• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הסיפורים של גילגה

• פותח הנושא פותח הנושא גילגה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@גילגה כן זה מסובך. ההורים שלנו בסה"כ בסדר. יש להם חיים מלאים ואחד את השני. אבל זה לא תמיד ככה. לא תמיד יש בן/בת זוג. ולא תמיד מסתדרים טוב...והניתוק מהנכדים והחוסר בארוחות המשפחתיות קשה. ומבחינת הילדים? פה אני חושב שיש עולם ומלואו של קשיים, כתלות בגיל. יש פה שכבה שלמה של ילדים מכיתה ה ועד כיתה יב, שלא מתייחסים אליהם, ואין להם כמעט בית ספר. וגם לקטנים, זה ממש מעט וקשה. אני חושב שהקושי העיקרי הוא הקושי הבינאישי. שיש פחות אינטרקאציה. למבוגרים מביננו זה חסר, אבל כשהמגפה תגמר, יש לנו את הכישורים כדי לחזור ולהיות באינטראקציות. לילדים שלנו, בגילאים השונים, זו יכולת שעדיין מתפתחת. ויש תקופות קריטיות, שאם יכולות לא מתפתחות בהם, כבר קשה להחזיר אותן. אני יודע שזה נשמע דרמטי, וזה לא לגמרי כך, אבל בעיני זה בכל זאת בעל משמעות.
ובשבילנו כהורים זו ממש עבודה. לא כדי להעסיק אותם, אלא כדי לוודא שהקשר עם העולם והקשר הבינאישי נשמר. ואת זה אני אומר כשבסה"כ הילדים שלי שומרים על קשרים עם חברים, מתמודדים היטב ואם תשאלי אותם הם יגידו לך שהם יחסית נהנים:) אני יכול להגיד מהזוית המקצועית, שאני בהחלט רואה את המצוקה מסביב (ולא צריך עין מקצועית בשביל זה..).
אני חושבת שהילדים שלנו חזקים הרבה יותר וסתגלנים הרבה יותר ממה שאנחנו נותנים להם קרדיט. אני מאמינה שאין כאן איזה נזק בלתי הפיך ואני בטוחה שגם להם קשה. לקטן לדעתי לא קשה אבל אני כן הייתי שמחה שיתרגל את הפאן החברתי יותר, ואני חושבת שכן יש כאן נזק אבל באספקטים אחרים הוא מאוד מתפתח. הגדולה שלי מצליחה לשמור על קשרים חברתיים (אנחנו מאוד פופולארים כי אפשר לאפסן אצלנו ילדות לחצי יום בלי שזה מכביד עלינו מאוד). אבל היא לא סטודנטית והציפיה שהיא תלמד מול המחשב ותכין שעורי בית ללא אינטרקציה אנושית קרובה עם המורים והחברים היא קצת לא ריאלית. אחרי שלושה שבועות פשוט נמאס לה. קיבלנו את זה - גם אני לא הכנתי כמעט שעורי בית ויצאתי בסדר.

מסכים לחלוטין שבני אדם הם יצורים עמידים. ואני שמח לפעמים לשמוע גם עמדה יותר אופטימית משלי. ושיעורי בית זה ממש לא דבר מעניין. או לפחות יכול להיות מעניין, אבל ברוב המקרים לא חשוב אם עושים אותו...או לא.
אבל כן חשוב להגיד, שמה שהיה נכון לך כילדה, לא בהכרח נכון למה שקורה עכשיו. ואני חושב שהאתגרים שיש בפני ילדים היום שונים מהאתגרים שעמדו בפנינו. זה כמובן תמיד נכון. וכבר היו תקופות קשות יותר מזה בהיסטוריה האנושית, וילדים גדלו והתמודדו. אבל בעיקר חשוב לזכור שהאתגרים שלהם היום שונים ממה שאנחנו זוכרים. אבל נדמה לי שאני כבר סוטה מנושא השירשור שהוא החיים שלך:)

טוב שבוע של נורמאליות, התחיל בכוסית ניצחון על הסגר ולהפתעתי המשיך במעין דכדוך על השרידים העשנים של מה שהיה פעם הקריירה שלי. האבק יורד ופתאום ההרגשה שהיום ריק, השותפי מחקר המשיכו למקומות אחרים והרשת החברתית דורשת תחזוקה דחופה. הפרספקטיבה השתנתה ופתאום קצת עצוב להבין על כמה דברים וויתרתי. בכל מקרה, עכשיו הזמן למלא את הלוז מחדש כאילו שאין קורונה ולתת גז. או כמו שאנחנו נוהגים לעשות כשקשה משקיעים קצת יותר.

