• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ילדים? - דילמות אישיות

• פותח הנושא פותח הנושא secureco
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הבעיה מתחילה כשמסיבות חברתיות החריגות הזו מקבלת תאוצה ואז מקבלים חברות חולות שמעדיפות הווה על עתיד (ע"ע האוכ' המתכווצת במדינות אירופאיות) שאין להן המשכיות (או ליתר דוק, מושכות מהגרים עם תרבות אחרת, כי אחרת לא יוכלו לתפקד).[/QUOTE]
לא הבנתי איך אתה לא מתנשא כאן על החברה האירופית בזה שאתה מגדיר אותה "חולה". (במאמר מוסגר הבקשה שלך לא " להתנשא" מבחינה מוסרית על אחרים היא אימה הורתה של הPC .מפלצת המכלה כל חלקה טובה ,ומונעת חתירה לאמת ודיון ללא משוא פנים)
לגבי הטענה שלך שאני לא יוצר מישהו רק כי מתחשק לי, ולכן יש כאן כאילו איזושהיא השוואה בין העמדות אז ברור שהטענה הזו שלך לא מחזיקה מים. גם אתה לא מחזיק בקו המחשבה הזה כמעט במאה אחוז. אני מניח שאתה תומך בתיכנון ילודה במשפחה ,ולא חושב שכל זיווג אמור להפיק צאצא. משמע שאתה לא חושב שיש לך איזושהיא חובה מוסרית כלפי מי שיכול היה להיוולד ולא נולד. משמע שגם אתה פאקינג מחליט לא להביא מישהו רק כי בא לך ואתה לא באמת חושב שזה לא בסדר. אז לא הגיוני להפנות כלפיי את הטענה הזו וליצור השוואה כוזבת. או במילים אחרות: טול קורה .(ואם במקרה אתה מתנגד לאמצעי מניעה ותיכנון המשפחה אזי סליחתי נתונה מראש ויש מקום לדון בטענה)
( אני מתדיין רק לצורך החלפת דעות ופתיחת הראש ואין לי שום כוונה לתקוף. דיבייטים כאלה הם לא יותר משעשוע)

נערך לאחרונה ב:
מה זאת אומרת? :)

בעשר השנים הראשונות והם דורשים הרבה, לא נותנים לישון, מעצבנים, בוכים, מלכלכים ופוגעים לך קשה בחופש והורגים כמעט לחלוטין את הזמן הפנוי. מכיוון שיש לי ילדה בת 10 כבר, אני אגלה לך שאחר כך זה חוזר בהדרגה. ״להקריב״ 10 שנים מהחיים זה מצד אחד הרבה זמן, מצד שני לא כל כך הרבה זמן, בפרספקטיבה של חיים שלמים. אז זאת תקופה, וחשוב לזכור זאת. תקופה שעוברת.
אם זה אפשרי כלכלית, הייתי אומר אפילו ש-
יוסי ובת זוגו "הביאו שלישיה" בעשור השלישי לחייהם, בעוד דני ובת זוגו "הביאו זוג ילדים" בעשור החמישי לחייהם.
כשיוסי ובת זוגו הגיעו לעשור החמישי לחייהם, הילדים כבר היו לקראת גיוס/מגוייסים, בעוד שדני ובת זוגו מתחילים עכשיו להחליף טיטולים, קשה לקום בלילה...
שלא לדבר על כמה עלה מחיר הגנים ב-20 שנה האחרונות...
אבל זה כבר, מתנגש עם לעבוד ולחסוך בגיל צעיר.

אני חושבת, שבסופו שלך דבר, אם אתה אדם תקין בנפשך, שנהנה מחברה, זוגיות, סקס וחושב שגורים הם חמודים, הסיכוי שלא תאהב את ילדייך הוא נמוך מאוד מאוד.
וזה שאתה אוהב/לא אוהב ילדים באופן כללי זה לא מדד.

