• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

משכורת בהייטק

• פותח הנושא פותח הנושא lol
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

lol

משתמש רשום
דירוג
4
שלום רב,
שאלה לגבי נושא השכר בהייטק,
אני מתכנת עם 10 שנות ניסיון (מחשיב את עצמי מתכנת טוב) מרוויח 30k, התחלתי בתקופת מיתון הקרונה כשהמשכורות היו נמוכות, האם אני צריך לבקש העלאה משמעותית לפי הניסיון שלי כיום?

אולי תנסה להסתכל על טבלאות שכר? תראה כמה מרוויחים סביבך וכמה אתה חושב שמגיע לך על העבודה שלך..
אין פה תשובה של כן או לא.. זה לא מדע מדויק

האם אני צריך לבקש העלאה משמעותית לפי הניסיון שלי כיום?
לאחר כל התשובות הטובות שקיבלת כאן תנסה לחשוב האם אתה מוערך בעבודה, מה המצב הכללי של החברה כרגע ולפי זה אתה יכול לבקש העלאה (או להשתפר אם יש צורך).
אם בסופו של דבר אתה חושב שאתה יכול להרוויח יותר במקום אחר ויש לך מוכנות עקרונית לעבור עבודה, אתה יכול להתחיל להתראיין ולבדוק האם אתה בכיוון. קיבלת הצעה טובה יותר? תחליט אם לבקש מהמעסיק הנוכחי להשוות או לעבור

בהצלחה

שים לב שבקשת העלאה במקום הנוכחי בדכ לא תעלה את השכר כמו מעבר למקום עבודה חדש.
תעשה חושבים עם עצמך עד כמה עניין השכר מפריע לך וכמה השכר גבוה בחוץ(דרך חברים, טבלאות למינהן) בהנחה וזה פקטור רציני הייתי מתחיל להתראיין.
במידה ותקבל הצעות יהיה לך מנוף משמעותי יותר אם תחליט בסוף להשאר בחברה הנוכחית.

אני מתכנת עם 10 שנות ניסיון (מחשיב את עצמי מתכנת טוב) מרוויח 30k, התחלתי בתקופת מיתון הקרונה כשהמשכורות היו נמוכות, האם אני צריך לבקש העלאה משמעותית לפי הניסיון שלי כיום?
האם המקום טוב לך?
כמה שעות אתה אמור לתת ביום? עבודה היברידית?
מרחק מהבית?

אני יכול לומר לך שחבר במשרד. היום הוא מקבל כ-28K (ואל תשאל איך ולמה אני יודע)
תאר שפנו אליו והציעו לו 40K. אבל עוד 30~40 דקות לכיוון, עוד שעה ביום ולפחות בהתחלה הוא יצטרך להגיע כל השבוע למשרד.
התשובה שלו היתה "לא תודה".

האם המקום טוב לך?
מרחק מהבית?

תאר שפנו אליו והציעו לו 40K. אבל עוד 30~40 דקות לכיוון, עוד שעה ביום ולפחות בהתחלה הוא יצטרך להגיע כל השבוע למשרד.

האם המקום טוב לך?
מרחק מהבית?

תודה על התגובות,
אכן המקום טוב, היברידי ומעניין טכנולוגית.
לא ממהר לעזוב, רק רציתי לדעת אם לבקש בשיחת שכר הקרובה עליה משמעותית יותר

אז תעשה חשבון... כמה מהמשכורת ילך למיסים, כמה שעות נוספות על השעות כיום תצטרך לתת.
תוסיף 10~20 אחוז על השכר שיצא לך כדי להצדיק "קפיצה" ותגיד לעצמך.

אם אתה יותר טוב מהמהנדס הממוצע בעל 10 שנות נסיון, השכר שלך לא משקף זאת

אני לא יודע למה לאנשים פה קשה לתת לך את התשובה הזו, אבל, בתאגיד גדול אתה יכול לצפות למשכורות שמתקרבות ל70-80 בטוטאל (או לפחות כך היה לפני חצי שנה).

כנס לlevels.fyi, הטבלאות שכר שהחברות הישראליות מפרסמות זה חרטא

@lol לדעתי יש כאן בפורום לפעמים תחושה של נראטיב מוטה ומוטעה לגבי רמת ההשתכרות בענף ההייטק.
כן, יש אנשים שמרוויחים הרבה, כנראה חלק מהם גם כותבים כאן בפורום.
אבל, לפי הנתונים של הלמ"ס, אם אני קורא נכון, שכר ממוצע למשרת שכיר בתחום ההייטק (בענף מחקר מדעי ופיתוח) לשנת 2022 הוא 31,149 ש"ח (חציוני 29,717 ש"ח). [Source: cbs.gov.il, .xlsx 74KB]

@lol לדעתי יש כאן בפורום לפעמים תחושה של נראטיב מוטה ומוטעה לגבי רמת ההשתכרות בענף ההייטק.
אבל, לפי הנתונים של הלמ"ס, אם אני קורא נכון, שכר ממוצע למשרת שכיר בתחום ההייטק (בענף מחקר מדעי ופיתוח) לשנת 2022 הוא 31,149 ש"ח (חציוני 29,717 ש"ח). [Source: cbs.gov.il, .xlsx 74KB]
1. יש ים מפתחים בסטארטאפים שלא משלמים הרבה
2. הלמס מסתכלים רק על התלוש, ברוב המקרים התלוש לא כזה גדול ושאר המשכורת מגיעה במניות

השאלה מה השכר הממוצע/חציוני למישהו בעל 10 שנות ניסיון ומעלה?

