• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השוואת תנאים לקרן השתלמות IRA

@ofer barzilay @שפם ארוך
תרצו לאחד כוחות ולעבור ביחד עם כוח קנייה גדול לבית השקעות אחד?
דיברתי עם כמה בתי השקעות, ובגדול כצפוי ככה שהסכום גדול יותר - אפשר להשיג דמי ניהול נמוכים יותר. אני אשמח לאגד כמה חברים שרוצים לעבור ביחד, זה יוכל להוזיל לנו משמעותית.

@ofer barzilay @שפם ארוך
תרצו לאחד כוחות ולעבור ביחד עם כוח קנייה גדול לבית השקעות אחד?
דיברתי עם כמה בתי השקעות, ובגדול כצפוי ככה שהסכום גדול יותר - אפשר להשיג דמי ניהול נמוכים יותר. אני אשמח לאגד כמה חברים שרוצים לעבור ביחד, זה יוכל להוזיל לנו משמעותית.

היי @Prometheus אני פתחתי חשבון מסחר באינטרקטיב ברוקרס למניות זרות, (אין יתרון מס ככל הידוע לי בהחזקה של מניות זרות אמריקאיות באמצעות קרן השתלמות כי רשויות המס בחו"ל עדיין מנכות את המס, ויתקנו אותי פה במידה ואני טועה), אם תפנה שוב עוד כחצי שנה אני אדאג להעביר מספר קרנות השתלמות בסכום של כמה מאות אלפי ש"ח לגוף שתמצא ובלבד שהוא יספק דמי ניהול מינמליים כפי שצריך להיות שכן הוא לא מספק כל שירות למעט מערכת מסחר שהיום כלל לא עולה כסף בבנקים / אינטרקטיב ברוקרס.

תודה

אין יתרון מס ככל הידוע לי בהחזקה של מניות זרות אמריקאיות באמצעות קרן השתלמות כי רשויות המס בחו"ל עדיין מנכות את המס, ויתקנו אותי פה במידה ואני טועה
הגביה במקור היא רק 25% על דיבידנדים. קרנות השתלמות גם פוטרות ממס רווחי הון במימוש.

הגביה במקור היא רק 25% על דיבידנדים. קרנות השתלמות גם פוטרות ממס רווחי הון במימוש.

אם אתה רוכש מניה של גוגל ב - 100 ומוכר אותה ב - 120 אתה לא נדרש לשלם מס רווח הון על ה - 20? אז מדוע על דיבידנדים מערכת המסחר כן מנכה במקור? מערכות המסחר בקרן השתלמות הן של אינטרקטיב או מערכת אחרת?

אם אתה רוכש מניה של גוגל ב - 100 ומוכר אותה ב - 120 אתה לא נדרש לשלם מס רווח הון על ה - 20?
לא.

אז מדוע על דיבידנדים מערכת המסחר כן מנכה במקור?
החוק שונה.
אגב, המס על דיבידנדים ועל רווחי הון שונה גם בארץ וגם בארה"ב. רק "במקרה" מס על דיבידנד רגיל בארץ למי שמחזיק פחות מ10%, ומס רווחי הון למי שלא סווג כסוחר, שווים ועומדים על 25%.

מערכת המסחר כן מנכה במקור? מערכות המסחר
מערכת מסחר לא מנכה מס. במצבים מסוימים החברה המנהלת את החשבון מגדירה בכח שהמערכת תנכה מס.
אשתי אזרחית ארה"ב, ובחשבונות שלה בארץ לא מנוכה מס במקור על דיבידנדים מחברות אמריקאיות, אבל כן מנוכה מס רווחי הון בסוף השנה.

אם אתה רוכש מניה של גוגל ב - 100 ומוכר אותה ב - 120 אתה לא נדרש לשלם מס רווח הון על ה - 20? אז מדוע על דיבידנדים מערכת המסחר כן מנכה במקור?
כי מס רווחי הון משולם למדינה שלך ובקרה"ש היא פוטרת אותך.
מס דיב' משולם לארה"ב (אם החברה/קרן מונפקת שם) היא תגבה את חלקה וממש לא מעניין אותה איזה הסדר יש לך עם רשויות המס בארץ.