התייעלות כלכלית:

אז בעקבות חשיפה לאפשרות של קבלת מימון מאמצעים פיננסים בדקתי את העניין והגעתי לשיפור מסויים בתוכנית המימון של הבית. נמשוך הלוואה של כ120K ממכשירים פיננסים בריבית של 2.2% ונחליף הלוואה יקרה יותר מהבנק ריבית של2.9%, נחסוך 1600 שקלים בשלוש שנים בהם נסיים להחזיר את החובות האלה. גם היום אנחנו לא ממונפים, אבל החזר חובות נשמע כמו ההשקעה הכי מתאימה לנו כרגע. על הדרך מצאנו גם ביטוח חיים ששכחנו לבטל כירדנו מהרעיון של לקחת משכנתא ממש. סה"כ חיסכון בערך 80 שקלים לחודש.

מימון הבית:

אחד הנזקים של הקורונה אצלנו היה שפשוט לא הצלחנו לקחת משכנתא, הימים היו ימי סגר ראשון וכדי להיכנס פיזית לסניף הבנק היה צריך לחכות יום שלם בחוץ. כשכבר נכנסנו הבנו שיש עוד קצת בירוקרטיות ונצטרך להגיע שוב, אבל אז הבנקאית הייתה מאומתת לקורונה ונכנסנו לבידוד. המו"מ על המשכנתא הלך יפה מאוד, התייעצנו לפניו עם יועצי משכנתא שהסבירו לנו על כל המסלולים ועשינו סימולציות על תמהילים וכו'. אבל דווקא המסכנה שלי מהמו"מ הייתה שכל הרב ערוציות הזאת זה מסיח דעת אחד גדול.

משכנתא חד ערוצית קצרת טווח בריבית קבועה של 1.95% יצאה כמעט באותה עלות של משכנתא עם שלושה מסלולים כולל פריים זול וכו'. לדעתי הבנק מסתכל על עלות כוללת וכל הפיצול לאפיקים פשוט מאפשר להם לייקר קצת מסלול מסויים לתת הנחה לאחר וזה משחר שלא רציתי לשחק כי הבנק כנראה יודע יותר טוב לנחש כמה גבוהה יהיה המדד, או הפריים או מה תהיה הריבית הממוצעת וכו'. אז רציתי משהו פשוט וידוע היטב מבלי לקחת שום סיכון מיותר. סה"כ היינו צפויים לשלם 36K אלף ריבית על 550K לשש וחצי שנים. ובנוסף עמלות שונות שהבנק לקח הקמת תיק, שמאות וכו' שהגדילו את המחיר למעל 40K.

אבל, כל זה לא היה מאוד רלוונטי כי בידוד וקשה מאוד לסיים את המשכנתא. אז החלטנו שאנחנו לא עושים את זה שוב (גם היינו עם הילדים כי נדרשו החתימות של שנינו). ובמקום ממש משכנתא פשוט התחלנו לבדוק את אפשרויות המימון שלנו 350K לקחנו מהמשפחה בריבית של 2.3% קבועה ל6.5 שנים, ואת שאר ההלוואה לקחנו מהבנק בריבית של 2.9%. המהלך של עכשיו מחליף חלק ממה שנשאר מההלוואת בנק (שאנחנו מחסלים בקצב המהיר ביותר שאנחנו יכולים) בהלוואה זולה יותר עם מאפיניים דומים - הלוואת פריים בלי קנסות על פירעון מוקדם. מה שמעניין, בגלל שאנחנו מקצרים מאוד את משך ההלוואות שלנו אנחנו צפויים לשלם 33.5K ריבית (לאחר האופטימיזציה) שזה יותר זול מהמשכנתא שציפינו לקבל למרות הריביות הגבוהות. (בעיקר כי אנחנו מחזירים את הכסף מהר יותר).

