• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הלוואות עמית לעמית בארץ

• פותח הנושא פותח הנושא Sinister
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

האם אתם מרוצים מהלוואות p2p

• השקעתי ב eloan וכן

הצבעות: 1 0.3%
  • השקעתי ב eloan ולא

הצבעות: 27 8.1%
  • השקעתי בטריאה וכן

הצבעות: 33 9.9%
  • השקעתי בטריאה ולא

הצבעות: 17 5.1%
  • השקעתי בבלנדר וכן

הצבעות: 10 3.0%
  • השקעתי בבלנדר ולא

הצבעות: 13 3.9%
  • השקעתי ב btb וכן

הצבעות: 22 6.6%
  • השקעתי ב btb ולא

הצבעות: 12 3.6%
  • השקעתי באחר וכן

הצבעות: 4 1.2%
  • השקעתי באחר ולא

הצבעות: 0 0.0%
  • לא השקעתי ושוקל בחיוב

הצבעות: 70 21.1%
  • לא השקעתי ולא מתכנן

הצבעות: 158 47.6%

• סך הכל מצביעים
    332
עכשיו, נניח ש-100 אנשים מקבלים הלוואות, מתוכם 5 רמאים, 40 רשלנים, ו-55 אחראים.
כעבור 12 חודשים, 5 הרמאים נמצאים כבר בפיגור (סופני), ומתוך הרשלנים, כ-5 נמצאים בפיגור. אז יש לנו 10 הלוואות בפיגור מתוך 100. אבל העתיד לא מזהיר:
אין עתיד במצב יציב...כעבור 12 חודשים עוד 100 אנשים קיבלו הלוואות...ובהם יש רמאים, רשלנים וכו'. מה השאתה מתאר הוא לא מצב יציב.

תהרגו אותי אני לא מבין מה הביג דיל פה, למה לא לרכוש אג"ח כמו SJNK או JNK ולסגור עיניין? אפשר לשלב גם על LQD או הגרסה הקצרה שלו לשם קיצור מח"מ ו/או סיכון.
הרבה יותר שקיפות, הרבה יותר נזילות והרבה פחות מתווכים שנוגסים בתשואה.

אין עתיד במצב יציב...כעבור 12 חודשים עוד 100 אנשים קיבלו הלוואות...ובהם יש רמאים, רשלנים וכו'. מה השאתה מתאר הוא לא מצב יציב.
נכון, מידול מלא צריך להביא בחשבון שיש תחלופה מסויימת בתיק. אם אדם מפקיד אצלם סכום מסויים ולא מוסיף כסף אז התחלופה היא רק מתשלומי קרן וריבית. בהנחה שההלוואות הן לשנתיים ויותר, אז כעבור שנה לא יהיו 100 הלוואות חדשות אלא הרבה פחות. התחלופה מחלישה אך לא מבטלת את מה שניסיתי להראות במודל האחראי, הרשלן והרמאי.

(עריכה: בתרחיש מסויים התחלופה דווקא מחזקת את מה שניסיתי להראות, כי יש הספקה חדשה של רמאים. אחוז גדל והולך של הכסף יוקצה לרמאים).

יש דרך פשוטה יותר לעשות סטטיסטיקה של ההחזרים: להסתכל רק על הלוואות שהגיע מועד פרעונן הסופי. (רצוי לחשב בנפרד עבור הלוואות לטווחי זמן שונים).

התחלופה מחלישה אך לא מבטלת את מה שניסיתי להראות במודל האחראי, הרשלן והרמאי.

בגלל התחלופה, אין שום צורך במידול מלא, במצב יציב (או מצב עמיד אם אתה מעדיף) כל המאפיינים כבר נלקחו בחשבון, מצדי שיהיו מאה 'סוגים' של לווים. מספר ההלוואות בפיגור ייצגו את שיווי המשקל בכל אופן.

מודל יכול אולי לספר לנו תוך כמה זמן מגיעים למצב עמיד, אבל אין בו צורך.

