לגבי השאלה שנשאלה בכותרת של הפוסט - אי אפשר להעביר כספים בין קופת גמל להשקעה לחשבון השקעות עצמאי (ממוסה).
אלו 2 מוצרים שונים לגמרי, ואין ביניהם שום קשר לחלוטין.
אפילו כספים מקופת גמל להשקעה לקרן פנסיה מקיפה (או משלימה) אי אפשר להעביר לצערי... והם יחסית מוצרים "דומים" שבנויים על אותם העקרונות ומשלימים אחד את השני.
אני מבין כעת את חוסר היעילות – הרי יכולתי להפקיד את אותם סכומים בחשבון שלי ולקנות קרן מחקה עבורם.
אין קשר לחוסר יעילות... בקופת הגמל להשקעה הכספים על שמם. יש מצב שיש לזה ערך בפני עצמו. הכספים באמת שלהם (משוייכים לת.ז.).
בתיק השקעות עצמאי הכספים על שמך.
יש ברוקרים ישראלים שמאפשרים לפתוח תיק השקעות לילדים.
אני הייתי משאיר את הכספים על שמם ומרחיק אותם בכך ממני, כי אני ידוע כאחד שאוהב מאוד הפרדת רשויות.
שאלתי היא כיצד ניתן לשנות את המצב – למשל בהגיע גיל 18 לבקש מהנער למשוך את הכספים ולפתוח חשבון בבית השקעות שבו יקנה קרן מחקה?
אתה מתעסק בזוטות... כסף קטן ולא משמעותי.
הרי אפשרי להפקיד לכל ת.ז. עד סביבות ה- 70,000~ ש"ח בשנה, ואני מניח שהפקדת הרבה הרבה פחות (כנראה שפחות מ- 10,000 ש"ח).
אז זה כסף קטן מאוד... שיחנה בקופת הגמל להשקעה הנ"ל וזהו, במסלול שמותאם לרמת הסיכון שאתה מעוניין בה, ושכח מזה.
אין מה להתעסק עם הכסף הזה ולהתחיל ללמד נער בן 18 על שוק ההון, אלא אם הוא כבר למד ורוצה ללמוד בעצמו.