ההבדל בין זוגיות וחברות להורות הוא בדיוק ההבדל בין פדופיליה והומוסקסואליות. ההסכמה. ולכן אין שום בסיס להשוואה ביניהם. עכשיו דמיין לך שאתה מושך למסיבה את אחד מחבריך בעל כורחו רק כי נדמה לך שיהיה לך משעמם שם לבד,ושהוא יצור לך עניין וריגושים. נראה לך מוסרי? ולאור העובדה שהחיים הם לא תמיד מסיבה לכל אחד, הרי שמבחינה מוסרית יש כאן איזושהיא בעיה מקל וחומר( וזה בהנחה שמסיבה היא משהו מהנה בכלל:)). אתה לא סתם מנצל מישהו לצרכיך,אתה פאקינג יוצר אותו לצרכיך. בעל כורחו. ואם מישהו הביא ילדים והם מקשים על חייו אז זו בעיה שלו. זה ממש לא משנה כלום מבחינת החובות שיש לו כלפי הילד ,ואני לא רואה מה זה רלוונטי בכלל.מישהו כתב פה שהוא מאד אוהב את החיים. והאמת שגם אני מאד אוהב אותם. יחד עם זאת אני מודע לעובדה שההנאה שלי מהחיים האלה היא תוצר תמהיל של הרבה מאד נסיבות מסוגים שונים שבחלקם הגדול כלל לא היה בידיים של אף אחד. כולל הוריי. להמר על חיים של בן אדם רק כדי שיהיה לך טוב זה לא משהו שהייתי מגדיר כפשוט ונהיר מבחינה מוסרית. מעל הכל ברור שזו דרכו של עולם ולשיקולים קנטיאניים כאלה יש מקום ברוב המקרים רק במגדלי השן האקדמיים ,ובמוחם הקודח של אנשים שיש להם יותר מדי זמן. בין היתר כי אין להם ילדים:)
האם אתה מרגיש מרומה ומנוצל בכך שהגעת לעולם?
היית מעדיף שהוריך לא היו יוצרים אותך כדי לצאת "מוסריים"?

יוסי ובת זוגו "הביאו שלישיה" בעשור השלישי לחייהם, בעוד דני ובת זוגו "הביאו זוג ילדים" בעשור החמישי לחייהם.
אתה חייב להכניס למשוואה את הסיכונים בלהביא ילדים בעשור החמישי.

די ברור שזה לא ביטוח נגד בדידות. שום ילד לא חותם להוריו שהוא יסעד אותם על ערש דווי.
אין ביטוח לכלום, אבל במשפחה המורחבת שלנו זה קורה גם בלי חוזה משפטי או התליות לירושה ...
ואני מהמר שבמדינת ישראל סטיטסטית זה עדיין די נפוץ (לעזור להורים) אז לא אף אחד לא עושה ילדים בגלל זה אבל כן, למי שאין ילדים יש יותר סיכוי להיות זרוק/דפוק/מנוצל בגיל 80+ וזה לא אומר שאין ילדים מגעילים שגם הם מנצלים/זורקים/דופקים את הוריהם (ושאין הורים שהרוויחו את זה ביושר)

מי שיזדקק לעזרה...
המדינה קודם תלך לילדים ובני זוגם בחיפוש אחר הכסף.

מי שיזדקק לעזרה...
המדינה קודם תלך לילדים ובני זוגם בחיפוש אחר הכסף.
לא מדוייק, המדינה לא גובה בכוח מהילדים, היא פשוט לא נותנת קוד אישפוז ללא בדיקת יכולת של הילדים וההורים, אם הילדים לא משתפים פעולה עם הבדיקה או שהם בעלי הון אבל לא מעוניינים לממן את האישפוז הילדים לא ישלמו דבר אבל ההורים ישארו ללא טיפול עד שמישהוא יזעיק את הרווחה או שימצאו את ההורה מת בביתו

***עריכה
http://www.health.gov.il/Subjects/G...ization/Pages/InpatientNursingAssistance.aspx
לקרוא
6. חישוב השתתפות המשפחה במימון האשפוז
7. התחייבות המשפחה לתשלום

