,Captain Sparo
@Captain Sparo ,
@danid @daat99 ,
@הדס ,
@dror ,
@TunaGolem ,
@Ron1 @amidar ,
@עמוסס ,
@alon700 @pyrocks שלום,
(סליחה אם אני שוכח מישהו)
תודה לכולכם על הדיון כאן. הוא מעשיר, מפכח וגם מלמד.
עלו בדיון הרבה נקודות חשובות, ופחות מעניין אותי כיצד חברות אחרות פועלות, לכן אני רוצה לתת לכם את נקודת המבט כיצד טריא פועלת בעיקר בנקודות שעלו:
1. ראשית, טעות לחשוב כי באמצעות קרן ההגנה המלווה מגן על התשואה שלו. כל מי שמציג משהו אחר אינו דובר אמת במקרה הטוב ומטעה במכוון במקרה הרע. מטרת קרן צמצום הסיכונים נועד לשמור על השקעת המלווה (על הקרן) במקרה של פיגורים בתשלום (וכמו שנאמר כאן בצדק – לצערנו זה חלק מהחיים).
2. בנוסף, אם יש חברות שמכניסות הלוואות פיקטיביות בשביל לגרוף ולו שקל אחד הן גם מפרות חוק וגם פועלות בטיפשות כי זה בראש ובראשונה פוגע באינטרסים שלהן. למרות שמיותר לציין, זו אינה דרכה של טריא.
3. בנוגע למנגנון ההגנה, טריא לא גובה X% מההשקעה שלכם (ובטח לא מראש) כדי להפריש לקרן בטחון. אנחנו לא עושים את זה ראשית כי זה לא צודק. שנית, זה פוגע בהשקעת המלווה ושלישית, לדעתנו זה פשוט לא הגון. מיותר לציין שאם חלק מההשקעה שלך יורד מראש עבור קרן בטחון, פוטנציאל התשואה שלך יורד באופן דרמטי. אז איך טריא עובדת?
4. טריא לא גובה כסף בהגדרה. בשום דבר. טריא מנכה כסף. מזתומרת? טריא, מהסיבות שתארתי לעיל, פיתחה מנגנון של קרן הגנה שבנויה רק לתכלית של הגנה על כספי המלווים ובצורה המדויקת והצודקת ביותר. כסף שמשולם בטריא מנוכה רק מההחזרים שהאנשים מקבלים עם תשואה ולא מכספים ששייכים לאנשים.
5. הסיכון בהשקעה בטריא (או בשוק הזה בכלל) נובע משלושה מרכיבים: חיתום מדויק (שבו לטריא יש טכנולוגיה ייחודית ובלעדית ברמה בינלאומית), פיזור מקסימלי וגבייה. קרן ההגנה נולדה כדי למזער את נושא הפיזור כי רק במקרה של פיזור שאינו אופטימלי קיימת סכנה משמעותית של הפסדים בתיק.
6. טריא עשתה עבודת שטח מעמיקה בשיתוף פלטפורמות הפי2פי הגדולות בעולם. מהנתונים הסטטיסטיים שמושתתים על שמונה שנות פעילות בעולם עולה כי פיזור של למעלה מ-200 הלוואות יוצרים פיזור שמשקף את הסיכון המינימלי תוך גידור כספי המלווה. לכן המנגנון שטריא פיתחה הוא מנגנון שבאופן אוטומטי בוחן את פיזור התיק של כל מלווה ואם התיק שלו לא פוזר בצורה המיטבית, טריא לוקחת אחריות ומפעילה את מנגנון ההגנה.
7. בצורה זו, רק אם המערכת זיהתה הלוואה שנמצאת בחשיפה גדולה מדי עבור המלווה, נכנס המנגנון לפעולה והמלווה מפריש (תיאורטית כי זה כרגע ללא עלות) למנגנון רק בגין ההלוואה שחשופה. בצורה כזו למעשה ההפרשה למנגנון הוא פרומיל והוא רק בגין הלוואות קונקרטיות וכך המלווה לא סופג עלות מיותרת המתומחרת בריבית שלו. כך אנחנו מאמינים שזו הדרך ההגונה ומכבדת את כספי הציבור.
8. כמובן שהכל קורה באופן אוטומטי לחלוטין לרבות התשלום למלווים ובשקיפות מלאה מיום הפיגור הראשון.
9. לגבי הבעיות החשובות ש SINISTER@ העלה, ראשית, טריא היא החברה שביצעה הסדר מס (רוליניג) מול הרשויות ובשל כך המלווים בטריא משלמים מס על פקדונות ולא על רווחי הון (15 אחוזים במקום 25). בנוגע לשאר ההצעות שלך העלנו אותם ורשויות המס דחו את זה בשלב זה. אבל בדומה לגבייה אנחנו לא מפסיקים לפעול בנושא מול רשויות המס ומול הרגולטור.
10. טריא מציגה את התשואה השנתית והתשואה האפקטיבית בניכוי עמלות ובניכוי מס אך חשוב מכך בניכוי הלוואות שנמצאו בפיגור (כלומר מחושב עפ"י סכומים שהתקבלו בפועל אך החזרים שעדיין נמצאים בתהליך גבייה לא מחושבים כחלק מהתשואה נטו) כך שהמלוה יוכל לקבל תמונה מקיפה, ברורה וקריאה מבלי להזדקק לדוקטורט בחשבונאות. מעבר לכך, כמובן שיש לנו דברים שניתן וצריך לשפר ואנחנו עובדים על זה.
11. לגבי הבעיה השלישית שהצגת אני חייב לציין שבטריא המצב הוא הפוך בתכלית. טריא שילמה באמצעות מנגנון ההגנה כ-100,000 ש"ח למלווים בגין הלוואות בפיגור שהיו בחשיפה חריגה. התשואה הממוצעת נטו למלווה בטריא עומד על קצת יותר מ- 5% נטו (אחרי עמלות ואחרי מס. בלי סיפורים).
12. אני יכול להגיד לכם שבתיק האישי שלי יש פיזור ל- 178 הלוואות כשיש לי הלוואה אחת שנמצאת בפיגור (מדירוג AB). אשמח לשמוע פידבק מכם בנושא.
13. וכמובן שכולם יכולים להוציא את כספם בכל עת ללא קנסות וללא עלות מיותרת (ברגע שאדם מבקש להנזיל את התיק שלו התיק מוקפא כדי לא לחשוף אותו לסיכון נוסף והכסף עובר אליו תוך כמה ימים).
אשמח לשמוע פידבקים נוספים, חיובים ושליליים.
נדב
גילוי נאות: הכותב הוא סמנכ"ל אסטרטגיה בחברת טריא ולעיתים מאוד רחוקות כותב על עצמו בגוף שלישי