• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אלטשולר שחם - הלוואות ע"ח קרן השתלמות

• פותח הנושא פותח הנושא hommie
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

hommie

משתמש רגיל
דירוג
122
בוקר,

שנים שאני לוקח הלוואות ומחזיר על חשבון קרן ההשתלמות שלי.

תמיד היה P-0.5

התקשרתי כדי לקבל הלוואה (קופה נזילה), נאמר לי רק P. שאלתי מדוע? אמרו לי "ככה". מיולי 2019 התנאים השתנו.

הקרן היא במסלול השתלמות כללי.

האם שווה לעבור לקופה אחרת? התשואות טובות , מניח שיש קופות לא פחות טובות.

תודה,

מה הדמי ניהול?
ekWmDzN_d.jpg

מה הדמי ניהול?
יש כאלו שמאמינים לגמרי ש
תשואות עבר לא רלוונטיות לעתיד
לכן עדיף לבדוק דברים "בטוחים" כמו דמי ניהול.
בהתחשב בזה שאת יכולה להוריד אותן ל0.3-0.5, כבר שווה בדיקה לחברה אחרת
בד בבד עם תפירת עניין ההלוואה עם תנאיה.

לדעתי שווה את היישור קוץ

מקפיץ
ידוע למישהו לגבי הלוואות על חשבון קרן השתלמות? מישהו עשה סקר שוק היכן הכי משתלם?
בעיקר צריך לדעת מה המדיניות של מיטב דש ומה של אלטשולר, כמה ריבית בערך לוקחים.
תודה

מקפיץ
ידוע למישהו לגבי הלוואות על חשבון קרן השתלמות? מישהו עשה סקר שוק היכן הכי משתלם?
בעיקר צריך לדעת מה המדיניות של מיטב דש ומה של אלטשולר, כמה ריבית בערך לוקחים.
תודה
המלצה שלי: אל תיתן לצורך הריגעי שלך בהלוואה להכריע על השאלה איפה לשים את הקרן לאורך השנים.
רוצה לומר, הספקולציה של 'איפה הכסף שלי יצמח' (כן, כן, ביצועי העבר לא משקפים את ביצועי העתיד וכל הדיסקליימר) בשיקלול דמי הניהול המייטביים לא שווים את הזזת ההלוואה למקום בו ההלוואה מעט יותר טובה. השתדל לא לערב את שיקולי ההלוואה עם שיקולי ההשקעה.

תודה.
אני פשוט בין כך שוקל מעבר, אז זה יכול להשפיע על עיתוי ביצוע המעבר

אני הייתי לוקח את הכסף ועוזב למקום שיתן לך דמי ניהול הגיוניים יותר. אני ואשתי משלמים בחברה אחרת (לא משנה איזה) 0.3%
לאלטשולר שחם יש כבר שנים תירוץ טיפשי שהם לוקחים 0.8% בגלל שהם טובים יותר ומצליחים יותר להכות את השוק.
הכל יכול להתרסק בכמה חודשים של עבודה פחות טובה. התשואה העתידית היא נעלם. דמי הניהול שאתה משלם זה נתון ידוע.

אני הייתי לוקח את הכסף ועוזב למקום שיתן לך דמי ניהול הגיוניים יותר. אני ואשתי משלמים בחברה אחרת (לא משנה איזה) 0.3%
לאלטשולר שחם יש כבר שנים תירוץ טיפשי שהם לוקחים 0.8% בגלל שהם טובים יותר ומצליחים יותר להכות את השוק.
הכל יכול להתרסק בכמה חודשים של עבודה פחות טובה. התשואה העתידית היא נעלם. דמי הניהול שאתה משלם זה נתון ידוע.
בתיאוריה אתה צודק.
בפועל הם מכים את השוק, והקרן השתלמות מתנפחת...
אולי זה רק מזל :roll:

בפועל הם מכים את השוק
תציג את המשפט הזה במילים שמתארים משמעות אמיתית
משמעות אמיתית =
ביחידת הסיכון של הקרן מול השוק
בעיקביות לפחות לאורך תקופת ההשקעה של אדם אחד אשר בקרן

זה שמסי הבקיע המון שערים בעבר לא אומר כלום על העתיד, המשכורת שאתה משלם זה נתון ידוע, קח את השחקן עם המשכורת הכי נמוכה שאתה יכול למצוא

זה שמסי הבקיע המון שערים בעבר לא אומר כלום על העתיד, המשכורת שאתה משלם זה נתון ידוע, קח את השחקן עם המשכורת הכי נמוכה שאתה יכול למצוא
שים את הכסף על ברצלונה לעוד 30 שנה. הם הכי טובים כבר עשור פלוס, למה שלא יהיו אלופים כל שנה?