גינה:

אז אנחנו מטפחים גינת ירק בעיקר על מנת להקנות לילדים קצת כישורי גננות ועל מנת לחשוף אותם לעוד סוגי אוכל. הגינה שלנו היא בעיקר פונקציונלית בזיליקום, נענע, מליסה, מרווה, לימונית, בצל ירוק, תותים, ברוקולי, כרובית, קולורבי, כרוב וכו' בנוסף למעט פרחי נוי שהילדים בחרו. הם נהנים מאוד להשקות אותה למרות שלא ממש אוכלים את תנובתה. אנחנו אבל נהנים מאוד בין עם בצל ירוק ממש על החלון של המטבח שזה משהו שפשוט לא סביר לקנות כי זה מתקלקל מהר. בזיליקום לפסטות, תה, ומידי פעם שיש ברוקולי מוכן אז בישולים.

חלק מהמטרות ארוכות הטווח הן להפוך את הגינה לבת קיימה, לספק לעצמנו חלק מהירקות דרכה. יש לי הסתכלות כלכלית על הפרוייקט ואני עושה מאמצים כדי שהתפעול של הגינה יהיה זול לאורך זמן. גם אם נדרש להשקעה בתשתית. בפרט כרגע אנחנו חושבים על איסוף מים מהמרזב - שכן יש לנו מערכת שטיפה לפאנלים שיכולה לתחזק גינה לאורך השנה ללא הוצאה נוספת. זה לא שחשבון המים הוא חלק מהותי בהוצאות שלנו, אבל באמת שחבל לא לנצל משאב כזה ביעילות.

- מצאנו מיכל גדול של450 ליטר במחיר סביר מה שיאפשר לנו לכמת את כמות המים שהמערכת שטיפה משתמשת בהם ולהבין כמה גינה אנחנו יכולים לתחזק באמצעותה. בכל מקרה הרעיון הוא לחבר את המיכל למרזב וממנו להוציא ברז וצינורות השקייה. נקווה שייצא לנו מוצלח. השבוע אנחנו עסוקים אבל אולי בשבת הבאה נעשה את זה פרוייקט עם הילדודס. אף אחד מאיתנו לא גינן ברצינות בעבר אז אנחנו מתפתחים בהדרגה עם הגינה.

- פרוייקטים עתידיים כוללים מערכת הוםביוגז כדי לייצר גז בישול ודשן, ולטפל יותר נכון בפסולת האורגנית שלנו. ואנחנו גם נסתכל על הכנת קומפוסט. בגדול, אנחנו רוצים שהגינה תוכל להתגלגל בסופו של דבר ללא תלות במשתלות באמצעות איסוף זרעים ושתילה מחודשת לפי תוכנית שנתית. זה החזון, אבל בינתיים אנחנו בעיקר בודקים מה אנחנו מצליחים לגדל ואיפה.

