• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הורדת מחירי הדיור. אפשרי?

• פותח הנושא פותח הנושא שם בדוי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
דיברת על תכנון מס לפיו המס הוא אפס, והיה נראה על פי התגובות שמדובר בתכנון המתבסס על הפחת.
לא הבנתי מהו התכנון. אני לא כאן כדי "סתם להתווכח". אני באמת שואל. מה תכנון המס?
כמובן שאם אתה לא מעוניין לשתף זה בסדר גמור. סתם סיקרן אותי.
שניהם צודקים ושניהם גם טועים.

דוח חשבונאי זה דוח שמכינים אותו בפרקטיקה לפי הגוף שרלבנטי ביותר לעסק.

בעסק קטן שרוצה לחסוך עלויות ומיסים המטרה היא רווח נמוך והגוף העיקרי הוא מס הכנסה - לכן יכינו דוח שקרוב כמה שיותר לתקנות המס .

בחברה ציבורית מנסים להציג רווח גדול למשקיעים לכן יציגו רווח כמה שיותר גבוה .-כאן בגדול יציגו פחת קרוב למציאות ושונה ממס הכנסה.

אבל להציג שממירים 50% ל-23% וזהו, זה פשוט לא נכון.

במידה ולא הייתי עובר למבנה של חברה בעם, הייתי מגיע למס השולי של 50% , ובנוסף ביטוח לאומי בממוצע 15.8% עד 43,000 ש"ח בחודש,
ורק אז את הסכום שאחסוך אוכל להשקיע.

כיום אני מראש לא מושך סכום זה, משלם עליו 23% מס חברות לאחר ניכוי הוצאות, והביטוח לאומי שאני משלם הוא בהתאם למשכורת שאני מושך.

לגבי עורך הדין בהרצליה, אני לא מבין איך שייך להיות מומחה לנושא, כשהנושא בכלל לא קיים...

מאחר ויש לי פרוטפוליו נכסים מניבים במספר ארצות בין היתר בארה"ב, שם יש חשיפה מוגברת למס ירושה ולכן התייעצתי עם עו"ד בנושא זה.

אחרי שהחברה שילמה 23% הכסף עדיין לא שלך

זה ויכוח על ניואנסים,
מאחר ומדובר בחברת נדל"ן על ידי תכנון מס, ניתן להביא את מס החברות ל 0 שקלים על הכנסה משכירויות, וכאשר אמשוך הכנסה זו
מעבר לשכר העבודה שאני מושך, אשלם 30% מס עבור דיבידנד, ללא תשלום נוסף לביטוח לאומי.

זה ויכוח על ניואנסים
זה לא. אנשים כאן מנסים להבין את ההשלכות של החזקה דרך חברה, והדרך בה אתה מציג את זה לחלוטין לא נכונה.
מאחר ומדובר בחברת נדל"ן על ידי תכנון מס, ניתן להביא את מס החברות ל 0 שקלים על הכנסה משכירויות, וכאשר אמשוך הכנסה זו
מעבר לשכר העבודה שאני מושך, אשלם 30% מס עבור דיבידנד, ללא תשלום נוסף לביטוח לאומי.
זה גם כן לחלוטין לא נכון. אי אפשר למשוך דיבידנד מחברה שאין לה רווחים צבורים (בדיוק המקרה אותו אתה מתאר. כיון שהגיעו למס חברות 0). אם תמשוך את הכסף הזה, זה יסווג כהכנסת עבודה ותשלם מס שולי ולא רק 30%.
ביטוח לאומי, שאתה מציג כאן כחיסכון. במקרים רבים, למישהו שמחזיק נדלן כהכנסה פסיבית, החזקה דרך חברה רק תוסיף לו עלויות מיסי ביטוח לאומי, ולא תחסוך (שוב, במקרה שלך, כיון שכנראה מדובר על הכנסה מעבודה בכל מקרה, היית צריך לשלם את זה גם בהחזקה ישירה ולכן אתה באמת יכול לחסוך במידה מסויימת).

שיהיה ברור, אני לא טוען, שלך ספציפית זה לא כדאי. אבל באמת נראה לי שלא הבנת את ההשלכות והחלופותD:

החזקה דרך חברה רק תוסיף לו עלויות מיסי ביטוח לאומי

בהחלט, לא מתאים לכל אחד, צריך להיות נפח פעילות והכנסות מתאים, טענתי זאת מספר פעמים.

