• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חיסכון לילדים בib (בעקבות הפוסט האחרון בבלוג)

מצד שני זה יחייב את הילד "ללכלך את הידיים" ולהתנסות בסוגיות של מיסוי, ניוד ני"ע וכספים. יש לזה ערך לימודי משל עצמו.
כהורה לילד בגילאים הרלוונטיים, אני כבר יודע על מי זה יפול :)

את זה אפשר לעשות גם בבית השקעות ישראלי וחוסך את הסיבוך עם דוחות כשהילד מגיע לגיל 18 ורוצה לאחר מכן להשתמש בכספו.
השאלה הייתה למה שזה לא יישב בחשבון יחד עם ההורה, הרציונל להפרדה טוב גם ל-IB וכמובן שגם לבית השקעות ישראלי.

לטעמי שווה גם את מחיר ההתעסקות העתידית שלנו בשביל לימוד חסכון והשקעות. וגם כדי שיוכל להגיד לסבא שחלק מהכסף שקיבל ליום ההולדת הוא 5 מניות של קרן SP500 במקום להחזיק הכל בקופה בארון.

השאלה הייתה למה שזה לא יישב בחשבון יחד עם ההורה, הרציונל להפרדה טוב גם ל-IB וכמובן שגם לבית השקעות ישראלי.

לטעמי שווה גם את מחיר ההתעסקות העתידית שלנו בשביל לימוד חסכון והשקעות. וגם כדי שיוכל להגיד לסבא שחלק מהכסף שקיבל ליום ההולדת הוא 5 מניות של קרן SP500 במקום להחזיק הכל בקופה בארון.
אני עושה משהו דומה בפסגות ב 10 ש"ח לילד בחודש.

אני עושה משהו דומה בפסגות ב 10 ש"ח לילד בחודש.
רק לוודא:
פסגות מאפשר חשבון מקושר של 'חשבון ילד' ב 10 שח לחודש?
כולל העברה של נייר מחשבון לחשבון?

רק לוודא:
פסגות מאפשר חשבון מקושר של 'חשבון ילד' ב 10 שח לחודש?
כולל העברה של נייר מחשבון לחשבון?
לא בדקתי העברה מחשבון לחשבון, אבל כן מספר חשבונות נפרדים שאני נכנס אליהם עם ססמה אחת.

לפני כמה ימים קניתי בתיק העצמאי שלנו קרן מחקה חדשה (שאני לא משקיעה במדד שהיא עוקבת אחריו).
הודעתי לילדים שהקרן הזאת נועדה לנכדים, והיחידות שקניתי עכשיו נועדו לנכדה היחידה הקיימת. כשיגיע נכד חדש אקנה לו יחידות נוספות באותה קרן.
אבל גם אמרתי להם שאם נצטרך את הכסף, נפדה את הקרן (אחרונה בתור).
אז אני משלמת דמי ניהול לבלאקרוק בתקווה שהם לא יתחזרו בהמשך כמו חלק מהקרנות הישראליות, ואני לא רושמת שום מוטב ספציפי לקרן או לתיק כדי לא להסתבך עם כל מיני חוקים ותקנות. הילדים יודעים וזה מספיק מבחינתי.
@בת העמק
השיטה הזו עובדת לך גם לטובת חסכון למס' יעדים?
עם 3 ילדים ויעדי אוניברסיטה/חתונה/אחר לכל ילד זה הופך ל6 ומעלה יעדים
(אופק השקעה בין 8-20 שנה, תלוי גיל ילד)

התלבטנו לעניין זה בין
1)הקצאה בתוך התיק שלנו
2)תת-חשבון בבית השקעות
3)קופג להשקעה
(דנ גבוה לעומת חסכון במס במעבר ממדד לאגח 1-3 שנים לפני האירוע - שנה להבנתי קופג להשקעה עדיין עדיף ביחס למס 25% פעמיים)
ב 3 המקרים מעדיפים שהכסף יישאר רשום על שמנו