אשתי אזרחית ארה"ב, ובחשבונות שלה בארץ לא מנוכה מס במקור על דיבידנדים מחברות אמריקאיות, אבל כן מנוכה מס רווחי הון בסוף השנה.
אין לה ניכוי במקור בכלל על דיבידנדים אמריקאיים בחשבונות בארץ? (השאלה היא לגבי מס הכנסה, לא ה IRS)

לא.

החוק שונה.
אגב, המס על דיבידנדים ועל רווחי הון שונה גם בארץ וגם בארה"ב. רק "במקרה" מס על דיבידנד רגיל בארץ למי שמחזיק פחות מ10%, ומס רווחי הון למי שלא סווג כסוחר, שווים ועומדים על 25%.

מערכת מסחר לא מנכה מס. במצבים מסוימים החברה המנהלת את החשבון מגדירה בכח שהמערכת תנכה מס.

@TunaGolem @מתכנת ,

ניכוי במקור הנו דרך של רשויות המס לגבות מס. חבות המס לא מושפעת מהשאלה האם גוף כלשהו ניכה לכם מס במקור או לא.
יתכן שאתם מוכרים נכס ברווח, ומסיבה כלשהיא לא נוכה לכם בגינו מס במקור, זה לא אומר שאתם לא חייבים במס.

לא הבנתי גם את הקשר לעובדה ששיעור המס בארה"ב וישראל עשוי להיות שונה. אני גם לא יודע מה אומרת העובדה שאשתך אזרחית ארה"ב ואני מניח שמשקיעה בישראל באמצעות קרן השתלמות פטורה, צריך לבדוק את ההתייחסות של ארה"ב לכלי המיסויי הזה, ואני מניח שבדקתם זאת.

לפי מה שרשמתם מעלה, על רווחי הון לפחות בכל הנוגע ליחסי ארה"ב - ישראל, נקבע כנראה שבגין רווח הון המופק מנייר ערך זר, המס מגיע למדינת התושבות של הסוחר. זו ככל הנראה הסיבה שאם רכשתם מניות אמריקאיות בקרן השתלמות ישראלית אתם נהנים מפטור על רווח הון, כנראה ישראל זכאית לגביית המס ואתם רכשתם נייר ערך בחשבון פטור ישראלי. זה הגיוני, כי מדובר בחברות ציבוריות ומשקיעים קטנים, למשל בחברות פרטיות אמריקאיות זה לא המצב ככל שידוע לי. אולי @אורי ג. מכיר את הנושא טוב יותר.

על כל פנים, במקרה של תיק דיבידנדים, זה לא עוזר.

כל מה שכתבתי מעלה אלו השערות, אל תתבססו על האמור.

אין לה ניכוי במקור בכלל על דיבידנדים אמריקאיים בחשבונות בארץ? (השאלה היא לגבי מס הכנסה, לא ה IRS)
ב31 בדצמבר מופרש מס לאחר התחשבות בהוצאות ניהול חשבונות.

ניכוי במקור הנו דרך של רשויות המס לגבות מס. חבות המס לא מושפעת מהשאלה האם גוף כלשהו ניכה לכם מס במקור או לא.
יתכן שאתם מוכרים נכס ברווח, ומסיבה כלשהיא לא נוכה לכם בגינו מס במקור, זה לא אומר שאתם לא חייבים במס.
נכון, אבל במקרה זה, השיטה נכונה.

לא הבנתי גם את הקשר לעובדה ששיעור המס בארה"ב וישראל עשוי להיות שונה.
זו דוגמא לכך שמדובר במיסים שונים מאד. חשבתי שאם אדגיש נקודה זו, תקל ההבנה שאחד מהם משויך למדינה אחת והשני לשניה.

לפי מה שרשמתם מעלה, על רווחי הון לפחות בכל הנוגע ליחסי ארה"ב - ישראל, נקבע כנראה שבגין רווח הון המופק מנייר ערך זר, המס מגיע למדינת התושבות של הסוחר.
הטענה נכונה אבל הניסוח שגוי:
האמנה מתירה לארה"ב לגבות מס על דיבידנדים של חברות אמריקאיות. לאמריקאים אין התיימרות לעקוב אחרי האחזקות של כל התושבים הישראלים, והם לא מעוניינים לגבות מס רווחי הון גם אם מדינת ישראל תוותר עליו לחלוטין (כפי שהיא עושה עבור חשבונות מסוימים).