לגבי הדיבידנד, אם ההכנסות של העסק לא מייצרות הון מעבר לשכר שמושכים, אין הצדקה להקים חברה.

לגבי ביטוח לאומי, מדובר בתשלום מאוד גבוהה עבור עצמאים, לכן בגובה הכנסות מתאים כאשר עוברים למבנה של חברה,
מגדרים את התשלום לביטוח לאומי.

לגבי הדיבידנד, אם ההכנסות של העסק לא מייצרות הון מעבר לשכר שמושכים, אין הצדקה להקים חברה.
אני כבר לא בטוח על מה אנחנו מתווכחיםD:
בהחלט, לא מתאים לכל אחד, צריך להיות נפח פעילות והכנסות מתאים, טענתי זאת מספר פעמים.
דווקא בתחום הזה, כדאי להצביע על חיסרון ענק בפעילות דרך חברה, יחסית להחזקה ישירה.
כמו שהסברת כמה פעמים, עם כל ההוצאות המוכרות בנדלן, ניתן להגיע (לפחות בשנים הראשונות) להכנסה חייבת מאוד נמוכה. כמו שציינו כאן, הפחת בעצם נדחה עד לשעת המכירה, ואז רווח ההון יותר גבוה (בהנחה שמחיר הנכס נשאר או עלה). בהחזקה ישירה, יש ייתרון ענק, שהחיוב במס על רווח ההון, הוא סהכ 25%. כך שהכרת בפחת כהוצאה וחסכת מס שולי על ההכנסה השוטפת. אחר כך, אתה משלם בעתיד רק 25% על רווחי ההון.
בעסקי נדלן להשכרה ודומיהם בהם יש מרכיב גבוה של רווחי הון, כשאתה מחזיק דרך חברה, המס הסופי על רווחי ההון הוא בערך 50%. קודם אצל החברה כהכנסה רגילה. ואחר כך מס דיבידנדים או משכורת.

אז בדוגמא שלך, בה בגלל ההוצאות המוכרות מגיעים למס 0. אם מחזיקים את זה ישירות, יש מס 0 במהלך ההחזקה (וכמובן אין ביטוח לאומי, כיוון שאין הכנסה חייבת). אחר כך כשמוכרים יש סהכ 25% בלי ביטוח לאומי (כיון שזה רווח הון ולא הכנסה לפי סעיף 2 לפקודה).
לעומת זאת, אם מחזיקים דרך חברה קודם יהיה מס 0. אחר כך כשתמשוך יהיה מס של לפחות כ 50%. (אז הגענו לפי 2 מס בהחזקה דרך חברהD:)
שוב, אני לא אומר שלך ספציפית זה לא כדאי. אבל דווקא בתחום הזה, אפילו עם הכנסות מאוד גבוהות ונפחים מאוד גבוהים זה עדיין הרבה פעמים עדיף להחזיק ישירות.

דווקא בתחום הזה, כדאי להצביע על חיסרון ענק בפעילות דרך חברה, יחסית להחזקה ישירה.
כמו שהסברת כמה פעמים, עם כל ההוצאות המוכרות בנדלן, ניתן להגיע (לפחות בשנים הראשונות) להכנסה חייבת מאוד נמוכה. כמו שציינו כאן, הפחת בעצם נדחה עד לשעת המכירה, ואז רווח ההון יותר גבוה (בהנחה שמחיר הנכס נשאר או עלה). בהחזקה ישירה, יש ייתרון ענק, שהחיוב במס על רווח ההון, הוא סהכ 25%. כך שהכרת בפחת כהוצאה וחסכת מס שולי על ההכנסה השוטפת. אחר כך, אתה משלם בעתיד רק 25% על רווחי ההון.
בעסקי נדלן להשכרה ודומיהם בהם יש מרכיב גבוה של רווחי הון, כשאתה מחזיק דרך חברה, המס הסופי על רווחי ההון הוא בערך 50%. קודם אצל החברה כהכנסה רגילה. ואחר כך מס דיבידנדים או משכורת.