תלוי מאוד בסוג החברה ובתחום הספציפי.
הותק גם פחות משנה כמו השאלה האם אתה נחשב מעשית כ-"סניור" או לא.
אין תשובה מדעית לשאלה מה הוא "סניור", אבל יש כמה "מבחנים" נפוצים שמעסיקים ומגייסים מפעילים - כמו למשל - האם יש לך ידע מעמיק (אנכי) בתחום רלוונטי? האם יש לך ידע נרחב (אופקי) בהרבה נושאים רלוונטיים? האם אתה עצמאי מאוד (לא צריך ללוות אותך במשימות, אתה לא מרבה לבקש עזרה או סיוע, אתה עצמך עוזר לאחרים, מלמד אותם, או יכול לפתור בעיות שאחרים נתקלים בהן, וכו')? האם אתה פרואקטיבי או יצירתי בפתרונות שאתה מיישם ? וכו' וכו'.

יש גם הבדל בין סטרטאפ לקורפורייט, ובין תחום שנמצא בתחום שהטכנולוגיה היא בליבה שלו (SAAS, וכו') או לאו (מחלקת פיתוח / IT וכו' בחברה שהביזנס שלה הוא לא הייטק - למשל בנק או חברת ביטוח).

בכל מקרה, כל הספקולציות האלה לא שוות הרבה -
הכי טוב פשוט ללכת לכמה ראיונות בחברות שונות מאוד (שמעניינות אותך או מתאימות לך) - לנסות להתקבל ולקבל הצעה.
הכי גרוע : תגיד "תודה אבל החלטתי להישאר במקום הנוכחי".
ובמקרה הטוב - תגלה שאתה משתכר הרבה מתחת לפוטנציאל שלך ותוכל או לבקש העלאה או פשוט לעבור למקום אחר.

הייתה לי תקופה שהשתכרתי סכום דומה (בנסיון דומה), עברתי חברה, והשכר עלה משמעותית.
הייתה גם תקופה (ישר אחרי סוף הלימודים) שבה הוצע לי בחוץ שכר דומה מאוד לזה שממילא קיבלתי (כך שלא היה לי תמריץ גדול לעזוב).

קח גם בחשבון שחלק מהעניין (בין אם העלאה או חברה חדשה) זה גם היכולת שלך לשווק את עצמך ולנהל מו"מ כמו שצריך. זה לא מובן מאליו, ויש אנשים שרק על הדבר הזה "נופלים" וסופגים תנאים שגרועים יותר ממה שיכלו לקבל אם ידעו איך להתנהל נכון. אם אין לך מושג איך לעשות את זה, נסה לחפש - יש כמה הרצאות בנושא שמסתובבות.

סתם "לבקש יותר" סביר להניח שלא יגרום למעסיק שלך לשלם לך 40.
אתה צריך להמחיש להם שאתה UNDERPAID ביחס ליכולות או לתרומה שלך בפועל, ושעדיף להם לשלם לך X מאשר שתעזוב למקום אחר או שיאלצו לגייס אדם כמוך ולשלם לו ממילא X (או יותר) - שלא לדבר על הזמן שבו המשרה עלולה להישאר לא מאויישת + הזמן שדרוש להכשרה של עובד חדש (שגם זה סוג של נזק כלכלי). אם לא תצליח לשכנע אותם, סביר להניח שהם יעשו את השיקול שלהם של עלות-תועלת ויכול להיות שיגיעו למסקנה שלסרב לך עדיף להם כלכלית מאשר להיענות לך.

נערך לאחרונה ב:
אני דאטה אנליסט במשרה מלאה ראשונה ומרוויח 24, לא כולל אופציות (סטארט אפ), אם אתה מתכנת טוב אין סיבה שתקבל רק 30 לדעתי.

מחשיב את עצמי מתכנת טוב
יכול להיות, לא מכיר אותך, שמדובר ב-Dunning-Kruger Effect.
בכל מקרה, לא תמיד היכולות הטכניות מתורגמות באופן ישיר לשכר.
כדי לקבל שכר שתואם את הכישורים הטכניים שלך, יכול להיות שתצטרך לשים גם דגש על יכולות רכות (למשל, היכולת להתמקח על השכר שלך, היכולת להרשים בראיונות, וכו').
אם 30 אלף זה השכר הכולל שלך (כולל בונוסים, מענקים, וכו') אז זה די נמוך יחסית ל-10 שנות ניסיון (בלי קשר לאם אתה מתכנת פסקל או ג'אווה).
בפרט אם אתה מתכנת בחברה גדולה שתחום העיסוק העיקרי שלה זה תוכנה (כלומר, אתה לא מתכנת בבנק או בחברת ביטוח).

