אשמח לשמוע מההיטקיסטים הרבים כאן - האם זה באמת כך היה אצלכם? מישהו כאן שילב פילוסופיה/ספרות עם לימודי מדמ"ח?
ברור לך שזה חלק מהסטראוטיפ, נכון?
כאילו שמישהו צריך ללמוד באוניברסיטה פילוסופיה וספרות בשביל להחשב (בעיניי אחרים) ״אדם עגול״ או בשביל שהוא חס וחלילה לא ישעמם אנשים שרק שומעים מילים שמזכירות נוסחא במתמטיקה בשביל שהם יאטמו.
כן, יש אנשים שבאופיים ומטבעם הם יותר מתעמקים ומרוכזים בנושא אחד שמעניין אותם. זה לא קשור דווקא לסוג הנושא. זה כן קשור (לדעתי) לתשוקה לנושא (passion) ולאדם עצמו. אז אם אני או את לא מתעניינים בנושא הזה מן הסתם הם ישעממו *אותנו*. תכלס, אני רואה בזה הפסד שלי, כי אולי, אם הייתי עוצרת טיפה, נושמת עמוק ומקשיבה, הייתי לומדת משהו חדש ומרתק.
תנפצי אותם? מה קורה אצלך?
אני אפילו לא יודעת מה את רוצה שאכתוב. זה פשוט כל כך כל כך רחוק מכל מה שקיים אצלנו ומכל מה שאני חושבת...
אבל כן. אם זה משנה לך… לקחתי קורסים בפילוסופיה בטכניון. מצד שני לא למדתי מדמ״ח כך שזה לא רלוונטי לשאלה.
ובן הזוג אמנם לא למד פילוסופיה וספרות בטכניון, אבל הוא אחד האנשים שאני מכירה שיותר מתעניינים בעולם שלם של נושאים ותחומים. היטוריה, ביולוגיה, מוזיקה, גנטיקה, ארכיאולוגיה, צילום, אסטרונומיה, בוטניקה, גיאוגרפיה, בישול ועוד כל כך כל כך הרבה נושאים, שזה מצחיק אותי אפילו לכתוב את זה…
הוא אוהב ללמוד ולהבין איך דברים נוצרים/עובדים/נבנים. הוא אוהב ליצור (יכול לשבת שעות עם הילדה ליצור יצירות בכל מיני חומרי מיחזור), לשמוע מוזיקה, לעבוד בגינה, לבנות דברים, לתקן דברים (כמעט ולא מביאים טכנאים הביתה). הוא אוהב לעשות ספורט, טיולים, הליכה, גלישת עפיפונים (Kite surfing), רכיבת אופניים (בשטח), סקי. הוא אוהב לקרוא (בשלוש ספות), לצפות בטלסקופ שלו בכוכבים, ולטייל בעולם.
אבל יש מצב שאם היית רוצה לדבר איתו דווקא על הזמן שישבת ובהית בציפור זה (אולי) היה משעמם אותו. אכן אדם יבש ומשעמם שכמוהו...
בכל מקרה, אין הנחתום מעיד על עיסתו. אז אעצור כאן.