• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

איך מתחילים תהליך חיפוש עבודה לטובת רילוקיישן בהייטק?

• פותח הנושא פותח הנושא mikethe
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

mikethe

משתמש רגיל
דירוג
82
הי,
אני בוגר תואר בהנדסת תוכנה מאונ' יוקרתית בישראל, אבל ללא רקע צבאי ביח' טכנולוגית. יש לי ניסיון של 7 שנים בהייטק המקומי בחברות גדולות מקומיות ומרכזי פיתוח בינ"ל שנמצאים בארץ, פה ושם גם תפקידי ניהול מאוד זוטרים.
אני לא מצליח לפרוץ תקרת תגמול וקידום מסוימים שמקובלים בהייטק התל אביבי ובגלל שרוב העבודה שלי לאורך הקריירה הייתה מול קולגות בחו"ל וביקורים תכופים בחו"ל אני יודע שעל אותה עבודה אני מתוגמל נמוך משמעותית (שלא לדבר במונחים ריאליים בהינתן ההוצאות פה - לדוגמא אני נוהג שעתיים לעבודה בתל אביב כדי לגור במקום זול יותר).
עכשיו באופן טבעי אין לי הרבה זמן - זה הייטק, ולהערכתי תוך 7 שנים כבר לא אהיה רלוונטי.
בגלל שכבר יש לי ניסיון משמעותי (7 שנים), אני רוצה לנצל את 7 השנים הבאות הללו בעבודה בחו"ל ברילוקיישן לטובת צבירת הון שיהווה בסיס לקריירה ב' בלואו טק עם החזרה לארץ - אני חושב שעם ניסיון של 7 שנים אפשר יהיה להשיג עבודה בחו"ל.
ארה"ב לא רלוונטית כי קשה להשיג ראיון עבודה שמבוסס על זה שאח"כ ירשמו אותך להגרלת H1B, ויזות L לרילוקיישן לא רלוונטיות שכן אני לא עובד בחברה מתאימה ואף אחד לא מגייס מתוך כוונה שמיד בתום השנה המחייבת ישלחו אותך לרילוקיישן בשכר כפול, ולעשות MBA ואז להישאר לא רלוונטי כי כבר עשיתי MBA בארץ.
חשבתי על קנדה וגרמניה - איך פרקטית אמורים להתחיל את התהליך? ז"א מה אני עושה ביום ראשון? נק' הפתיחה שיש לי קו"ח, פרופיל לינקדין, דף אישי, מכתבי המלצות, יודע עוד 2 שפות חוץ מעברית וכל מה שצריך עבור חיפוש עבודה.
כמו כן אני גר לבד אז אין לי צורך לדאוג לויזה לבן/בת זוג וילדים.
תודה,

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שאני ביררתי על הנושא נאמר לי מאנשים בתעשייה שהדרך הכי טובה היא לחפש משרות כאלו בלינקדאין.

התוכנית שלך לעשות רילוקיישן כדי לצבור יותר הון בחו"ל נשמעת לי קצת תמוהה. האם האנשים מחו"ל שאתה עובד איתם ומהם הבנת שאתה מתוגמל לא כראוי הם מאירופה או מארה"ב?
למיטב הבנתי השכר בהייטק בארה"ב אכן יותר גדול מבארץ אבל באירופה הוא משמעותית יותר נמוך. כמובן ארה"ב ואירופה זה מקומות גדולים מאוד אבל בגדול ככה זה.
זה נכון גם לקנדה שם השכר יותר נמוך מבארץ בהייטק בצורה די משמעותית.
ממליץ לך להסתכל על נתוני שכר

למיטב הבנתי השכר בהייטק בארה"ב אכן יותר גדול מבארץ
גם בארהב, ברוב האזורים, השכר לא יותר גבוה. זה אם לוקחים בחשבון גם את כל ההפרשות בארץ ( כ-22%) לעומת ביטוח בריאות בארהב (כ-4%).

כנראה שבאזור המפרץ בקליפורניה השכר גבוה יותר, אבל גם ההוצאות.

אני לא מצליח לפרוץ תקרת תגמול וקידום מסוימים שמקובלים בהייטק התל אביבי
האם ניסית להחליף עבודה?
אולי ל-faang אם אתה עדיין לא שם (לא ברור מהפוסט שלך).

הקונצנזוס בפורום הוא שההייטק הישראלי (ובעיקר התל אביבי) נותן את היחס הטוב ביותר במונחים של שכר מול כוח קניה.

יש המון פוסטים בנושא בפורום, תחפש...

אנשים שמחפשים להגר כמו @AlexNOSAM (תיקרא בפוסט פעיל אחר), עושים את זה מסיבות אידיאולוגיות ולא כדי להרוויח עוד כמה גרושים.

אני דחיתי הצעה לרילוקיישן לברלין, כי זה פשוט לא משתלם כלכלית - השכר שם נמוך בהרבה והמחיה רחוקה מלהיות זולה (אלא אם אתה גר בבית שבנוי מגביעי מילקי).
גם לא בטוח שהעבודה שתמצא בחו"ל באמת תקדם אותך כמו שאתה חושב...

האם ניסית להחליף עבודה?
אולי ל-faang אם אתה עדיין לא שם (לא ברור מהפוסט שלך).
היית ב- 2 חברות הייטק גדולות מאוד ישראליות ועוד אחת אמריקאית גדולה (לא FAANG רשמית אבל גם לא רחוקה משם).
אם יש משהו שלמדתי זה הדימיון הרב בהכל - תרבות ארגונית, עבודה, אווירה וכן - גם שכר. ואגב במעברים הללו היה פיזור גיאוגרפי מרשים מאוד.