רק רציתי לדעת אם לבקש בשיחת שכר הקרובה עליה משמעותית יותר
לבקש אף פעם לא מזיק, וכמו שאמרו פה אתה צריך לבוא מוכן ולשכנע אותם שהתרומה שנתת מצדיקה העלאת שכר.

שהתרומה שנתת
התרומה שתתן.
על העבר כבר לא ישלמו לך יותר, על העתיד עשויים לשלם אם תשכנע אותם שבעתיד התרומה שלך תהיה גדולה כמו עכשיו (בהנחה שתצליח לשכנע שכעת היא גדולה) או גדולה יותר.

תודה רבה על התגובות, עוזר להבין כל מיני נקודות מבט.
מבחינת הניסיון והתרומה שלי, מרגיש מוערך מאוד מצד המנהלים שלי ו אני עצמאי ועוזר לאחרים בדרך כלל.
בנוגע למשכורת, המשכורת שלי 30k, אבל עם הבונוסים זה מגיע לסביבות 32k.

אני אתחיל בזה בזה ש אבקש בשיחת שכר העלאה של 15 אחוז במידה ולא יסתדר אתחיל להתראיין ולבדוק את השווי שלי בשוק,

אמשיך לעדכן בהתפתחויות

תודה

אני לא יודע מה הם מודדים ואיך וממה הם מתעלמים. מ 100 אנשים שעובדים איתי אני אתפלא מאוד אם יש אפילו אחד או אחת שמרוויח 31k או מתחת, total compensation ברוטו.
מאיפה הם לוקחים את הנתונים? מטופס 106?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
U הסבר על תלוש משכורת מיסים 6
S קבלת משכורת בדולר והמרתה צרכנות פיננסית 28
B משכורת מצופה עם הנסיון שלי הייטק התפתחות אישית 24
A התנהלות בפרישה מוקדמת ללא משכורת רשמית - בירוקרטיה ופתרונות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 50
S השוואת משכורת בין טקסס לתל אביב אוף טופיק 6
U מה עושים עם משכורת בדולרים? מיסים 23
S אפיק השקעה ראשוני לצעירה עם משכורת נמוכה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
Cat מס בתלוש משכורת כשאני בחופשת לידה מיסים 7
T בחירת דרך השקעה מתאימה לשנה בלי משכורת שוק ההון 7
ר עצה לגבי התנהלות עם כסף בעוש/תיק ניע/משכורת נמוכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
S החזר מס, שכיר בשינוי משכורת אצל אותו מעסיק מיסים 5
ל איזו משכורת צריך כדי לחיות בצורה צנועה לבד בארה"ב? התפתחות אישית 9
A איך צעירים יכולים להקים משפחה עם משכורת ממוצעת? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 216
A קידום או משכורת התפתחות אישית 13
A אני רוצה לשלם אחת לחודש משכורת לפרילנס בחו"ל. איך הכי כדאי? צרכנות פיננסית 0
L משכורת 13 או 7% העלאה בשכר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
J העאלת משכורת - איך עושים זאת בצורה נכונה? התפתחות אישית 41
Y שאלה לגבי פיצול של העברת משכורת לטובת הטבות בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 22
ה העברת משכורת | PEPPER צרכנות פיננסית 3
W כל חודש המשפחה מקבלת משכורת גבוהה בדולרים - איך לודא הפסד מינימלי בתהליך המרת המטבע? צרכנות פיננסית 32
M משכורת של פייסבוק מאתר גלאסדור בארץ אוף טופיק 3
E משכורת למפתח full stack ג׳וניור התפתחות אישית 5
T מס על מכירת מניות בשילוב עם משכורת מיסים 5
ס מחשבון אקסל לחישוב משכורת של מטפלת/עוזרת בית אוף טופיק 0
מ סיפור הכניסה שלי להייטק (ואיך הכפלתי משכורת פי 5 בשנתיים) יומני מסע אישיים 65
M משכורת של 40K לתעריף של עוסק מורשה ללא מעמ (שעתי) - איך מחשבים? פוסטים מאיכות נמוכה 9
some0ne איך לחשב שיעור חיסכון עם משכורת אחת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
H פתיחת חשבון בבנק לאומי בחינם בלי העברת משכורת - אפשרי? צרכנות פיננסית 32
D תלוש משכורת עבור עבודה חד-פעמית של 200 ש"ח צרכנות פיננסית 5
T אופטימיזציית תוכניות פרישה (גיל 34, משכורת מעל 20K) שוק ההון 13
R משכורת הייטק התפתחות אישית 161
P תלוש משכורת לקרוב משפחה - באיזה מקרים? צרכנות פיננסית 7
ט משכורת גבוהה או להרוויח ידע התפתחות אישית 14
K מס בריאות בתלוש משכורת צרכנות פיננסית 2
S לעזוב משכורת גבוהה בשביל עבודה בסטרטאפ? אוף טופיק 33
unrealx חישוב משכורת אונליין - עזרה אוף טופיק 19
M פעם ראשונה שמרוויח משכורת יומני מסע אישיים 61
ד תלוש משכורת-איך קוראים אותו? צרכנות פיננסית 54