• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השוואת קרנות כספיות לפיקדון בנקאי

מישהו עשה משהו דומה עם אג"ח?
או שמישהו רוצה לעשות פה בפורום משהו דומה עם אג"ח? בבקשה? מחזיק אצבעות
חבר, אתה לא ברור... משהו דומה מה?
תכתוב ברור בבקשה למה אתה מתכוון.
הפוסט הוא על השוואת קרנות כספיות לפיקדון בנקאי - אתה מבקש לדעת האם מישהו השווה בין קרנות כספיות לאג"ח? בין אג"ח לפיקדון בנקאי?
אתה יודע כמה סוגי אג"חים יש?...

איך 104,251 ₪ מצטבר עד סוף דצמבר הפך ל-104,267 בסיכום השנתי?

נערך לאחרונה ב:
נראה לי שהוא מדבר על תזמון אג"ח. שגם זה לפי המחקרים משימה קשה ביותר.
האמת שאפילו אם אפשר היה לגזור איזה 0.4% בתזמון מוצלח, לא ברור לי שזה שווה את המאמץ.

נראה לי שהוא מדבר על תזמון אג"ח. שגם זה לפי המחקרים משימה קשה ביותר.
האמת שאפילו אם אפשר היה לגזור איזה 0.4% בתזמון מוצלח, לא ברור לי שזה שווה את המאמץ.
מעניין... לתזמן אג"חים?
מודה שלא שמעתי על זה, אבל אני נמנע מאג"חים בתיק ההשקעות שלי כי לא מצליח להבין אותם ולא מתחשק לי להתחיל להבין אותם.
ממש בדיוק על הפרק הזה בספר "הקוף שניצח את מומחי ההשקעות" של מאיר לירז - מדובר על סולם אג"ח כמו שמאיר כותב עליו?

מדובר על סולם אג"ח כמו שמאיר כותב עליו?
לא, הרעיון כרגיל הוא שחושבים שיודעים מתי אג"ח ירד ומתי הוא יעלה, ואז קונים/מוכרים בהתאם.
או שאג"ח שקלי ייתן יותר מאג"ח צמוד ועוברים ביניהם.
או שעוברים לאג"ח זבל וחוזרים בזמן לממשלתי כאשר מרגישים שהסיכון גדול.

למותר לציין ששום דבר מזה לא עובד באופן עקבי לטווח ארוך. לפחות מנהלי קרנות לא מצליחים להשיג כך תשואה עודפת.

האמת היא שזכור לי מקרה אחד שבו כן היה אפשר לתזמן אג"ח. בפאניקה של הקורונה היה איזה יום שאג"ח ממשלתי צמוד ירד ב- 7%, שזה די מופרך. מי שקנה באותו רגע הרוויח 7% תוך כמה ימים. אבל צריך באמת איזה ארוע קיצון כדי להצליח ככה. והבעיה כרגיל היא שאם ממתינים במזומן לרגע הזה אז מפסידים תשואה בינתיים.

נערך לאחרונה ב:
תכתוב ברור בבקשה למה אתה מתכוון.
הפוסט הוא על השוואת קרנות כספיות לפיקדון בנקאי - אתה מבקש לדעת האם מישהו השווה בין קרנות כספיות לאג"ח? בין אג"ח לפיקדון בנקאי?
אתה יודע כמה סוגי אג"חים יש?...
התכוונתי להשוואה בין קרנות כספיות לאג"ח..אם מישהו רוצה להשקיע בהשוואת אג"ח לפיקדון בנוסף, בכיף אבל אני לא יודע אם שווה את זה

התכוונתי להשוואה בין קרנות כספיות לאג"ח
קרן כספית היא אג"ח עם מח"מ קצר (בקרוב טוב)

אז מה שאתה רוצה זה השוואה בין אג"ח קצר לבינוני. כרגיל, בארוך יותר יש קצת יותר תשואה וקצת יותר סיכון.