אז בדוגמא שלך, בה בגלל ההוצאות המוכרות מגיעים למס 0. אם מחזיקים את זה ישירות, יש מס 0 במהלך ההחזקה (וכמובן אין ביטוח לאומי, כיוון שאין הכנסה חייבת). אחר כך כשמוכרים יש סהכ 25% בלי ביטוח לאומי (כיון שזה רווח הון ולא הכנסה לפי סעיף 2 לפקודה).
לעומת זאת, אם מחזיקים דרך חברה קודם יהיה מס 0. אחר כך כשתמשוך יהיה מס של לפחות כ 50%. (אז הגענו לפי 2 מס בהחזקה דרך חברהD:)
שוב, אני לא אומר שלך ספציפית זה לא כדאי. אבל דווקא בתחום הזה, אפילו עם הכנסות מאוד גבוהות ונפחים מאוד גבוהים זה עדיין הרבה פעמים עדיף להחזיק ישירות.

מסכים. אם כי בהכנסות גבוהות ונפח גבוה של עסקאות, גם החזקה ישירה לא תעזור מאחר ויש חשיפה לסיווג הפעילות כעסקת אקראי או אפילו עסק, ואז, בחברה רגילה לפחות אפשר לדחות את הקץ.

מסכים. אם כי בהכנסות גבוהות ונפח גבוה של עסקאות, גם החזקה ישירה לא תעזור מאחר ויש חשיפה לסיווג הפעילות כעסקת אקראי או אפילו עסק, ואז, בחברה רגילה לפחות אפשר לדחות את הקץ.
אם מישהו מחזיק לדוגמא 50 דירות להשכרה כעוסק מורשה. ומוכר בדרך כלל, נניח לאחר 20-10 שנות השכרה. נראה לך שייטענו שהמכירה זה לא רווח הון אלא חלק מהעסק הרגיל? (אין לי מושג היכן עובר הגבול).

אם מישהו מחזיק לדוגמא 50 דירות להשכרה כעוסק מורשה. ומוכר בדרך כלל, נניח לאחר 20-10 שנות השכרה. נראה לך שייטענו שהמכירה זה לא רווח הון אלא חלק מהעסק הרגיל? (אין לי מושג היכן עובר הגבול).

כל מקרה והנסיבות שלו.

גם אני התעייפתי :)

מס רווחי ההון בחברות הוא 23%
ההתמקדות שלך במס רווחי הון לא רלוונטית כאשר משקיע בונה פורטפוליו נכסים מניבים, הרעיון זה לצבור נכסים ולהשאיר,
מפעם לפעם למכור נכס במידת הצורך, או לחילופין לקחת מימון כנגדו, כאן המשקיע מחליט מה עדיף עבורו.

בדרך כלל כאשר מחליטים למכור נכס, מדובר בנכס שהניב עליית ערך משמעותית, כדי להפנות הון להשקעה חדשה או להקטין חשיפה למינוף,
כאן לאחר קיזוז עליות רכישה, סילוק המשכנתא, עלויות מכירה, קיזוז האינפלציה שהייתה במהלך השנים שהנכס הוחזק, ישולם 23% על הרווח
הראלי, כמובן שהשימוש בפחת יגדיל רווח זה :).

זה מה שאני אוהב בתחום, שאין תשובות מובנות ופשוטות (לנישומים זה פחות כיף). נדמה לי שבפועל אין הרבה מקרים של החזקה בדירות זמן רב כנכס הון בלי להשביח, להחליף וכיוצב. יוצאי הדופן הם בדרך כלל ירושות ענק.

