בסוף הריסק אצלי כן נכלל ב106 שקיבלתי מהמעסיק בשדה 045 (הוא אכן סכם את הריסק שהופקד מהצבירה יחד עם שאר ההפקדות), תבדוק אולי גם אצלך זה ככה ואז לא תצטרך להסתבך עם הדוחות של חברת הביטוח.
וואלה מעניין. איך המעסיק בכלל יודע על הריסק? הרי זה משהו שעושה החברה שמנהלת את קרן הפנסיה והם הורידו בעצמם. הרי בכלל לא עבדתי בתקופה של הריסק. בכל מקרה, אצלי זה לא מופיע ב 106.
וואלה מעניין. איך המעסיק בכלל יודע על הריסק? הרי זה משהו שעושה החברה שמנהלת את קרן הפנסיה והם הורידו בעצמם. הרי בכלל לא עבדתי בתקופה של הריסק. בכל מקרה, אצלי זה לא מופיע ב 106.
כנראה הם מבקשים את המידע הזה בסוף השנה עבור ה106 מחברת הביטוח.
מה שכן, אני רואה שהפקדות שבוצעו עבור משכורת של 12.2019 נחשבות בדוח השנתי ל2020 של חברת הביטוח (כי מועד הביצוע הוא בינואר 2020), בעוד מקום העבודה לא מחשיב אותם ב106 (כי הוא מסתכל רק על הפקדות שבוצעו עבור המשכורות של 2020, ולא לפי מועד ההפקדה עצמה)...אם אני הולך לפי ה106 אז זה מסתדר בדיוק עם הדוח של חברת הבטוח כולל הריסק, רק שהייתי צריך להחסיר את ההפקדות ל12.2019
לא הייתה לי מטריה, פשוט מדובר באכ"ע הדיפולטיבי של קרן הפנסיה, אבל אכן אתה צודק, יש לחברה סוכן שהיא עובדת איתו מול הפנסיה הזו שהיא גם הדיפולט של מי שמצטרף לחברה (מת לעבור לפנסית סנופי, אבל הריסק מונע ממני :\)
בדיוק באתי לשדר, אבל בטופס המקוון צריך לרשום כמה נספחים צורפו, ורשמתי 2 בגלל 1322 ו1344, אבל אני מקבל שגיאה שזה לא מתאים למספר הנספחים שצורפו בפועל (כי הרי הוספתי רק את 1322 דרך המערכת עצמה ו1344 הוספתי ידנית דרך המסמכים להעלאה, אז מבחינת המערכת צורף רק 1).
מה עושים? האם בכל זאת להשאיר 1 במס' כולל של נספחים וזהו או להחשיב את 1344 בתור 'מספר נספחים שלא ניתן לשדר אותם' ואז ב"אחר" לרשום "טופס 1344 הועלה בתור מסמך תומך"?
דבר קטן שגם שמתי לב אליו, מה זה הצ'קבוקס הזה? האם צריך להתייחס אליו? (הוא לא מופיע בטופס 1301 ה"קלאסי" שמורידים כPDF)
והדבר הסופי שנשאר לי להבין לפני שאני מקליק על 'שדר': אם בטופס 867 לא נוכה לי מס במקור, האם צריך להחשיב אותו בתור אישור שצורף? הסכום שרשום כאן זה עבור המס שירד מדמי האבטלה ולכן רשמתי 1 בגלל האישור מביטוח לאומי...האם עליי לרשום 2 כי צירפתי גם 867 על אף שלא נוכה בו מס? (כל הרווחים קוזזו עם ההפסדים)
מה עושים? האם בכל זאת להשאיר 1 במס' כולל של נספחים וזהו או להחשיב את 1344 בתור 'מספר נספחים שלא ניתן לשדר אותם' ואז ב"אחר" לרשום "טופס 1344 הועלה בתור מסמך תומך"?
והדבר הסופי שנשאר לי להבין לפני שאני מקליק על 'שדר': אם בטופס 867 לא נוכה לי מס במקור, האם צריך להחשיב אותו בתור אישור שצורף? הסכום שרשום כאן זה עבור המס שירד מדמי האבטלה ולכן רשמתי 1 בגלל האישור מביטוח לאומי...האם עליי לרשום 2 כי צירפתי גם 867 על אף שלא נוכה בו מס? (כל הרווחים קוזזו עם ההפסדים)
@FIYaacov
אז לחצתי על "בדיקת הטופס" לפני השידור, וקיבלתי הערה "שומת זכות!, יש עילה לעיכוב ההחזר", מה זה אומר עילה לעיכוב ההחזר? כדאי לדבר עם מישהו ממס הכנסה לפני השידור? ואם כן, עם מי? בקושי אפשר לתפוס אותם מניסיונות קודמים שלי איתם, והם כל פעם מפנים לשלוחות שאין בהן מענה בשעות הפעילות.
ראיתי את זה, אבל פרט לחוב למס הכנסה או אי הגשת דוחות בשנים קודמות, זה נראה שמדובר על מצב בו הדוח כבר הוגש ופקיד השומה מצא משהו לא נכון.
אין לי חוב למס הכנסה (מניח שהיו מיידעים אותי כבר אם היה לי לא?).
אכן לא הגשתי דוחות בשנים קודמות (אבל אני לא מחויב כי אני שכיר ואני לא נמצא בשאר הקריטריונים המחייבים), האם המערכת המקוונת החדשה לא תומכת במקרה שלא הוגש בעבר דוח שנתי?.
אנסה לתפוס אותם מחר בטלפון למרות שזה לא פשוט (מעדיף בטלפון מאשר פניה בכתב במפ"ל).
עריכה: סתם משהו שעלה לי לראש, יכול להיות שההחזר שיצא לי גבוה ולכן זו ה'עילה לעיכוב'? מדובר על החזר של כ11K
@FIYaacov
דיברתי איתם, הם אמרו שהם לא יודעים למה אני מקבל את ההודעה כי הם לא רואים חוב שיש לי או משהו בסגנון, עובדת החוליה אמרה שהיא 'חוששת' שכולם מקבלים את ההודעה הזו בלחיצה על 'בדיקת הטופס', האם זכור לך מה היה כתוב כשלחצת על הכפתור הזה?.