בחברות פרטיות אמריקאיות זה לא המצב ככל שידוע לי.
כשחברות פרטיות ישראליות (מאוגדות בישראל) נסחרות בין אזרחים זרים, מדינת ישראל לא מקבלת שקל (ר"ע תנובה).
אני מנחש שהמצב דומה גם בארה"ב.

נערך לאחרונה ב:
הטענה נכונה אבל הניסוח שגוי:
האמנה מתירה לארה"ב לגבות מס על דיבידנדים של חברות אמריקאיות. לאמריקאים אין התיימרות לעקוב אחרי האחזקות של כל התושבים הישראלים, והם לא מעוניינים לגבות מס רווחי הון גם אם מדינת ישראל תוותר עליו לחלוטין (כפי שהיא עושה עבור חשבונות מסוימים).

עכשיו עברתי קצת על האמנה, והניסוח שלי לא שגוי.
בקליפת אגוז, באחזקות בשיעור נמוך המיסוי הוא של מדינת הסוחר.
זה לא נכון שלאמריקאים אין עניין לגבות מס רווחי הון מכל מי שמחזיק נכסים המבוססים בארצות הברית, הם אחת המדינות בעלות יכולת הגבייה היעילה ביותר ולא משנה כמעט היכן אתה פיזית. אלא שלפי האמנה במקרה שתואר לעיל המס שייך למדינת ישראל ולכן אם החשבון חייב תשלם מס ואם החשבון פטור / דוחה מס לא תשלם בעת המכירה.

כמובן שלא ייעוץ.

זה לא נכון שלאמריקאים אין עניין לגבות מס רווחי הון מכל מי שמחזיק נכסים המבוססים בארצות הברית
אז למה הם לא ממסים גם כשאין אמנה?

הם אחת המדינות בעלות יכולת הגבייה היעילה ביותר ולא משנה כמעט היכן אתה פיזית
ובכל זאת הם אינם יודעים מי מתושבי החוץ מחזיק בני"ע אמריקאיים. (אני יודע שכך הדבר בעקבות הדיון האחרון בגבעה על הFATCA.)

אז למה הם לא ממסים גם כשאין אמנה?

זהו ההבדל בין ניכוי במקור לחבות במס, בתור מי שיצר רווח שחייב במס בארה"ב אתה חייב בדיווח ותשלום המס - זה הכלל. העובדה שלא ניכו לך מס במקור לא אומרת שלא חלה עליך חובה לדווח ולשלם.
כפי שמי שבישראל "לא מיסו" אותו על הכנסה משכר דירה כל השנים, לא זכאי פתאום לפטור, אם יגיעו אליו הוא ישלם את המס עם ריבית ויהיה חשוף להליכים נוספים.

אני לא יודע מה זה אומר שהם לא ממסים כשאין אמנה, מול מי למשל אין להם אמנה והם לא ממסים? בכל מקרה זה לא התחום שלי ולכן לא רוצה לומר דברים שעשויים להיות לא נכונים, בעתיד כאשר זה יהיה יותר רלוונטי לגבי אבדוק זאת. על כל פנים, אני יכול לומר לך שנדל"ן ממסים בארה"ב ואחר כך גם מס הכנסה הישראלי ממסה את החלק שנותר, למי שפועל כחוק.

ובכל זאת הם אינם יודעים מי מתושבי החוץ מחזיק בני"ע אמריקאיים. (אני יודע שכך הדבר בעקבות הדיון האחרון בגבעה על הFATCA.)

זה עולה בקנה אחד עם מה שכתבנו מעלה, שבמקרים מסוימים אין להם צורך לדעת.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זהו ההבדל בין ניכוי במקור לחבות במס, בתור מי שיצר רווח שחייב במס בארה"ב אתה חייב בדיווח ותשלום המס - זה הכלל. העובדה שלא ניכו לך מס במקור לא אומרת שלא חלה עליך חובה לדווח ולשלם.
עליך ההוכחה. אני טוען שארה"ב בכלל לא ממסה רווחי הון על נכסים אמריקאיים לאזרחי חוץ שאינם תושבים, בלי קשר לאמנה. לא במקור ולא בחיוב דיווח.

מול מי למשל אין להם אמנה והם לא ממסים?
צפון קוריאה? מים בינלאומיים? אני בטוח שיש רבים נוספים.

