• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התייחסות לקה"ש ופנסיה בדוח השנתי + אבטלה בחלק מהשנה

• פותח הנושא פותח הנושא 1337justme
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
בסוף הריסק אצלי כן נכלל ב106 שקיבלתי מהמעסיק בשדה 045 (הוא אכן סכם את הריסק שהופקד מהצבירה יחד עם שאר ההפקדות), תבדוק אולי גם אצלך זה ככה ואז לא תצטרך להסתבך עם הדוחות של חברת הביטוח.
וואלה מעניין. איך המעסיק בכלל יודע על הריסק? הרי זה משהו שעושה החברה שמנהלת את קרן הפנסיה והם הורידו בעצמם. הרי בכלל לא עבדתי בתקופה של הריסק. בכל מקרה, אצלי זה לא מופיע ב 106.

וואלה מעניין. איך המעסיק בכלל יודע על הריסק? הרי זה משהו שעושה החברה שמנהלת את קרן הפנסיה והם הורידו בעצמם. הרי בכלל לא עבדתי בתקופה של הריסק. בכל מקרה, אצלי זה לא מופיע ב 106.
כנראה הם מבקשים את המידע הזה בסוף השנה עבור ה106 מחברת הביטוח.

מה שכן, אני רואה שהפקדות שבוצעו עבור משכורת של 12.2019 נחשבות בדוח השנתי ל2020 של חברת הביטוח (כי מועד הביצוע הוא בינואר 2020), בעוד מקום העבודה לא מחשיב אותם ב106 (כי הוא מסתכל רק על הפקדות שבוצעו עבור המשכורות של 2020, ולא לפי מועד ההפקדה עצמה)...אם אני הולך לפי ה106 אז זה מסתדר בדיוק עם הדוח של חברת הבטוח כולל הריסק, רק שהייתי צריך להחסיר את ההפקדות ל12.2019

או שאתה עושה את המטריה דרך הסוכן המתפעל של המעסיק וחיפאי עשה פרטי.
לא הייתה לי מטריה, פשוט מדובר באכ"ע הדיפולטיבי של קרן הפנסיה, אבל אכן אתה צודק, יש לחברה סוכן שהיא עובדת איתו מול הפנסיה הזו שהיא גם הדיפולט של מי שמצטרף לחברה (מת לעבור לפנסית סנופי, אבל הריסק מונע ממני :\)

@FIYaacov

בדיוק באתי לשדר, אבל בטופס המקוון צריך לרשום כמה נספחים צורפו, ורשמתי 2 בגלל 1322 ו1344, אבל אני מקבל שגיאה שזה לא מתאים למספר הנספחים שצורפו בפועל (כי הרי הוספתי רק את 1322 דרך המערכת עצמה ו1344 הוספתי ידנית דרך המסמכים להעלאה, אז מבחינת המערכת צורף רק 1).

מה עושים? האם בכל זאת להשאיר 1 במס' כולל של נספחים וזהו או להחשיב את 1344 בתור 'מספר נספחים שלא ניתן לשדר אותם' ואז ב"אחר" לרשום "טופס 1344 הועלה בתור מסמך תומך"?

1622925516464.png

דבר קטן שגם שמתי לב אליו, מה זה הצ'קבוקס הזה? האם צריך להתייחס אליו? (הוא לא מופיע בטופס 1301 ה"קלאסי" שמורידים כPDF)

1622925070085.png

והדבר הסופי שנשאר לי להבין לפני שאני מקליק על 'שדר': אם בטופס 867 לא נוכה לי מס במקור, האם צריך להחשיב אותו בתור אישור שצורף? הסכום שרשום כאן זה עבור המס שירד מדמי האבטלה ולכן רשמתי 1 בגלל האישור מביטוח לאומי...האם עליי לרשום 2 כי צירפתי גם 867 על אף שלא נוכה בו מס? (כל הרווחים קוזזו עם ההפסדים)

1622925232955.png

קבצים מצורפים

• 1622924784812.png
    1622924784812.png
    KB 40.4 · צפיות: 1
מה עושים? האם בכל זאת להשאיר 1 במס' כולל של נספחים וזהו או להחשיב את 1344 בתור 'מספר נספחים שלא ניתן לשדר אותם' ואז ב"אחר" לרשום "טופס 1344 הועלה בתור מסמך תומך"?
רושמים 1, 1344 הוא לא נספח רווח הון

דבר קטן שגם שמתי לב אליו, מה זה הצ'קבוקס הזה? האם צריך להתייחס אליו? (הוא לא מופיע בטופס 1301 ה"קלאסי" שמורידים כPDF)
אין לי מושג למה הוא משמש, אבל קל לבדוק את זה ב106.

