• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

התייחסות לקה"ש ופנסיה בדוח השנתי + אבטלה בחלק מהשנה

• פותח הנושא פותח הנושא 1337justme
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

1337justme

משתמש בכיר
דירוג
1,012
ב2020 הייתי מועסק אצל מעסיק אחד בחלק מהשנה ובשאר השנה קיבלתי דמי אבטלה.
לפני שאגיש דוח מקוון מלא עבור 2020, שמתי לב שיש גם טופס 134 שאולי צריך למלא.
להבנתי זה מיועד למי שהיה מועסק אצל יותר ממעסיק אחד או למי שיש לו ביטוח אכ"ע.

מס שאלות:

1) במקום העבודה שעבדתי בו כמה שנים עד אוקטובר 2020, היה לי ביטוח אכ"ע פרטי שהמעסיק מימן בעצמו, האם עליי למלא בשל כך טופס 134? או שמדובר רק על אכ"ע בו העובד משלם מכיסו?

2) יש לי קה"ש שהמעסיק הפריש אליה, בטופס 106 רשום בפירוט ההפרשות לקופות "סכום הפרשה שחויבה למס": 3148, כלומר אכן ירד מס על הפקדה מעל התקרה, האם זה אומר שעליי למלא טופס 134? או שבכל זאת לא בגלל שזה מעסיק יחיד?

3) לאחר שסיימתי לעבוד אצל המעסיק, התחלתי לשלם ריסק בקרן הפנסיה כדי לשמור על הרצף הביטוחי שלי, האם יש צורך להתייחס לתשלומי ריסק האלו בדוח השנתי?

4) בגלל שקיבלתי דמי אבטלה בחלק מהשנה, אני צריך לצרף אישור שנתי למס הכנסה מביטוח לאומי עבורם. בדוח השנתי צריך לרשום כמה טפסי 106 צורפו, האם צריך להחשיבו כטופס 106? אם לא, האם צריך להתייחס לצירוף שלו איפשהו בדוח?

5) האם צריך לצרף לדוח השנתי גם דוחות שנתיים של קה"ש וקרן הפנסיה?.

6) משכתי פיצויים פטורים מקרן הפנסיה שהופקדו ע"י מעסיק קודם (בשנת 2014), האם צריך לציין את זה בדוח איפשהו?

תודה!.

במקום העבודה שעבדתי בו כמה שנים עד אוקטובר 2020, היה לי ביטוח אכ"ע פרטי שהמעסיק מימן בעצמו, האם עליי למלא בשל כך טופס 134? או שמדובר רק על אכ"ע בו העובד משלם מכיסו?
רק כשהעובד משלם מכיסו או לחלופין המעסיק מימן אבל גם חייב זקיפת מס (ואז צריך לבדוק אם הזקיפה הייתה יותר מדי או לא).

יש לי קה"ש שהמעסיק הפריש אליה, בטופס 106 רשום בפירוט ההפרשות לקופות "סכום הפרשה שחויבה למס": 3148, כלומר אכן ירד מס על הפקדה מעל התקרה, האם זה אומר שעליי למלא טופס 134? או שבכל זאת לא בגלל שזה מעסיק יחיד?
תמלא 134 ותבדוק. אם יוצא שהוא זקף יותר מדי, אז תגיש גם את ה-134 (ותחסיר את זקיפת היתר משדה 158 לפי ההנחיות ב-134).

לאחר שסיימתי לעבוד אצל המעסיק, התחלתי לשלם ריסק בקרן הפנסיה כדי לשמור על הרצף הביטוחי שלי, האם יש צורך להתייחס לתשלומי ריסק האלו בדוח השנתי?
זה נחשב ביטוח חיים/שארים פרטי. תבדוק איך חברת הביטוח סיווגה את זה באישור למס שהנפיקו לך (דף אחרון בדוח השנתי המקוצר). יש את שדה 140/240 בדוח השנתי, אבל מאוד ייתכן שחברת הביטוח סיווגה את זה ב-036/81 כמו ביטוח חיים.