קרן כספית היא אג"ח עם מח"מ קצר (בקרוב טוב)

אז מה שאתה רוצה זה השוואה בין אג"ח קצר לבינוני. כרגיל, בארוך יותר יש קצת יותר תשואה וקצת יותר סיכון.
אבל אם מדברים על אג"ח ממשלתי (ודיברנו על זה בפרטי נראלי) אנחנו מדברים על גג 4% תשואה שנתית (אני לא ראיתי יותר מזה בשום מקום, תקנו אותי אם אני טועה). מישהו יכול לפרט את תשואות האג"ח לפי מח"מ יותר בהרחבה?

ועוד משהו נוסף, לפי מה שאני מבין התשואה בקרן כספית כפופפה לריבית בנק שיראל (אולי לא כפופה אבל מושפעת ממנה, גם פה אשמח להסבר), כלומר היא עולה ויורדת כל הזמן. אג"ח לפי מה שאני מבין לא מושפע בצורה הזאת בדיוק (או מושפע פחות) כי אתה מקבע את התשואה בקניה. ככה שאג"ח אמור להגן עליך בשינויים בסביבת ריבית ואינפלציה משתנה, וקרן כספית למי מה שאני מבין לא עושה את זה כי היא בעצם תמיד רק מותאמת אינפלציה.

מישהו יכול לפרט את תשואות האג"ח לפי מח"מ יותר בהרחבה?

אג"ח לפי מה שאני מבין לא מושפע בצורה הזאת בדיוק (או מושפע פחות) כי אתה מקבע את התשואה בקניה.
התשואה שתקבל בקנייה מושפעת באותו אופן מריבית בנק ישראל, אין הבדל.
אם הריבית תעלה אז גם אג"חים ירדו וגם קרן כספית תרד (פחות, בגלל המח"מ הקצר) ושניהם יתנו מאותו רגע את הריבית הגבוהה יותר.

ועוד משהו נוסף, לפי מה שאני מבין התשואה בקרן כספית כפופפה לריבית בנק שיראל (אולי לא כפופה אבל מושפעת ממנה, גם פה אשמח להסבר), כלומר היא עולה ויורדת כל הזמן. אג"ח לפי מה שאני מבין לא מושפע בצורה הזאת בדיוק (או מושפע פחות) כי אתה מקבע את התשואה בקניה. ככה שאג"ח אמור להגן עליך בשינויים בסביבת ריבית ואינפלציה משתנה, וקרן כספית למי מה שאני מבין לא עושה את זה כי היא בעצם תמיד רק מותאמת אינפלציה.
אג"ח בהחלט מושפע משערי הריבית וההשפעה הזו ניכרת ככל שמשך החיים שלו ארוך יותר... אבל אני לא יודע להסביר את זה לעומק.
אני בדיוק קורא על זה בספר שציינתי למעלה של מאיר לירז, והוא מסביר את זה מעולה ונורא קצר.
אם אני מבין נכון - קרן כספית היא מכשיר השקעה "צמוד" ריבית בנק ישראל (~מדד המחירים לצרחן~אינפלציה), ברור שלא באמת "צמוד", אבל הכוונה מובנת.
אג"חים לעומת זאת מציעים תשואות גבוהות יותר מריבית בנק ישראל (ובהינתן - גבוהות יותר מקרנות כספיות), אבל גם "מסוכנים" יותר כתלות במשך החיים שלהם.
הם לא מסוכנים כי לא תקבל את הקופון ש"חתמת" עליו כשקנית את האג"ח (אג"ח זו הלוואה, מתי שקנית ועל מה שהתחייבת והתחייבו מולך אתה תקבל), אלא מסוכנים כי בזמן שאתה מצפה לקבל את הקופון הזה ביום הפידיון, לבינתיים דברים יכולים להשתנות ויופיעו אג"חים אחרים שיכולים לתת יותר תשואה, ואז או שאתה מוכר בזול יותר את האג"ח שרכשת (בזול יותר ממה שקנית) ורוכש את האג"חים הרווחיים יותר כדי למקסם תשואה (ויוצר גם אירוע מס), או שמרוויח פחות תשואה ממה שהיית יכול להרוויח כי נתקעת עם האג"ח שקנית ואתה "צופה מהצד" איך יכלת להרוויח יותר ואתה לא, בתקווה שהמצב יתהפך ושהאג"ח שנתקעת איתו יחזור להיות ריווחי יותר ושוב רלוונטי בהתאם לשוק...
משהו כזה, זה בגדול, ובטוח שלא כל מה שכתבתי הוא נכון על המילה (ברור לכל מי שקורא שלא התייחסתי לאג"ח קונצרני ותספורות וכו', אלא בעיקר לאג"ח ממשלתי).

