• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

להיות הגירסה הכי טובה של עצמך.

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

pseudonym

משתמש בכיר
דירוג
1,073
יש היגיון מאחורי זה, או ניו אייג' ובולשיט טהור?

אין לי דעה, נשמע קצת כמו מנטרה מצוצה מהאצבע.

לא יודע, לי אישית זה נשמע משפט סביר -
במקום להשוות את עצמי למישהו אחר, עדיף להשוות את עצמי כרגע למה שאני יכול להיות.

מה שאני לא אוהב במשפט הזה, זה הדיבור על הגירסה "הכי טובה".
אני חושב שדיבור כזה מעודד ייאוש אם אני לא מגיע להיות הכי טוב שאני יכול.

במקום זה, אני מעדיף ניסוחים כמו:
- אני רוצה להשתפר.
- כל יום אני מנסה להיות קצת יותר טוב ממה שהייתי אתמול.

מבחינתי פסיכולוגיה בשקל. מסכים עםמונטויה שמחשבה כזו (לדעתי לעתים תכופות) תגרור לייאוש ואף דכאון מתמשך.
היום קמתי במצב רוח להיות בטטת כורסא. מגיע לי. תיהיה הגרסא הכי מקבלת של עצמך זו המנטרה שלי. אם קמתי שאפתן, אמקסם שאפתנות. אם עצלן, ארשה לעצמי לנוח ולהוריד מהגז. לשאוף לשלמות על בסיס קבוע ללא צורך נשמע כל כך מעייף.

זה עובד בדיוק כמו ריבית דריבית.
בדיוק!

תליתי פעם על הארון בבית תמונה שהורדתי מהרשת שעוסקת בדיוק בזה.
אכתוב בטקסט במקום במספרים, כי לא מצליח ליישר לשמאל (האתר ימני לא רק כלכלית? :lol:) -
1.001 בחזקת 365 יוצא 1.44.

כלומר, אפילו אם אני מתקדם כל יום ממש קצת בתחום מסוים (עשירית אחוז),
תוך שנה זה יצטבר לסכום משמעותי של עשרות אחוזים...

בדיוק!

תליתי פעם על הארון בבית תמונה שהורדתי מהרשת שעוסקת בדיוק בזה.
אכתוב בטקסט במקום במספרים, כי לא מצליח ליישר לשמאל (האתר ימני לא רק כלכלית? :lol:) -

כלומר, אפילו אם אני מתקדם כל יום ממש קצת בתחום מסוים (עשירית אחוז),
תוך שנה זה יצטבר לסכום משמעותי של עשרות אחוזים...

ממש אהבתי!
אגב אפשר בעזרת "קוד"
קוד:
1.001 ^ 365 = 144

ניו אייג' ובולשיט טהור?

אין לי דעה, נשמע קצת כמו מנטרה מצוצה מהאצבע.
הרעיון מאחורי המשפט הזה לא חדש, בטח שלא ניו אייג'.
התעסקו בזה לפחות מתקופת הרנסנס אם לא הרבה לפני... ראה כתבי פטררקה (Francesco Petrarca).

למה אתה שואל? נשמע שישנה תהייה יותר עמוקה מאחורי השאלה :)
בכל אופן, כמה מחשבות שעולות הן:
1. מי אמר שקיימת רק גרסה אחת שלך, ושהיא הטובה ביותר? האם הגרסה שעזרה לך להיות הכי טוב בגיל 20 תהייה אותה אחת ללא שינויים גם בגיל 50?
2. גרסה של עצמי נשמע קצת מקבע..נוח לי יותר לחשוב על קו דמיוני שבכל עת אני נמצאת מעליו או מתחתיו. יש פעמים בהן התעליתי לשיא חדש של מימוש עצמי (מעל הקו) ולפעמים לא הולך לי ויש תקופות שאני חווה הרבה מתח ובעיות (מתחת לקו). הקו עוזר לי לא להאשים את עצמי במה שקורה, להבין איפה הוא עובר ואיך לעבור מצד אחד לשני.