נערך לאחרונה ב:
אין לי עוד יעדים כרגע. בגדול, תיק ההשקעות העצמאי נועד לשמש קביים לתקופת הפנסיה אם נצטרך, בתקווה שבכלל יעבור לילדינו כי לא נצטרך.
כספים שאני צריכה בהווה המתמשך של עד שנתיים-שלוש אני מעדיפה לשים בקרן כספית. זה כולל בלתמים בחיים הפרטיים ובעסק שלנו.
יכול להיות שאבחר לפתוח עוד קרן מחקה לטובת נכדים, אם וכאשר הבת הצעירה תחליט להביא לעולם, עפ"י אותו רעיון.
נשמע לי מאד מסובך. אם אתם מתחילים עכשיו, זה אולי דורש שלגדול תכניסו יותר כסף כי יש לו פחות זמן לתשואות?
אפשר לקנות בתוך התיק העצמאי 3 קרנות מחקות של אותו מדד ולצבוע כל אחת באקסל הפרטי שלכם לאיזה ילד, לשים סכום התחלתי שונה לפי הגיל. יש מדדים מאד פופולארים (סנופי, עולמי, נאסדק, אפילו תא 125 לישראלים) שיש להם מלא קרנות מחקות.

לקנות קרן לכל יעד לכל ילד כבר נשמע לי הזוי ומסורבל. גם להמשיך לשלוט על הכסף כשהילד כבר בוגר זה לא משהו שאני בעדו. אולי חלק לא ירצו ללמוד ו/או להתחתן? אז לא מגיע להם כסף בגלל שלא עומדים ביעדים שאתם בחרתם? אפשר להחליט שכל ילד יקבל את הכסף בגיל 25 נניח, ולסמוך עליו. למכור את הקרן ולהעביר את הנטו אליו.
לגבי שתי האפשרויות הנוספות אין לי דעה :)

לגבי התיק הפרטי אנחנו בשילוש.
זה כנראה מחייב לעבור נניח ל acwi אחרת נראה לי שקשה להבדיל.

לגבי שליטה בכסף אנחנו רוצים לסייע למטרה בונת עתיד.
טיול/ רכב שיעבדו ויקנו.
לימודים, עסק, רכישת דירה - נעזור.

כמובן מקווים שהחינוך יעבוד ושהם יתנהלו נכון אבל אנחנו רוצים את הגמישות אם תידרש.

לגבי שליטה בכסף אנחנו רוצים לסייע למטרה בונת עתיד.
טיול/ רכב שיעבדו ויקנו.
לימודים, עסק, רכישת דירה - נעזור.
אז אם ילד אחד יבחר לא ללמוד, לא להקים עסק ולא לרכוש דירה - הוא לא יקבל כסף בכלל?
אני לא דוגלת בבחירת מטרות לילדים בוגרים, עדיף לעסוק בטיפוחם כל עוד הם באחריותכם ואז לשלוח אותם באהבה לדרכם (כל דרך שבה יבחרו).
יכולה להעיד שהילדים שלי לא למדו לתואר, לא קנו דירה ולא בנו עסק עצמאי (הם מעל גיל 30). חיים טוב, יודעים לחסוך ולהשקיע, ומתנהלים בבגרות ועצמאות.

לא כ"כ מבין את החסכון "לילדים", אם חלילה וחס מגיע משבר כלכלי, אין עבודה, מניות יורדות ב 80% אחוז, מדינות מוחקות חוב ע"י מחיקת אג"חים וכו וכו וכו.

כל מה שנשאר לכם אחרי שהשתמשתם בכל החסכונות הם הכספים של "הילד", אתם משתמשים בהם להחזיק את הראש מעל המים או שנותנים לילד לקנות רכב חדש שהוא תמיד חלם עליו מהחסכון ואתם עןברים לגור בקרטון מתחת לגשר?

אם התשובה היא הראשונה, זה לא באמת שלו, למה להשלות את הילד, תנו לו כשתוכלו כשיצטרך.

אז אם ילד אחד יבחר לא ללמוד, לא להקים עסק ולא לרכוש דירה - הוא לא יקבל כסף בכלל?
אני לא דוגלת בבחירת מטרות לילדים בוגרים, עדיף לעסוק בטיפוחם כל עוד הם באחריותכם ואז לשלוח אותם באהבה לדרכם (כל דרך שבה יבחרו).
יכולה להעיד שהילדים שלי לא למדו לתואר, לא קנו דירה ולא בנו עסק עצמאי (הם מעל גיל 30). חיים טוב, יודעים לחסוך ולהשקיע, ומתנהלים בבגרות ועצמאות.
זה נהדר, אחלה ילדים, אבל אם הילד נפל על הצד הלא טוב של המטבע ומתקשר אליך מהקזינו בבורגס ואומר שאיבד את כל הכסף שלו והוא רוצה שתעבירי לו כסף כדי שהוא יוכל להרוויח את הכסף שאיבד בחזרה, יש לו אפילו שיטה, את מעבירה לו חיסכון שנועד בשבילו או אומרת לו תשכח מזה? (ויש דברים יותר גרועים שהילד יכול "להשקיע" בהם, זה יכול גם להיות "טיול" סמים בגואה לצורך העניין).

