אני חייב להגיד שכשזה מגיע לאג"ח אני מקבל בלק אאוט.
פה | ופה.
וגם
קצת פה.
אני מאוד אוהב לקרוא אצלו.
אג"ח הוא כלי להדביק את האינפלציה אני צודק?
סוג של,
אפשר בגדול לומר שכן... אבל זה לא כל הסיפור של אג"ח וזה גם לא תמיד.
כביכול אפשר לקנות אג"ח צמוד [מדד] מדינה/ממשלתי, וסגרת סיפור,
ניצחת את האינפלציה, הכסף שלך צמוד מדד ולעולם לא יישחק.
נכון?
לא נכון תמיד, כמו ברוב הדברים בחיים - כתבו והסבירו בפוסט שקישרתי לך שזה לא תמיד ככה, למשל לא כשהריבית
הריאלית עליו שלילית..
אג"ח הוא בעיקר גיוון לתיק ההשקעות והוא ברוב הפעמים בקורלציה שלילית עם מניות (כשהן עולות הוא לא עולה, וכשהן יורדות הוא לא יורד).
אני לא ראיתי שום אג"ח שנותן מעל 4% ואני מניח שזה בגלל שהריבית כרגע בסביבות ה4%.
לא יודע. לא מעניין אותי אג"ח. לא מגוון את תיק ההשקעות המנייתי להחריד שלי עם אג"ח. לא קונה אג"ח. לא מתעניין באג"ח.
יש לי מספיק והותר ממנו בקרן הפנסיה המקיפה (אפילו שכבר אין אותו בעצם).
אם הריבית תרד גם האג"ח ירד?
זה כן. בגדול.
אם הריבית תרד, וכל מה שצמוד ריבית כבר לא כזה בוננזה, ואם הריבית ירדה והאג"ח לא יירד ביחד איתה, אז כולם יברחו לאג"ח ומי שמנפיק אותו (בריבית גבוהה יותר מהריבית הכללית במשק שירדה) יפסיד מלא.
אבל אולי מי שמנפיק אותו בסדר עם להפסיד עכשיו כל עוד הוא מכניס כסף תכל'ס מהאג"ח שהוא הנפיק (= קיבל הלוואה), והנפיק אותו לעוד 30 שנה, ועד אז הוא מאמין שיסתדר ויצליח להתארגן על הכסף בשוק הממשלתי האפור.
תמיד? - לא תמיד... אולי אין דבר כזה תמיד, ונכון שרוצים ושאפשר לחפש כללי אצבע, אבל גם לדעת שלא תמיד הם יעבדו.
אני לא מבין בזה כל כך הרבה... אולי קצת מעבר לבסיסי, אבל ממש לא ברמה של חלק מהמומחים שהיו פה. רחוק מאוד מזה.
תסתכל בקישור שקישרתי לך - עוד אז ב- 2015 (!) הם כבר רשמו שדנו על זה המון, ושזה נשאל המון ושענו המון, ושטחנו את הנושא והשאלה שנשאלה שם המון וכו'...
זו גם חלק מהסיבה שכבר אין וותיקים פה שעונים וששיעמם אותם להיות תקליט שבור (מניח שבכל בלוג ופורום זה ככה בסוף).
כל מי שמגיע ושואל שאלה רוצה תשובות מחדש (תשובות לשאלות שלו).
תסתכל במה שקישרתי לך בבלוג עצמו לשאלה של אג"ח ואינפלציה - יש שם תשובות.