• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הורדת מחירי הדיור. אפשרי?

• פותח הנושא פותח הנושא שם בדוי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אז מה היית מציע לזוג צעיר שמתלבט אם לרכוש דירה [משכנתא ל-30 שנה] או להמשיך לשכור בתקווה שיגיע
אין לי מושג, איני נביא אבל לפי מה שאני רואה אין כל רצון או כוונה שמחירי הדיור ירדו, אם הייתה כוונה שכזו זה היה קורה בקלות.

אולי זו המטרה העיקרית של החוק , לגרום להם לוותר על הטבות המיסוי בהשכרה .

לדעתי הם לא ישלמו יותר מסים, עם תכנון נכון הם לא ישלמו מס לחלוטין, אסביר זאת.

כיום הם משלמים 10% על ההכנסות ברוטו, ללא קיזוז הוצאות.

במבנה של חברה, יקזזו הוצאות, יקזזו פחת מבנה, פחת שיפוץ משמעותי, ויקזזו ריבית של המימון.......
בנוסף ימשכו משכורות (ייהנו מפטור ממס על שכר מינימום של 5,300 ש"ח בחודש ונקודות זיכוי, כמובן יוסיפו את בני המשפחה לחברה)

מעבר לשכר שימשכו וישלמו עליו מס הכנסה רגיל, על ההון שיישאר בחשבון של החברה כמעט ולא ישלמו מס, ולא ישלמו לחלוטין ביטוח לאומי,
אותו ישקיעו ברכישת נכסים נוספים.....

לעומתם האזרח הרגיל, לאחר ששילם עשרות אחוזים מס על שכר העבודה, מימן עלויות מחיה והצליח לחסוך, את חסכון זה הוא יכול לצבור ולקנות נכס מניב,
שים לב, בחברה ניתן לצבור הון ללא צורך בתשלום מס, ואת ההון שנצבר להשקיע שוב בנכסים מניבים, יש כאן גם הגנה כנגד מס ירושה עתידי.

אני ושותפתי עברנו בתחילת שנה זו למבנה של חברת נדל"ן בע"מ.

לדעתי הם לא ישלמו יותר מסים, עם תכנון נכון הם לא ישלמו מס לחלוטין, אסביר זאת.

כיום הם משלמים 10% על ההכנסות ברוטו, ללא קיזוז הוצאות.

במבנה של חברה, יקזזו הוצאות, יקזזו פחת מבנה, פחת שיפוץ משמעותי, ויקזזו ריבית של המימון.......
בנוסף ימשכו משכורות (ייהנו מפטור ממס על שכר מינימום של 5,300 ש"ח בחודש ונקודות זיכוי, כמובן יוסיפו את בני המשפחה לחברה)

מעבר לשכר שימשכו וישלמו עליו מס הכנסה רגיל, על ההון שיישאר בחשבון של החברה כמעט ולא ישלמו מס, ולא ישלמו לחלוטין ביטוח לאומי,
אותו ישקיעו ברכישת נכסים נוספים.....

לעומתם האזרח הרגיל, לאחר ששילם עשרות אחוזים מס על שכר העבודה, מימן עלויות מחיה והצליח לחסוך, את חסכון זה הוא יכול לצבור ולקנות נכס מניב,
שים לב, בחברה ניתן לצבור הון ללא צורך בתשלום מס, ואת ההון שנצבר להשקיע שוב בנכסים מניבים, יש כאן גם הגנה כנגד מס ירושה עתידי.

אני ושותפתי עברנו בתחילת שנה זו למבנה של חברת נדל"ן בע"מ.
לדעתי הם ישלמו יותר מיסים ואני אסביר.
אמנם יקזזו פחת אבל מצד שני יפסידו את אותו הפחת כעלות הנכס בעת מכירתו (אם תהיה).
אין טעם להסתכל על המשכורת הפטורה כאיזשהו חסכון במס , היות וגם ככה הם כנראה עובדים ושתמשים באותן נקודות זיכוי , אי אפשר לספור אותן פעמיים.
תודות לכחלון והסיפורים שסיפרו לנו על חברות ארנק ,חברה כזו חשופה לידו הארוכה של פקיד השומה שיכול להחליט שהיא חייבת למשוך דיבידנד רעיוני או לשלם מס כאילו משכה דיבידנד כזה.