כל יום אני מנסה להיות קצת יותר טוב ממה שהייתי אתמול

לדעתי כל משפט שהופך למטרת על או מנטרה יכול בקלות לייאש. גם המשפט של קצת יותר טוב.

הרי מה קורה אם יש לי תקופה שבה אני לא משתפר ורק חווה רגרסיה? החיים הם לא קו לינארי של שיפור מתמיד.

גם המשפט של קצת יותר טוב.
הרי מה קורה אם יש לי תקופה שבה אני לא משתפר ורק חווה רגרסיה? החיים הם לא קו לינארי של שיפור מתמיד.
לכן כתבתי *רוצה* להשתפר, *מנסה* להיות קצת יותר טוב...

גם המטרה כאן היא מעשית יותר (מדבר על שיפור / התקדמות לכיוון קצת יותר טוב, ולא על "הטוב ביותר"),
וגם בעצם המילים רוצה/מנסה יש הבנה שלא תמיד זה יקרה בפועל
(וזה בסדר גמור, כמו שאמרת - החיים אינם קו לינארי של שיפור מתמיד).

ואם כבר הביאו כאן את הדוגמא של ריבית דריבית,
אז גם שוק ההון לא מתקדם באופן לינארי - יש שנים עם ירידות.
אבל הירידות הזמניות לא סותרות עלייה לטווח הארוך. זה פשוט חלק מהמהלך התקין של ההתקדמות...

נערך לאחרונה ב:
וגם בעצם המילים רוצה/מנסה יש הבנה שלא תמיד זה יקרה בפועל
(וזה בסדר גמור, כמו שאמרת - החיים אינם קו לינארי של שיפור מתמיד)
אבל אז זה סותר את זה:
001 בחזקת 365 יוצא 1.44.

בכל מקרה, נשמע שבגדול אנחנו מסכימים

לאחרונה אני מנסה להבין איך אני משפרת את הגרסה של עצמי מחוץ לעולם העבודה והקריירה. בתחום הקריירה היה לי ברור מה צריך לעשות בשביל להשתפר ולהתפתח, אבל בלי קריירה? בלי יעדים מקצועיים? בלי חיווי מפידבקים ובונוסים? בלי לרדוף אחרי התפקיד הבא?

במקום זה למדתי לבשל, הרמה שלי עלתה מלדעת להכין חביתה ללבשל ארוחות וקינוחים שהייתי מעדיפה על פני מסעדה ;) ועדיין, האם השיפור הקל הזה מקדם אותי לכיוון הגרסה העצמית הנכספת?

יש לכם גרסה כזו שהיא לגמרי מנותקת מקריירה וממלאת באותה מידה?

קלישאה מעצבנת של קואוצ'רים וכאלו שלמדו שבועיים NLP וחושבים שהם כבר יכולים לייעץ לכל העולם.
יש כאן בעיה מובנת בעצם המשפט שבעצם אין לו גבול.
לטעמי גם מדובר על רעיון קפיטליסטי, להסתפק בהתפתחות חומרית בלבד ללא שינוי מהותי באישיות ובאופי.
כי הרי הציפיה היא שתלמד תואר ראשון. נניח וסיימת ואז מה? ידרשו תואר שני. אתה גר עם ההורים? הגיע הזמן לגור לבד. גרת לבד? הגיע הזמן לעבור מדירה בשכירות לדירה בבעלותך. זוגיות->חתונה->ילדים.
התחושה היא שאין מעצור ותמיד תרדוף אחרי הרוח.
מה שכן, תמיד כדאי לשאוף להפקת לקחים ולמצוא דרך להשתפר. להבין מה עשיתי טוב ולא טוב בסיטואציות קודמות ובהתאם בהווה כך שאדע להשתפר בעתיד. אם נרשמתי לתואר לא מתאים, יכול להיות שהייתי צריך לבדוק טוב יותר לפני ההרשמה וכו'.