אם התשובה עבורו "תשכח מזה" אין באמת הבדל בינך ל @Finfree

נערך לאחרונה ב:
אבל אם הילד נפל על הצד הלא טוב של המטבע ומתקשר אליך מהקזינו בבורגס
ניסיתי להישאר בגבולות הנורמטיבים, לא הימורים וסמים ושאר ירקות.
אבל אני לא חסכתי בכלל לילדים, בקושי היה לנו כסף לשרוד את היום עד שהם גדלו. במקום לחסוך להם, לימדתי אותם להתנהל נכון כלכלית ודאגתי לפתוח להם תיק השקעות כשסיימו את הצבא ולהשקיע את החסכונות.
לא כ"כ מבין את החסכון "לילדים"
אצלי זה חסכון לנכדים אבל בכל מקרה מדובר על כך שזה יגיע לידיהם רק אם לא נצטרך. וגם שאר התיק נועד להורשה לילדים אם לא נצטרך אותו (או חלקו).
לאנשים שיש מספיק כסף לזיקנתם, והוא מפוזר היטב (תיק השקעות וקר"פ, נדל"ן ואולי גם עסקים), ויש להם יכולת לחסוך ממשכורתם העכשווית, בהחלט מובן למה חושבים לבנות הון ראשוני ליציאת הילדים מהבית, וללא קשר להורשה בסוף הדרך.

ניסיתי להישאר בגבולות הנורמטיבים, לא הימורים וסמים ושאר ירקות.
מתוך טיול ארוך שנים במזרח ודרום אמריקה אני יכול להעיד שראיתי הרבה "בני טובים" משתמשים בכסף הטיולים של ההורים לצריכת סמים, כך שלא יודע לגבי נורמטיבי, אבל בהחלט קיים.

בסופו של יום, @Finfree מוכן לתת את הכסף רק לצורך קניית חכות, את לצורך העניין, מוכנה לקנות גם דגים כל עוד הדגים הם לטעמך.

אני חושב שזה אותו דבר, הבדל של ניואנסים.

נערך לאחרונה ב:
בהחלט מובן למה חושבים לבנות הון ראשוני ליציאת הילדים מהבית, וללא קשר להורשה בסוף הדרך.
מובן למה לבנות הון, לאן זה ילך זו כבר החלטת בעל ההון, בזמן, במקום והתנאים בהם ההון ימסר. אם הילד בגיל 14 בנה סטרטאפ שעכשיו שווה כמה מליונים (הצד השני של המטבע) ברור שלהון ,של כמה אלפי שקלים, שצברת עבורו אין ממש משמעות.

כסף שהילד צבר בזכות עצמו הם שלו, כל השאר שלי, בהחלט בסיכוי סביר אני יעביר אליו במידה שיתאפשר והוא יזדקק, לא רואה יתרון "בלהבטיח" לו הון מראש, אני יכול ראות בזה רק נזק.

נערך לאחרונה ב:
@בת העמק

התלבטנו לעניין זה בין
1)הקצאה בתוך התיק שלנו
2)תת-חשבון בבית השקעות
3)קופג להשקעה
(דנ גבוה לעומת חסכון במס במעבר ממדד לאגח 1-3 שנים לפני האירוע - שנה להבנתי קופג להשקעה עדיין עדיף ביחס למס 25% פעמיים)
ב 3 המקרים מעדיפים שהכסף יישאר רשום על שמנו

אגיד שמאז שפתחו את הפוסט הנ"ל נוספה אופציה להשקעה בחשבון שצבוע לילדים דרך בית ההשקעות פסגות טרייד (עד 10 חשבונות ללקוח ובכולם פטור מדמי חשבון לכל החיים).