אני חושב שבשורה התחתונה - מקרנות כספיות אתה לא מצפה להרבה והן גם לא מציעות לך הרבה, לא מבטיחות הרבה, לא מתיימרות להרבה ולא עושות לך נעים בגב של הרבה... ומאג"חים אתה כן יכול לצפות ליותר הרבה מקרנות כספיות.
אני כמעט בטוח שאם לוקחים טווח זמן של נניח 25 שנה אחורה (שנת 2000 והלאה?), מי ששם כסף באג"ח עם מח"מ בינוני-ארוך (וגם לקח יותר סיכון, הריבית זזה מגבוהה בטירוף לנמוכה בטירוף ועכשיו היא "באמצע"), עשה יותר מקרנות כספיות (ובטח שבסביבת הריבית הנמוכה שהייתה פה במשך די הרבה שנים).
האמת היא שאין לי מושג כמה זמן בכלל יש קרנות כספיות :/

נערך לאחרונה ב:
אג"ח בהחלט מושפע משערי הריבית וההשפעה הזו ניכרת ככל שמשך החיים שלו ארוך יותר... אבל אני לא יודע להסביר את זה לעומק.
אני בדיוק קורא על זה בספר שציינתי למעלה של מאיר לירז, והוא מסביר את זה מעולה ונורא קצר.
אם אני מבין נכון - קרן כספית היא מכשיר השקעה "צמוד" ריבית בנק ישראל (~מדד המחירים לצרחן~אינפלציה), ברור שלא באמת "צמוד", אבל הכוונה מובנת.
אג"חים לעומת זאת מציעים תשואות גבוהות יותר מריבית בנק ישראל (ובהינתן - גבוהות יותר מקרנות כספיות), אבל גם "מסוכנים" יותר כתלות במשך החיים שלהם.
הם לא מסוכנים כי לא תקבל את הקופון ש"חתמת" עליו כשקנית את האג"ח (אג"ח זו הלוואה, מתי שקנית ועל מה שהתחייבת והתחייבו מולך אתה תקבל), אלא מסוכנים כי בזמן שאתה מצפה לקבל את הקופון הזה ביום הפידיון, לבינתיים דברים יכולים להשתנות ויופיעו אג"חים אחרים שיכולים לתת יותר תשואה, ואז או שאתה מוכר בזול יותר את האג"ח שרכשת (בזול יותר ממה שקנית) ורוכש את האג"חים הרווחיים יותר כדי למקסם תשואה (ויוצר גם אירוע מס), או שמרוויח פחות תשואה ממה שהיית יכול להרוויח כי נתקעת עם האג"ח שקנית ואתה "צופה מהצד" איך יכלת להרוויח יותר ואתה לא, בתקווה שהמצב יתהפך ושהאג"ח שנתקעת איתו יחזור להיות ריווחי יותר ושוב רלוונטי בהתאם לשוק...
משהו כזה, זה בגדול, ובטוח שלא כל מה שכתבתי הוא נכון על המילה (ברור לכל מי שקורא שלא התייחסתי לאג"ח קונצרני ותספורות וכו', אלא בעיקר לאג"ח ממשלתי).