דיון מעניין.
בעיניי השאיפה היא לממש ככל האפשר את הערכים שלי, ולחזק את הדברים שאני טובה בהם ויכולים להביא את הערכים לידי ביטוי (או לתקן את מה שאני לא טובה בו אם זה מפריע).

יש כל מיני דרכים לזהות את הערכים שלי.
יש תרגיל שאני עשיתי והוא לדעתי מצוין.
זה הולך ככה:

כותבים על דף כמה שיותר ערכים באופן כללי, ממש כל מה שעולה בדעתכם (אפשר להיעזר בגוגל, אולי תמצאו דף מוכן כזה) - למשל:
טוב לב, נדיבות, נחישות, אמונה, תקווה, אהבה, שמחה, מקצועיות, שאפתנות, משמעת עצמית, רוגע, שלווה, התלהבות, התרגשות, חברותיות, נתינה, קבלה, אכפתיות, צמיחה, למידה, סקרנות, ענווה, שחרור, ויתור, צניעות, הסתפקות במועט, הקשבה, סבלנות וכו'.

מסמנים את כל הערכים שאתם מתחברים אליהם, זה יכול להיות 2 וזה יכול להיות 20...
אם בחרתם יותר מחמש, תראו אם אפשר לצמצם, כלומר נניח שבחרתם שלווה ומשמעת עצמית,ולטעמכם אם המשמעת העצמית שלכם פועלת זה משרה עליכם שלווה, תחליטו מה מהערכים מכיל בתוכו את השני ותמחקו את המיותר.

אחר כך סדרו אותם לפי סדר חשיבות (לא תהליך פשוט...).

אמורים להישאר לכם 4-6 ערכים.

