• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הרבה זמן שלא הייתי פעיל פה - מחדש את היומן מסך (31 ששואף להיות מתכנת)

השואף להצלחה

משתמש רגיל
דירוג
25
אהלן חברים , אז המון זמן שלא הייתי פה :)

רוצה לעדכן למי שזוכר , אז טיפה תקציר על הפרקים הקודמים ;) :
הייתי חי ממשכורת למשכורת , ללא מחשבה על חסכונות כלל , מגהץ חופשי באשראי ללא מחשבה והיו לי כמה וכמה הלוואות ,
אני רוצה להכריז שאני כבר ערך שנתיים ללא הלוואות כלל , עברתי בנק וכיום אני בבנק דיסקונט במסלול דיגיטלי בלבד ללא עמלות כלל (מלבד מינוס כמובן).
יש לי אשראי של הייטק זון שהקצאתי כעובד בחברה טכנולוגית ועוד כרטיס אמקס שהוצאתי בשביל הכיף כי יש לי חברות במועדון הוט.

הכנסות:
רק מעבודה כשכשיר 7-8K נקי.

השקעות/חסכונות:
פנסיה- 123K
ביטוח חיים אינדקס בהראל - מתקרב ל 50 , בזמן כתיבת שורות אלו עומד על 43K

שאיפות מקצועיות לעתיד:

כרגע לומד טיפה בבית HTML/CSS/JS

ורוצה לעשות קורס פיזי/בוטקאמפ ולהגיע עם טיפה ידע והמטרה בסופו של דבר זה להיכנס להייטק כמתכנת.

מטרות כספיות :

שואף ללמוד יותר על סוגי השקעות , ידע יותר כללי על כסף וכ'ו
אני מסתכל כאן על יומנים וגם אני רוצה לפזר את הכסף שלי בכמה סלים כמו קופגל''ה , מסחר במניות/אג''ח ועוד' ואשמח ללמוד ולדעת יותר

תודה רבה ושנה אזרחית טובה לכולם :)

תודה על השיתוף ובהצלחה!
ביטוח חיים אינדקס בהראל - מתקרב ל 50 , בזמן כתיבת שורות אלו עומד על 43K
אתה מתכוון פוליסת חסכון? ביטוח חיים הוא ביטוח, לא מכשיר השקעה
בלי להתעמק יותר מידי, הייתי מציע להתמקד בשפת תכנות כמו פייתון שנמצאת בשימוש נרחב. מכנה משותף גדול יותר לטעמי.
אני מסתכל כאן על יומנים וגם אני רוצה לפזר את הכסף שלי בכמה סלים כמו קופגל''ה , מסחר במניות/אג''ח ועוד' ואשמח ללמוד ולדעת יותר
פיזור זאת לא מטרה, אלא כלי. קופת גמל להשקעה יכולה להיות טובה לאנשים מסויימים, אם כי היא נחותה ביחס לאלטרנטיבה של השקעה בניהול אישי. מציע לך לעבור על הבלוג לעומק...

ורוצה לעשות קורס פיזי/בוטקאמפ ולהגיע עם טיפה ידע והמטרה בסופו של דבר זה להיכנס להייטק כמתכנת.
כל הכבוד שסגרת את המינוס והרבה בהצלחה.

הייתי ממליץ להיכנס כמה שיותר מהר למסגרת שתלמד אותך בצורה מובנית את הדברים שאתה צריך לדעת, ללמוד בבית זה תמיד נחמד ומבורך אבל כשאתה לבד ועוד בלי ניסיון קשה מאוד לדעת מה ללמוד ובאיזה קצב, ככל שתקבל את ההכשרה הראשונית הזאת מהר יותר ככה יהיה יותר צורה ללמידה שלך וגם הלמידה שלך בבית בהמשך תהיה יותר אפקטיבית. בוטקאמפ בהחלט יכול לתת את המסגרת הראשונית הזאת

אתה מתכוון פוליסת חסכון? ביטוח חיים הוא ביטוח, לא מכשיר השקעה
האמת שאני לא יודע לעומק פשוט חבר טוב שלי הוא סוכן והוא העביר אותי לשם מקרן כספית בבנק
בלי להתעמק יותר מידי, הייתי מציע להתמקד בשפת תכנות כמו פייתון שנמצאת בשימוש נרחב. מכנה משותף גדול יותר לטעמי.
תודה
עה יכולה להיות טובה לאנשים מסויימים, אם כי היא נחותה ביחס לאלטרנטיבה של השקעה בניהול אישי. מציע לך לעבור על הבלוג לעומק...
יש לי כבר מכשיר שהוא נזיל וסולידי
האמת שאני מחפש מכשיר שהוא לטווח ארוך
ניהול עצמאי IRA וכאלה זה לא בשבילי