לדעתי הם ישלמו יותר מיסים ואני אסביר.
אמנם יקזזו פחת אבל מצד שני יפסידו את אותו הפחת כעלות הנכס בעת מכירתו (אם תהיה).
אין טעם להסתכל על המשכורת הפטורה כאיזשהו חסכון במס , היות וגם ככה הם כנראה עובדים ושתמשים באותן נקודות זיכוי , אי אפשר לספור אותן פעמיים.
תודות לכחלון והסיפורים שסיפרו לנו על חברות ארנק ,חברה כזו חשופה לידו הארוכה של פקיד השומה שיכול להחליט שהיא חייבת למשוך דיבידנד רעיוני או לשלם מס כאילו משכה דיבידנד כזה.

לא מדובר בחברת ארנק אלא בחברת נדל"ן עבור בעלי הון ונכסים מניבים, המס רווחי הון יורד ל 23%, המס על נכסים מסחריים עד לגיל 60 יורד ל 23%.

לגבי הפחת אתה צודק במקרה של מכירה, לכן יצרכו להחליט האם למכור או למנף.

לגבי השכר מינימום, בגיל שלא עובדים או רישום בני משפחה שלא מחוץ לשוק העבודה כעובדים שכירים בחברה..... יש הרבה יותר אפשרויות לתכנוני מס לבעלי הון במבנה של חברה.

שר האוצר הנוכחי בבחירות הקודמות ניסה להחזיר את מס הירושה שבוטל בשנת 81, חשוב לא להתעלם מכך.

נערך לאחרונה ב:
לא חל על מי שיש לו נכסים רבים. נותרה ההקלה לעד 5 דירות

נכון להיום פרוטפוליו של 20 נכסים מניבים בישראל נחשב לעסק, למרות הניסיונות של מס הכנסה להגביל זאת ל 5 נכסים, בית המשפט
עדיין לא קיבל זאת.

לא מדובר בחברת ארנק אלא בחברת נדל"ן עבור בעלי הון ונכסים מניבים, המס רווחי הון יורד ל 23%, המס על נכסים מסחריים עד לגיל 60 יורד ל 2
החוק החדש מהמשמרת של כחלון דיבר על חברות ארנק אבל חל על כל חברת מעטים , כל חברה שמחזיקים בה פחות מ5 בעלים לדעתי.
זה לא משנה במה היא עוסקת.

החוק החדש מהמשמרת של כחלון דיבר על חברות ארנק אבל חל על כל חברת מעטים , כל חברה שמחזיקים בה פחות מ5 בעלים לדעתי.
חברה שקונה, מוכרת, משכירה נכסים, לוקחת מימון, מוציאה משכורות וכו' אינה חברת ארנק ולא קרובה לכך. גם אם היא כן חברת ארנק זה לא ישנה מאומה כי המס האפקטיבי שלה יהיה סביב 0.

חברה שקונה, מוכרת, משכירה נכסים, לוקחת מימון, מוציאה משכורות וכו' אינה חברת ארנק ולא קרובה לכך. גם אם היא כן חברת ארנק זה לא ישנה מאומה כי המס האפקטיבי שלה יהיה סביב 0.
אני אעבור שוב על התקנות ואחזיר לך תשובה , לדעתי התנאי העיקרי לחברת מעטים הוא פחות מ5 בעלי מניות.

אם היא כן-זה ישנה מאוד , כי לא משנה מה המס שתשיג בתכנון מס , פקיד השומה יכול לחייב אותך במס על דיבידנד רעיוני . זה משהו שאי אפשר להתחמק ממנו.

תוכל בבקשה להרחיב את ההליך והיתרונות חסרונות בעיניך לפתיחת חברה
אני בדיוק נמצא באותה צומת דרכים ובודק את הכדאיות של העניין....ממה שאני בדקתי הכדאיות משתלמת כאשר מתקיימים התנאים הבאים:
1. רכישה לטווח ארוך
2. מימון הרכישות ברובו ע״י הבנק
3. לא קיים צורך/רצון של בעל החברה למשוך בשוטף הכנסות משכ״ד
4. לא ידוע על צורך עתידי למכירת הדירה (עדיפות מיסוי כיחיד במכירה)
5. כמובן מדובר בכמות נכסים שמצריכה כבר התעסקות יותר רצינית וכ״ו
אשמח אם מי שמבין בזה ייתן את דעתו
והשגתו
אני אתן לך כמה שעולים לי עכשיו
חסרונות
אי אפשר לקחת משכנתא אלא הלוואה רגילה .
צריך לדווח
מאבדים פטור על מכירת דירה.
משלמים מעמ על הכנסות.