בגלל שקיבלתי דמי אבטלה בחלק מהשנה, אני צריך לצרף אישור שנתי למס הכנסה מביטוח לאומי עבורם. בדוח השנתי צריך לרשום כמה טפסי 106 צורפו, האם צריך להחשיבו כטופס 106? אם לא, האם צריך להתייחס לצירוף שלו איפשהו בדוח?
זה לא 106.
את המס שנוכה (אם בכלל) שמופיע באישור למס צריך למלא בשדה 040 בסוף הדוח השנתי. שם יש גם מקום למלא כמה טפסים תומכים צירפת:
1622549306318.png

האם צריך לצרף לדוח השנתי גם דוחות שנתיים של קה"ש וקרן הפנסיה?.
אין צורך

משכתי פיצויים פטורים מקרן הפנסיה שהופקדו ע"י מעסיק קודם (בשנת 2014), האם צריך לציין את זה בדוח איפשהו?
כן, בחלק של הכנסות פטורות (שדה 209)
1622549391325.png

זה נחשב ביטוח חיים/שארים פרטי. תבדוק איך חברת הביטוח סיווגה את זה באישור למס שהנפיקו לך (דף אחרון בדוח השנתי המקוצר). יש את שדה 140/240 בדוח השנתי, אבל מאוד ייתכן שחברת הביטוח סיווגה את זה ב-036/81 כמו ביטוח חיים.
זה ריסק זמני לצורך שמירה על הביטוחים שיש לי בקרן הפנסיה (רק אכ"ע, אני רווק). נראה שזה מופיע בסוג הפקדה 045/086 יחד עם ההפקדות מהשכר שהיו לי כשעבדתי:
1622562824483.png
זה אומר שאני צריך להוסיף לסכום בשדה 045 שבטופס 106 את גובה ההפקדות לריסק הזמני שעשיתי?. אם כן, אז עדיין אין צורך לצרף את הדוח השנתי מחברת הביטוח? כי שם מופיע הסכום המלא שצריך להיות בשדה 045 (כולל הריסק הזמני)

כן, בחלק של הכנסות פטורות (שדה 209)
יש לי שמה גם חלף הודעה מוקדמת שהמעסיק שילם לי וניצלתי את הפטור עליו, אז לסכום לשם גם את הסכום הפטור שמשכתי מהמעסיק הקודם ובפירוט שם לרשום: חלף הודעה מוקדמת ממעסיק נוכחי + משיכת פיצויים פטורים מקרן הפנסיה שהופקדו ב2014 ע"י מעסיק X?.
האם לצרף את אישורי פקיד השומה על הסכומים הפטורים האלו? (של החלף והמשיכה של הכספים הפטורים)

מה קורה אם אני מוותר על מילוי טופס 134 וההחזר על ההפקדות מעבר לתקרה לקה"ש והריסק הזמני שהפקדתי? (מחוסר רצון להתסבך עם החישובים ואולי לטעות), האם פרט להפסד פונטנציאלי של סכום מסויים אני יכול להפגע מזה? (יטענו שהשמטתי נתונים וכו').

משהו אחרון, כרגע אני מובטל, בטופס המקוון צריך לרשום את שם המעביד, האם להשאיר אותו ריק? (הרי ב2020 כן הועסקתי בחלק מהשנה)

תודה!

קבצים מצורפים

• 1622562815993.png
    1622562815993.png
    KB 56 · צפיות: 1
זה אומר שאני צריך להוסיף לסכום בשדה 045 שבטופס 106 את גובה ההפקדות לריסק הזמני שעשיתי?. אם כן, אז עדיין אין צורך לצרף את הדוח השנתי מחברת הביטוח? כי שם מופיע הסכום המלא שצריך להיות בשדה 045 (כולל הריסק הזמני)
למלא את כלל הסכום, ולצרף את האישור למס (אין צורך בכל הדוח השנתי).

יש לי שמה גם חלף הודעה מוקדמת שהמעסיק שילם לי וניצלתי את הפטור עליו
זה צריך להופיע בשדה 209 בטופס 106 מהמעסיק.
אכן לסכום.

מה קורה אם אני מוותר על מילוי טופס 134 וההחזר על ההפקדות מעבר לתקרה לקה"ש והריסק הזמני שהפקדתי? (מחוסר רצון להתסבך עם החישובים ואולי לטעות), האם פרט להפסד פונטנציאלי של סכום מסויים אני יכול להפגע מזה? (יטענו שהשמטתי נתונים וכו').
הכי גרוע שיקרה זה שמס הכנסה ימלא בעצמו את ה134, ואם זה מעלה את חבות המס הוא יפעל לגבות אותו ממך.

משהו אחרון, כרגע אני מובטל, בטופס המקוון צריך לרשום את שם המעביד, האם להשאיר אותו ריק? (הרי ב2020 כן הועסקתי בחלק מהשנה)
לרשום את המעסיק שהיה ב2020.

