• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הלוואות מבנקים לפי דירוג אשראי

• פותח הנושא פותח הנושא ImCarryGG
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ImCarryGG

משתמש בכיר
דירוג
797
היי, מאחר שאני צעיר ולא בקיא באמת בנושא הבנקים רציתי לשאול פה ולהתייעץ כהכנה למהלך שאולי בעתיד יהיה מעניין לעשות.
יש לי חשבון בנק של פפר שנתיים וגיליתי היום שמערכת הדירוג אשראי נמצאת ואפשר לראות את הקרדיט, מפה לשם ראיתי את שלי והוא נראה טוב מאוד(לא יודע אם כדאי לרשום מספר אבל רשום שמעל 61 אחוז מהאוכלוסייה) בהתחשב בזה שרק עכשיו התחלתי לחסוך באמת אז מניח שהוא עתיד להשתפר מעלה.
איזה תנאים בנקים יוכלו להציע לי על הלוואות ללא ערבות נניח בscore של 900 או 950? פריים מינוס כמה? ועד לאיזה תקרות בדרך כלל אפשר לקבל בהלוואות מסוג כזה ללא ערבות או במעמד סטודנט(ללא הכנסה קבועה)?

פריים מינוס? מבנק?
רק אם אתה שייך לקבוצה ספציפית עם הטבות (למשל, עו''ד) או שאתה משעבד משהו (כמו קה''ש).
מעל 61 אחוז מהאוכלוסייה זה דירוג לא גבוה במיוחד.

בנוגע להלוואות סטודנט וכו'-פשוט תסתכל באתרי הבנקים מה הם מציעים ללקוחות שמצטרפים אליהם.
כנראה שהרוב יציעו הלוואות ללא ריבית והצמדה לשכר הלימוד ו''הלוואות אטרקטיביות לכל השאר''.

פריים מינוס? מבנק?
רק אם אתה שייך לקבוצה ספציפית עם הטבות (למשל, עו''ד) או שאתה משעבד משהו (כמו קה''ש).
מעל 61 אחוז מהאוכלוסייה זה דירוג לא גבוה במיוחד.

בנוגע להלוואות סטודנט וכו'-פשוט תסתכל באתרי הבנקים מה הם מציעים ללקוחות שמצטרפים אליהם.
כנראה שהרוב יציעו הלוואות ללא ריבית והצמדה לשכר הלימוד ו''הלוואות אטרקטיביות לכל השאר''.
וואלה? עם הפרסומים פה על הצעות להלוואות לאנשים עם פריים מינוס חצי וכדומה לא חשבתי שזה נדיר לקבל עם קרדיט טוב..
בעקבות הכנסת המערכת הבנקים הקטנים יהיו אמורים להלחם על לקוחות עם סקור טוב ומהם דווקא יהיו תנאים טובים יותר, לא כך?

מפה לשם ראיתי את שלי והוא נראה טוב מאוד(לא יודע אם כדאי לרשום מספר אבל רשום שמעל 61 אחוז מהאוכלוסייה)
מעל 61% מהאוכלוסייה זה אומר שאתה מתחת לכמעט 40% מהאוכלוסייה.
זה לא רע, אבל זה ממש לא "טוב מאוד"

מעל 61% מהאוכלוסייה זה אומר שאתה מתחת לכמעט 40% מהאוכלוסייה.
זה לא רע, אבל זה ממש לא "טוב מאוד"
אני לא סגור איך המערכת עובדת עדיין אבל ממה שראיתי בחישוב זה עדיין מתייחס למסגרת האשראי הישנה שלי והכליל את הכניסה למינוס בעוש שהיה לי לפני בערך חצי שנה, אז אני מניח כשזה יתעדכן והמסגרת מעל כפול 2 עכשיו ושזה יעדכן את ההיסטוריה בלי כניסה למינוס הסקור יעלה, תאמת שממחקר קצר לא הבנתי אם המערכות עובדות לפי שיטת ארה"ב והאם מה שהם עושים לעלות סקור רלוונטי לנו בכלל..
רשמתי גם שאני יוצא מנקודת ההנחה שהסקור שלי יהיה 900/950 במעמד ההלוואה אז ההתיחסות זה לזה ולא למצב העכשווי