בכל אופן, אני מקווה ששכנעתי שהמספר שרשום כ'תשואה צפויה', אין לו בדיל של קשר למציאות.

מודל יכול אולי לספר לנו תוך כמה זמן מגיעים למצב עמיד, אבל אין בו צורך.
אם התחלופה נמוכה, או שהתיק עדיין בתחילת הדרך, ביחס למח"מ, אז כלל האצבע שלך עלול לזייף.
מה שנראה לי כרגע הכי נכון זה, כאמור:
להסתכל רק על הלוואות שהגיע מועד פרעונן הסופי. (רצוי לחשב בנפרד עבור הלוואות לטווחי זמן שונים).

@amidar נשמע לי שתיק ההלוואות שלך אמור לייצג היטב את הממוצע. אכפת לך לחלוק איתנו כמה כסף הרווחת עד עכשיו לפני מס (ריבית שהוחזרה+רווחי הצמדה-עמלת אילואן) וכמה כסף 'הפסדת' (סה"כ קרן בהלוואות בפיגור).
@Sinister , לבקשתך - להלן הנתונים נכון לשניה זו:

ריבית שהוחזרה = 972.67
רווחי הצמדה = 12.01
עמלת אילואן = 37.66
קרן בהלוואות בפיגור = 912.25

229 הלוואות סה"כ
13 הלוואות בפיגור

אני לא באמת יודע איך להתייחס לנתונים האלו...

פירוט התיק שלי ב-ELOAN:
תחילת השקעה בגודל של 5000 ש"ח לפני 6.5 חודשים.
כאשר מצטבר מזומן בתיק אני משקיע מיד בהלוואה חדשה.
54 הלוואות , רובן של 100 ש"ח, 2 של 200 ש"ח. (מכיוון שחלק מההלוואות כבר הוחזרו בחלקן אז יש לי יותר מ-50 הלוואות)
אחת בפיגור-בשלב ההוצאה לפועל , זו הלוואה שניתנה במאי, לאחר 3 תשלומים מתוך 36 נכנסה לפיגור (100 ש"ח שמתוכם הוחזרו 9.5 ש"ח).
פיזרתי את ההשקעה בהלוואות מכל הדירוגים , לפי ההיצע הקיים. (רוב התיק C;D;E).
תשואה שנתית צפויה לפי אילואן: 6.19%.

קרן שהוחזרה
₪690.43
ריבית שהוחזרה
₪130.82
רווחי הצמדה
₪5.33
ניכוי מס במקור
(₪31.6)
עמלת eLoan
₪4.4

תשואה נטו בלי לקחת בחשבון את ההלוואה שבפיגור:
130.82+5.33-31.6-4.4
שזה יוצא 100.15 ש"ח, כלומר כ-2 אחוז תשואה נטו לתקופה של כחצי שנה (וצריך לקחת בחשבון שלקח לי כחודשיים עד שכל התיק הושקע בהלוואות כלומר התשואה אמורה להיות יותר גבוהה בחצי שנה הקרובה).

עד כאן נשמע טוב, כי אז זה אומר שהתשואה נטו לשנה לאחר מס ועמלות תהיה כ-4 אחוזים, אפילו יותר.
אך אם ההלוואה בפיגור לא תוחזר כלל אז הרווח שהתיק עשה עד כה נמחק כמעט לגמרי, אם כי אני עדיין לא אהיה בהפסד.

אך אם ההלוואה בפיגור לא תוחזר כלל אז הרווח שהתיק עשה עד כה נמחק כמעט לגמרי, אם כי אני עדיין לא אהיה בהפסד.
אם אתה מדמיין שההלוואה תחזור, אתה צריך לדמיין שאחרות ייכנסו לפיגור...

הרווח שהתיק עשה עד כה נמחק כמעט לגמרי
וזו הנקודה שלי, התשואה שלך לפני מס ואחרי פיגורים הינה כ50 שח, על 5000, במשך חצי שנה, כלומר בערך (!) 2% שנתי.
והתשואה שנתית הצפויה הינה כ6%...