עכשיו תחשבו איך אני מביא לידי ביטוי את הערכים שלי?
בעיניי, זו התשובה לשאלה האמיתית איך להיות הגרסה הכי טובה של עצמי.
איך אני רוצה לחיות ולאן אני שואפת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ז עצמאית שמתחילה להיות שכירה מיסים 4
S עוד צעיר בהתלבטות לגבי לימודים. להיות זנב לאריות או ראש לשועלים? התפתחות אישית 16
ע עד היכן יכולה להיות עליית ערך בדירה נדל"ן 64
ה הרבה זמן שלא הייתי פעיל פה - מחדש את היומן מסך (31 ששואף להיות מתכנת) יומני מסע אישיים 10
The Big Fundamental עצמאי ואזרח אמריקאי, ששוקל לעבור להיות שכיר משיקולי מיסוי - כדאי? מיסים 1
E רוצה לבנות תיק השקעות מפוזר. להיות ממוקד או לפזר? סביבות 400k שוק ההון 8
ה שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו? יזמות והגדלת הכנסות 83
T הלוואת סטודנט עם ריבית זולה כדי להיות נזיל לקראת ירידות שוק ההון 38
מ עכשיו שיש ניקוי במקור באינטראקטיב ישראל , האם עדיין יש עדיפות להיות באינטראקטיב האמריקאי לאזרח אמריקאי\ ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 28
N האם יכול להיות שלא צריך להגיש דו"ח לרשות המיסים על שנה מסוימת? מיסים 3
T האם מס על הפקדות גבוהות לפנסיה של המעסיק אמור להיות מחושב בצורה שנתית או חודשית? מיסים 7
M הסכם הצטרפות של ברוקרים - להיות רגוע? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
חתול לילה מה צריך להיות הדרוג של אג"ח ישראלי? שוק ההון 16
K האם שוק המניות לא יכול להיות מימוש של מעבר פשוט בין סוגי משאבים שוק ההון 47
ה איך להיות בעל רכב וגם מנימליסט ;) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
Z עוד סיבה לא להיות רשום כנשוי בישראל. אוף טופיק 41
נ האם להיות חבר מועדון? (צרכנות ברשתות) צרכנות פיננסית 27
א איך יכול להיות שאג"ח מדינה לא צמוד עם מח"מ גבוה נותן תשואה נמוכה\דומה למק"מ? שוק ההון 2
F ראיית חשבון מבלי להיות רואה חשבון פוסטים מאיכות נמוכה 5
ס האם ללמוד חשבונאות גם אם לא ארצה להיות רואה חשבון התפתחות אישית 3
D חברות :"בדק בית" של דירה ישנה, אך משופצת, האם מומלץ? ויש ריח רע של ביוב באחד החדרים, מה יכולה להיות הסיבה? נדל"ן 18
Z-Matrix ריבית של 4.2% עבור פקדון דולרי... איך זה יכול להיות? שוק ההון 54
ד הצעת מחיר ראשונה במכירת דירה נוטה להיות ההצעה הכי טובה? נדל"ן 10
נ מעוניין לעבור להיות יועץ עצמאי בתחום שלי, לפי פרוייקטים בתחום המומחיות שלי, התפתחות אישית 4
ז להיות פראייר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
T להיות אנג׳ל בישראל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 12
שם משתמש בעייתי האם נייר מחכה מדד יכול להיות "בועה"? שוק ההון 21
Y בנצ׳מרק של כמה בכלל אמור להיות לי בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
C האם יכול להיות שאינדיקטורים מסויימים אופיניים למניות מסוימות? שוק ההון 5
א איך אני נהיה מפתח טוב יותר ומעלה את הסיכויים שלי להיות מקודם? התפתחות אישית 6
E זו סיבה מספיקה להיות זכאי לפיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Tsachi01 האם קופאית בסופר יכולה להיות סולידית? אוף טופיק 53
B האם אפשר להיות גם שכיר וגם עוסק פטור (במע"מ) שהוא גם עצמאי שאיינו עונה להגדרה בביטוח לאומי? מיסים 2
aminadav שאלה לגבי 6 כללי אצבע להרכבת תיק השקעות. בשביל לישון בשקט צריך להיות מוכן להפסיד את הכל, לא רק חצי, לא? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 24
פ יכול להיות שכולנו משלמים מעל 70% מס על ההכנסה? מיסים 46
F IRA != חשבון פטור (או: עד כמה מסובך יכול להיות תיק הפנסיה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 70
oferM המשלוחים מאליקספרסס הפכו להיות איטיים. למי הפתרונים? אוף טופיק 11
א מסחר בASX עמלות. יכול להיות שבנק ירושלים עדיף? שוק ההון 6
P הפקדה לקרן השתלמות במעמד עצמאי, לשכיר שהפסיק להיות עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
mudale222 יכול להיות ארביטראז' מעניין על קמהדע שוק ההון 22
N כמה זמן יקח לקרן זרה זולה להיות משלמת יותר ממקומית יקרה יותר? שוק ההון 3
S להתפטר? או להיות מפוטר? התפתחות אישית 30
ל מתעתד להיות עצמאי אוף טופיק 1
ד לימודי משפטים כדי להיות עורך דין אוף טופיק 76
A האם קרנות פנסיה ברירת מחדל צפויות להיות עם גרעון אקטאורי שלילי משמעותי? צרכנות פיננסית 108
L להיות מורה בגילאי ה30 התפתחות אישית 17
ה בן 21- רוצה להיות חוקר. רק הייטקיסטים יכולים לשרוד במדינה? יומני מסע אישיים 143
א להיות שמחה עם מה שיש לי ולשאוף קדימה - איך עושים את זה? יומני מסע אישיים 25
א להיות ערפד בשוק ההון שוק ההון 17
J האם עדיף להשקיע בפוליסת חיסכון אם אני מעדיף להיות פחות מושקע רגשית? שוק ההון 23

נושאים דומים

Back
למעלה