טופיק 152
Lemonade כמה שאלות בנושא עבודה בהייטק מכירות התפתחות אישית 1
ר כל כמה זמן נהוג להחליף מקום עבודה בהייטק? התפתחות אישית 37
מ ציפיות שכר בהייטק ואיזון בית עבודה אוף טופיק 173