אני עשיתי הפקדה ראשונה בערך ביוני.
יש לי 194 הלוואות רובן של 100 ומיעוטן של 200.
הלוואה אחת נסגרה, הלוואה אחת בפיגור.
עד עכשיו נכנסה ריבית של 223 שח - 185 שאני מופסד על ההלוואה בפיגור.

לבינתיים אני לא מכניס כסף חדש, עד שיתבארו העניינים ): .

מממ Not sure what to make of this, ביקשתי היום להנזיל ולמשוך את כל התיק שלי ב-Tarya, בתיק בבוקר היו 2 הלוואות בפיגור, על פניו קיבלתי עכשיו אימייל שאומר שתוך שני ימי עסקים אקבל את כל הכסף (כולל הלוואות שנמצאות בפיגור והריבית שהרווחתי עד עכשיו), תודה? :) כל הכבוד ל-Tarya!

מעניין אם זה אומר שמישהו אחר מקבל את ההלוואות בפיגור שלך (לא לעניין בכלל, אני חייב לומר). @אריאל סגיב @Nadav Mansdorf
אצלי 3 הלוואות בפיגור - מעניין מתי תיכנס לתוקף קרן הביטחון שלהם שעדיין לא ברור לי איך היא ממומנת

מעניין אם זה אומר שמישהו אחר מקבל את ההלוואות בפיגור שלך (לא לעניין בכלל, אני חייב לומר). @אריאל סגיב @Nadav Mansdorf
אצלי 3 הלוואות בפיגור - מעניין מתי תיכנס לתוקף קרן הביטחון שלהם שעדיין לא ברור לי איך היא ממומנת
אני לא חושב שכך, אני חושב ובמתמים שהכל מנהל לפחות אצליהם כשורה לפחות מהתרשמותי והתנהלותי מול Tarya עד כו, נראה לי לעשות דבר כמו שציינת לא חוקי - בסופו של דבר החלטתי להוציא את הכסף ופשוט להשקיע במדדים ממגוון סיבות שלכולנו כבר ידועות, לשאלות פשוט פנה אליהם במייל או בטלפון ישירות.

נערך לאחרונה ב:
@Generics תודה ובהצלחה.

@עמוסס שאלה טובה.
תתרווח בכיסא. כך זה עובד בטריא:

1. כמו שכתבתי למעלה, אחת הסיכונים העיקריים בפי2פי נובע מפיזור לא אופטימלי של הלוואות. עכשיו, ידענו בטריא שהדבר הזה נכון לתקופה הראשונה שכן ככל שהזמן יעבור (ורק אם נעשה עבודה טובה) כך המערכת תגדל, כך יהיו יותר מלווים ולווים ומן הסתם הפיזור באופן טבעי יהיה רחב יותר ולכן אופטימלי כפי שהגדרנו אותו.

2. לכן, טריא העמידה עם הקמתה, סכום התחלתי למנגנון צמצום הסיכונים (מנגנון הגנה).במהלך התקופה הזו הגדרנו ובנינו את המודל הייחודי של "אחריות המוצר" במסגרתו מובטח כי החשיפה המקסימלית של המלווה לא תעלה על 0.5% מסך התיק שלו בהלוואה בודדת. הרעיון הוא שאנחנו יודעים שהטכנולוגיה שעומדת בבסיס מנגנון החיתום הדיגיטלי הייחודי שלנו היא יתרון תחרותי אדיר ולכן האחריות מוטלת על כתפינו במידה ותיק של מלווה לא פוזר בצורה אופטימלית לדאוג לכספו.

3. אז מה מקור הכסף של הקרן? עד סוף 2015 הקרן הזו היא ללא עלות. החל מ 2016, הקרן תמומן על ידי ניכוי סכום יחסי של בין 0%(!) לדירוג AA ועד ל - 1.5% מחלק הריבית בכל החזר חודשי להלוואות מוגנות.