תאמת שממחקר קצר לא הבנתי אם המערכות עובדות לפי שיטת ארה"ב והאם מה שהם עושים לעלות סקור רלוונטי לנו בכלל..
כרגע אף אחד (למעט חברות הדירוג) לא יודע איך הציון בארץ מחושב
רשמתי גם שאני יוצא מנקודת ההנחה שהסקור שלי יהיה 900/950 במעמד ההלוואה אז ההתיחסות זה לזה ולא למצב העכשווי
אין לי מושג אפילו מה טווח הציונים האפשרי, בטח שלא מה נחשב ציון טוב או לא.
זאת מערכת מאוד חדשה בארץ, אין עליה עדיין מספיק מידע

אין לי מושג אפילו מה טווח הציונים האפשרי

זה של קפטן קרדיט:

111111111.jpg

כרגע אף אחד (למעט חברות הדירוג) לא יודע איך הציון בארץ מחושב
זה אמור להיות מידע ציבורי בשלב מסוים לא? או שגם בארה"ב זה לא ציבורי וכולם פשוט "יודעים" איך זה בערך עובד?
אין לי מושג אפילו מה טווח הציונים האפשרי, בטח שלא מה נחשב ציון טוב או לא.
זאת מערכת מאוד חדשה בארץ, אין עליה עדיין מספיק מידע
אני מתבסס על המערכת של קפטן שאתמול ראיתי שפירסמו פה והורדתי ובדקתי
אם אני קורא נכון את הגרף, מעל ציון של 1100 זה מתחיל לרדת?
נכון, מה שלא כזה הגיוני כי 1000 אצלם זה המקסימום.
גם לפי הגרף לקבל 220 יותר רע מ180 ואני לא לגמרי סגור איך זה קורה

ככה זה גיקים, שמים להם ציור של הר שעליו "יש לטפס" והם חושבים זה גרף :)
זאת בדיוק הבעיה עם הרים - אחרי שמגיעים לקצה העליון, הדרך היחידה להמשיך היא למטה..
:-)

זאת בדיוק הבעיה עם הרים - אחרי שמגיעים לקצה העליון, הדרך היחידה להמשיך היא למטה..
:)
ובכל זאת, אולי מישהו יודע אם צפוים לגלות מה הפרמטרים לדירוג ואיך מעלים אותו חוץ מהברור מאליו?
מקריאה פה ראיתי שמישהו מעוניין לקחת הלוואה נטו בשביל להוסיף לדירוג כי השיטה בארה"ב עובדת ככה, שוקל גם לעשות מהלך כזה עם הלוואה של 5000 שח מהכרטיס שופרסל בריבית 0

ובכל זאת, אולי מישהו יודע אם צפוים לגלות מה הפרמטרים לדירוג ואיך מעלים אותו חוץ מהברור מאליו?
מקריאה פה ראיתי שמישהו מעוניין לקחת הלוואה נטו בשביל להוסיף לדירוג כי השיטה בארה"ב עובדת ככה, שוקל גם לעשות מהלך כזה עם הלוואה של 5000 שח מהכרטיס שופרסל בריבית 0
אני אתן לך עצה
אל תהנדס את אורח חייך לפי אלגוריתם שיכול להתחלף בכל נקודה בזמן ושיש לו אבות רבים

אני אתן לך עצה
אל תהנדס את אורח חייך לפי אלגוריתם שיכול להתחלף בכל נקודה בזמן ושיש לו אבות רבים
עצה טובה, ואם מסתכלים על זה מנקודת מבט של הלוואה לצורך השקעת הכסף בפיקדון של פפר? מבחינה מספרית אני מרוויח כסף על הלוואה, ואם במקרה זה משפר את הניקוד, מה רע

עצה טובה, ואם מסתכלים על זה מנקודת מבט של הלוואה לצורך השקעת הכסף בפיקדון של פפר? מבחינה מספרית אני מרוויח כסף על הלוואה, ואם במקרה זה משפר את הניקוד, מה רע
לא הבנתי, אתה רוצה לקחת הלוואה ולהשקיע אותה בפיקדון?

