• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יכול להיות שכולנו משלמים מעל 70% מס על ההכנסה?

אז זה לא נכלל בהוצאות שלי, אלא בהוצאות *שלו*.
באופן דומה סלילת כביש היא הוצאה של הממשלה, לא הוצאה שלי.
אני לא חושב שאתה מבין כ"כ איך העולם עובד.
הכל זה הוצאה שלך.

אני רק רוצה להבין כמה כסף מההכנסה שלי הולך לרשות המיסים, ולא מה הרשות עושה עם זה וכמה מזה היא מחזירה לי וכמה מזה הולך לחבורה של מושחתים.
כפי שענו לך, אין תשובה שנכונה לכלל האנשים, זה תלוי בהכנסות שלך, בהוצאות שלך, באורח החיים שלך ובהטבות המס שלך, לשנה מסויימת.

כפי שענו לך, אין תשובה שנכונה לכלל האנשים, זה תלוי בהכנסות שלך, בהוצאות שלך, באורח החיים שלך ובהטבות המס שלך, לשנה מסויימת.
זה ברור לי, אבל יש בטח מנעד מסויים לאדם חילוני רווק ממוצע, לדוגמא, שמאפשר לחשב בערך את אחוז המיסוי.
או לכל הפחות, שיטה שתאפשר לחשב את אחוז המיסוי לכל אחד. מחשבון מס באינטרנט לא מחשב את כל המיסים כמו שתיארתי, ויש המוןןן מיסים עקיפים שאם מוסיפים אותם מקבלים מספר הרבה יותר גדול.

הייתי שמח אם היתה דרך ברורה לכל אדם איך לחשב כמה מס גובים ממנו. זה דבר שבעיני אמור להיות הכי בסיסי לכל אזרח - לדעת כמה מס הוא באמת משלם לממשלה, בלי שישקרו לו וישחקו בו עם כל מיני מונחים וטריקים חשבוניים ומיסוי עקיף מכל עבר.

זה ברור לי, אבל יש בטח מנעד מסויים לאדם חילוני רווק ממוצע, לדוגמא, שמאפשר לחשב בערך את אחוז המיסוי.
או לכל הפחות, שיטה שתאפשר לחשב את אחוז המיסוי לכל אחד. מחשבון מס באינטרנט לא מחשב את כל המיסים כמו שתיארתי, ויש המוןןן מיסים עקיפים שאם מוסיפים אותם מקבלים מספר הרבה יותר גדול.

הייתי שמח אם היתה דרך ברורה לכל אדם איך לחשב כמה מס גובים ממנו. זה דבר שבעיני אמור להיות הכי בסיסי לכל אזרח - לדעת כמה מס הוא באמת משלם לממשלה, בלי שישקרו לו וישחקו בו עם כל מיני מונחים וטריקים חשבוניים ומיסוי עקיף מכל עבר.
לא יכול להיות משהו כזה, כי בניגוד למס ישיר, אין הסכמה לגבי האם וכמה מהמס העקיף משלם הצרכן הסופי. בנוסף, המס העקיף על עשירים נמוך, על עניים גבוה יותר והכי גבוה על כל השאר.

הבסיס לחישוב זה כל מה שאתה משלם ישירות למס הכנסה (זה החלק הקל) בתוספת מע"מ על כל מה שרכשת + ארנונה + בלו על הדלק. בהכנסות תחשב את כל ההכנסות, כולל ההוניות והפרשות לגמל וכו', ותחשב את ההוצאה חלקי ההכנסה. זה ייתן לך קירוב טוב לכמה מהכסף שלך הולך ישירות לממשלה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה ברור לי,
מתוך כל מה שאתה כותב דווקא מסתבר שזה דווקא לגמרי לא ברור לך. מסתבר גם שאתה לא לבד.
החשיבה האנושית מתקשה מאוד לחשוב על פיזור של ערכים. זה בולט במיוחד כשאנשים מתבקשים לפתור בעיות שדורשות חשיבה הסתברותית. יש המון מחקרים (כולל פרס נובל בכלכלה) שמראים שאנשים לא מצליחים לבצע החלטות קונסיסטנטיות כאשר הם נתקלים בבעיה שיש בה כמה ממדים. אנחנו פשוט גרועים בזה. כהערת אגב, מערכת החינוך לא מאמנת אותנו בשום שלב לחשוב חשיבה מורכבת, אלא מנסה לתמצת ל"סיפור פשוט וברור".