4. מה אתה מנסה לבלבל אותנו עם ביטויים לא ברורים?! מה זה הלוואות מוגנות?! ההלוואות המוגנות הן הלוואות שבהן החשיפה (הסיכון) של המלווה גבוה יותר מ 0.5%. כלומר, במידה ותיק המלווה פוזר ללמעלה מ- 200 הלוואות וכל הלוואה היא פחות מ- 0.5% מהתיק - המלווה לא מנכה אף סכום מההחזרים שלו לטובת המנגנון.
5. אוקיי, אז איפה הקומבינה? גובים עבור הקרן מראש? לא! טריא לא גובה כספים מראש. טריא לא רוצה לפגוע בתשואה או בהשקעה של המלווים אך במקביל כן רוצה להגן על כספם. לכן היא לא גובה סכום גבוה כמקובל מראש ופוגעת בהשקעה של המלווים אלא גובה רק עבור ההלוואות בהן יש למלווה סיכון.

6. כדי למזער ככל הניתן את התשלום למנגנון הגנה ובכך לפגוע בתשואה של המלווה, המערכת של טריא מרדדת בכל עת ובאופן אוטומטי את גובה ההשקעה בכל הלוואה וכך מקטינה כל הזמן את גובה החשיפה לסיכון ומייתרת את הצורך בתשלום למנגנון ההגנה.

7. החל מ 2016 טריא תאפשר לכל מלווה לבחור בעבור אלו דירוגים תופעל הקרן וכך למזער אף יותר את התשלום לצמצום הסיכון מבלי לפגוע בחשיפה (ומעבר לשקיפות, וזו הסיבה שטריא מפרסמת את הסטטיסטיקה של מצב ההלוואות במערכת בדוחות למלווים).

מקווה שהדברים שכתבתי מנוסחים בבהירות.אשמח לשמוע תגובות מאנשים נוספים שהשתמשו בטריא ויש להם תובנות טובות או פחות.

יום נעים,
נדב

גילוי נאות: הכותב הוא סמנכ"ל אסטרטגיה בחברת טריא וכמעט אף פעם לא שואל את עצמו שאלות ועונה עליהן (לגבי הגוף השלישי הטענה שלי נחלשת, אני יודע)

תודה על תגובה מפורטת.

אם הבנתי נכון, יילקח סכום לקרן רק מהלוואות שהן גבוהות מ 0.5% מסך התיק שלי?
מה יקרה אם הלוואה שאינה מוגנת (כהגדרתך) תיכנס לפיגור או תתבטל סופית?
שמתי אצלכם 7500 שקל כאשר סכומי ההשקעה נעים בין 50 ל 100 שקל (תלוי בדירוג). גם אם אקח 50 שקל, זה יוצא 0.6% מסך התיק שלי. האם זה אומר שמכל ההלוואות שלי יילקח סכום לקרן כי כולן בעצם עוברות את ה 0.5% משווי התיק?

הערה כללית: זה יועיל מאוד (וגם יגביר את השקיפות) אם יהיה כתוב התאריך הבא שבו צפויים להתקבל כספים מאיזושהי הלוואה שיש לי. כמובן שאם ניתן יהיה לדעת את כל התאריכים הבאים לכל ההלוואות זה יהיה הכי טוב אבל צעד צעד.

ושוב תודה על ההשקעה בתגובות.

1. @עמוסס הבנת נכון.

2. מנגנון ההגנה נכנס לפעולה (ומנכה מהריבית) רק במקרה בו החלק בהלוואה גבוה מ-50 ש"ח (שזה המינימום השקעה בהלוואה) וגבוה מ- 0.5% מהתיק (והדבר מחושב במועד המימון).

3. מנגנון ההגנה פועל (ומנכה מהריבית) רק במקרה בו החלק בהלוואה גבוה מ 50 ש"ח (מינימום ההשקעה בהלוואה) וגבוה מ 0.5% מהתיק (מחושב במועד המימון). כלומר במקרה שתיארת, המערכת רידדה לך חלק ניכר מהתיק לרמה האופטימלית כך שההלוואות הן בגובה 50 ש"ח ולכן מהן לא ינוכה למנגנון הגנה. בהלוואות בגובה 100 ש"ח, כלומר שמהערכת של טריא יכולה לרדד אותם עוד, מהן ינוכה למנגנון ההגנה, עד לרגע שבו ההלוואה תרודד (המצאתי מילה) לרמה האופטימלית (קרי 50 ש"ח).