לא הבנתי, אתה רוצה לקחת הלוואה ולהשקיע אותה בפיקדון?
כן, עם 5000 שח של הלוואה ישלים לי ל10K שאשים בפיקדון של פפר, ריבית הלוואה 0 ריבית שנתית של פפר 3.25, מתמטית נראה משתלם, אין לי שום בעיה לעמוד בחיובים החודשיים של הלוואה ואם אגלה שזה שיפר לי את הSCORE, בעצם הרווחתי רווח כפול לטווח ארוך.

*לא מבקש יעוץ כמובן וכו'

כן, עם 5000 שח של הלוואה ישלים לי ל10K שאשים בפיקדון של פפר, ריבית הלוואה 0 ריבית שנתית של פפר 3.25, מתמטית נראה משתלם, אין לי שום בעיה לעמוד בחיובים החודשיים של הלוואה ואם אגלה שזה שיפר לי את הSCORE, בעצם הרווחתי רווח כפול לטווח ארוך.

*לא מבקש יעוץ כמובן וכו'
זה מה שהייתי כותב לעצמי אם הייתי צעיר באיזה 10 שנים:
אז אתה רוצה ליצור 2 התחייבויות לשתי חברות שונות כשאתה לא יודע אם החברה שלישית בכלל מודעת למה שאתה עושה
נראה לי שאתה נוסע בהילוך סרק
תיצור נכסים, לא התחייבויות, כדי שלא תצטרך לבקש כסף בעתיד בהתאם לתוכנת מחשב