אשמח להכיר מכשירים סולידיים עם תשואות יפות לטווח ארוך

תודה רבה
בוטקאמפ אכן זה אופציה אבל שחושבים על זה יותר לעומק זה לצערי מונע ממני לעבוד ולא אני לא אעבוד בעבודה בלילה אחרי שכל היום המוח שלי הותש מלמידה
אני בטוח שיש בוטקאמפים שמשלבים עבודה ולימודים

ובכל מקרה לטווח הארוך כנראה שעדיף להקריב חצי שנה או אפילו שנה שלמה של עבודה אם זה באמת ייתן לך זמן ללמוד היטב ולהשקיע ובאמת להתחיל קריירה רצינית, אתה תחזיר את המשכורת שאיבדת תוך זמן קצר

ציינת שיש לך כרטיס הייטקזון, איזה תפקיד אתה עושה כיום?
אם אתה בחברת הייטק אתה יכול לנסות גם לבקש הכשרות מטעם העבודה ובהמשך גם מעבר צוות לתפקיד שיכול לתרום לך לקריירה

אני בטוח שיש בוטקאמפים שמשלבים עבודה ולימודים

ובכל מקרה לטווח הארוך כנראה שעדיף להקריב חצי שנה או אפילו שנה שלמה של עבודה אם זה באמת ייתן לך זמן ללמוד היטב ולהשקיע ובאמת להתחיל קריירה רצינית, אתה תחזיר את המשכורת שאיבדת תוך זמן קצר

ציינת שיש לך כרטיס הייטקזון, איזה תפקיד אתה עושה כיום?
אם אתה בחברת הייטק אתה יכול לנסות גם לבקש הכשרות מטעם העבודה ובהמשך גם מעבר צוות לתפקיד שיכול לתרום לך לקריירה
אפשרי פשוט לחסוך יותר בקרן החירום שיש לי כרגע + להוסיף מראש את עלות הבוטקאמפ ואז לחיות מזה (בקמצנות) עד שאתחיל את הקריירה החדשה שלי.

אני היום עובד כהלפ דסק , אני לא הייתי קורא לזה הייטק אלא חברה טכנולוגית , מדובר בנס טכנולוגיות.

האמת שאני לא יודע לעומק פשוט חבר טוב שלי הוא סוכן והוא העביר אותי לשם מקרן כספית בבנק
אם אתה בשאיפה ללמוד, כדאי שתדע על מה מדובר, במיוחד שהכסף שלך יושב שם כרגע.
יש לי כבר מכשיר שהוא נזיל וסולידי
האמת שאני מחפש מכשיר שהוא לטווח ארוך
ניהול עצמאי IRA וכאלה זה לא בשבילי
מכשיר זה דרך להשקיע. בסוף, בפנים, לרוב, מנהל הקרן קונה ני"ע שאני ואתה יכולים לקנות. אם אתה לא רוצה להגיע בעצמך, וזה בסדר, תקרא על המכשירים השונים. אין הרבה - קרן השתלמות, פוליסת חסכון, קופת גמל (190), וקופת גמל להשקעה. שווה להשקיע שעה וללמוד.

אם אתה בשאיפה ללמוד, כדאי שתדע על מה מדובר, במיוחד שהכסף שלך יושב שם כרגע.

מכשיר זה דרך להשקיע. בסוף, בפנים, לרוב, מנהל הקרן קונה ני"ע שאני ואתה יכולים לקנות. אם אתה לא רוצה להגיע בעצמך, וזה בסדר, תקרא על המכשירים השונים. אין הרבה - קרן השתלמות, פוליסת חסכון, קופת גמל (190), וקופת גמל להשקעה. שווה להשקיע שעה וללמוד.
היי מה לגבי השקעה במניות הבנקים בארץ , זה נעשה דרך הבנק או דרך חברות ביטוח/בית השקעות ?

היי מה לגבי השקעה במניות הבנקים בארץ , זה נעשה דרך הבנק או דרך חברות ביטוח/בית השקעות ?
הבורסה בישראל כולל מסחר בהון (מניות) ובחוב (אג"ח). מניות בנקים נסחרות בבורסה בישראל וזמינות לרכישה לכל אחד כמו מלפפונים בשוק. אם תרצה לקנות סלט (למשל קופת גמל להשקעה), מנהל הקרן ילך לשוק ויקנה את המלפפונים והעגבניות עבורך, תמורת עמלה סמלית.