4. חשוב לשים לב שמנגנון ההגנה אינה החזר מלא של הסכום בפיגור כי אם צמצום החשיפה למצב בו גובה ההשקעה יורד ל- 0.5% משווי התיק במועד המימון וכפועל יוצא לצמצם את הפגיעה האפשרית בתשואה. באמצעות מנגנון ההגנה הייחודי של טריא אנו מאפשרים למלווים שלנו ליהנות מכך שבתוך זמן קצר ביותר מרגע העברת הכסף לחשבון נאמנות, ההשקעה שלהם "עובדת" מהר יותר אך ללא הגדלת הסיכון של המלווה.

5. במנגנון הזה, הלוואות שלא נדרשות להגנה ע"י קרן ההגנה, כלומר בעלות פיזור אופטימלי במערכת, יוצרות מצב בו הפיזור מגן על התיק כולו ונטל עלות מנגנון ההגנה לא קיים ולא נופל על כתפי המלווים. לדוגמא: 2 הלוואות מתוך 200 בפיגור. 198 הלוואות צוברות תשואה ומאזנות את התשואה בתיק כולו. כאמור, במקרה זה גם לא מנוכה כל סכום לטובת מימון הקרן סכום זה מצטרף לתשואה הפרטית.

6. זה אגב, דומה למצב בו אתה יכול לפזר סיכונים עצמאית (כמו ציי רכב וכו') שמעדיפים לא לשלם לחברות הביטוח.

7. בנוגע לההערה הכללית שלך: תודה על הדברים. אנחנו בתהליכים כדי להטמיע את הנושא הזה לטובת השקיפות וההגינות עבור המלווים שלנו.

תודה לך על ההשקעה בשאלות ובפידבקים.

נדב

גילוי נאות: הכותב החליט לשים את הקלפים על השולחן ולחשוף שהוא משמש כסמנכ"ל אסטרטגיה בחברת טריא

בהלוואות בגובה 100 ש"ח, כלומר שמהערכת של טריא יכולה לרדד אותם עוד, מהן ינוכה למנגנון ההגנה, עד לרגע שבו ההלוואה תרודד (המצאתי מילה) לרמה האופטימלית (קרי 50 ש"ח).
אני מתנצל אבל לא הבנתי את המשפט הזה :)