זה מה שאני אוהב בתחום, שאין תשובות מובנות ופשוטות (לנישומים זה פחות כיף). נדמה לי שבפועל אין הרבה מקרים של החזקה בדירות זמן רב כנכס הון בלי להשביח, להחליף וכיוצב. יוצאי הדופן הם בדרך כלל ירושות ענק.
זה נכון. אבל עדין, בדרך כלל, יש כמה פסקי דין שנותנים כיוון.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה נכון. אבל עדין, בדרך כלל, יש כמה פסקי דין שנותנים כיוון.
אפשר לקבל כיוון מהפסיקה העניפה על ההבחנה בין הוני ופירותי ומהפסיקה הדלה בעניין הכנסות מהשכרת דירות מגורים. אכן לא מוכר לי מקרה כמו זה שעליו כתבת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י הורדת ריבית בנק ישראל ל־4% צרכנות פיננסית 1
י הורדת דירוג וקופת גמל שוק ההון 1
M הכנות לקראת הורדת ריבית שוק ההון 9
amit הורדת דירוג האשראי של ארה"ב פוסטים מאיכות נמוכה 20
ש הורדת תשואה היסטורית של אג"ח ממשלתי ישראלי שוק ההון 1
L הורדת שיעור המס בשוק ההון להקלה על שוק הדיור נדל"ן 4
Wonko הורדת מינוף וסדר סגירת הלוואות צרכנות פיננסית 27
J הורדת נתונים שוק ההון 0
S הורדת מחיר שכירות באמצעות תשלום שיפוץ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
ח מה המשמעות של הורדת דירוג אשראי לישראל אוף טופיק 46
סול ליצמן: הורדת מס הרכישה לדירות בפריפריה נדל"ן 176
yossik הורדת עלויות "דמי שימוש" לגז צרכנות פיננסית 10
G הורדת כתם מהקיר אוף טופיק 7
A אסטרטגיית הורדת דמי ניהול - כיצד אתם פועלים? צרכנות פיננסית 7
S הורדת דמי הניהול לקרן הפנסיה צרכנות פיננסית 3
J הורדת מס רווחי הון שוק ההון 97
ר הורדת מס רווחי הון בקרוב? שוק ההון 1
M הורדת עלות אינטרנט ביתי ב50% צרכנות פיננסית 2
wa11a הורדת מס על הבורסה - כתבה מכלכליסט אוף טופיק 18
D קרנות כספיות בעקבות הורדת הריבית שוק ההון 2
I הורדת דמי ניהול בקרן פנסיה ל-0.19% מצבירה ו-1.49% מהפקדות צרכנות פיננסית 5
I הורדת דמי ניהול בקרן השתלמות ל-0.2% צרכנות פיננסית 81
א מחירי החמאה אוף טופיק 104
K מחירי אוכמניות בארץ צרכנות פיננסית 13
L מה לדעתכם יהיו מחירי הדירות בדרום בעתיד? נדל"ן 37
L האם ההחלטה הזאת תשפיע על מחירי הנדל"ן באשקלון? נדל"ן 7
D שאלה על מחירי הדיור שוק ההון 58
S מחירי דירות שנות השמונים נדל"ן 4
I האם מחירי הדירות באמת בירידה מה 9.22? נדל"ן 572
I הוזלת מחירי האינטרנט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
I כיצד מחירי הדיור יכולים לעלות אם היכולת הכלכלית לרכישת דירות כבר חורגת מהכנסות משקי הבית? נדל"ן 128
בן מלך בכמה עלו מחירי הדיור נדל"ן 8
ד השפעת המערכה מול איראן על מחירי הנדלן באיזורי ביקוש אוף טופיק 14
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 145
I מחירי דירות שנמכרו - קבלת מידע נדל"ן 7
M האינפלציה השנתית ירדה ל-2.6%, מחירי הדירות חזרו לעלות פוסטים מאיכות נמוכה 47
R ת"א נדל"ן לעומת מחירי הדירות נדל"ן 5
בובין חוט-השני האם שינוי אופי אוכלוסיה יכול לתרום לירידת מחירי נד"לן? נדל"ן 29
R פיקוח ממשלתי על מחירי הדיור בעת רכישת דירה נדל"ן 43
I אתר שמשווה מחירי מחיה בין ערים בעולם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
S שאלה: מגמות מחירי דירות לפי מודעות נדל"ן 6
A מה יקרה אם מחירי הדירות יקרסו? שוק ההון 44
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
ה מחירי דירות- רשות המיסים נדל"ן 1
מ איך רפורמת המשפט תשפיע על מחירי הנדל"ן בישראל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 37
F מחירי הדיור - האם הם יירדו? אם כן מתי? נדל"ן 2
F אתר/גרף שמאפשר לראות את ירידת מחירי הדיור נדל"ן 12
L מחירי הדיור מסוכנים כרגע? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ד בזמן אינפלציה מחירי השכירות עולים או יורדים.? נדל"ן 1
oferM סקר: האם הריבית העולה תוריד את מחירי הדירות מחוץ לאיזור הפריפריה ? פוסטים מאיכות נמוכה 7

נושאים דומים

Back
למעלה