- מצאנו מיכל גדול של450 ליטר במחיר סביר מה שיאפשר לנו לכמת את כמות המים שהמערכת שטיפה משתמשת בהם ולהבין כמה גינה אנחנו יכולים לתחזק באמצעותה. בכל מקרה הרעיון הוא לחבר את המיכל למרזב וממנו להוציא ברז וצינורות השקייה. נקווה שייצא לנו מוצלח. השבוע אנחנו עסוקים אבל אולי בשבת הבאה נעשה את זה פרוייקט עם הילדודס. אף אחד מאיתנו לא גינן ברצינות בעבר אז אנחנו מתפתחים בהדרגה עם הגינה.
רעיון נוסף:
תחברו את המיכל למערכת הידרופונית ואז תוכלו להקנות לילדים מערכת לשחק איתה שבה הם יוכלו להתנסות בשיטות שונות של גידולים, שלא לדבר על כך שתוכלו לגדל דברים יותר בקלות שם.
פרוייקטים עתידיים כוללים מערכת הוםביוגז כדי לייצר גז בישול ודשן, ולטפל יותר נכון בפסולת האורגנית שלנו
מבחינת המערכת, אני יכול לומר שהמערכת לא יודעת להתמודד טוב עם בשר, אז רק תקפידו שלא לערבב יותר מידי בשר עם השאריות.
לגבי כל השאר, אחלה מערכת. מספקת מים חמים לאורך כל היום וגם גז בישול, ויודעת להתמודד עם רוב שאריות הלוואי.
*למתקדמים, ניתן להשתמש בביוגז כדי למלא תא דלק של מכונית שנוסעת על גז. זה דורש קצת התאמות אבל זה חיסכון של כמה אלפי שקלים בשנה ;)
יש לי הסתכלות כלכלית על הפרוייקט ואני עושה מאמצים כדי שהתפעול של הגינה יהיה זול לאורך זמן. גם אם נדרש להשקעה בתשתית. בפרט כרגע אנחנו חושבים על איסוף מים מהמרזב
רעיון לייעול כלכלי - מערכת טפטפות.
אם תעשי חור קטן בתחתית המיכל ותחברי אליו ברז, אשר יחובר למערכת צינורות פלסטיק ויפוזר בגינה, זה יכול לצמצם את הוצאות המים של הגינה בדיוק למה שאת צריכה. פשוט שולחים את הילדים לפתוח את הברז ואז סוגרים את הברז חצי שעה אחרי זה.

רעיון נוסף:
תחברו את המיכל למערכת הידרופונית ואז תוכלו להקנות לילדים מערכת לשחק איתה שבה הם יוכלו להתנסות בשיטות שונות של גידולים, שלא לדבר על כך שתוכלו לגדל דברים יותר בקלות שם.

מבחינת המערכת, אני יכול לומר שהמערכת לא יודעת להתמודד טוב עם בשר, אז רק תקפידו שלא לערבב יותר מידי בשר עם השאריות.
לגבי כל השאר, אחלה מערכת. מספקת מים חמים לאורך כל היום וגם גז בישול, ויודעת להתמודד עם רוב שאריות הלוואי.
*למתקדמים, ניתן להשתמש בביוגז כדי למלא תא דלק של מכונית שנוסעת על גז. זה דורש קצת התאמות אבל זה חיסכון של כמה אלפי שקלים בשנה ;)

רעיון לייעול כלכלי - מערכת טפטפות.
אם תעשי חור קטן בתחתית המיכל ותחברי אליו ברז, אשר יחובר למערכת צינורות פלסטיק ויפוזר בגינה, זה יכול לצמצם את הוצאות המים של הגינה בדיוק למה שאת צריכה. פשוט שולחים את הילדים לפתוח את הברז ואז סוגרים את הברז חצי שעה אחרי זה.
תודה!
- לגבי מערכת הידרופונית המחשבה עברה אצלנו אבל בינתיים זה עוד קצת למתקדמים בשבילנו.
- טפטפות זה בקלפים כרגע, (או צינור עם חורים).

תודה על הטיפ לגבי הבשר, אגב כיצד אתה מחמם מים עם הוםביוגז? חלק מהביקורת שלי על הפרוייקט זה שאנחנו לא מבשלים משהו כמו שעתיים ביום כל יום אז יש קצת ספקות לגבי היעילות של העסק.

מה גודל הגינה?
מלבד גינת הירק יש עוד גינה שאתם מטפחים? (עצים, עצי פרי, שיחי נוי)
מה עלות המים של מערכת השטיפה?
יש לנו בערך 50 מטר של שטח פנוי לגינה, אבל אנחנו עושים בו עוד שימושים אז אי אפשר ממש לגנן את הכל. יש לנו כרגע נניח 10 מטר רבוע של גינה בעיקר בערוגות מסביב לבית. ואין עצים שיחים ועצי נוי. בגדול כשהגענו לא הייתה בכלל גינה, והתחלנו בסגר הראשון קצת ללמוד איך עושים את זה. רוב בני המשפחה שלנו טובים בזה יותר מאיתנו.