שאלת בונוס: Generics יצא מהאתר ולקח איתו את הכסף, מה קורה עם 2 ההלוואות בפיגור שהיו לו?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
Eloan יצאו בימים האחרונים עם הודעה לתקשורת על שירות חדש של קבלת הלוואה באמצעות חתימה דיגיטלית ומתחייבים להעברת ההלוואה לחשבון הבנק תוך חצי שעה מרגע האישור. איך זה הגיוני שהם מתחייבים להעביר את ההלוואה תוך חצי שעה ומתעלמים לחלוטין מהזמן שלוקח לממן את אותה ההלוואה ואת העובדה שלא בטוח שהלוואה שאושרה אכן תמומן במלואה? זה נשמע לי ממש מוזר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
nicepo1 הלוואות עמית לעמית בחול - לנדינג קלאב שוק ההון 79
ה מינוף, הלוואות והגדלת תיק ההשקעות יזמות והגדלת הכנסות 14
A התייעצות והמלצות - מיסים, כדאיות, תנאי הלוואות ומיקום דירה להשקעה נדל"ן 3
מומו הברווז ריבית על הלוואות margin בibkr/אינטראקטיב ישראל שוק ההון 4
Kipodi הלוואות לאנשים בעצמאות כלכלית צרכנות פיננסית 8
F איחוד הלוואות נדל"ן 3
B למה לא כולם לוקחים "הלוואות box spread"? שוק ההון 192
C תכנון פרעון הלוואות נכון צרכנות פיננסית 8
Y השקעה בזמן משבר: לקיחת הלוואות בסכומים גדולים עם ריבית נמוכה צרכנות פיננסית 13
D צרת משרד הביטחון - הלוואות, פנסיה ומינוס בבנק הפועלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
ו הלוואות למדינה בריבית 6% פוסטים מאיכות נמוכה 9
משה גל האם 'וואן זירו' נותנים באמת הלוואות ב-5% ריבית? צרכנות פיננסית 9
A הלוואות אישיות שוק ההון 0
ע הלוואות בנקאיות בדיגיטל צרכנות פיננסית 3
H שאלה האם כדאי למחזר הלוואות שיש לי עקב עליית הריבית? צרכנות פיננסית 3
ט החזרי הלוואות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ItayG אפליקציית מעקב שווי נכסים/השקעות/הלוואות ונתונים חסכון והוצאות צרכנות פיננסית 20
F נטילת הלוואות לצרכי השקעה - תלוי סביבת אינפלציה שוק ההון 69
A כמה סוגיות בנושא הלוואות \ מחזור הלוואות בתקופת פריים עולה נדל"ן 3
C הלוואות צרכנות פיננסית 4
ל הלוואות חברתיות פוסטים מאיכות נמוכה 2
W מינוף ע''י הלוואות פריים בתקופת אינפלציה וריבית עולה אוף טופיק 1
I החזר מס על הלוואות חברתיות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
A התייעצות לגבי מסלול תשלום לקבלן - חלק מההון קיים בנכס אחר שהוא ללא משכון \ הלוואות נדל"ן 8
mudale222 האם פחות שווה להחזיר הלוואות ככל שעובר הזמן? צרכנות פיננסית 10
The Stoic הלוואות ללא ריבית - למה לא כולכם עושים את זה כל הזמן? צרכנות פיננסית 46
ישראלית הלוואות בריבית אפסית צרכנות פיננסית 14
ה הלוואות ללא ריבית צרכנות פיננסית 7
י הלוואות מפנסיה/גמל - אפשרות למינוף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
P הלוואות Margin ב IB - על מה להסתכל כדי להמנע מ margin call ? שוק ההון 5
א ריביות על הלוואות שונות לדיור נדל"ן 1
Wonko הורדת מינוף וסדר סגירת הלוואות צרכנות פיננסית 27
stamEhad הלוואות P2P, כמה גדול הסיכון? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ל הלוואות לא יומיות מהברוקר - יש חיה כזאת? שוק ההון 6
H שאלה לגבי הלוואות בשני חשבונות בבנקים שונים צרכנות פיננסית 8
T למה בנקים לא רוצים לתת הלוואות לדיור? נדל"ן 29
A הלוואות מקרנות פנסיה / השתלמות מנייתיות. צרכנות פיננסית 2
זריקת תבונה מסע יציאה מבור כלכלי - חיסול הלוואות בגובה 90 אש"ח תוך שנה וקצת יומני מסע אישיים 108
א הלוואות מקרן השתלמות\קופות גמל. הקפאה עד להודעה חדשה? צרכנות פיננסית 31
L הלוואות של securities שוק ההון 3
O אחוז החזר הלוואות (מינוף, לא צריכה) מסך ההכנסות שוק ההון 4
I הלוואות זהב BTB שוק ההון 9
מ הלוואות מקרן השתלמות IRA צרכנות פיננסית 4
A מיטב ד״ש - סגירת הלוואות בזמן הקורונה צרכנות פיננסית 6
ב קיזוז הלוואות על חשבון קרן השתלמות צרכנות פיננסית 4
O הלוואות IB שוק ההון 43
O לא %100 מניות, יש הלוואות כדאית? שוק ההון 9
ERE בלי ה E הלוואות לשיפוץ נדל"ן -MPL – Market Place Lending נדל"ן 3
hommie אלטשולר שחם - הלוואות ע"ח קרן השתלמות שוק ההון 61
ImCarryGG הלוואות מבנקים לפי דירוג אשראי צרכנות פיננסית 18