• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הביטקוין איבד את סיבת קיומו ?

• פותח הנושא פותח הנושא Dr Spock
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מחוץ לגבולות הממלכה או במחוזות רחוקים בהם למלך הייתה שליטה צבאית חלשה המטבעות המדוללים היו לרוב פחות מקובלים(מקובלים כערך הזהב/כסף האמיתי שבהם ולא כערך כוחו של הקיסר שהוטבע עליו).
דרך אגב. טרום עידן הגלובליזציה הראשונה [נתיבי התחבורה בשלטון הפרסי] וגם בכל תקופת שקיעה להתכנסות אנטי גלובלית [אפילו מלחמת סחר מודל טראמפ 2025] מטבעות היו מוערכים כסחורה בסחר חליפין [מסביר משהו על יחס דולר שקל היום...]
גלובליזציה גורמת להשפעה יותר ישירה וממילא לביטוי מעשי יותר של
אנשים שהיו מאוד קשורים לראשם לקבל את המטבעות ולסחור בהם גם אם בחוסר רצון.
טוב. בלי הנימה ההיסטורית הקודרת..
ולכן המשחק במטבעות vs מטבעות היום נע בין שווי כסחורה [ביטקוין כתפוח אדמה זה לא רע] לבין צעדי איחוד ושיתוף ומטבעות אחידים [מטבעות פשוטים של אנשים סתם]

הוא לא? ביחס למטילים ברזרבות אני מסכים,אבל ביחס לשימושים שלו יש המון.
כן, זהב לא בשימוש נרחב כנכס עובר לסוחר בהשוואה לכל מטבע קשיח אחר, הוא לא עובר את כמות הידיים שמטבעות קשיחים עוברים.
אם כך למה הוא מחכה את המדד חשבתי כל העיקרון שלו זה שהוא כמו זהב לא קשור\מושפע מהמדדים, לפחות לי הוא די מושפע מדברים שכביכול לא אמורים להיות.
לפעמים הוא כן ולפעמים הוא לא. זה עדיין נכס צעיר, גם לזהב יש קורלציות מסויימות, לפעמים הפוכות ולפעמים לא, למדדים.
וכן, יש גם שוק גדול של רודפי תשואה ומהמרים, זה נכון גם לראלי הנוכחי של הזהב והכסף.

לא ממש. מלכים וקיסרים, עוד מעידן רומא ויש עדויות אפילו מיוון, נטו לדלל מטבעות זהב וכסף לפעמים לרמות מגוחכות לצרוך מימון מלחמות או חיי ראוותנות.
אתה לחלוטין מתבלבל בין פיחות לבין התו תקן המדיני שהמטבע סיפק. פיחותים היו המון, וזאת הסיבה שאגרו מטבעות זהב, בעדיפות לישנים לפני הפיחות (כסף רע דוחק טוב).
השוק גילה מהר מאוד כשהיה פיחות, אם לא הודיעו בפומבי. השליט תמיד התיימר לכך שהפרצוף שלו על חתיכת הזהב\כסף, אומר שיש בו X מהמתכת. לא סתם קוראים לזה מוניטין.
אתה מביא את זה בתור ניתוח פסיכולוגי ?
לא, אני מביא את זה בתור עובדות. לא סתם קיים הביטוי "יצא לו מוניטין", יצא שמו למרחוק, ובמשעמות המקורית - יצאו לו מטבעות, עם הפרצוף שלו עליהם.
כשיהודה נכבשה יצאו מטבעות IVDEA CAPTA רומאיים, לציין את הניצחון המהולל וההיסטורי למדי. זה קרה בעוד שלל ארועים.
הדבר הראשון ששליט עשה בד״כ היה להטביע את הדיוקן שלו על מטבעות, לפני שהתעסק עם קמפיינים ודיכוי מרידות
כן, קוראים לזה פרופגנדה. אם המילה פרופגנדה מעליבה אותך משום מה, אתה יכול לקרוא לזה הסברה - תראו, אני כאן, תהיו מודעים.
ממילא מטבע שלו אומר שיש לך ביד שטר חוב שלו, שווי של מדינה, קיסרות, ממלכה
אתה טועה לחלוטין. בתחילה זה לא היה שטר חוב בכלל - זה היה ערך קבוע לפי הערך המתכתי, המטבע הוא תו תקן לכמות המתכת. רק מטבעות קטנים היו פיאט (SC), בהמשך.
ביטקוין אינו גרסה של מטבע, כי הוא לא מבטא את הממלכה מאחורי המסך אלא אמונה באידיאות ותובנות של אנשים
גם זהב לא מבטא ממלכה, זה לא מפריע לו להיות בעל שווי אלפי שנים. וזה לא שווי התכשיטים שלו, תהיה בטוח.