אז אנחנו מטפחים גינת ירק
איזה כיף! אני חושבת שזה יותר הביא לי ולבעלי שמחה מאשר לילדים לאורך השנים.
כרגע אנחנו חושבים על איסוף מים מהמרזב
תבדקי את תוצאות ההשקייה של זה. מי גשם הם מים ללא מינרלים ולכן יתכן שתצטרכי להוסיף את החומרים החשובים דרך דישון.
לגבי קומפוסט - אנחנו חופרים 2 בורות גדולים ליד הגינה. כשהראשון מתמלא, נותנים לו לנוח כמה חודשים וממלאים את השני. משתמשים בתוצרים פעמיים בשנה, לפני שתילת סתיו ולפני שתילת אביב. אנחנו לא עושים קומפוסט "לפי הספר" ולא בודקים חום פנימי אלא פשוט נותנים לזה להתפורר ומטמינים בערוגות. לא מכניסים בשר ומוצרי חלב אבל כן אפשר להכניס גלילי קרטון של נייר טואלט בכמות קטנה (נותן איוורור וחומר יבש).

היי גילגה, שאלה לימי סגר: לקטן אין שום מסגרת בכלל? חינוך מיוחד אמור לעבוד כל הזמן.

איזה כיף! אני חושבת שזה יותר הביא לי ולבעלי שמחה מאשר לילדים לאורך השנים.

תבדקי את תוצאות ההשקייה של זה. מי גשם הם מים ללא מינרלים ולכן יתכן שתצטרכי להוסיף את החומרים החשובים דרך דישון.
לגבי קומפוסט - אנחנו חופרים 2 בורות גדולים ליד הגינה. כשהראשון מתמלא, נותנים לו לנוח כמה חודשים וממלאים את השני. משתמשים בתוצרים פעמיים בשנה, לפני שתילת סתיו ולפני שתילת אביב. אנחנו לא עושים קומפוסט "לפי הספר" ולא בודקים חום פנימי אלא פשוט נותנים לזה להתפורר ומטמינים בערוגות. לא מכניסים בשר ומוצרי חלב אבל כן אפשר להכניס גלילי קרטון של נייר טואלט בכמות קטנה (נותן איוורור וחומר יבש).

השיטה שלך נשמעת יותר נחמדה מכל השיטות של היוטיוב! ננסה אותה.

לגבי המים, עיקר המאמץ הוא להשתמש מחדש במים של שטיפת הפאנלים הסולארים שבהם אמורים כן להיות מינרלים (קצת פחות כי הם עברו פילטר להפחתת האבנית). זה נשמע לי חיבור מאוד מוצלח כי זו אספקה סדירה של מים פעם ביומיים שלא תלוייה במזג האוויר מי גשם יהיו תוצר לוואי של המיכל ונראה אם נצליח באמת להפיק מהם תועלת, אולי זה יאפשר לגנן יותר בחורף מאשר בקיץ.

היי גילגה, שאלה לימי סגר: לקטן אין שום מסגרת בכלל? חינוך מיוחד אמור לעבוד כל הזמן.
כרגע שני הילדים במסגרות. וחוץ מכמה ימי שישי שנעלמו להם בקורונה הכל מתקתק כרגיל. הקטן לא בחינוך מיוחד ולכן היה איתנו בבית, אנחנו סרבנו לשלוח אותו למסגרת זמנית למהלך הסגר כי לא הודיעו לנו עליה בזמן וכשקיבלנו את ההודעה הנחנו שמדובר בשבועיים ומבחינת זמני הסתגלות וכו' היה נראה לנו מיותר. טוב לו איתנו, ולטפל בילד אחד או בשניים זה מאמץ דומה. (למעשה שניים יותר קל לדעתי).