@השואף להצלחה
זה יומן המסע השלישי שפתחת.
לפני זמן ביקשת ממני לנעול אחד כי עידכנת אחר.
יומן מסע זה כמו לוג ושרשור מתגלגל ולא אמורים לפתוח כל שנה יומן חדש...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Liron2035 אחרי הרבה זמן, בודק שוב את המים: חלופה לIWDA בקה"ש IRA שוק ההון 50
ראש עיריית דמשק דילמה בהעברה מתיק מנוהל (הרבה מניות) לתיק בניהול שלי עם מעט תעודות סל שוק ההון 15
ש הרבה מניות או מדד שוק ההון 8
מ נכנס לעולם עם הרבה שאלות שוק ההון 9
I למה דירות עלו כל כך הרבה? נדל"ן 271
Z לכבוד הטיעון, ״אנחנו מממנים אתכם כי אנחנו משלמים מע״מ ואנחנו הרבה אנשים שקונים הרבה״ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 3
נ מהו הקסם של תל אביב שמרתק כל כך הרבה ישראלים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 38
ח השקעה במדד שירד הכי הרבה מהשיא שוק ההון 7
Tsachi01 הפורום הכלכלי העולמי (WEF) - מה התכלית שלו ולמה כל כך הרבה שנאה ציבורית כלפיו ברשת? אוף טופיק 0
H מס רכישה - הרבה שלישי דירות? נדל"ן 24
L מעוניין לקנות דירה ראשונה וצריך להבין הרבה דברים נדל"ן 33
ד שאלות של משקיעה מתחילה שרוצה להתחיל להשקיע אבל אין לה את האומץ ויש לה הרבה שאלות שוק ההון 37
T האם כדאי לסגור מסלול צמוד במשכנתא בהנתן הרבה rsu שוק ההון 15
א חלומות קטנים. הרבה תפילות בדרך. יומני מסע אישיים 67
aminadav מישהו מצליח להבין למה נדל"ן בנייה ומניב יורדים כל כך הרבה בחודשים האחרונים? פוסטים מאיכות נמוכה 3
ב השוואה בין שני אגחים - האם אחד לא הרבה יותר טוב מהשני? שוק ההון 29
E הרבה פעמים צד שלישי מבקש ממני צילומים מהאירוע. מה לעשות? אוף טופיק 16
O למכור "הרבה" בזול או "מעט" ביוקר? התפתחות אישית 28
אקה הרבה כסף וקצת ידע, מה לעשות? שוק ההון 21
Danielovich Dragon Protfoloio - איזה תיק עושה הכי הרבה תשואה ב100 שנה האחרונות? שוק ההון 12
unrealx למה הבנקים יורדים הרבה יותר משאר השוק? שוק ההון 56
A חוסך הרבה כסף אך הוא פשוט יושב בבנק... שוק ההון 6
ת מחפש מקלדת חדשה, למי שמקליט הרבה (משפטנים, מתכנתים) - המלצה? אוף טופיק 6
M איך זה שעדיין יש כ"כ הרבה היצע בשווי 3-5 מיליון בשוק? נדל"ן 116
amit ביטוחים ,לאחד שלא מבין הרבה צרכנות פיננסית 0
Yuvalbuz3 תואר או עסק שמכניס הרבה ? התפתחות אישית 68
י תכנון מס כאשר בן זוג אחד מרוויח הרבה והבן זוג השני מעט שוק ההון 2
N בן 22 עם הרבה שאלות על מס, תכנון תיק פאסיבי וכו' שוק ההון 17
oz1987 לקנות דירת 4 חדרים ב-120 אלף שקל: 5 ישראלים שהחליטו לעשות הרבה כסף בחו"ל נדל"ן 31
amidar האם לעובד מדינה ותיק לא יכול להיות הרבה כסף? (באופן חוקי...) אוף טופיק 114
ע למה התשואה בETF אג"ח ארה"ב הרבה יותר נמוכה מהאג"ח עצמם שוק ההון 12
M שנה מצויינת ברווחים בדולרים, הרבה פחות ברווחים בשקלים שוק ההון 48
A בחירת ספק סלולארי בדגש על גלישה למי שנמצא הרבה בחו"ל צרכנות פיננסית 32
P איך זה שיש בפורום הרבה אזרחי ארה"ב? אוף טופיק 2
ע הרבה מאחורינו - מה הלאה? שוק ההון 26
Edward למה כל כך הרבה חשמל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 44
מ אפיק השקעה סולידי שלא דורש הרבה כסף שוק ההון 36
R הסיכון בפרישה מוקדמת: סיכון בויתור על הרבה כסף פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 26
DiverGirl מה כדאי לעשות עם הרבה זבל אורגני ביתי? אוף טופיק 9
עמוס יש אנשים שלא מבינים איך כל כך הרבה נוסעים לחול אוף טופיק 1
D כתבה ממומנת עם הרבה רעיונות "טובים" אוף טופיק 2
D הערכות להוצאה משמעותית בטווח זמן בינוני שוק ההון 10