זה לא מנע מאנשים שהיו מאוד קשורים לראשם לקבל את המטבעות ולסחור בהם גם אם בחוסר רצון.
בוודאי שאנשים קיבלו משכורת במטבעות החדשים, מה אתה בא לומר? לא הייתה להם ברירה. אבל סחר P2P היה יכול להתבצע במטבעות הישנים, ואף להדרש לכך.
גביה בסחורות הייתה מקובלת בעיקר בהיעדר כח של המלך לדעת אם יש לך בכלל מטבעות או לא. אם המלך היה יודע שיש לך מטבעות זהב והוא היה צריך זהב, הייתה משלם בזהב.
גביה בסחורות הייתה בהרבה מקומות עד מאוחר.
ברור שבמקומות מפותחים זה לא התאפשר - זאת הנקודה, שהיה ערך לדברים - זה שונה מהיום שכל הכסף הוא הבטחה מדינית ותו לא, אז משתכרים בהבטחות וממסים בהבטחות.
ארהב לא מקימה רזרבות, היא לא קונה, היא פשוט לא מוכרת ביטקויינים מוחרמים, זה לא בגלל מדיניות כלכלית של הבנק המרכזי, אלא מטעמים פוליטיים גרידה, מחנופה של הנשיא לאוכלוסיה מסויימת שעל גבם הוא גם הרוויח כמה מיליארדי דולרים על הדרך. זו עוד תופעה שמדגישה את שבריריות הביטקוין ולא את חוזקו.
תקרא לזה מה שתרצה, ארה"ב אוגרת ביטקוין ולא מוכרת כדי לחזור לדולר. אתה יכול לטעון אותו דבר על רזרבת הדולרים הישראלית. פשוט - מגוונים נכסים בראיה קדימה.

כמובן שלא התייחסת לטענה המרכזית: בהיעדר אמון, אין סחר גלובלי במטבע. בעבר היה נדרש רק אמון בערך המתכת שבמטבע, היום אין כזה, אז זה אך ורק אמון במדיניות המנפיקה.
האם מדיניות ההנפקה של מדינות המערב מוצאת חן בעיניך? יחס החוב לתוצר? ההנפקות האינפלציוניות?

נערך לאחרונה ב:
יש לך נתונים?
בכללי, אשמח למקור לכל מה שאתה טוען
הרי גרף המחיר לא מוסתר מאיתנו
בנוסף הטרנזקציות ברשת לא מחביאות שום דבר
אני מתכוןן לגרף המחיר.
אם האימוץ של המטבע מאד נרחב באותן מדינות, אז בכלל זה מפתיע. תוציא מהמשווה stable coins, שזה משהו אחר. בלוקציין כטכנולוגיה אני מסכים שהוכיח את עצמו.
אם נתמקד בביטקוין, אני חושב שלמרות 3 שנים מלחמות כמעט עולם ואינפלציות דו ספרתיות בלא מעט מדינות ועם זאת ביטקוין לא התפוצץ. סביב 70 אלף, בשיא 120 אלף (רק פי 2), זהב עלה יותר.

אני מתכוןן לגרף המחיר.
אם האימוץ של המטבע מאד נרחב באותן מדינות, אז בכלל זה מפתיע. תוציא מהמשווה stable coins, שזה משהו אחר. בלוקציין כטכנולוגיה אני מסכים שהוכיח את עצמו.
אם נתמקד בביטקוין, אני חושב שלמרות 3 שנים מלחמות כמעט עולם ואינפלציות דו ספרתיות בלא מעט מדינות ועם זאת ביטקוין לא התפוצץ. סביב 70 אלף, בשיא 120 אלף (רק פי 2), זהב עלה יותר.
לא מבין את המושג, ביטקוין לא התפוצץ
לא מבין מי הבטיח לך דברים כאלה
אתה אוהב ללקט דובדבנים, אחזקת ביטקוין לשנים רבות, פיצתה על האינפלציה של כל המדינות גם יחד ועוד קצת..