זה מה שהייתי כותב לעצמי אם הייתי צעיר באיזה 10 שנים:
אז אתה רוצה ליצור 2 התחייבויות לשתי חברות שונות כשאתה לא יודע אם החברה שלישית בכלל מודעת למה שאתה עושה
נראה לי שאתה נוסע בהילוך סרק
תיצור נכסים, לא התחייבויות, כדי שלא תצטרך לבקש כסף בעתיד בהתאם לתוכנת מחשב
לא ברור לי כל כך ההתחייבויות, אני בעצם עושה התחייבות רק עם חברת קאל על הלוואה, מפפר אני מקבל את הפיקדון ובגלל שפפר זה בנק לאומי אני בספק שיש סיכון לחדלת פירעון וגם אם כן היא נמוכה מאוד ביחס לריבית שמקבלים.
אני לא רואה פה כל כך 3 התחייבויות.. בסך הכל מקבל משכורת משלם את התשלום והכסף בנתיים עובד בפיקדון(מסתבר גם שאני צריך פחות כסף בשביל ה10K של הפיקדון לכן כנראה הכסף הנותר אשקול לשים על BNDW/BNDX כמו שתכננתי על מנת לשמור על הכסף שלי נזיל לבנתיים)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Kipodi הלוואות לאנשים בעצמאות כלכלית צרכנות פיננסית 8
F איחוד הלוואות נדל"ן 3
B למה לא כולם לוקחים "הלוואות box spread"? שוק ההון 72
C תכנון פרעון הלוואות נכון צרכנות פיננסית 8
Y השקעה בזמן משבר: לקיחת הלוואות בסכומים גדולים עם ריבית נמוכה צרכנות פיננסית 13
D צרת משרד הביטחון - הלוואות, פנסיה ומינוס בבנק הפועלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
ו הלוואות למדינה בריבית 6% פוסטים מאיכות נמוכה 9
משה גל האם 'וואן זירו' נותנים באמת הלוואות ב-5% ריבית? צרכנות פיננסית 9
A הלוואות אישיות שוק ההון 0
ע הלוואות בנקאיות בדיגיטל צרכנות פיננסית 3
H שאלה האם כדאי למחזר הלוואות שיש לי עקב עליית הריבית? צרכנות פיננסית 3
ט החזרי הלוואות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ItayG אפליקציית מעקב שווי נכסים/השקעות/הלוואות ונתונים חסכון והוצאות צרכנות פיננסית 18
F נטילת הלוואות לצרכי השקעה - תלוי סביבת אינפלציה שוק ההון 69
A כמה סוגיות בנושא הלוואות \ מחזור הלוואות בתקופת פריים עולה נדל"ן 3
C הלוואות צרכנות פיננסית 4
ל הלוואות חברתיות פוסטים מאיכות נמוכה 2
W מינוף ע''י הלוואות פריים בתקופת אינפלציה וריבית עולה אוף טופיק 1
I החזר מס על הלוואות חברתיות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
A התייעצות לגבי מסלול תשלום לקבלן - חלק מההון קיים בנכס אחר שהוא ללא משכון \ הלוואות נדל"ן 8
mudale222 האם פחות שווה להחזיר הלוואות ככל שעובר הזמן? צרכנות פיננסית 10
The Stoic הלוואות ללא ריבית - למה לא כולכם עושים את זה כל הזמן? צרכנות פיננסית 46
ישראלית הלוואות בריבית אפסית צרכנות פיננסית 14
ה הלוואות ללא ריבית צרכנות פיננסית 7
י הלוואות מפנסיה/גמל - אפשרות למינוף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
P הלוואות Margin ב IB - על מה להסתכל כדי להמנע מ margin call ? שוק ההון 5
א ריביות על הלוואות שונות לדיור נדל"ן 1
Wonko הורדת מינוף וסדר סגירת הלוואות צרכנות פיננסית 27
stamEhad הלוואות P2P, כמה גדול הסיכון? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ל הלוואות לא יומיות מהברוקר - יש חיה כזאת? שוק ההון 6
H שאלה לגבי הלוואות בשני חשבונות בבנקים שונים צרכנות פיננסית 8
T למה בנקים לא רוצים לתת הלוואות לדיור? נדל"ן 29
A הלוואות מקרנות פנסיה / השתלמות מנייתיות. צרכנות פיננסית 2
זריקת תבונה מסע יציאה מבור כלכלי - חיסול הלוואות בגובה 90 אש"ח תוך שנה וקצת יומני מסע אישיים 95
א הלוואות מקרן השתלמות\קופות גמל. הקפאה עד להודעה חדשה? צרכנות פיננסית 31
L הלוואות של securities שוק ההון 3
O אחוז החזר הלוואות (מינוף, לא צריכה) מסך ההכנסות שוק ההון 4
I הלוואות זהב BTB שוק ההון 9
מ הלוואות מקרן השתלמות IRA צרכנות פיננסית 4
A מיטב ד״ש - סגירת הלוואות בזמן הקורונה צרכנות פיננסית 6
ב קיזוז הלוואות על חשבון קרן השתלמות צרכנות פיננסית 4
O הלוואות IB שוק ההון 43
O לא %100 מניות, יש הלוואות כדאית? שוק ההון 9
ERE בלי ה E הלוואות לשיפוץ נדל"ן -MPL – Market Place Lending נדל"ן 3
hommie אלטשולר שחם - הלוואות ע"ח קרן השתלמות שוק ההון 61
נ כתבה שמסבירה על הלוואות ולא מעודדת לקיחה שלהם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
Y מיצוי הלוואות-משכנתא מול הלוואה על חשבון פנסיה או הלוואה מהבנק נדל"ן 19
E הלוואות P2P צרכנות פיננסית 1
A הלוואות מגופים מוסדיים - שאלת תם שוק ההון 2
סול הלוואות לחברות שוק ההון 10

נושאים דומים

Back
למעלה