אני חושב שבשורה התחתונה - מקרנות כספיות אתה לא מצפה להרבה והן גם לא מציעות לך הרבה, לא מבטיחות הרבה, לא מתיימרות להרבה ולא עושות לך נעים בגב של הרבה... ומאג"חים אתה כן יכול לצפות ליותר הרבה מקרנות כספיות.
אני כמעט בטוח שאם לוקחים טווח זמן של נניח 25 שנה אחורה (שנת 2000 והלאה?), מי ששם כסף באג"ח עם מח"מ בינוני-ארוך (וגם לקח יותר סיכון, הריבית זזה מגבוהה בטירוף לנמוכה בטירוף ועכשיו היא "באמצע"), עשה יותר מקרנות כספיות (ובטח שבסביבת הריבית הנמוכה שהייתה פה במשך די הרבה שנים).
האמת היא שאין לי מושג כמה זמן בכלל יש קרנות כספיות :/
זה לא נשמע כמו סיכון. גם מניה או לצורך העניין כל מוצר שקנית בסופר פארם יכולת לקנות במחיר נמוך יותר כי פתאום באיזה יום שישי בהיר הופיע מבצע. השאלה שלי היא אם אג"ח נותן יותר תשואה למה לא ללכת לאג"ח?

היא אם אג"ח נותן יותר תשואה למה לא ללכת לאג"ח?
יש לי כמה התכתבויות פרטיות עם כאלה שקנו אג"ח והתבאסו מאוד כשהוא ירד, איכשהו לתפישתם אג"ח היה נכס בטוח.
גם קרן כספית יורדת בהעלאת ריבית, אבל משמעותית פחות.

אם זה מתאים לך או לא, תחליט אתה.

זה לא נשמע כמו סיכון.
אני לא מבין אותך... זה לא נשמע לך כמו סיכון שקנית היום אג"ח ב- 100 ש"ח, עם פדיון של עוד 10 שנים (מח"מ בינוני-ארוך), שבסופם של אותם 10 שנים מובטח לך לקבל לחשבון 120 ש"ח?
או "רק" 120 ש"ח?
לקחת את הסיכון שיכלת במהלך אותם 10 שנים לעשות עם הכסף הזה דברים אחרים לגמרי, הרבה הרבה יותר רווחיים.
זה לגמרי סיכון.
לקחת את הסיכון שהמדינה הזו, בשכונה האלימה והברברית הזו, עם כל ההתפתחויות הבלתי פוסקות שבה, תתקיים למשך 10 השנים הבאות.
זה לגמרי סיכון.
לקחת סיכון בזה שהסתפקת ב- 20 ש"ח רווח מובטחים בשנה X+10, ואתה תקבל 120 ש"ח למרות שקנית רק ב- 100 ש"ח, אבל שהכסף שלך יישחק אם האינפלציה תהיה מעל אותם 20 ש"ח באותם 10 שנים וכו'.
זה לגמרי סיכון.

גם מניה או לצורך העניין כל מוצר שקנית בסופר פארם יכולת לקנות במחיר נמוך יותר כי פתאום באיזה יום שישי בהיר הופיע מבצע
כן, נו?... אתה יודע לחזות מתי יהיו מבצעים בוודאות? יודע לחזות מחירים צפויים באותם מבצעים בוודאות?
בכל קניה בסופרמרקט אתה לוקח "סיכון" שבמקום אחר, חנות אחרת, רשת אחרת, אולי בעיר אחרת, יש את אותו המוצר בדיוק, אבל במחיר זול יותר.
זה חלק מהסיכון שאתה מוכן לקחת על עצמך בכל רכישה, של כל מוצר אי פעם, בכל פעם מחדש תמורת אי הרצון או הצורך ל"רדוף" אחרי המחיר הזה או להתאמץ בשביל המחיר הזול יותר אולי...
אתה קיבעת את המחיר שאתה מוכן לשלם עבור אותו המוצר ברגע שפתחת את הארנק ושילמת עבורו.

