ramiv
משתמש רגיל
- דירוג
- 138
שלום,
דרך מקום העבודה יש לי תנאים פנטסטיים בהראל - אין דמי ניהול מהפקדה ודמי ניהול מצבירה נמוכים משמעותית מ 0.1%.
אולם, מדיניות ההשקעה של קרן פנסיה מחקה מדד מניות - היא איך נאמר - לא ברורה במקרה הטוב. ראו תמונה מטה. לכאורה כחצי מהמניות MSCI AC השאר בארץ. אבל לא ברור האם זו קרן מחקה / קרן אקטיבית? ובכל מקרה אני לא רוצה להיות חשוף לישראל ברמות הללו.
מצד שני יש את הקרן של הפניקס מחקה מדד חו"ל. ויש מדיניות השקעה שהיא קרובה יחסית ל MSCI ACWI בחלק המנייתי.
דמי הניהול שהציעו לי עליה הם 1.5% מההפקדה ו0.1% מהצבירה. דמי ניהול גבוהים מאד.
מדיניות השקעה בהפניקס - מחקה מדד מניות חו"ל (החלק המנייתי)
תודה רבה, ותהיו בריאים.
דרך מקום העבודה יש לי תנאים פנטסטיים בהראל - אין דמי ניהול מהפקדה ודמי ניהול מצבירה נמוכים משמעותית מ 0.1%.
אולם, מדיניות ההשקעה של קרן פנסיה מחקה מדד מניות - היא איך נאמר - לא ברורה במקרה הטוב. ראו תמונה מטה. לכאורה כחצי מהמניות MSCI AC השאר בארץ. אבל לא ברור האם זו קרן מחקה / קרן אקטיבית? ובכל מקרה אני לא רוצה להיות חשוף לישראל ברמות הללו.
מצד שני יש את הקרן של הפניקס מחקה מדד חו"ל. ויש מדיניות השקעה שהיא קרובה יחסית ל MSCI ACWI בחלק המנייתי.
דמי הניהול שהציעו לי עליה הם 1.5% מההפקדה ו0.1% מהצבירה. דמי ניהול גבוהים מאד.
מדיניות השקעה בהפניקס - מחקה מדד מניות חו"ל (החלק המנייתי)
- 55% SPX
- 24% SXXR
- 12% MSCI EM
- 9% TPX
- האם למיטב ידיעתכם היא באמת פאסיבית? האם יכולים לשנות מדיניות השקעה בין שנים (ולהפוך אותה ללא כל כך פאסיבית)?
- האם יש דרך כמותית להעריך "כמה אני מפסיד" בחלק המנייתי בהראל לעומת החלק המנייתי בהפניקס כדי להעריך האם כדאי לי לעבור קופה?
תודה רבה, ותהיו בריאים.