יתרונות
המימון הוא הוצאה מוכרת
כנל פחת שהוא דחיית מס ,מעולה אם אתה לא מתכנן למכור.
אם קונים מקבלן אז 17% מעמ חוזרים אליך חודש לאחר הקנייה.

אני אעבור שוב על התקנות ואחזיר לך תשובה , לדעתי התנאי העיקרי לחברת מעטים הוא פחות מ5 בעלי מניות.
לא דיברתי על חברת מעטים, דיברתי על חברת ארנק.
אם היא כן-זה ישנה מאוד , כי לא משנה מה המס שתשיג בתכנון מס , פקיד השומה יכול לחייב אותך במס על דיבידנד רעיוני . זה משהו שאי אפשר להתחמק ממנו.
בוודאי שאפשר, אם אין רווח גם אין דיבידנד, גם אם יש רווח אפשר לנצל את הרווחים לרכישת נכסים ואז עוד הפעם = אין דיבידנד.

אני והשותפה שלי, זה חברת נדל"ן של שני בעלים ועובדים בלבד, זה תחום הפעילות שלנו כיועצים ומלווים משקיעים וגם ברכישת נכסים באמצעות החברה,
אין כאן כל בעיה, הפעילות שלנו היא בתחום הנדל"ן.

אני בדיוק נמצא באותה צומת דרכים ובודק את הכדאיות של העניין

בנוסף לנקודות שציינת, הנקודה העיקרית היא שצריכה להיות הצדקה מבחינת נפח הפעילות וההכנסות כדי להקים חברת נדל"ן,
במידה ולא הייתי מקים חברת נדל"ן הייתי במדרגת המס המקסימלית בנוסף למס הייסף ותשלום ביטוח לאומי חודשי מקסימלי.

מאחר ויש לי הכנסות מפרוטפוליו נכסים מניבים אישי (את הנכסים שאני רוכש כעת וארכוש בעתיד הם תחת החברה), ואני מושך בנוסף משכורת מהחברה, את יתר הכנסות החברה, אני מפנה להשקעות בנכסים מניבים,
לאחר ניכוי הוצאות שונות, על היתרה החברה משלמת מס חברות בשיעור של 23% בלבד.

נערך לאחרונה ב:
והכסף הזה פוטנציאלית חשוף למיסוי כפול (לכשתמשוך), אך כמובן יש כאן אלמנט דחיית מס לא מבוטל.

אין לי כל צורך למשוך כסף זה, כפי שציינתי, יש לי הכנסות חודשיות פסיביות משכירות המממנות את עלויות המחיה שלי, בנוסף אני מושך משכורת מהחברה,
וגם אשתי עובדת.