למי שלמד הסתברות, תרשו להכנס לנושא קצת טכני (אבל לדעתי מרתק). חוק המספרים הגדולים אומר שהממוצע של מדגם שואף לתוחלת של המשתנה המקרי כאשר גודל המדגם שואף לאינסוף. מסתבר, שקיימים משתנים מקריים שהפיזור שלהם כל כך גדול, שלא קיימת להם בכלל תוחלת. כלומר, הגבול של ביטוי התוחלת מתבדר כאשר גודל המדגם גדל. אז מה זה אומר על הממוצע, הרי תמיד קיים ממוצע אמפירי? זה אומר שהממוצע של המדגם מפוזר כל כך, שאינו יכול לתת שום אינפורמציה על התוחלת האמיתית של המשתנה המקרי.

ככה זה גם בשאלה של פות"ש. הפיזור על פני אזרחים שונים גדול עד כדי כך שהמנעד די חסר משמעות. אפילו אם מצמצמים אותו לחילונים רווקים.

אבל יש בטח מנעד מסויים לאדם חילוני רווק ממוצע,
כן. המנעד הזה נע בין אפס % (המינימום) למשהו באזור ה- 70-80% (המקסימום). למינימום יכול אדם להגיע אם הוא חי בדירה בבעלותו והכנסתו היחידה היא משכר דירה ומרווחי הון מועטים. למקסימום יכול אדם להגיע אם אתרע מזלו והוא חשוף למיסוי של שתי מדינות. ישנן תאונות מס שבגינן עשויים לשלם כפל מס (למשל אם אין אמנת מס בין המדינות.