הכי גרוע שיקרה זה שמס הכנסה ימלא בעצמו את ה134, ואם זה מעלה את חבות המס הוא יפעל לגבות אותו ממך.
יש לי רק הפקדה של קה"ש מעל התקרה, וחייבו אותי שלא בצדק במס על הפקדות מעל התקרה (המשכורת לצורך הפקדה נמוכה מהתקרה של 188,544 ש"ח), אני מניח שזה בגלל שהמעסיק עושה חישוב חודשי בהנחה שאותם הפקדות ומשכורות ימשיכו כך עד סוף השנה בלי התחשבות במצב של סיום העסקה באמצע השנה?.
או שאכן החישוב צריך להתבצע בצורה חודשית ואם המעסיק הפקיד מעל 1,571 ש"ח כל חודש, עדיין צריך לרדת מס מההפרש?

אגב, האם אני צריך לצרף לדוח השנתי גם את אישור פקיד השומה לחברת הביטוח שלא לקזז מס מהפיצויים הפטורים שמשכתי מהפנסיה?

נערך לאחרונה ב:
אגב, האם אני צריך לצרף לדוח השנתי גם את אישור פקיד השומה לחברת הביטוח שלא לקזז מס מהפיצויים הפטורים שמשכתי מהפנסיה?
חברת הביטוח הייתה אמורה לספק לך אישור למס הכנסה על הפדיון.

האם אני מפספס משהו?
יש הרבה אותיות קטנות בטופס 134, שים לב לקרוא אותם לפני ביצוע החישובים ותוך כדי ביצוע החישובים.

חברת הביטוח הייתה אמורה לספק לך אישור למס הכנסה על הפדיון.
יש לי אישור כזה, השאלה אם צריך לצרף אותו לדוח השנתי? ומה עם האישור מפקיד שומה על הפטור? יש טעם לצרפו גם?

יש הרבה אותיות קטנות בטופס 134, שים לב לקרוא אותם לפני ביצוע החישובים ותוך כדי ביצוע החישובים.
צודק, פספסתי כמה דברים בטופס באמת.

נערך לאחרונה ב:
@FIYaacov
משהו נוסף ששכחתי, אם יש לי הפסדי הון להעברה לשנים באות, הבנתי שצריך למלא טופס 1344, אני רואה שאין אפשרות כזו במילוי המקוון, האם הוא באמת חשוב? ואם כן, איך אפשר לצרף אותו? פשוט להוסיף אותו כחלק מהמסמכים התומכים שאני מצרף לדוח המקוון?

תודה שוב!

נערך לאחרונה ב:
@FIYaacov
משהו נוסף ששכחתי, אם יש לי הפסדי הון להעברה לשנים באות, הבנתי שצריך למלא טופס 1344, אני רואה שאין אפשרות כזו במילוי המקוון, האם הוא באמת חשוב? ואם כן, איך אפשר לצרף אותו? פשוט להוסיף אותו כחלק מהמסמכים התומכים שאני מצרף לדוח המקוון?

תודה שוב!
כן, למלא אותו (למשל באתר "לבלרון") ולצרף אותו עם שאר המסמכים התומכים.

@FIYaacov
אני נדחף עם שאלת המשך זהה וספציפית.
בדוח המקוצר אצלי (מגדל) מופיע אישור מס:
* 045 הפקדה לקצבה עמית שכיר 3493 + קצבה מוכרת 720. (=4213)

אבל בפירוט של ההפקדות בטבלה בעמוד הקודם מפורטות:
* 8 הפקדות לריסק ע"ס 3950 ש"ח.
* 8 הפקדות עובד מתוך השכר 4214 ש"ח.

אז הריסק אצלי לא נכלל באישור מס בכלל...
יש את שדה 140/240 בדוח השנתי, אבל מאוד ייתכן שחברת הביטוח סיווגה את זה ב-036/81 כמו ביטוח חיים.

להכניס אותו בכל זאת לדו"ח אפילו שזה לא מסומן באישור מס של קרן הפנסיה? באיזה סעיף?

להכניס אותו בכל זאת לדו"ח אפילו שזה לא מסומן באישור מס של קרן הפנסיה? באיזה סעיף?
כן, בסעיף 140/240 או 45/86 (הזיכוי עליהם זהה) ולצרף את האישור המלא.
למתקדמים, לברר עם חברת הביטוח מה נסגר :)

@חיפאי
בסוף הריסק אצלי כן נכלל ב106 שקיבלתי מהמעסיק בשדה 045 (הוא אכן סכם את הריסק שהופקד מהצבירה יחד עם שאר ההפקדות), תבדוק אולי גם אצלך זה ככה ואז לא תצטרך להסתבך עם הדוחות של חברת הביטוח.