זה האופציה הכי טובה בעיניי כיום, בלי סיבוכים, ובשליטת ההורים עד שיחליטו להעביר ליחד בזמן שייבחרו לכך.

מה התהליך לחסוך לילד בפסגות?​

1. פותחים חשבונות מסחר בפסגות כמספר הילדים. שימו לב: אלו חשבונות שכולם על שמכם ההורים.
  2. מכאן התהליך זהה למה שהיה במקרה של חיסכון באותו חשבון רק עם הפשטות של ההפרדה הפיזית. מפקידים לכל חשבון כמה ומתי שתרצו לפי שיקולכם. אין צורך לנהל פנקסים או לצבוע ניירות לפי ילדים. קונים לכל אחד מה שרוצים בדיוק.
  3. כמו באפשרות קודמת, בהגיעו של ילד לגיל 18, עליו לפתוח לעצמו חשבון מסחר באחד מבתי ההשקעות.
  4. כמו באפשרות קודמת, בהגיעו של ילד לגיל 18, גם כאן תדרשו לחתום על טופס הצהרה של רשות המיסים בדבר נכונותכם להעביר במתנה ניירות ערך לקרוב מדרגה ראשונה. כאמור זה אקוטי כי ללא ההצהרה ניתן לנכות לכם מס רווחי הון בהעברה כאילו שמכרתם את הניירות!
  5. כמו באפשרות קודמת, בהגיעו של ילד לגיל 18, יש להגיע פיזית למשרדי פסגות כדי להעביר את הניירות לחשבון שהילד פתח. התייצבות פיזית היא חובה מאחר וזו העברה לחשבון שלא הוגדר על ידכם בפתיחה (בדיפולט ניתן להעביר רק לחשבון הבנק שלכם).

התייצבות פיזית היא חובה מאחר וזו העברה לחשבון שלא הוגדר על ידכם בפתיחה (בדיפולט ניתן להעביר רק לחשבון הבנק שלכם).
לפי הכללים החוקיים, ניתן לפתוח את החשבון ל'מערכת פתוחה' ע"י תצהיר חתום ע"י עו"ד/בנקאי.
כן, גם לי הברוקר שלי לא גילה את זה בהתחלה.

בסופו של יום, @Finfree מוכן לתת את הכסף רק לצורך קניית חכות, את לצורך העניין, מוכנה לקנות גם דגים כל עוד הדגים הם לטעמך.
בדיוק. פלוס חינוך והכוונה וכן זה על שמנו כי אם תהיה תקלה אז הם יסתדרו עצמאית

חשבון שצבוע לילדים דרך בית ההשקעות פסגות טרייד (עד 10 חשבונות ללקוח ובכולם פטור מדמי חשבון לכל החיים).
מסכים, פשוט הדרך של @בת העמק אם היא ישימה (הפרדה וירטואלית) היא עוד יותר פשוטה

אני אישית, חושב שכל עוד כותבים כאן בפורום, הרי שהאופציה הטובה ביותר היא לחסוך באקסלנס או במיטב בקישור של @הסולידית
יתכן כמובן שיש אופציות נוחות או זולות מעט יותר שממקסמות את הרווח האישי ולא מתגמלות את הסולידית, אבל נשמע לי מאוד לא מנומס להציע כאן אופציות אחרות, כאשר הרווח המרכזי של בעלת הבית שאגב כך גם מתחזק את הפורום היקר הזה, הוא (כנראה) מפתיחת חשבונות השקעות.

אבל נשמע לי מאוד לא מנומס להציע כאן אופציות אחרות, כאשר הרווח המרכזי של בעלת הבית
אולי מכאן תצא הקריאה ל @הסולידית לעשות גם קישור שותפים לפסגות, ולחסוך את הפלונטר.
פסגות מציע כיום פטור מדמי ניהול ועמלות חודשיות לכל החיים, ואפשרות של עד 10 חשבונות, וזה בהחלט נותן פייט מול המתחרים.
הרווח המרכזי... הוא (כנראה) מפתיחת חשבונות השקעות.
לא בטוח
אני לא חושב שהפרסומות פה באתר הם בחינם.