במידה ובעתיד לא אעבוד יותר, ההכנסות מנכסי החברה, לאחר ניכוי הוצאות, ניכוי פחת, שכר מינימום פטור ממס, על הסכום הנותר אשלם מס חברות, אך בפועל המס יהיה נמוך מ 10% מהנטו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא מדובר בחברת ארנק אלא בחברת נדל"ן עבור בעלי הון ונכסים מניבים
מסכים זה גם מה שאני מבין מרוח החוק:
  • הכנסות החברה נובעות מפעילות היחיד כנושא משרה בחבר בני אדם אחר.
  • הכנסות החברה נובעות מפעילות היחיד עבור אדם אחר, ומתקיימים ביניהם יחסי עובד-מעביד.
  • הכנסת החברה נובעת ממשלח יד מיוחד ולפחות מחצית מהכנסותיה, נובעת משירות הניתן לאדם אחד או "קרוב" כהגדרתו בסעיף 88 לפקודת מס הכנסה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י הורדת ריבית בנק ישראל ל־4% צרכנות פיננסית 1
י הורדת דירוג וקופת גמל שוק ההון 1
M הכנות לקראת הורדת ריבית שוק ההון 9
amit הורדת דירוג האשראי של ארה"ב פוסטים מאיכות נמוכה 20
ש הורדת תשואה היסטורית של אג"ח ממשלתי ישראלי שוק ההון 1
L הורדת שיעור המס בשוק ההון להקלה על שוק הדיור נדל"ן 4
Wonko הורדת מינוף וסדר סגירת הלוואות צרכנות פיננסית 27
J הורדת נתונים שוק ההון 0
S הורדת מחיר שכירות באמצעות תשלום שיפוץ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
ח מה המשמעות של הורדת דירוג אשראי לישראל אוף טופיק 46
סול ליצמן: הורדת מס הרכישה לדירות בפריפריה נדל"ן 176
yossik הורדת עלויות "דמי שימוש" לגז צרכנות פיננסית 10
G הורדת כתם מהקיר אוף טופיק 7
A אסטרטגיית הורדת דמי ניהול - כיצד אתם פועלים? צרכנות פיננסית 7
S הורדת דמי הניהול לקרן הפנסיה צרכנות פיננסית 3
J הורדת מס רווחי הון שוק ההון 97
ר הורדת מס רווחי הון בקרוב? שוק ההון 1
M הורדת עלות אינטרנט ביתי ב50% צרכנות פיננסית 2
wa11a הורדת מס על הבורסה - כתבה מכלכליסט אוף טופיק 18
D קרנות כספיות בעקבות הורדת הריבית שוק ההון 2
I הורדת דמי ניהול בקרן פנסיה ל-0.19% מצבירה ו-1.49% מהפקדות צרכנות פיננסית 5
I הורדת דמי ניהול בקרן השתלמות ל-0.2% צרכנות פיננסית 81
א מחירי החמאה אוף טופיק 104
K מחירי אוכמניות בארץ צרכנות פיננסית 13
L מה לדעתכם יהיו מחירי הדירות בדרום בעתיד? נדל"ן 37
L האם ההחלטה הזאת תשפיע על מחירי הנדל"ן באשקלון? נדל"ן 7
D שאלה על מחירי הדיור שוק ההון 58
S מחירי דירות שנות השמונים נדל"ן 4
I האם מחירי הדירות באמת בירידה מה 9.22? נדל"ן 572
I הוזלת מחירי האינטרנט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
I כיצד מחירי הדיור יכולים לעלות אם היכולת הכלכלית לרכישת דירות כבר חורגת מהכנסות משקי הבית? נדל"ן 128
בן מלך בכמה עלו מחירי הדיור נדל"ן 8
ד השפעת המערכה מול איראן על מחירי הנדלן באיזורי ביקוש אוף טופיק 14
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 145
I מחירי דירות שנמכרו - קבלת מידע נדל"ן 7
M האינפלציה השנתית ירדה ל-2.6%, מחירי הדירות חזרו לעלות פוסטים מאיכות נמוכה 47
R ת"א נדל"ן לעומת מחירי הדירות נדל"ן 5
בובין חוט-השני האם שינוי אופי אוכלוסיה יכול לתרום לירידת מחירי נד"לן? נדל"ן 29
R פיקוח ממשלתי על מחירי הדיור בעת רכישת דירה נדל"ן 43
I אתר שמשווה מחירי מחיה בין ערים בעולם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
S שאלה: מגמות מחירי דירות לפי מודעות נדל"ן 6
A מה יקרה אם מחירי הדירות יקרסו? שוק ההון 44
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
ה מחירי דירות- רשות המיסים נדל"ן 1
מ איך רפורמת המשפט תשפיע על מחירי הנדל"ן בישראל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 37
F מחירי הדיור - האם הם יירדו? אם כן מתי? נדל"ן 2
F אתר/גרף שמאפשר לראות את ירידת מחירי הדיור נדל"ן 12
L מחירי הדיור מסוכנים כרגע? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ד בזמן אינפלציה מחירי השכירות עולים או יורדים.? נדל"ן 1
oferM סקר: האם הריבית העולה תוריד את מחירי הדירות מחוץ לאיזור הפריפריה ? פוסטים מאיכות נמוכה 7

נושאים דומים

Back
למעלה