אגב כיצד אתה מחמם מים עם הוםביוגז?
אנחנו חיברנו את הגז למערכת החשמל הביתית (המון בירוקרטיה מטעם חברת החשמל) דרך גנרטור גיבוי מושתק שמחובר למיכל גיבוי לגז (שצובר את יתרות הגז מהמערכת הוםביוגז), והבוילר דולק כמעט 24/7 אז תמיד יש מים חמים.
אם משקיעים קצת במערכת מבחינת גודל וחיבורים, אז בהחלט אפשר לנתק את חברת חשמל (שילבנו זאת עם פאנלים סולארים).

אנחנו חיברנו את הגז למערכת החשמל הביתית (המון בירוקרטיה מטעם חברת החשמל) דרך גנרטור גיבוי מושתק שמחובר למיכל גיבוי לגז (שצובר את יתרות הגז מהמערכת הוםביוגז), והבוילר דולק כמעט 24/7 אז תמיד יש מים חמים.
אם משקיעים קצת במערכת מבחינת גודל וחיבורים, אז בהחלט אפשר לנתק את חברת חשמל (שילבנו זאת עם פאנלים סולארים).
ואו!!! זה ממש מדליק. חשבתי לעשות את זה אבל כמויות הגז שהיא מייצרת נשמעו לי זניחות לאחר המרה לחשמל בהשוואה למה שהפאנלים הסולארים עושים. כמה חשמל לדעתך המערכת הזאת יכולה לייצר?

גם לי יש פאנלים על הגג ומודה שלא חשבתי עליה כמשהו כלכלי במיוחד, אבל אתה מתאר משהו אחר לגמרי. במה כרוך מה שעשית? אני כנראה רוצה גם.

ואו כמה חשמל לדעתך המערכת הזאת יכולה לייצר?
האמת שלא בדקנו זאת אף פעם עד כה מבחינה מספרית. אבל כעיקרון מדובר בבית משפחתי במושב, אז מניח שאפשר למצוא דוגמאות באינטרנט לצריכת חשמל ממוצעת של בית פרטי.
במה כרוך מה שעשית?
התקנת מערכת הוםביוגז סמי מסחרית בחצר, חיבור שלה למיכל גז שצובר עודפים מהמערכת, חיבור מיכל הגז לגנרטור גז מושתק ואז חיבור הגנרטור למערכת החשמל (הפאנלים כבר היו קיימים בשלב זה והיה להם אישור).
מבחינת אישורים זה דורש אישור מהרשות המקומית וכיבוי אש על אחסנה נכונה של מיכל הגז (כיבוי אש היו ממש מהירים בנושא), אישור מהשכנים על הצבת גנרטור גז מושתק (כי התחשבות בשכנים ודברים דומים), ואישור מחברת החשמל לחיבור הגנרטור למערכת החשמל (זה לקח כמעט 8 חודשים).
אבל אתה מתאר משהו אחר לגמרי.
על הנושא הזה כתבתי תיזה בזמנו, והפכתי את זה למיזם עסקי :lol:

האמת שלא בדקנו זאת אף פעם עד כה מבחינה מספרית. אבל כעיקרון מדובר בבית משפחתי במושב, אז מניח שאפשר למצוא דוגמאות באינטרנט לצריכת חשמל ממוצעת של בית פרטי.

התקנת מערכת הוםביוגז סמי מסחרית בחצר, חיבור שלה למיכל גז שצובר עודפים מהמערכת, חיבור מיכל הגז לגנרטור גז מושתק ואז חיבור הגנרטור למערכת החשמל (הפאנלים כבר היו קיימים בשלב זה והיה להם אישור).
מבחינת אישורים זה דורש אישור מהרשות המקומית וכיבוי אש על אחסנה נכונה של מיכל הגז (כיבוי אש היו ממש מהירים בנושא), אישור מהשכנים על הצבת גנרטור גז מושתק (כי התחשבות בשכנים ודברים דומים), ואישור מחברת החשמל לחיבור הגנרטור למערכת החשמל (זה לקח כמעט 8 חודשים).

על הנושא הזה כתבתי תיזה בזמנו, והפכתי את זה למיזם עסקי :lol:
אתה מוכר את זה כמוצר עסקי? כי לא בטוחה שזה Tinkering ברמה שנדע לעשות. לפרוס קצת צינורות בחצר זה משהו אחד אבל להתעסק עם גז נראה שדורש מקצועיות. נשמע מאוד מעניין בכל מקרה לעשות את הביוגז כמו שצריך.