כן, ומלבד זאת, אתה יכול לעשות המרה פעם אחת בחשבון הראשי, ואם קונה לילדים את אותו נייר, קנייה פעם אחת, ורק אחרי להעביר בחינם בין החשבונות
בהעברה בין חשבונות מקושרים שכבות המס עוברות יחס עם הנייר המועבר, או שמדובר למעשה ב"מימוש" ו-step up לבסיס המס עבור הנייר?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בהעברה בין חשבונות מקושרים שכבות המס עוברות יחס עם הנייר המועבר, או שמדובר למעשה ב"מימוש" ו-step up לבסיס המס עבור הנייר?
בסיס המס עובר עם הניירות.

בכל מקרה, אם הייתה בעיה טכנית והערך לא עבר, בדיווח המס לאחר מכירה אתה מחויב להתייחס לבסיס המס המקורי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H חיסכון לילדים במשפחה פזרנית שוק ההון 19
M חיסכון לילדים או תיק השקעות מרוכז שוק ההון 3
האזרח החשדן חיסכון לילדים - מבולבל שוק ההון 34
M חיסכון לילדים - קופת גמל להשקעה מחקה sp 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
N חיסכון לילדים צרכנות פיננסית 38
H חיסכון לילדים שוק ההון 15
D חיסכון נפרד לילדים שוק ההון 1
א חיסכון לילדים - איפה ואיך? שוק ההון 2
ד חיסכון לילדים - תיק מניות על שמם? שוק ההון 11
B חיסכון לילדים - התלבטות שוק ההון 26
זרטוסטרא תיק חיסכון לילדים שוק ההון 36
N חיסכון לילדים - השוואת אפשרויות השקעה שוק ההון 41
ט חיסכון לילדים - אפיק לטווח ארוך שוק ההון 45
א כיצד מדברים בשפת הילדים לגבי חיסכון והשקעות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
A חיסכון בסופר 2026 - טיפים, רעיונות, השקפת עולם... מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 45
R חיסכון צמוד לדולר שוק ההון 3
H החזר מס אוטומטי לגמלאים על ריבית מפיקדון או מתוכנית חיסכון למי שנולדו לפני 2.1.1948 מיסים 3
E התפשרות דיורית למטרת חיסכון אגרסיבי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
ה פוליסת חיסכון שוק ההון 8
צ התחלת חיסכון פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D חיסכון בעלוץ דוח מס קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
O חיסכון לכל ילד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N חיסכון לכל ילד מנורה - סיכון מוגבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N מה המשמעויות של העברת חיסכון של קופת גמל קיצבתית לIRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
N שאלה על פוליסת חיסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N מה לעשות עם קופות גמל ביטוח מנהלים ופוליסת חיסכון ישנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E מעבר לחיפה לצורך חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
כ חיסכון לפרישה עצמאי או קופגל"ה - הפעם עם טוויסט שוק ההון 43
א גמל להשקעה/פוליסות חיסכון שוק ההון 4
Odysseus חיסכון לכל ילד - מסלול עולמי (אינפיניטי ואחרים...?) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
hommie חיסכון לילד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ס חיסכון לאחר השתדרגות משמעותית בשכר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
M איפה כדאי לשים חיסכון נזיל? שוק ההון 16
O חיסכון חודשי לטווח קצר שוק ההון 3
ה שימוש בפנסיה לצורך חיסכון במס? מיסים 14
א חיסכון לכל ילד – קרן כספית או להמתין? שוק ההון 70
ל חיסכון לכל ילד מול קרן השתלמות - האומנם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G השקעה\חיסכון לזמן בינוני שוק ההון 8
א השקעה באג"ח זבל לצורך חיסכון לטווח בינוני שוק ההון 11
א מס פדיון (25% ריאלי) בפוליסת חיסכון לפנסיונר עם מס שולי 14% שוק ההון 16
ג חיסכון ארוך טווח עבור זוג סטודנטים מבוגרים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O חיסכון במס בתקופת ירידות? שוק ההון 13
י מעבר מפוליסת חיסכון ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
R פוליסת חיסכון בחברת הכשרה (בסט אינווסט) שוק ההון 10
ש פוליסת חיסכון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
H הטבת המס "הנסתרת" לבני 75 ומעלה בפוליסת חיסכון ופיקדונות בנקאיים מיסים 9
ש פוליסת חיסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A קרן השתלמות/חיסכון ארוך טווח לעצמאי עם אזרחות אמריקאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37

נושאים דומים

Back
למעלה