השאלה שלי היא אם אג"ח נותן יותר תשואה למה לא ללכת לאג"ח?
כי ישנו סיכון בקניית אג"ח, והוא לפעמים מתממש... שאתה ממש מפסיד כסף ולא מקבל כלום (נניח קונצרני ותספורות), או במקרה של ממשלתי סמוך ובטוח אין מצב שישראל קורסת ומתפוגגת אז אתה לוקח סיכון שהאג"ח שרכשת לא ייתן לך את התשואה הגבוהה יותר שיכלת להרוויח במקום אחר (תשואה פוטנציאלית), או שאתה כן מרוויח בו אבל לא מספיק ביחס לעליית המדד/אינפלציה ואז אתה מפסיד כח קניה על באמת בדיוק כמו מזומן שיושב מתחת לבלטות.
אתה שואל מהצד ההפוך...
אבל אם אג"ח היה נותן יותר תשואה מקרנות כספיות - כולם היו קונים אותו, לא?
לא.
כי לפעמים מורכבות של מוצר השקעה או "מסובכות" שלו עומדת לו לרועץ. אנשים לא אוהבים לגשת ולהשקיע בדברים שהם כל כך לא מבינים בהם (אבל בביטקוין דווקא כן).

אני לא מבין אותך... זה לא נשמע לך כמו סיכון שקנית היום אג"ח ב- 100 ש"ח, עם פדיון של עוד 10 שנים (מח"מ בינוני-ארוך), שבסופם של אותם 10 שנים מובטח לך לקבל לחשבון 120 ש"ח?
או "רק" 120 ש"ח?
לקחת את הסיכון שיכלת במהלך אותם 10 שנים לעשות עם הכסף הזה דברים אחרים לגמרי, הרבה הרבה יותר רווחיים.
זה לגמרי סיכון.
לקחת את הסיכון שהמדינה הזו, בשכונה האלימה והברברית הזו, עם כל ההתפתחויות הבלתי פוסקות שבה, תתקיים למשך 10 השנים הבאות.
זה לגמרי סיכון.
לקחת סיכון בזה שהסתפקת ב- 20 ש"ח רווח מובטחים בשנה X+10, ואתה תקבל 120 ש"ח למרות שקנית רק ב- 100 ש"ח, אבל שהכסף שלך יישחק אם האינפלציה תהיה מעל אותם 20 ש"ח באותם 10 שנים וכו'.
זה לגמרי סיכון.

כן, נו?... אתה יודע לחזות מתי יהיו מבצעים בוודאות? יודע לחזות מחירים צפויים באותם מבצעים בוודאות?
בכל קניה בסופרמרקט אתה לוקח "סיכון" שבמקום אחר, חנות אחרת, רשת אחרת, אולי בעיר אחרת, יש את אותו המוצר בדיוק, אבל במחיר זול יותר.
זה חלק מהסיכון שאתה מוכן לקחת על עצמך בכל רכישה, של כל מוצר אי פעם, בכל פעם מחדש תמורת אי הרצון או הצורך ל"רדוף" אחרי המחיר הזה או להתאמץ בשביל המחיר הזול יותר אולי...
אתה קיבעת את המחיר שאתה מוכן לשלם עבור אותו המוצר ברגע שפתחת את הארנק ושילמת עבורו.

כי ישנו סיכון בקניית אג"ח, והוא לפעמים מתממש... שאתה ממש מפסיד כסף ולא מקבל כלום (נניח קונצרני ותספורות), או במקרה של ממשלתי סמוך ובטוח אין מצב שישראל קורסת ומתפוגגת אז אתה לוקח סיכון שהאג"ח שרכשת לא ייתן לך את התשואה הגבוהה יותר שיכלת להרוויח במקום אחר (תשואה פוטנציאלית), או שאתה כן מרוויח בו אבל לא מספיק ביחס לעליית המדד/אינפלציה ואז אתה מפסיד כח קניה על באמת בדיוק כמו מזומן שיושב מתחת לבלטות.
אתה שואל מהצד ההפוך...
אבל אם אג"ח היה נותן יותר תשואה מקרנות כספיות - כולם היו קונים אותו, לא?
לא.
כי לפעמים מורכבות של מוצר השקעה או "מסובכות" שלו עומדת לו לרועץ. אנשים לא אוהבים לגשת ולהשקיע בדברים שהם כל כך לא מבינים בהם (אבל בביטקוין דווקא כן).
אני חייב להגיד שכשזה מגיע לאג"ח אני מקבל בלק אאוט. אולי כי הנושא הזה מאוד משעמם אותי, אני באמת לא יודע. אני קורא על אג"ח כבר כמה שבועות רצוף ועדיין לא מבין כלום. בגודל לפי מה שהבנתי, אג"ח הוא כלי להדביק את האינפלציה אני צודק? אני לא ראיתי שום אג"ח שנותן מעל 4% ואני מניח שזה בגלל שהריבית כרגע בסביבות ה4%. אם הריבית תרד גם האג"ח ירד?