אני אעדיף להשקיע בברצלונה מאשר במכבי פתח תקווה. אתה לא?
ברור, אבל הדילמה היא מול ריאל ואתלטיקו מדריד, מנוי לאיזה קבוצה יאפשר לי לחגוג יותר אליפויות...
מה שבטוח -המנוי אצל ריאל זול יותר.

בשנה-שנתיים האחרונות קרנות ההשתלמות לא מתלהבות לתת הלוואות לעמיתים שלהם מסיבה אחת-זה פוגע להם בתשואה!
הכסף להלוואה יוצא מהקרן השתלמות- והריבית על ההלוואות האלו נמוכות בדר"כ סביב פריים/פריים מינוס, במקום זה בהשקעה שלהם בנכסים אחרים(מניות אגח וכו) היו עושים תשואות של פי 3-4 לפחות...

מצד אחד זה פוגע להם בתשואה (בכל זאת יש תחרות בין הקרנות מי עושה תשואה יותר גבוהה),מצד שני הם שבויים של הלקוח כי אם הןא צריך הלוואה ויש לו קרן נזילה יש סיכוי שהוא ימשוך אותה והם יפסידו את הדמי ניהול-

זו מגמה בכל הקרנות השתלמות אגב

שים את הכסף על ברצלונה לעוד 30 שנה. הם הכי טובים כבר עשור פלוס, למה שלא יהיו אלופים כל שנה?
אני אעדיף להשקיע בברצלונה מאשר במכבי פתח תקווה. אתה לא?
עזוב הם מצטטים מנטרות של הסולידית בלי באמת להפעיל טיפה את הראש
חושב שההשוואה לא נכונה.
יש לכם 6 בתי השקעות שעלו לשלב ליגת האלופות. הם המובילים בכל בתי ההשקעות.
א. ב-3 שנים האחרונות, אלטשולר מדריד לקחה את הגביע, האם זה אומר שהיא תקח גם בבאה?
ב. מסי יכול לעבור מאלטשולר מדריד לאינטר-גמל או אינטר-מילאן.
ג. אם כריסטאנו עבר מריאל ליובה, צריך להעביר את ההימור עליו ?
או שפשוט תקחו את כל הכסף, ותהמרו על כל הליגה?