נערך לאחרונה ב:
אז מקבלים חברות חולות שמעדיפות הווה על עתיד (ע"ע האוכ' המתכווצת במדינות אירפואיות)
למה אתה מגדיר אותם כחולות ? מי אמר שצריך ליצור פרמידה עם בסיס רחב תחתיך? למה לא מספיק ילד 1 למשפחה? אני ממש לא הייתי מגדיר אותן כחולות, גם ככה בראיה גלובלית, המין האנושי מתרבה יתר על המידה לדעתי, ומעביד על משאבי גדור הארץ, שלא נדבר על זה שהוא דוחק הצידה כל צורת חיים אחרת משלו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A אתם חושבים שמי שמרוויח פחות מממוצע לא יחיה טוב? ואסור להביא ילדים? התפתחות אישית 91
ט קופ"ג להשקעה - פרספקטיבה יחודית למי שאין ולא יהיו ילדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
N שיקולי מס בחיסכון עבור ילדים אזרחי ארה"ב מיסים 1
י הרכב סל קניות להזמנה לבית - זוג בתל אביב ללא ילדים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
א ילדים כמקלט מס רווחי הון מיסים 21
S רילוקיישן למדינה באיחוד האירופי משפחה עם ילדים אוף טופיק 62
ב חישוב ההוצאות עם בלי ילדים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
B השקעה של אותה קרן מחקה עבור ילדים שונים שוק ההון 18
Z האם נ״ז ילדים מזכים גם כנגד הכנסה שאינה מיגיעה אישית? מיסים 8
D איפה הכי כדאי לעשות התמחות ברפואת ילדים התפתחות אישית 2
R איפה הכי טוב לגדל ילדים ? נדל"ן 102
ס הסיכון בשליחת ילד לגן ילדים - אל מול המספרים של מקרי ההתעללות בארץ אוף טופיק 26
א קופגלה ע"ש ילדים - האם ניתן להעביר לחשבון ממוסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
C לגור בשכירות עם ילדים נדל"ן 41
S איך מחשבים נקודות זיכוי על ילדים מיסים 10
A טיול ארוך בחו"ל - שנה סביב העולם (עם ילדים קטנים) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 102
I רגישות גבוהה לבכי של ילדים אוף טופיק 26
י איך עושים את זה? שינוי תודעה, חשיפת ילדים בגילאי בית ספר לתכני הבלוג ולאוריינות פיננסית אוף טופיק 2
P גן ילדים פרטי -תשלום יחסי אוף טופיק 11
בצק עלים בת 38 נשואה עם ילדים, איך מתחילים? יומני מסע אישיים 45
פ נקודות זיכוי על ילדים מיסים 1
ר ילדים במהלך התואר - השפעת הורות על התפתחות אישית התפתחות אישית 32
N בכמה הייתם מעריכים את החסכון הכספי של אי-הבאת ילדים? אוף טופיק 326
מ דירה להשקעה או מגורים לזוג מבוסס עם ילדים נדל"ן 27
C תיק משולב עם חסכון ילדים שוק ההון 22
T תיק השקעות חדש - זוג עם הכנסה נאה וזוג ילדים שוק ההון 35
Plato זוג עם שני ילדים בדילמת מחיר למשתכן - למכור ולקנות? נדל"ן 4
N מלכוד 22 - ילדים או עצמאות כלכלית? אוף טופיק 73
R בגדי ילדים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
א תיק השקעות של משפחה ברוכת ילדים - פתוח להערות והצעות שוק ההון 3
N משפחות עם 2 ילדים ומעלה כמה אתם חוסכים בשנה בשקלים (לא כולל גמל פנסיה והשתלמות)? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 93
de dud צביעת הבית עם ילדים בסגר אוף טופיק 5
קפיטליסט מרושע שאלות בנוגע לעלות ילדים צרכנות פיננסית 21
ו ילדים משקיעים שוק ההון 21
ד הפתרון לחתן ילדים במגזר החרדי נדל"ן 1361
de dud איפה כדאי לגדל ילדים בישראל? אוף טופיק 1
L ללמד ילדים כלכלה אוף טופיק 12
O בניית תקציב בצורה ויזואלית עבור ילדים צרכנות פיננסית 5
ג קרן פנסיה - מוות לפני פרישה ללא ילדים מתחת ל-21 - 40% מתנה לחברת ביטוח צרכנות פיננסית 81
אנא-אל שליחת ילדים לפנימייה אוף טופיק 22
מ קרן פנסיה - במקרה של מוות לפני פרישה - גרוש ללא ילדים מתחת לגיל 21 צרכנות פיננסית 21
O עלות ילדים אוף טופיק 45
ש זוג+3 ילדים בדרך אל החופש?! יומני מסע אישיים 17
ט גידול ילדים- עלות והיערכות אוף טופיק 32
whybe ״כשיהיו לך ילדים, כל ה׳עקרונות׳ שלך ילכו לפח״ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 84
O מנסה לקפוץ למים ... חסכון לארבעה ילדים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 40
amidar קצבאות ילדים => השקעה לעתיד? שוק ההון 17
aziz איך אתם קונים צעצועי ילדים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
נ "גם לי יש רק תיק אחד" - דילמות לקראת השקעה עצמאית שוק ההון 3
R כמה דילמות לפני בנייה - אשמח לתובנות נדל"ן 7

נושאים דומים

Back
למעלה