הייתי שמח אם היתה דרך ברורה לכל אדם איך לחשב כמה מס גובים ממנו.
יש דרך מאוד ברורה ופשוטה, שהסבירו לך מעלי. היא תתן תשובה ספציפית עבורך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Yohiko האם יכול להיות שורט סקוויז על הדולר? שוק ההון 4
ח איך יכול להיות שירד לי יותר מ-25% מס על פדיון של קופת גמל? מיסים 11
ה יכול להיות שיש שלב בו כדאי למשוך את הפנסיה בגלל המס השולי בפרישה? מיסים 20
י צעיר שחולם להיות נווד דיגיטלי יומני מסע אישיים 21
R איך מקבלים החלטה באיזה מסלול פנסיוני להיות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א איך מס יכול להיות שלילי? מיסים 8
נ האם ניתן לקחת משכנתא בלי להיות בעל הנכס? נדל"ן 11
B מניה ירדה אבל השווי הכספי עלה, איך זה יכול להיות? שוק ההון 9
ר יש אפשרות לאדם פרטי להיות הברוקר עצמו? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 53
I איך יכול להיות שמחירי דירות של 22.9 השתנו, ומגמות שונו במדלן? נדל"ן 4
ז עצמאית שמתחילה להיות שכירה מיסים 4
S עוד צעיר בהתלבטות לגבי לימודים. להיות זנב לאריות או ראש לשועלים? התפתחות אישית 16
ע עד היכן יכולה להיות עליית ערך בדירה נדל"ן 64
ה הרבה זמן שלא הייתי פעיל פה - מחדש את היומן מסך (31 ששואף להיות מתכנת) יומני מסע אישיים 10
The Big Fundamental עצמאי ואזרח אמריקאי, ששוקל לעבור להיות שכיר משיקולי מיסוי - כדאי? מיסים 1
E רוצה לבנות תיק השקעות מפוזר. להיות ממוקד או לפזר? סביבות 400k שוק ההון 8
ה שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו? יזמות והגדלת הכנסות 83
T הלוואת סטודנט עם ריבית זולה כדי להיות נזיל לקראת ירידות שוק ההון 38
מ עכשיו שיש ניקוי במקור באינטראקטיב ישראל , האם עדיין יש עדיפות להיות באינטראקטיב האמריקאי לאזרח אמריקאי\ ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 28
N האם יכול להיות שלא צריך להגיש דו"ח לרשות המיסים על שנה מסוימת? מיסים 3
T האם מס על הפקדות גבוהות לפנסיה של המעסיק אמור להיות מחושב בצורה שנתית או חודשית? מיסים 7
M הסכם הצטרפות של ברוקרים - להיות רגוע? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
חתול לילה מה צריך להיות הדרוג של אג"ח ישראלי? שוק ההון 16
K האם שוק המניות לא יכול להיות מימוש של מעבר פשוט בין סוגי משאבים שוק ההון 47
ה איך להיות בעל רכב וגם מנימליסט ;) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
P להיות הגירסה הכי טובה של עצמך. התפתחות אישית 15
Z עוד סיבה לא להיות רשום כנשוי בישראל. אוף טופיק 41
נ האם להיות חבר מועדון? (צרכנות ברשתות) צרכנות פיננסית 27
א איך יכול להיות שאג"ח מדינה לא צמוד עם מח"מ גבוה נותן תשואה נמוכה\דומה למק"מ? שוק ההון 2
F ראיית חשבון מבלי להיות רואה חשבון פוסטים מאיכות נמוכה 5
ס האם ללמוד חשבונאות גם אם לא ארצה להיות רואה חשבון התפתחות אישית 3
D חברות :"בדק בית" של דירה ישנה, אך משופצת, האם מומלץ? ויש ריח רע של ביוב באחד החדרים, מה יכולה להיות הסיבה? נדל"ן 18
Z-Matrix ריבית של 4.2% עבור פקדון דולרי... איך זה יכול להיות? שוק ההון 54
ד הצעת מחיר ראשונה במכירת דירה נוטה להיות ההצעה הכי טובה? נדל"ן 10
נ מעוניין לעבור להיות יועץ עצמאי בתחום שלי, לפי פרוייקטים בתחום המומחיות שלי, התפתחות אישית 4
ז להיות פראייר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
T להיות אנג׳ל בישראל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 12
שם משתמש בעייתי האם נייר מחכה מדד יכול להיות "בועה"? שוק ההון 21
Y בנצ׳מרק של כמה בכלל אמור להיות לי בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
C האם יכול להיות שאינדיקטורים מסויימים אופיניים למניות מסוימות? שוק ההון 5
א איך אני נהיה מפתח טוב יותר ומעלה את הסיכויים שלי להיות מקודם? התפתחות אישית 6
E זו סיבה מספיקה להיות זכאי לפיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Tsachi01 האם קופאית בסופר יכולה להיות סולידית? אוף טופיק 53
B האם אפשר להיות גם שכיר וגם עוסק פטור (במע"מ) שהוא גם עצמאי שאיינו עונה להגדרה בביטוח לאומי? מיסים 2
aminadav שאלה לגבי 6 כללי אצבע להרכבת תיק השקעות. בשביל לישון בשקט צריך להיות מוכן להפסיד את הכל, לא רק חצי, לא? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 24
F IRA != חשבון פטור (או: עד כמה מסובך יכול להיות תיק הפנסיה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 70
oferM המשלוחים מאליקספרסס הפכו להיות איטיים. למי הפתרונים? אוף טופיק 11
א מסחר בASX עמלות. יכול להיות שבנק ירושלים עדיף? שוק ההון 6
P הפקדה לקרן השתלמות במעמד עצמאי, לשכיר שהפסיק להיות עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
mudale222 יכול להיות ארביטראז' מעניין על קמהדע שוק ההון 22

נושאים דומים

Back
למעלה