והדבר הסופי שנשאר לי להבין לפני שאני מקליק על 'שדר': אם בטופס 867 לא נוכה לי מס במקור, האם צריך להחשיב אותו בתור אישור שצורף? הסכום שרשום כאן זה עבור המס שירד מדמי האבטלה ולכן רשמתי 1 בגלל האישור מביטוח לאומי...האם עליי לרשום 2 כי צירפתי גם 867 על אף שלא נוכה בו מס? (כל הרווחים קוזזו עם ההפסדים)
על פניו, לא משנה.
אם אתה מצרף אותו נראה לי הגיוני לרשום 2, גם אם היה אפס ניכוי מס.
בכל מקרה זה לא תא שעובר ולידציה בשלב הבדיקה הממוחשבת.

אף פעם לא צירפתי.
אולי תומך בהרבה עובדות, אבל להבנתי הוא לא מוסיף לה מידע שאין לה גישה אליו גם ככה...
ממש מוזר. כשהולכים להדרכה אצל הפקיד שומה הם תמיד אומרים לצרף.
זה באמת נשמע מיותר אם אין שינוי מהותי (כמות ילדים, וכו')

אין לי מושג למה הוא משמש, אבל קל לבדוק את זה ב106
אבל מה משמעותו? שהמס שנוכה במקור מכלל השכר והקצבאות גבוהה מהם? למה שזה יקרה?

זה באמת נשמע מיותר אם אין שינוי מהותי (כמות ילדים, וכו'
מניח שכמגישים כשאין חשבון בנק מעודכן בכלל, כדאי לצרף?

אבל מה משמעותו? שהמס שנוכה במקור מכלל השכר והקצבאות גבוהה מהם? למה שזה יקרה?
לא יכול לחשוב על סיבה

מניח שכמגישים כשאין חשבון בנק מעודכן בכלל, כדאי לצרף?
מבחינתי, אני מצרף הכל. מעדיף שיהיה אובר מידע, ולא שזה יתקע באיזה תהליך וידוא מידע בגלל שחסר להם.

@FIYaacov
אז לחצתי על "בדיקת הטופס" לפני השידור, וקיבלתי הערה "שומת זכות!, יש עילה לעיכוב ההחזר", מה זה אומר עילה לעיכוב ההחזר? כדאי לדבר עם מישהו ממס הכנסה לפני השידור? ואם כן, עם מי? בקושי אפשר לתפוס אותם מניסיונות קודמים שלי איתם, והם כל פעם מפנים לשלוחות שאין בהן מענה בשעות הפעילות.

ראיתי את זה, אבל פרט לחוב למס הכנסה או אי הגשת דוחות בשנים קודמות, זה נראה שמדובר על מצב בו הדוח כבר הוגש ופקיד השומה מצא משהו לא נכון.

אין לי חוב למס הכנסה (מניח שהיו מיידעים אותי כבר אם היה לי לא?).
אכן לא הגשתי דוחות בשנים קודמות (אבל אני לא מחויב כי אני שכיר ואני לא נמצא בשאר הקריטריונים המחייבים), האם המערכת המקוונת החדשה לא תומכת במקרה שלא הוגש בעבר דוח שנתי?.
אנסה לתפוס אותם מחר בטלפון למרות שזה לא פשוט (מעדיף בטלפון מאשר פניה בכתב במפ"ל).

עריכה: סתם משהו שעלה לי לראש, יכול להיות שההחזר שיצא לי גבוה ולכן זו ה'עילה לעיכוב'? מדובר על החזר של כ11K

נערך לאחרונה ב:
או שאתה עושה את המטריה דרך הסוכן המתפעל של המעסיק וחיפאי עשה פרטי.
הסרט מותו של סוכן נכתב עלי. מוות מטאפורי כמובן. אני ויתרתי על שירותי סוכן של מקום העבודה שעבדתי בו ועובד ישירות מול החברה.

@FIYaacov
דיברתי איתם, הם אמרו שהם לא יודעים למה אני מקבל את ההודעה כי הם לא רואים חוב שיש לי או משהו בסגנון, עובדת החוליה אמרה שהיא 'חוששת' שכולם מקבלים את ההודעה הזו בלחיצה על 'בדיקת הטופס', האם זכור לך מה היה כתוב כשלחצת על הכפתור הזה?.

אני חושב שגם היה לי.
גם לי הגיע החזר של מעל 10,000, אולי יש סכום שמקפיץ את זה.
שלחתי מייל למישהו שאמרו לי לברר מולו, מקווה שלא סתם קיטבג...אם הוא לא ידע לענות\לא יענה, פשוט אשדר את הדו"ח וזהו

