אכן כן. תזמון שוק. עדיין לא הראו לי איפה בעשרת הדיברות כתוב "מות יומת מתזמן השוק". אם לפני חודש החזקתי גם קרן שקלית ואגח ממשלתי בפלח הלא מנייתי (תיק הארי בראון? זוכרים? אבל אצלי פלח המניות גבוה), אז כשמדד סנופי צונח, אני מזהה הזדמנות ומקדים להעביר כספים, מעביר ממקום למקום. עושה איזון מחדש. תיק IRA, פטור ממס רווח הון עד משיכת הכסף, ובמשיכה המס הוא ביחס לכל גודל התיק.
זה עבד לי ב2008, ב2020, וב2022. נראה לגבי 2025.
אין שום בעיה. לא לכעוס
גם אני מתזמן שוק בקטנה, או כמו שהגדיר את זה אחד מהחברים פה בתגובות - משקיע "מומנטום"... האמת היא שאהבתי את ההגדרה ואפילו לא ידעתי שזה דבר, כלומר שיש כזה דבר, "אסטרטגית מומנטום", לא זוכר שנתקלתי בה.
אז אני לא ממש מתייחס להשקעות שלי כהשקעות מומנטום, אבל כל עוד אני לא בורח מהשוק, אני נכנס חזק יותר בירידות מעבר ל- DCA החודשי הקבוע והרגיל שלי.
בגלל שאני לא חמדן עד הסוף (לצערי?), אני רואה שיש ירידות, מחכה יומיים-שלושה-ארבעה, ומכניס עוד כסף... אם אח"כ הירידות ממשיכות, אני רק שמח שקניתי בזול ולא מתעצב שיכלתי לקנות בעוד יותר זול...
מה שיוצא - אני מרוצה.
אז זו לא השקעת מומנטום פר הגדרה, אבל את ה- DCA הקבוע שלי אני מקדים בירידות (תזמון שוק) או שמחזק אותו בכסף שיש לי בצד לחירום או למקרים כאלו בדיוק (גם תזמון שוק - אני שומר קצת מזומן בצד לירידות, לא הרבה, חלקו כמובן בקרן החירום, רק בשביל ההרגשה הטובה - זה לא להולך להעשיר אותי).
בירידות האחרונות בגלל המכסים של טראמפ העברתי כסף מקרן החירום לתיק המניות (גיליתי שזה יותר לאט ממה שחשבתי וזה פגע לי בקנייה בתחתית שהגיעה לאחר 3 ימים יפים וכיפיים של ירידות), וקניתי בכמה עשרות אלפי ש"חים את
המדד העולמי במחיר מעולה שעד לפני חודשיים רק יכלתי לחלום עליו...
הירידות לא הבהילו אותי, ואני לא מתרגש מכל הרעש הפיננסי כי אני מספיק דביל בשביל שלא להתרגש.
זאת לא אסטרטגיה, זה פשוט מה שעשיתי כי ראיתי סחורה במחירי אושר-עד, ניצלתי את המבצעים, ובתור משקיע לטווח ארוך (עד הפרישה) - אני פה כדי להישאר.
אז נראה לי שאני ואתה באותה הגישה.
אם לא רואים את תזמון השוק הזו בגישה טהרנית נטו, אז זו אכן סוג של השקעת מומנטום בירידות של השוק.
איזה אג"ח ממשלתי אתה מחזיק אגב?