@jenia30
*זו הגדולה של הסולידית. היא מנסה להסביר שלפעמים לא צריך שכל אלא פשוט להיות טיפש ולהרוויח יותר.
מאידך גיסא, אם אתה מכה את הליגה כבר 7 שנים ברציפות, אז קטונתי. כנראה שאתה באמת ג'ניה באפט.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ץ קרן השתלמות אלטשולר שחם עוקב מדדי מניות מספר קופה: 14863 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ד ביצועי קרנות גמל להשקעה אלטשולר שחם שוק ההון 10
N מה דעתכם על קרן ההשתלמות המנייתית של אלטשולר שחם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
למד לשונך לומר אלטשולר שחם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 33
adamshalev ‏אלטשולר שחם מפסיק להפיץ את הקרנות של בלאקרוק בארץ‏ שוק ההון 181
S השקעה בקריפטו דרך אלטשולר שחם הוריזון קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 62
J אלטשולר שחם - iShare - האם נחשב השקעה פסיבית זרה (PFIC) לעניין בעלי אזרחות כפולה שוק ההון 2
Y אלטשולר שחם VS מיטב דש - השוואת תשואות שוק ההון 28
hommie אלטשולר שחם - חלוקת נכסים במסלול מנייתי שוק ההון 2
A אלטשולר שחם מבקש לרכוש את הלמן אלדובי צרכנות פיננסית 12
Dinoman השוואה שעשיתי בין הקרן VT לבין אלטשולר שחם מסלול מנייתי לקופת גמל להשקעה בשנה האחרונה שוק ההון 32
U למה אלטשולר שחם לא מופיע בטבלת השוואת בתי השקעות שוק ההון 2
ד אלטשולר שחם פרופרטיז נדל"ן 15
O האם יש חסרונות בקרן פנסיה קטנה (ספציפית אלטשולר שחם) צרכנות פיננסית 21
S אלטשולר שחם פנסיה, מתלבט בין שני מסלולים צרכנות פיננסית 32
S מנסה לעשות סדר בקופת גמל להשקעה של אלטשולר שחם שוק ההון 4
C קרן השתלמות - IRA vs אלטשולר שחם שוק ההון 3
י קרן הפנסיה של אלטשולר שחם לחברי מועדון היטקזון צרכנות פיננסית 99
ש אלטשולר - דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
A אלטשולר מסלול מניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
J קרנות ishare נעלמו מדף הבית של אלטשולר שוק ההון 79
I קרן פנסיה כלל מול אלטשולר ברירת מחדל - תחרות בעמלות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
O לא מבין את ההתנהגות של אלטשולר S&P 1159250 שוק ההון 1
O מישהו יכול להסביר איך אלטשולר ishares S&P עולה 14/01/2021 היום 2% שוק ההון 5
O שאלה לגביי מסחר ishares אלטשולר s&P שוק ההון 1
F אלטשולר קונה את הלמן? צרכנות פיננסית 1
S בקשת הסבר אודות רווח בקרנות פנסיה אלטשולר (תשואה מוצגת מול רווח כספי בפועל) צרכנות פיננסית 0
ש קניה של קרן סל BlackRock-אלטשולר נכשלת שוק ההון 1
I ניסיון של אלטשולר לשנות את דעתי להעברת הכספים למסלול עוקב מדד בהלמן צרכנות פיננסית 27
SpidiMan מתלבט איפה לשים קרן השתלמות (דש / אלטשולר) שוק ההון 15
8 אופן השוואת עלות כוללת בקופ"ג להשקעה של אלטשולר למסלולים רגילים מול בתי השקעות? שוק ההון 1
Y התייעצות - מעבר מקופת גמל (30 שנה) בפסגות ל- אלטשולר צרכנות פיננסית 6
Fitch הרכב הקרן אלטשולר קרן ממונפת 5105895 שוק ההון 18
י.ג אלטשולר מפסיקה את ההלוואות מקופת גמל וקרן השתלמות שוק ההון 5
c881 אלטשולר וסלידתו מהשקעה במדדים אוף טופיק 9
Tay מסלול פנסיה עוקב מדדים באלטשולר שחם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
J חסכון לכל ילד, ESG ואלטשולר שחם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S מסלול פסיבי מדד מניות אטשולר שחם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
H קופת גמל להשקעה. משהו מוזר באלטושר שחם. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M הלוואה כנגד קרן פנסיה באלטשולר שחם פוסטים מאיכות נמוכה 1
S מיקוח על דמי דמי ניהול באלטושר שחם צרכנות פיננסית 24
D חסכון לכל ילד "סיכון מוגבר" באלטשולר שחם צרכנות פיננסית 1
F איחוד הלוואות נדל"ן 3
B למה לא כולם לוקחים "הלוואות box spread"? שוק ההון 62
C תכנון פרעון הלוואות נכון צרכנות פיננסית 8
Y השקעה בזמן משבר: לקיחת הלוואות בסכומים גדולים עם ריבית נמוכה צרכנות פיננסית 13
D צרת משרד הביטחון - הלוואות, פנסיה ומינוס בבנק הפועלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
ו הלוואות למדינה בריבית 6% פוסטים מאיכות נמוכה 9
משה גל האם 'וואן זירו' נותנים באמת הלוואות ב-5% ריבית? צרכנות פיננסית 9
A הלוואות אישיות שוק ההון 0

נושאים דומים

Back
למעלה