אני חייב להגיד שכשזה מגיע לאג"ח אני מקבל בלק אאוט.
פה | ופה.
וגם קצת פה.
אני מאוד אוהב לקרוא אצלו.

אג"ח הוא כלי להדביק את האינפלציה אני צודק?
סוג של, אפשר בגדול לומר שכן... אבל זה לא כל הסיפור של אג"ח וזה גם לא תמיד.
כביכול אפשר לקנות אג"ח צמוד [מדד] מדינה/ממשלתי, וסגרת סיפור, ניצחת את האינפלציה, הכסף שלך צמוד מדד ולעולם לא יישחק.
נכון?
לא נכון תמיד, כמו ברוב הדברים בחיים - כתבו והסבירו בפוסט שקישרתי לך שזה לא תמיד ככה, למשל לא כשהריבית הריאלית עליו שלילית..
אג"ח הוא בעיקר גיוון לתיק ההשקעות והוא ברוב הפעמים בקורלציה שלילית עם מניות (כשהן עולות הוא לא עולה, וכשהן יורדות הוא לא יורד).

אני לא ראיתי שום אג"ח שנותן מעל 4% ואני מניח שזה בגלל שהריבית כרגע בסביבות ה4%.
לא יודע. לא מעניין אותי אג"ח. לא מגוון את תיק ההשקעות המנייתי להחריד שלי עם אג"ח. לא קונה אג"ח. לא מתעניין באג"ח.
יש לי מספיק והותר ממנו בקרן הפנסיה המקיפה (אפילו שכבר אין אותו בעצם).

אם הריבית תרד גם האג"ח ירד?
זה כן. בגדול.
אם הריבית תרד, וכל מה שצמוד ריבית כבר לא כזה בוננזה, ואם הריבית ירדה והאג"ח לא יירד ביחד איתה, אז כולם יברחו לאג"ח ומי שמנפיק אותו (בריבית גבוהה יותר מהריבית הכללית במשק שירדה) יפסיד מלא.
אבל אולי מי שמנפיק אותו בסדר עם להפסיד עכשיו כל עוד הוא מכניס כסף תכל'ס מהאג"ח שהוא הנפיק (= קיבל הלוואה), והנפיק אותו לעוד 30 שנה, ועד אז הוא מאמין שיסתדר ויצליח להתארגן על הכסף בשוק הממשלתי האפור.
תמיד? - לא תמיד... אולי אין דבר כזה תמיד, ונכון שרוצים ושאפשר לחפש כללי אצבע, אבל גם לדעת שלא תמיד הם יעבדו.

אני לא מבין בזה כל כך הרבה... אולי קצת מעבר לבסיסי, אבל ממש לא ברמה של חלק מהמומחים שהיו פה. רחוק מאוד מזה.
תסתכל בקישור שקישרתי לך - עוד אז ב- 2015 (!) הם כבר רשמו שדנו על זה המון, ושזה נשאל המון ושענו המון, ושטחנו את הנושא והשאלה שנשאלה שם המון וכו'...
זו גם חלק מהסיבה שכבר אין וותיקים פה שעונים וששיעמם אותם להיות תקליט שבור (מניח שבכל בלוג ופורום זה ככה בסוף).
כל מי שמגיע ושואל שאלה רוצה תשובות מחדש (תשובות לשאלות שלו).
תסתכל במה שקישרתי לך בבלוג עצמו לשאלה של אג"ח ואינפלציה - יש שם תשובות.