@FIYaacov
אגב, מה קורה אם לא ארשום כלום ב"רשימת המעבידים"? אני קצת פראנויד שאולי יבינו לא נכון וזה יתפרש כאילו אני לא מובטל כרגע וזה ישפיע על דמי האבטלה איכשהו.
כמו כן עבור "עיסוק עיקרי", אפשר להשאיר ריק? או שעדיף לכתוב שכיר למרות שהייתי מובטל בחלק השני של השנה?

דבר נוסף, באישור של חברת הביטוח על המשיכה של הפיצויים הפטורים ממעסיק קודם, לא רשום עבור איזה שדה זה, רק שלא ירד מס (ביקשתי מהם אפילו במפורש אישור מס שכן רשום בו את זה, והם כמובן שלחו לי אישור, רק בלי ציון השדה :)).
אין לי בעיה לצרף את האישור מפקיד השומה שלא להוריד מס מהפיצויים הפטורים, אבל באישור הזה יש סכום שהוא נמוך בכמה מאות שקלים מהסכום שנמשך בפועל, אני מניח שזה בגלל הריבית שנצברה ממועד האישור של מס הכנסה ועד מועד המשיכה בפועל, השאלה אם מס הכנסה עלול לעשות בעיות ולהוריד מס על ההפרש?

אגב, מה קורה אם לא ארשום כלום ב"רשימת המעבידים"? אני קצת פראנויד שאולי יבינו לא נכון וזה יתפרש כאילו אני לא מובטל כרגע וזה ישפיע על דמי האבטלה איכשהו
אין קשר לביטוח לאומי
תרשום את המעסיק מה106 שיש לך.

כמו כן עבור "עיסוק עיקרי", אפשר להשאיר ריק? או שעדיף לכתוב שכיר למרות שהייתי מובטל בחלק השני של השנה?
עיסוק אצל אותו מעביד שרשמת.

אין לי בעיה לצרף את האישור מפקיד השומה שלא להוריד מס מהפיצויים הפטורים, אבל באישור הזה יש סכום שהוא נמוך בכמה מאות שקלים מהסכום שנמשך בפועל, אני מניח שזה בגלל הריבית שנצברה ממועד האישור של מס הכנסה ועד מועד המשיכה בפועל, השאלה אם מס הכנסה עלול לעשות בעיות ולהוריד מס על ההפרש?
אל תיצור בעיות איפה שאין.
תצרף את האישור למס שקיבלת, ותסתמך עליו.

@FIYaacov

משהו אחרון באמת :)...שמתי לב עכשיו שצריך לצרף אסמכתא בשביל החשבון בנק (בגלל שזו הפעם הראשונה שאני מגיש דו"ח).
לא רשום מה הכוונה באסמכתא בשום מקום (גם לא בPDF עם ההסברים על הגשה מקוונת)
האם אישור ניהול חשבון חתום דיגיטאלית מספיק? האם צריך גם צילום ת"ז?

תודה על כל הסבלנות!

נראה לי שצריך רק על שינוי במצב המשפחתי.
כל פעם שאני מצרף צילום ת"ז למשהו אני מגדיל את הסיכוי לגניבת זהות\עבירה כלשהי כלפיי..מצד שני, לצערי כל גוף מחייב את זה בכמעט בכל פעולה.
אני מגיש דוח פעם ראשונה, מניח שירצו את זה...אני רק מקווה שהאחסון שלהם מספיק מאובטח (בדיחה טובה? :) )