לא מבין את המושג, ביטקוין לא התפוצץ
לא מבין מי הבטיח לך דברים כאלה
אתה אוהב ללקט דובדבנים, אחזקת ביטקוין לשנים רבות, פיצתה על האינפלציה של כל המדינות גם יחד ועוד קצת..

שמע, עם כל הכבוד, ההסבר שלך על הפוטנציאל של הביטקוין פשוט לא מחזיק מים במבחן המציאות.
טענת שהפוטנציאל הגדול טמון בפתרון למדינות כושלות שבהן המערכת הבנקאית לא מתפקדת (בניגוד לכאן, שהאשראי עובד ב-98% מהזמן). הבעיה היא שבחמש השנים האחרונות – ואפילו אם נמתח את זה ל-5 שנים כולל תקופת הקורונה – הטיעון הזה לא בא לידי ביטוי במחיר או בתשואה. פרט לנפילה המהירה בקורונה והחזרה שבאה אחריה, המטבע לא הציג ביצועים יוצאי דופן שנובעים מ'אימוץ במדינות עולם שלישי'.

צריך להגיד את האמת: אלו היו 5 שנים די פרווה מתוך ה-17 של המטבע, ודי ברור שהוא לא הולך לשחזר את הזינוקים של השנים הראשונות. אז השאלה שלי היא פשוטה: על סמך מה אתה מעריך שהוא יניב תשואה עודפת מעכשיו? ההסבר על הכלכלות הכושלות אולי נשמע טוב בתיאוריה, אבל במבחן התוצאה של השנים האחרונות, הוא פשוט לא השפיע על המחיר

שמע, עם כל הכבוד, ההסבר שלך על הפוטנציאל של הביטקוין פשוט לא מחזיק מים במבחן המציאות.
טענת שהפוטנציאל הגדול טמון בפתרון למדינות כושלות שבהן המערכת הבנקאית לא מתפקדת (בניגוד לכאן, שהאשראי עובד ב-98% מהזמן). הבעיה היא שבחמש השנים האחרונות – ואפילו אם נמתח את זה ל-5 שנים כולל תקופת הקורונה – הטיעון הזה לא בא לידי ביטוי במחיר או בתשואה. פרט לנפילה המהירה בקורונה והחזרה שבאה אחריה, המטבע לא הציג ביצועים יוצאי דופן שנובעים מ'אימוץ במדינות עולם שלישי'.

צריך להגיד את האמת: אלו היו 5 שנים די פרווה מתוך ה-17 של המטבע, ודי ברור שהוא לא הולך לשחזר את הזינוקים של השנים הראשונות. אז השאלה שלי היא פשוטה: על סמך מה אתה מעריך שהוא יניב תשואה עודפת מעכשיו? ההסבר על הכלכלות הכושלות אולי נשמע טוב בתיאוריה, אבל במבחן התוצאה של השנים האחרונות, הוא פשוט לא השפיע על המחיר
זה שבחרת 5 שנים כמדד למשהו זאת החלטה שלך, כפי שרשמתי אתה מלקט דובדבנים
אתה מודד, במה שנוח לך למדוד ועוד מקנח ב"צריך להגיד את האמת"

אתה מתנהג כאילו המנכל של ביטקוין הבטיח לך משהו ולא קיים, ואתה אפילו לא לקוח
לא ברור איך הגעת לכל ההשערות הללו ומה המקור למידע

אם מטבע קריפטו כלשהו יהווה תחליף לפיאט זה לא יהיה ביטקוין, אלא אחד הרבה, הרבה יותר יעיל - ולא חסרים כאלו.

אם מטבע קריפטו כלשהו יהווה תחליף לפיאט זה לא יהיה ביטקוין, אלא אחד הרבה, הרבה יותר יעיל - ולא חסרים כאלו.
זה שיש זהב לא אומר שאין כסף. ביטקוין היחיד שמבוזר באמת. כבר כיום מטבעות יציבים עוקפים בטרנזקציות - אז מה? זה כמו שנגזרים הרבה יותר בשימוש מהכסף "האמיתי" מאחור.