נערך לאחרונה ב:
תמיד? - לא תמיד... אולי אין דבר כזה תמיד
אתה בטוח שאתה לא פילוסוף ירושלמי?
אני לא מבין בזה כל כך הרבה... אולי קצת מעבר לבסיסי, אבל ממש לא ברמה של חלק מהמומחים שהיו פה. רחוק מאוד מזה.
תסתכל בקישור שקישרת לך - עוד אז ב- 2015 (!) הם כבר רשמו שדנו על זה המון, ושזה נשאל המון ושענו המון, ושטחנו את הנושא והשאלה שנשאלה שם המון וכו'...
זו גם חלק מהסיבה שכבר אין וותיקים פה שעונים וששיעמם אותם להיות תקליט שבור (מניח שבכל בלוג ופורום זה ככה בסוף).
כל מי שמגיע ושואלה שאלה רוצה תשובות מחדש.
תשובות לשאלות שלו.
תסתכל במה שקישרתי לך בבלוג עצמו לשאלה של אג"ח ואינפלציה - יש שם תשובות.
כן אני מבין. יש פה כמה דיונים שלא נגמרים. אחד מהם הוא הנסדאק נגד סנופי. אני אשקר אם אגיד שזה לא הדיון הראשון שרציתי לפתוח פה. מזל שיש עדיין ותיקים כמו חתול לילה שעדיין מגיבים.

אם הריבית תרד, וכל מה שצמוד ריבית כבר לא כזה בוננזה, ואם הריבית ירדה והאג"ח לא יירד ביחד איתה, אז כולם יברחו לאג"ח ומי שמנפיק אותו (בריבית גבוהה יותר מהריבית הכללית במשק שירדה) יפסיד מלא.
נראה לי שקצת ערבבת פה, או שלא הבנתי.

אם הריבית במשק תרד אז דווקא מחיר האג"ח יעלה, כי הוא עדיין נותן את אותה תשואה שהתחייב ולכן הוא אטרקטיבי יותר.
לאחר אותה עליית מחיר, התשואה שתישאר באג"ח תהיה מקבילה לריבית החדשה במשק.

יש פה כמה דיונים שלא נגמרים. אחד מהם הוא הנסדאק נגד סנופי
תסתכל על תשואות היסטוריות ותדע לענות על זה. תסתכל קדימה וכמו כולם לא תדע לענות על זה.
ממה שהבנתי, ארוחת החינם של פיזור/גיוון כבר מושגת ב- 100~ מניות ולא "צריך" 500~ מניות.
משם הדיון.