על כל פנים, אני יכול לומר לך שנדל"ן ממסים בארה"ב ואחר כך גם מס הכנסה הישראלי ממסה את החלק שנותר, למי שפועל כחוק.
על זה אינני חולק.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I השוואת תנאים בבנק מזרחי להצעות הייטקזון/מועדון הוט צרכנות פיננסית 42
C השוואת תנאים בפנסיה והשתלמות עבור מחקי מדד/IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S השוואת תנאים שנתנו לי לפתיחת תיק בפסגות שוק ההון 9
F השוואת תנאים - בנק ובית השקעות שוק ההון 27
C פתיחת חשבון בנק בארה"ב - השוואת תנאים צרכנות פיננסית 11
M דירה למגורים- השוואת עסקאות 38/2 נדל"ן 6
G עובר מעסיק וניצב בפני החלטה אם להשאר או לעבור קופה (השוואת דמי ניהול) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
G התייעצות | השוואת תיק עצמאי לקרן השתלמות שוק ההון 1
S תא35 ותא125 - השוואת קרנות סל שוק ההון 3
SolidAce השוואת פקדונות שוק ההון 2
ה השוואת 2 מסלולי S&P500 של מגדל בתשואה שונה לחלוטין פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
N פעם ראשונה פה והשאלה היא לגבי השוואת עמלות שוק ההון 5
צ השוואת תשואה של תיקי השקעות שוק ההון 23
E השוואת השתלמות בניהול אישי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ל השוואת ביצועי ETF שנסחר בבורסות שונות שוק ההון 2
I השוואת סטטוס למתחמי פינוי בינוי נדל"ן 1
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
JBUZZ השוואת קרנות כספיות לפיקדון בנקאי שוק ההון 48
ה המלצות הוועדה: השוואת תנאי מיסוי למסחר עצמאי שוק ההון 40
מומו הברווז השוואת מערכות מסחר (ברמה הטכנולוגית) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
E השוואת קניית דירה לשכירה נדל"ן 8
M קניית $ השוואת IBKR מול בנק מקומי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 16
S השוואת משכורת בין טקסס לתל אביב אוף טופיק 6
ד השוואת מניה לקרן סל? שוק ההון 2
פ השוואת עלות: העברת כספים לIBKR פוסטים מאיכות נמוכה 5
S אודה להמלצה על אתר אחד שמאפשר השוואת גרפים/תשואות גם של ETF אמריקאיות וגם של ETF איריות שוק ההון 11
צ השוואת מספרי ניירות ערך (טיקרים) שוק ההון 7
J השוואת עמלות בקניית ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 42
ס השוואת קופת גמל להשקעה מול מסחר עצמאי שוק ההון 15
M קניית דירה ראשונה בפרויקט דירה בהנחה - השוואת תמהילים נדל"ן 52
V השוואת ביטוחי בריאות פרטיים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
ס השוואת פתיחת חשבון בנק בקפריסין מול אנגליה צרכנות פיננסית 2
D השוואת דמי ניהול או מעבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M על השוואת מחירים נכונה למוצר בסופר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
F השוואת עמלות מסחר ב-tase.co.il ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
A השוואת אפשרויות פדיון פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M השוואת תשואות בS&P 500 בקרונות השתלמות / קופות גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M השוואת קרנות השתלמות וקופות גלמל להשקעה מחקה מדד SP 500. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א השוואת תשואות קופות גמל לסנופי שוק ההון 8
כ השוואת ביצועי קרנות נאמנות למדד שוק ההון 4
T השוואת תשואות קרנות מחקות ישראליות מול איריות - ממצאים אמפיריים? פוסטים מאיכות נמוכה 0
A מכירים אתר השוואת תיקים שלוקח בחשבון מס על איזון? שוק ההון 19
I השוואת תמהילים של משכנתא נדל"ן 9
T השוואת עמלות בין הבנק למיטב דש שוק ההון 11
Mose השוואת הצעות של בתי השקעות ישראליים שוק ההון 26
א השוואת הצעת עבודה אמריקאית לישראלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y השוואת משכורות בהייטק התפתחות אישית 12
K השוואת תיק מנוהל לתיק עצמאי שוק ההון 2
S ביטוח רכב - השוואת מחירים 2021 צרכנות פיננסית 9
Y אלטשולר שחם VS מיטב דש - השוואת תשואות שוק ההון 28

נושאים דומים

Back
למעלה