משעשע ממש. אז הביטקוין לא קפץ מ-16 בשפל ל-122 בשיא?
כמה הדולר קפץ בזמן הזה?
אה, שכחתי, הביטקוין מאז נפל, במסגרת סייקל החצייה שמוכר לכולם בשוק ואפשר לתזמן כמעט על השערה, אז כל התשואה בטלה.
אימוץ במדינות עולם שלישי זה עובדה, אף אחד לא יודע ולא יכול להצביע כמה זה תורם לתשואה, אלה מדינות עניות. אבל לאפקט הרשת זה תורם המון.
צריך להגיד את האמת: אלו היו 5 שנים די פרווה מתוך ה-17 של המטבע, ודי ברור שהוא לא הולך לשחזר את הזינוקים של השנים הראשונות.
זה ברור לכולם, נכס שקפץ מ-40 סנט ל2000 דולר, כשהיה לו שווי שוק אפסי, לא יכול לעשות את אותה קפיצה כשהוא 65 או 125 אלף דולר.
מי בכלל הבטיח לך תשואה?
זה האיש קש הכי משעמם שראיתי - מתנגדי ביטקוין אומרים שתומכי ביטקוין רק רודפי תשואה, אבל הנה, התשואה לא הייתה כל כך טובה, אז ביטקוין מת.
אז השאלה שלי היא פשוטה: על סמך מה אתה מעריך שהוא יניב תשואה עודפת מעכשיו?
מה הגדרתך לתשואה עודפת? בהתחשב שאנחנו בשיא שפל החציה, ויש אימוצים כבדים על הפרק, של מגוון מוסדיים, סביר שהתשואה תהיה חיובית בשנים הקרובות.
יותר מהדולר, זה בטוח.
אבל אף אחד לא התיימר להבטיח לך "תשואה עודפת", זה בסך הכל עוד נכס מיני רבים, עם מאפיינים מושכים, זה הכל.
ההסבר על הכלכלות הכושלות אולי נשמע טוב בתיאוריה, אבל במבחן התוצאה של השנים האחרונות, הוא פשוט לא השפיע על המחיר
זה רק וקטור אחד, ושוב, זה ממש משעשע לומר שהוא לא השפיע על המחיר - נכון שאי אפשר לקבוע אם הוא ספציפית השפיע - אבל אוהו כמה שהמחיר טס למעלה.

נעזוב שניה בצד אם תומכי הביטקוין או מתנגדי הביטקוין צודקים - המציאות מורכבת מאין כמוה ואף אחד לא נביא.

מה שכן בולט לעין, הוא שכמעט כל שיח עם מתנגדי ביטקוין נטול כמעט לחלוטין הבנה מהו כסף, ואת מהות הכסף.
בעוד ששיח עם תומכי ביטקוין, מעבר לקלישאות ה"פיאט פיאט" הרגילות, לרוב מציג הבנה מעמיקה של איך כסף עובד, מה זה בכלל כסף, איך הוא היה היסטורית ומה הוא בא לייצג.

מכיוון שבמגרש הזה ("מהו\ת הכסף") מתנגדי הביטקוין לא יכולים להתמודד, בין אם מבורותם בנושא, ובין כי יודעים שהטענות היבשות מצדדות בביטקוין,
הם פונים להרבה טענות שאינן ניתנות להוכחה, פשוט אינן נכונות ביחס למטרת\היסטוריית הביטקוין, או נופלות בכשלים לוגיים כמו הנחת המבוקש ואיש קש.

משעשע ממש. אז הביטקוין לא קפץ מ-16 בשפל ל-122 בשיא?
כמה הדולר קפץ בזמן הזה?
זה האיש קש הכי משעמם שראיתי - מתנגדי ביטקוין אומרים שתומכי ביטקוין רק רודפי תשואה, אבל הנה, התשואה לא הייתה כל כך טובה, אז ביטקוין מת.
תחליט, תשואה זה חשוב או לא? אל תמכור לי את הביטקוין כהשקעה שמשפרת את העולם. שים את הכסף בתרומה למלחמה בסרטן או איזה משהו אחר אם אתה לא מחפש תשואה.

נעזוב שניה בצד אם תומכי הביטקוין או מתנגדי הביטקוין צודקים - המציאות מורכבת מאין כמוה ואף אחד לא נביא.