אם הריבית במשק תרד אז דווקא מחיר האג"ח יעלה, כי הוא עדיין נותן את אותה תשואה שהתחייב ולכן הוא אטרקטיבי יותר.
אולי לא הסברתי את עצמי מספיק מפורט.
אם מישהו קונה אג"ח בריבית קופון של 7% נניח, והריבית במשק יורדת ל- 5% נניח, שווי השוק של ההשקעה שלו באג"חים היה עולה (שווי התיק היה עולה), ותהיה לו יותר הכנסה ממה שהיה יכול לרכוש עם מזומן.
זו הכוונה?
כששיעורי הריבית במשק יורדים - שערי האג"ח הקיימים עולים (כי הם הונפקו עם הריבית הקודמת, הגבוהה יותר).
נניח אג"ח שהונפקה לפי שער ריבית של 7%, ולאחר חודש שערי הריבית במשק יורדים ל- 5%, והחברה מנפיקה אג"ח חדש בריבית קופון של 5%... אז כבר יש אג"ח קיים עם ריבית קופון של 7% ואג"ח חדש עם ריבית קופון של 5%.
כששערי הריבית יורדים, מחזיקי אג"חים נהנים מרווח הוני.
זו הכוונה שלך בריבית במשק יורדת >>> דווקא מחיר האג"ח (הקיים כבר בתיק ההשקעות) יעלה?
אני מקווה שלא התבלבלתי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S תא35 ותא125 - השוואת קרנות סל שוק ההון 3
M השוואת קרנות השתלמות וקופות גלמל להשקעה מחקה מדד SP 500. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
כ השוואת ביצועי קרנות נאמנות למדד שוק ההון 4
T השוואת תשואות קרנות מחקות ישראליות מול איריות - ממצאים אמפיריים? פוסטים מאיכות נמוכה 0
A השוואת קרנות שוק ההון 31
ramiv השוואת קרנות פנסיה - הפניקס מחקה מדד חו"ל - הראל מניות צרכנות פיננסית 2
S השוואת קרנות השתלמות/ניהול+מסלולים - 2018 שוק ההון 7
א השוואת קרנות מחקות ת"א 125 שוק ההון 12
מתכנת השוואת קרנות מחקות S&P500 שוק ההון 75
Yevgeny גליון השוואת תשואה - קרנות צוברות מול מחלקות שוק ההון 21
M דירה למגורים- השוואת עסקאות 38/2 נדל"ן 6
G עובר מעסיק וניצב בפני החלטה אם להשאר או לעבור קופה (השוואת דמי ניהול) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
G התייעצות | השוואת תיק עצמאי לקרן השתלמות שוק ההון 1
SolidAce השוואת פקדונות שוק ההון 2
ה השוואת 2 מסלולי S&P500 של מגדל בתשואה שונה לחלוטין פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
N פעם ראשונה פה והשאלה היא לגבי השוואת עמלות שוק ההון 5
צ השוואת תשואה של תיקי השקעות שוק ההון 23
E השוואת השתלמות בניהול אישי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ל השוואת ביצועי ETF שנסחר בבורסות שונות שוק ההון 2
I השוואת סטטוס למתחמי פינוי בינוי נדל"ן 1
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
ה המלצות הוועדה: השוואת תנאי מיסוי למסחר עצמאי שוק ההון 40
מומו הברווז השוואת מערכות מסחר (ברמה הטכנולוגית) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
E השוואת קניית דירה לשכירה נדל"ן 8
M קניית $ השוואת IBKR מול בנק מקומי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 16
S השוואת משכורת בין טקסס לתל אביב אוף טופיק 6
ד השוואת מניה לקרן סל? שוק ההון 2
פ השוואת עלות: העברת כספים לIBKR פוסטים מאיכות נמוכה 5
S אודה להמלצה על אתר אחד שמאפשר השוואת גרפים/תשואות גם של ETF אמריקאיות וגם של ETF איריות שוק ההון 11
צ השוואת מספרי ניירות ערך (טיקרים) שוק ההון 7
J השוואת עמלות בקניית ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 42
ס השוואת קופת גמל להשקעה מול מסחר עצמאי שוק ההון 15
M קניית דירה ראשונה בפרויקט דירה בהנחה - השוואת תמהילים נדל"ן 52
V השוואת ביטוחי בריאות פרטיים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
ס השוואת פתיחת חשבון בנק בקפריסין מול אנגליה צרכנות פיננסית 2
D השוואת דמי ניהול או מעבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M על השוואת מחירים נכונה למוצר בסופר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
F השוואת עמלות מסחר ב-tase.co.il ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
A השוואת אפשרויות פדיון פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M השוואת תשואות בS&P 500 בקרונות השתלמות / קופות גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א השוואת תשואות קופות גמל לסנופי שוק ההון 8
A מכירים אתר השוואת תיקים שלוקח בחשבון מס על איזון? שוק ההון 19
I השוואת תנאים בבנק מזרחי להצעות הייטקזון/מועדון הוט צרכנות פיננסית 42
I השוואת תמהילים של משכנתא נדל"ן 9
T השוואת עמלות בין הבנק למיטב דש שוק ההון 11
Mose השוואת הצעות של בתי השקעות ישראליים שוק ההון 26
א השוואת הצעת עבודה אמריקאית לישראלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
C השוואת תנאים בפנסיה והשתלמות עבור מחקי מדד/IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y השוואת משכורות בהייטק התפתחות אישית 12
K השוואת תיק מנוהל לתיק עצמאי שוק ההון 2

נושאים דומים

Back