אני מתכנת עם 10 שנות ניסיון (מחשיב את עצמי מתכנת טוב) מרוויח 30k, התחלתי בתקופת מיתון הקרונה כשהמשכורות היו נמוכות, האם אני צריך לבקש העלאה משמעותית לפי הניסיון שלי כיום?
תלוי מאוד בסוג החברה ובתחום הספציפי.
הותק גם פחות משנה כמו השאלה האם אתה נחשב מעשית כ-"סניור" או לא.
אין תשובה מדעית לשאלה מה הוא "סניור", אבל יש כמה "מבחנים" נפוצים שמעסיקים ומגייסים מפעילים - כמו למשל - האם יש לך ידע מעמיק (אנכי) בתחום רלוונטי? האם יש לך ידע נרחב (אופקי) בהרבה נושאים רלוונטיים? האם אתה עצמאי מאוד (לא צריך ללוות אותך במשימות, אתה לא מרבה לבקש עזרה או סיוע, אתה עצמך עוזר לאחרים, מלמד אותם, או יכול לפתור בעיות שאחרים נתקלים בהן, וכו')? האם אתה פרואקטיבי או יצירתי בפתרונות שאתה מיישם ? וכו' וכו'.
יש גם הבדל בין סטרטאפ לקורפורייט, ובין תחום שנמצא בתחום שהטכנולוגיה היא בליבה שלו (SAAS, וכו') או לאו (מחלקת פיתוח / IT וכו' בחברה שהביזנס שלה הוא לא הייטק - למשל בנק או חברת ביטוח).
בכל מקרה, כל הספקולציות האלה לא שוות הרבה -
הכי טוב פשוט ללכת לכמה ראיונות בחברות שונות מאוד (שמעניינות אותך או מתאימות לך) - לנסות להתקבל ולקבל הצעה.
הכי גרוע : תגיד "תודה אבל החלטתי להישאר במקום הנוכחי".
ובמקרה הטוב - תגלה שאתה משתכר הרבה מתחת לפוטנציאל שלך ותוכל או לבקש העלאה או פשוט לעבור למקום אחר.
הייתה לי תקופה שהשתכרתי סכום דומה (בנסיון דומה), עברתי חברה, והשכר עלה משמעותית.
הייתה גם תקופה (ישר אחרי סוף הלימודים) שבה הוצע לי בחוץ שכר דומה מאוד לזה שממילא קיבלתי (כך שלא היה לי תמריץ גדול לעזוב).
קח גם בחשבון שחלק מהעניין (בין אם העלאה או חברה חדשה) זה גם היכולת שלך לשווק את עצמך ולנהל מו"מ כמו שצריך. זה לא מובן מאליו, ויש אנשים שרק על הדבר הזה "נופלים" וסופגים תנאים שגרועים יותר ממה שיכלו לקבל אם ידעו איך להתנהל נכון. אם אין לך מושג איך לעשות את זה, נסה לחפש - יש כמה הרצאות בנושא שמסתובבות.
סתם "לבקש יותר" סביר להניח שלא יגרום למעסיק שלך לשלם לך 40.
אתה צריך להמחיש להם שאתה UNDERPAID ביחס ליכולות או לתרומה שלך בפועל, ושעדיף להם לשלם לך X מאשר שתעזוב למקום אחר או שיאלצו לגייס אדם כמוך ולשלם לו ממילא X (או יותר) - שלא לדבר על הזמן שבו המשרה עלולה להישאר לא מאויישת + הזמן שדרוש להכשרה של עובד חדש (שגם זה סוג של נזק כלכלי). אם לא תצליח לשכנע אותם, סביר להניח שהם יעשו את השיקול שלהם של עלות-תועלת ויכול להיות שיגיעו למסקנה שלסרב לך עדיף להם כלכלית מאשר להיענות לך.