מה שכן בולט לעין, הוא שכמעט כל שיח עם מתנגדי ביטקוין נטול כמעט לחלוטין הבנה מהו כסף, ואת מהות הכסף.
בעוד ששיח עם תומכי ביטקוין, מעבר לקלישאות ה"פיאט פיאט" הרגילות, לרוב מציג הבנה מעמיקה של איך כסף עובד, מה זה בכלל כסף, איך הוא היה היסטורית ומה הוא בא לייצג.
אני יודע מה הוא כסף. מספר שאני רוצה שיגדל. פשוט.
לא יודע, למה אתה הולך סחור סחור בהסברים מסובכים ומפותלים לנסות למכור לי שביטקוין זה לא רק מספר ויש שם עוד איזה משהו מאחור.
אני משתמש בכסף לסחר חליפין (ולא מקדש אותו, לא מחזיק דולרים להשקעה, זה רק תווך לעשות סחר חליפין לזמן קצר, לקנות סחורות ומוצרים). פשוט.

בסדר, אני בור.
אה, שכחתי, הביטקוין מאז נפל, במסגרת סייקל החצייה שמוכר לכולם בשוק ואפשר לתזמן כמעט על השערה, אז כל התשואה בטלה.
לי זה לא מוכר. אני לא בונה תיאוריות כלכליות מורכבות על סמך 4-5 נקודות בזמן. כמו כן, תיאוריה שמתאימה את עצמה באופן רך, כל פעם קצת משתנה בצפי התשואה, התזמון וכו'...
שוב, אתה מדבר על תשואה, אז זה מעניין תשואה או לא? פשוט. בלי הסברי איש קש ותיאוריות מכאן ועד הודעה חדשה שבמבחן המציאות לא מתיישבות עם התצפיות ואז מתרצים אותם כמשהו מורכב ע"י תיאוריה יותר מורכבת ומסויגת על בסיס סלקיטיבי.
עלה מ16 דולר ל122 דולר, מתי? האם זה צפי העליה שלך עכשיו? מה שהיה בעבר, היה בעבר ולא רלוונטי אלא אם כן אתה רוצה להסיק ממנו לעתיד. S&P עולה בממוצע כ-10% בשנה על בסיס ה100 שנה האחרונות, זה הצפי שלי להשקעה בטווח ארוך ל-20 שנה, כן. פשוט.

האם אתה צופה שהעבר מ16 ל122 ישחזר את עצמו? העליה של ה17 שנים האחרונות תשחזר את עצמה?

תחליט, תשואה זה חשוב או לא? אל תמכור לי את הביטקוין כהשקעה שמשפרת את העולם. שים את הכסף בתרומה למלחמה בסרטן או איזה משהו אחר אם אתה לא מחפש תשואה.
אני מתייחס לטענתך, שלא הייתה תשואה. ואומר שכן הייתה. כך מתנהל דיון. תשואה זה חשוב אבל אף משקיע לא קיבל הבטחה לתשואה, וסטושי לא כתב "התשואה פסיכית" במניפסט.
אל תמכור לי את הביטקוין כהשקעה שמשפרת את העולם.
לא אמרתי משפרת את העולם, אלא נכס חדש ואטרקטיבי שעונה על בעיות. האם זהב "משפר את העולם"? לא, הוא נכס טוב שנותן לי משהו.
אני יודע מה הוא כסף. מספר שאני רוצה שיגדל. פשוט.
לא יודע, למה אתה הולך סחור סחור בהסברים מסובכים ומפותלים לנסות למכור לי שביטקוין זה לא רק מספר ויש שם עוד איזה משהו מאחור.
אני משתמש בכסף לסחר חליפין (ולא מקדש אותו, לא מחזיק דולרים להשקעה, זה רק תווך לעשות סחר חליפין לזמן קצר, לקנות סחורות ומוצרים). פשוט.
אוקיי, אז ההסבר הוא שכסף הוא ייצוג של עבודה אנושית, אנרגיה. מובן שאפשר להשיג כסף בלי לעבוד, אבל זה תמיד כי מישהו אחר עמל כדי להשיג אותו.

כל דבר ניתן בחינם על ידי הטבע - הוא לא דורש שקל, הוא נותן לך פירות בחינם, וחיטה בחינם.
אבל כדי להנות מהפירות, צריך לעבוד - ללכת לקטוף את הפירות: עבודה אנושית. לשים זרעים (בחינם) באדמה (בחינם) ולחכות שיצמח מהם חיטה (בחינם): עבודה אנושית.
אפילו לחם הוא תגובה כימית שניתנת בחינם לאדם, אבל הוא צריך לעבוד כדי להפיק אותה, וזה אותו כנ"ל מהתפחת לחם ועד ביקוע אטום, כלום לא עולה מלבד עבודה אנושית.