הדבר המעניין הוא שיש סדרי גודל בין כמה חשמל שאתה יודע להפיק מזה לבין כמה שאני חושבת שניתן להפיק. כלומר שאני שיקללתי את כמה גז זה הולך לייצר (משהו כמו 600 ליטר ביום) הבנתי שייצא משהו כמו נניח חשמל בשווי שקל ביום. ובשביל זה צריך גנרטור וכל הבוג'רס. נשמע שאני way off!

@זאב עוד שאלה - התנתקת לחלוטין מהרשת או שאתה מוכר לה את עודפי החשמל שלך כמו עם המערכת הסולארית?

אתה מוכר את זה כמוצר עסקי?
כן, אבל לא בישראל (שוק קטן מידי).
התנתקת לחלוטין מהרשת או שאתה מוכר לה את עודפי החשמל שלך כמו עם המערכת הסולארית?
כעיקרון החוק אומר שאסור להתנתק מהרשת, אבל לא חובה לצרוך. אז פשוט ביקשנו לנתק את הצריכה מהארון חשמל המקומי, אנחנו מייצרים חשמל עצמאית (הפכנו את הסככה בחוץ למפעל אנרגיה קטן).

כעיקרון החוק אומר שאסור להתנתק מהרשת, אבל לא חובה לצרוך. אז פשוט ביקשנו לנתק את הצריכה מהארון חשמל המקומי, אנחנו מייצרים חשמל עצמאית (הפכנו את הסככה בחוץ למפעל אנרגיה קטן).
רשמתי לעצמי, אתה הראשון שאני חובר אליו במקרה של אפוקליפסת זומבים עולמית.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A דילמות בפלח האג"ח: סיכון מט"ח, נעילת תשואה, והחזקה ישירה מול ETF (מנקודת מבט של אזרח ארה"ב) שוק ההון 1
Y האם ה-AI מתחיל לפרק את הבסיס של מקצוע עריכת הדין? אוף טופיק 44
epk זמנים ומהימנות של העברה באמצעות ClearShift פוסטים מאיכות נמוכה 1
ה רוצה להשקיע לטווח ארוך - פוסט של מתחיל שוק ההון 35
ד לאיזה שיעורי עמלות אפשר לצפות בתיק ני"ע בגובה של כ-10~ מלש"ח צרכנות פיננסית 53
D מה אפשר לקבל בבנק הפועלים עם פסיבה של 500 אלף ש"ח? צרכנות פיננסית 7
G רכישה חודשית של קרן עוקבת נאסדק שוק ההון 1
A קרן אירית חדשה של Vanguard בשם VALL שוק ההון 15
אוגורן חדש? כרטיס דביט של Wise צרכנות פיננסית 33
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 42
N חוקיות של בוט פולימרקט קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
ס איך להעריך כדאיות של פוליסת ביטוח בריאות מהעבודה? צרכנות פיננסית 5
שיר הלל לטבע איך לבחור קרן ספציפית מתוך שורה של אופציות שוק ההון 4
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
ה מקורות של כלכלנים בכירים בעד ונגד השקעה פאסיבית שוק ההון 24
א יתכן שסיפור ה-Margin Call של לאופולד אשנברנר מוכיח, שבסוף הכל עניין של דטרמיניזם פוסטים מאיכות נמוכה 32
נ מחפש ספרים וחוברות מעודכנים של קורס אתיקה ודיני ניירות ערך (למבחני רשות שוק ההון);לקניה יד 2 התפתחות אישית 0
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 4
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
N מיקסום של צבירות נמוכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
י השוואה נכונה של הצעות משכנתה שונות נדל"ן 11
$$$ טראמפ $$$ סגנון ההשקעה של הסולידית פוסטים מאיכות נמוכה 172
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
SolidAce מס יסף על מכירת ניירות ערך של ידועים בציבור מיסים 4
A המתמטיקה של החופש: האם יש מתכון לפרישה בטוחה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה