אני מתכנן להשקיע בהדרגה כך שכשאגמור להשקיע את ה200000 כבר יהיה לי עוד כ25000
וואו, זו חתיכת הדרגה. זה משחק פסיכלוגי בעיקרו. קרא את
זה, ותחליט.
אני מנסה להבין כמה אחוז מניות? 100?
כמה שנים? יש לך אולי קישור?
אני זוכר שדיברו על יתרון של קרן אירית צוברת לעומת אמריקאית בהקשר של חשבון חייב אחרי 30 שנה. לא יודע מה יאמרו פה.
בכל אופן, כמו שיעקב כתב:
לא מסכים. יש הרבה דיונים על זה בפורום. ככלל ככל ודמי הניהול שלך גבוהים יותר וככל שאתה מתכוון להחזיק יותר זמן, עדיף לך חשבון ממוסה בלי ד.נ.
צריך דמי ניהול גבוהים בשביל שזה לא יהיה שווה. אז נסה להפחית את דמי הניהול ככל יכולתך.
אגב,
@FIYaacov , אתה מושך את קרן ההשתלמות ברגע שאתה יכול, ומעביר אותה לתיק החייב?
לגיל הפרישה - כשימאס לי לעבוד
יש הבדל חוקי משמעותי בין גיל הפרישה הרשמי במדינה (נכון להיום 67 לגברים, בהקשרים מסוימים 60), לבין לפני.
כל מוצר פנסיוני ייתן לך את ההטבות שלמעלה. כנראה שאתה לא רוצה לשלם את מס העונש על משיכה לפני גיל פרישה, אז אל תשים במוצרים פנסיוניים כסף שאתה צריך ללפני גיל הפרישה.
יש ארבעה סוגי מוצרים פנסיוניים: ביטוח מנהלים, קרן פנסיה מקיפה (חדשה), קרן פנסיה משלימה (כללית), וקופת גמל.
כיוון שאתה לא מרגיש צורך בביטוחים, כנראה שקופת הגמל הכי תתאים בהקשר הזה.
החסרונות הרלוונטיים אליך של קופת גמל על פני קרן פנסיה מקיפה הם:
- אין אג"ח מיועדות (חיסרון בעיניי). בקרן הפנסיה המקיפה יש כמעט 30% אג"ח מיועדות - צמודות למדד ועם 4.86% תשואה מובטחת. אם אתה מעדיף 100% השקעה במניות על פני זה, אז בעיניך זה יהיה יתרון לקופת הגמל.
- ניתן להשיג דמי ניהול נמוכים יותר מצבירה בקרן הפנסיה. אבל לחילופין אתה משלם דמי ניהול מהפקדה שבקופת גמל בד"כ אין, כך שעם צבירה אפסית זה כנראה יהיה עדיף קופ"ג.
אני מנהל את קרן ההשתלמות (רעיונית) כחלק מתיק ההשקעות שלי, שם בה 100% מניות, ואת האג"ח שומר לחלק החייב.
לחיסכון הפנסיוני אני מתייחס בנפרד.
גם בקרן השתלמות, וגם בקופ"ג, יש אפשרות לניהול אישי. בד"כ דמי ניהול סבירים ניתן לקבל החל מ100K, ומסתכלים על מה שנמצא בשתיהן יחד.
אתה יכול להתחיל ישירות בIRA - ניהול אישי, או לצבור קודם בקרן רגילה עד שתגיע לצבירה שתקבל עליה הצעה טובה, ואז להתנייד לIRA.
אם אתה רוצה להתחיל בIRA, קל גמל ידועים במינימומים הנמוכים שהם דורשים כדי לפתוח קרן כזו.
אם אתה רוצה להתחיל בקרן רגילה, יש לאינפיניטי ולIBI מסלולים מנייתיים פאסיביים מפוזרים עולמית, לIBI ולאינטרגמל יש מסלולי סנופי - מרוכזים בארה"ב.
השווה דמי ניהול כמובן.
ג.נ. מחזיק קופת גמל וקרן השתלמות באינטרגמל.
בהצלחה