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מעדכן:
ענו לי כך:
"מדובר על הערה רגילה בכל מקרה בו יש החזר כספי.", נראה לי מוזר לכתוב דבר כזה בכל מקרה בו יש החזר, אבל שמח שיש תשובה ברורה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S שינוי מדיניות פרטיות של הבנק - התייחסות לבינה מלאכותית שוק ההון 7
IronMan התייחסות למאמר - קרנות איריות OUT, קרנות ישראליות IN שוק ההון 7
Z התייחסות בדו"ח שנתי להפסדים מועברים משנה שעברה מיסים 0
Y רוכשי מחיר למשתכן (מחיר מופחת) בחוזה קיימת התייחסות לאיחור בתשלום? נדל"ן 2
B התייחסות לRSU של מניות דיוידנד בפרישה מוקדמת שוק ההון 9
יבגני_ל התייחסות בטופס תיאום מס להפרשות מעסיק לאכ"א מיסים 6
O הפעלת ביטוח נסיעות לחו"ל - אופן התייחסות חב' הביטוח לבן/בת זוג לצורך כיסוי הוצאות צרכנות פיננסית 3
I התייחסות לכל ההשקעות כתיק אחיד שוק ההון 4
C משרת סטודנט מול מחקר בהנחיית פרופסור - התייחסות בתעשייה התפתחות אישית 7
א לא מצאתי בכל השרשורים של IB התייחסות לזה שוק ההון 2
MichaelScott התייחסות לנכסים פנסיונים כחלק מפורטפוליו שוק ההון 21
I אני מצטרף לקה״ש ira, האם לסגור את חשבון המסחר הישן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
F כמה זמן לוקח להפקדה מהמשכורת להיכנס לקה"ש? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
SeaGull פערי תשואות בין גמל לקה"ש באותו מסלול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M השוואת ברוקרים לקה"ש וקפ"ג IRA ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
T הפקדה ל-IRA שונה מהפקדה לקה"ש רגילה? שוק ההון 1
מומו הברווז הגדלת הפרשה לקה"ש + התחייבות לדמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
N הפקדה השנה לקה"ל לעצמאי צרכנות פיננסית 12
גרהם הפקדות לקה"ש (קבוצת איליה) שוק ההון 25
ס האם ההפקדה לקה"ש מוגבלת ב2.5% מצד העובד? צרכנות פיננסית 3
מ משיכת גמל ופנסיה לפני הזמן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ק מאמר שנתקלתי בו בסופ"ש לגבי מוטבים/צוואות/יורשים. כבוד בשופט עופר גרוסקופף פסק ביוני השנה, שביטוח חיים, גמל ופנסיה, שייכים רק למוטב שנקבע בקופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S הלוואה על קרן השתלמות ופנסיה צרכנות פיננסית 3
flower התייעצות - הפקדות כספים פנסיוניים מעל התקרה (קרן השתלמות ופנסיה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Y דמי ניהול בקרן השתלמות ופנסיה לא פעילים פוסטים מאיכות נמוכה 2
K תשלום מיסים על משיכת קרנות השתלמות ופנסיה כשאני תושבת גרמניה מיסים 16
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
X דמי הניהול בקופת גמל, קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
IAmSam ניהול כולל של קה״ש IRA + תיק השקעות ב-IB ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
L דוח שנתי רישום משיכת כספי פיצויים ופנסיה מיסים 3
deussex לפני מהלך להעברת ביטוח מנהלים ופנסיה ממגדל לקופת ברירת מחדל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
T קה"ש ופנסיה מעבר לתקרה - אופציות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
I קרן השתלמות ופנסיה לעצמאים עם הון עצמי של 600K פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
flower ביטול מסלולי ההשקעות בחו"ל - קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
M ניתוק תושבות מס - השתלמות ופנסיה מיסים 8
ז הפרשה לקרן השתלמות ופנסיה מעל התקרה - חישוב שנתי או חודשי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
P איפה להשקיע כל חודש סכום יחסית גבוה ומה לעשות עם הגמל, קה"ש ופנסיה הנוכחיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
efrat איחוד קרנות השתלמות, גמל ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
G חוות דעת על תיק השקעות (תיק פרטי, קה"ש, קופות גמל ופנסיה) שוק ההון 14
א חוות דעת על תיק השקעות (תיק פרטי, קה"ש ופנסיה) שוק ההון 5
M קופת גמל ותיקה - ג'וקר שמאפשר לעקוף את תקרת ההפקדה לקרן פנסיה מקיפה ולהצטייד במלא אגח מיועדות ופנסיה פטורה ממס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
yancuk בחירת קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
D מעקב אחרי קרנות השתלמות ופנסיה פוסטים מאיכות נמוכה 0
A שאלות לגבי קרן השתלמות ופנסיה ומעבר לחשבון IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
deussex הקצאת נכסים עם סכום צבור בעו"ש + קרן השתלמות, מנהלים ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Y עליית שכר משמעותית - איך לשנות הפקדות לקרן השתלמות ופנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
מ איחוד קרנות השתלמות ופנסיה צרכנות פיננסית 1
A השתלמות,גמל ופנסיה 2020 צרכנות פיננסית 11
Tim_Duncan רשימת נכסים של קרנות השתלמות ופנסיה ב-2020 צרכנות פיננסית 2
D איך לבחור את המסלול והחברה הנכונה עבור קרן השתלמות ופנסיה צרכנות פיננסית 14

נושאים דומים

Back
למעלה