לא חייב לחכות לרילוקיישן
אם יש לך דרכון אירופאי אז אתה יכול להגר לשם מחר
(טוב לא מחר, צריך לחכות שיסירו קודם את האיסור על ישראל)
קנדה למיטב הבנתי היא מדינה שמאפשרת הגירה למקצועות מסויימים

תמצא חברה שתעסיק אותך remote בארץ. אחרי שאתה כבר כמה זמן שם, תגיד להם שאתה רוצה להמשיך את העבודה שלך מחול. יש סיכוי שלא יהיה אכפת להם. אחרי שאתה עובר, תמשיך לעבוד איתם, ובמקביל תחפש משהו אחר

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש איך מתחילים תהליך תמ"א/פינוי בינוי? נדל"ן 0
A איך מתחילים חיים חדשים - קניית נכס באוסטריה? נדל"ן 6
T מתחילים לגור לבד: אז מה זה ""זול"? פלטפורמה למעקב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
ל קרנות וכולו - איך מתחילים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
R איך מתחילים בנדל״ן ? נדל"ן 7
Nons Ense רכישת דירה ראשונה להשקעה מיד 2 איך וממה מתחילים? נדל"ן 1
A קניית דירה ראשונה - איפה מתחילים? נדל"ן 3
I מורה פרטי - כיצד מתחילים התפתחות אישית 17
O הריבית על אגרות חוב לטווח ארוך נושקות ל-5% בוול-סטריט. מהו הגבול בו אתם מתחילים לצאת משוק המניות? שוק ההון 93
K שאלה של מתחילים בקשר לאג"ח לעומת מזומן שוק ההון 3
אייקiן שאלות של משקיעים מתחילים שוק ההון 3
Y השקעות נדל"ן בחו"ל - איך מתחילים? נדל"ן 10
M בחירת קרן פנסיה בשלב שבו מתחילים למשוך קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
F איך מתחילים תכלס ? פוסטים מאיכות נמוכה 2
R שאלה של מתחילים על עמלות ותשלום מס על רווחים מיסים 6
L איך מתחילים להשקיע, גרסת החייל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ג סקטור אנרגיה ירוקה - איפה מתחילים ללמוד? שוק ההון 7
בצק עלים בת 38 נשואה עם ילדים, איך מתחילים? יומני מסע אישיים 45
I שאלת מתחילים - אידנקס ישראליות בוול סטריט שוק ההון 0
T אז.. ממה מתחילים? שוק ההון 7
9 שאלה של מתחילים לגבי עמלות בהשקעה בקרן מחקה מדד S&P 500 שוק ההון 9
T נדל״ן בארה״ב - איך מתחילים? נדל"ן 27
E אפס השכלה פיננסית. איך מתחילים? אוף טופיק 4
stamEhad מטבעות קריפטוגרפיים, ביטקוין ומיסים - איפה מתחילים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
ב טעויות של מתחילים? עד כמה תיק מנוהל זה דבר גרוע? שוק ההון 20
N יחס חוב הון שאלה של מתחילים שוק ההון 8
E שאלה של מתחילים לגבי מכירה של ETF שוק ההון 2
בייניש שאלה של מתחילים - למה אני לא מוצא קרנות ISHARES באתרים כמו funder? שוק ההון 4
S איפה מתחילים? אוף טופיק 8
D איפה מתחילים? שוק ההון 1
R פרישה מוקדמת, כאשר מתחילים רק בגיל 34 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 17
ע כמות מזומן גדולה בקרן השתלמות מחקה סנופי ושאלה של מתחילים שוק ההון 10
N בת 18, מאיפה מתחילים? יומני מסע אישיים 66
O שאלה פרקטית של מתחילים בעת ניסיון קניה של קרן סל במערכת + שאלת הבנה על מוצרי ISHARES הנסחרים בארץ שוק ההון 3
ב נדלן בחול, איך מתחילים? נדל"ן 24
R סדר בנושא עמלות/דמי ניהול בתיק השקעות - שאלה של מתחילים צרכנות פיננסית 4
ה מתי מתחילים לחיות כמו מליונרים? (דיור בת"א) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 45
7 מאיפה מתחילים - השקעה לטווח בינוני שוק ההון 6
J טעויות של מתחילים שוק ההון 33
S שאלת תם...שאלת מתחילים בנוגע לגיוס כספים נדל"ן 18
A בירורים של מתחילים שוק ההון 5
קובי טורנהיים היום הגדול שלכם הגיע. אתם מתחילים להרוויח מההתנהלות שלכם צרכנות פיננסית 92
T שאלת מתחילים שוק ההון 1
E שאלות של מתחילים בנושא נדל"ן נדל"ן 24
נ שאלה טכנית של מתחילים - איתור ני"ע מתאים שוק ההון 1
M קרן השתלמות IRA - איך מתחילים שוק ההון 5
ג מספר שאלות של מתחילים- על עמלות שוק ההון 7
ר איך מתחילים להשקיע בפועל? שוק ההון 23
תמר שאלה של מתחילים *אזהרה* שאלה של מתחילים *קרן השתלמות שוק ההון 81
S איך מתחילים? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15

נושאים דומים

Back
למעלה