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
IronMan התייחסות למאמר - קרנות איריות OUT, קרנות ישראליות IN שוק ההון 7
Z התייחסות בדו"ח שנתי להפסדים מועברים משנה שעברה מיסים 0
Y רוכשי מחיר למשתכן (מחיר מופחת) בחוזה קיימת התייחסות לאיחור בתשלום? נדל"ן 2
B התייחסות לRSU של מניות דיוידנד בפרישה מוקדמת שוק ההון 9
יבגני_ל התייחסות בטופס תיאום מס להפרשות מעסיק לאכ"א מיסים 6
O הפעלת ביטוח נסיעות לחו"ל - אופן התייחסות חב' הביטוח לבן/בת זוג לצורך כיסוי הוצאות צרכנות פיננסית 3
I התייחסות לכל ההשקעות כתיק אחיד שוק ההון 4
C משרת סטודנט מול מחקר בהנחיית פרופסור - התייחסות בתעשייה התפתחות אישית 7
א לא מצאתי בכל השרשורים של IB התייחסות לזה שוק ההון 2
MichaelScott התייחסות לנכסים פנסיונים כחלק מפורטפוליו שוק ההון 21
I אני מצטרף לקה״ש ira, האם לסגור את חשבון המסחר הישן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
F כמה זמן לוקח להפקדה מהמשכורת להיכנס לקה"ש? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
SeaGull פערי תשואות בין גמל לקה"ש באותו מסלול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M השוואת ברוקרים לקה"ש וקפ"ג IRA ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
T הפקדה ל-IRA שונה מהפקדה לקה"ש רגילה? שוק ההון 1
מומו הברווז הגדלת הפרשה לקה"ש + התחייבות לדמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
N הפקדה השנה לקה"ל לעצמאי צרכנות פיננסית 12
גרהם הפקדות לקה"ש (קבוצת איליה) שוק ההון 25
ס האם ההפקדה לקה"ש מוגבלת ב2.5% מצד העובד? צרכנות פיננסית 3
Y דמי ניהול בקרן השתלמות ופנסיה לא פעילים פוסטים מאיכות נמוכה 2
K תשלום מיסים על משיכת קרנות השתלמות ופנסיה כשאני תושבת גרמניה מיסים 16
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
X דמי הניהול בקופת גמל, קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
IAmSam ניהול כולל של קה״ש IRA + תיק השקעות ב-IB ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
L דוח שנתי רישום משיכת כספי פיצויים ופנסיה מיסים 3
deussex לפני מהלך להעברת ביטוח מנהלים ופנסיה ממגדל לקופת ברירת מחדל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
T קה"ש ופנסיה מעבר לתקרה - אופציות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
I קרן השתלמות ופנסיה לעצמאים עם הון עצמי של 600K פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
הסולידית ★★★קורס השקעות ופנסיה מומלץ בהנחה לגולשי הסולידית - Simplifynance★★★ שוק ההון 0
flower ביטול מסלולי ההשקעות בחו"ל - קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
M ניתוק תושבות מס - השתלמות ופנסיה מיסים 8
ז הפרשה לקרן השתלמות ופנסיה מעל התקרה - חישוב שנתי או חודשי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
P איפה להשקיע כל חודש סכום יחסית גבוה ומה לעשות עם הגמל, קה"ש ופנסיה הנוכחיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
efrat איחוד קרנות השתלמות, גמל ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
G חוות דעת על תיק השקעות (תיק פרטי, קה"ש, קופות גמל ופנסיה) שוק ההון 14
א חוות דעת על תיק השקעות (תיק פרטי, קה"ש ופנסיה) שוק ההון 5
M קופת גמל ותיקה - ג'וקר שמאפשר לעקוף את תקרת ההפקדה לקרן פנסיה מקיפה ולהצטייד במלא אגח מיועדות ופנסיה פטורה ממס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
yancuk בחירת קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
D מעקב אחרי קרנות השתלמות ופנסיה פוסטים מאיכות נמוכה 0
A שאלות לגבי קרן השתלמות ופנסיה ומעבר לחשבון IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
deussex הקצאת נכסים עם סכום צבור בעו"ש + קרן השתלמות, מנהלים ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Y עליית שכר משמעותית - איך לשנות הפקדות לקרן השתלמות ופנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
מ איחוד קרנות השתלמות ופנסיה צרכנות פיננסית 1
A השתלמות,גמל ופנסיה 2020 צרכנות פיננסית 11
Tim_Duncan רשימת נכסים של קרנות השתלמות ופנסיה ב-2020 צרכנות פיננסית 2
D איך לבחור את המסלול והחברה הנכונה עבור קרן השתלמות ופנסיה צרכנות פיננסית 14
1337justme איזון תיק עם קרן השתלמות ופנסיה ושאלה לגביי אג"ח שוק ההון 7
mr.mo קרן השתלמות ופנסיה מאה אחוז מניות שוק ההון 4
ז עזרה בהכוונה למוצרי קרן השתלמות ופנסיה שוק ההון 24
Rahash אבדן כושר עבודה ופנסיה - הפרשה מהנטו צרכנות פיננסית 5

נושאים דומים

Back
למעלה