עם השנים נוצר עודף, למשל, זרעים שלא מתכוונים לאכול מייד, והבינו שאפשר לתמחר איזשהו שווי עליהם (יחידות עמל), ולמכור לאחרים שלא יכולים או לא רוצים לעבוד בעצמם.
זרעים זה אחלה, אבל קשה להעביר ממקום למקום בכמויות, ועכברים יכולים לאכול אותם. כמעט כל האנושות החליטה להתחיל לייצג שווי עמל במתכות יקרות - יפות, שימושיות, נדירות.
בהתחלה סחרו במטילי מתכת ששוקלים, ואז נולד המטבע, חותם מדיני שמבטיח שיש X מתכת במטבע. בהמשך, שטרות, וחלק מהמטבעות, ייצגו רק הבטחה לפדיון במתכת מהמדינה.

כל זה עד המאה ה-20 - השלב בו החליטו שלוקחים בנקאות רזרבה חלקית למקסימום, ומבטלים כל עיגון למתכת יקרה, בכל המטבעות - אין מאחורי שום מטבע כלום, מלבד המנפיק.
אם המנפיק אמין - הכל טוב. האמון ב"מדינת ארה"ב מנפיקת הדולר" יכול להיות שווה לאמון האנושי ב"מתכת הזהב", אין הבדל.
מה קורה כשהמנפיק לא אמין? הרי אין מאחורה עיגון לנכס עם אמון היסטורי אוניברסלי, כמו זהב. העיגון היחיד הוא למנפיקה. מה קורה כשהיא מדפיסה בלי סוף, והערך נשחק?

מכיוון שביטקוין עונה על כל ההגדרות של זהב - יש יותר ממנו בכל שנה, אבל בכמות ידועה מראש, שלא מאפשרת מעשית להדפיס עד לאינסוף, הוא מהווה עוגן מודרני לכסף.
האם מדינות יאמצו את העוגן הזה? לא בטוח. האם אזרחים ינהרו לעוגן כזה, בדיוק כמו שהאמון מזהב נבנה מלמטה למעלה, בעולם משולל עוגנים? סביר להניח.
האם למדינות תהיה ברירה מלאמץ אותו, כשיהיה גדול מלהתעלם ממנו? כנראה שלא. האם בעולם בו הפיאט נשחק תחת מדיניות חוב גובר, וקיים נכס מעגן, תהיה ריצה למעגן? סביר.
לי זה לא מוכר. אני לא בונה תיאוריות כלכליות מורכבות על סמך 4-5 נקודות בזמן. כמו כן, תיאוריה שמתאימה את עצמה באופן רך, כל פעם קצת משתנה בצפי התשואה, התזמון וכו'...
וברגע שאתה מבין את הנ"ל - ברור למה בכל חציה, כל ארבע שנים כשהתגמול מכריית ביטקוין נחצה ל-2, ויש פחות כסף עתידי - יש ירידה בהיצע שמובילה לעלייה במחיר, ולהיפך.
כלכלה אינה מדע מדויק, אבל היא מתבססת על חוקי טבע כמו ביקוש והיצע, שפוגשים פסיכולוגיה אנושית ברורה. אני לא רודף תשואה, אני רק רואה מגמה אנושית כמעט בלתי נמנעת.

נערך לאחרונה ב:
הכל נכון, אבל לא ברור מה מיוחד בביטקוין, לעומת כל קריפטו אחר- חוץ מזה שהוא היה ראשון. הרי כל מה שכתבת נכון להרבה קריפטו אחרים. אז למה שלא תתחיל עכשיו את הקריפטו @SolidusMaximus, שם טוב לקריפטו אגב, תשמור 10% לעצמך, ועוד עשור תהיה מיליארדר לאור הביקוש שאין לו שובע לנכס אמיתי מכל הטיעונים הטובים שנתת? כל הטיעון שלך יהיה נכון באותה מידה למטבע הזה. אז למה דווקא ביטקוין הוא כזה נכס? רק בגלל אמונה. עכשיו, אני לא מתווכח עם אמונה, והרבה מאוד אנשים האמינו לתקופות ארוכות מאוד בדברים מוזרים בהרבה. אבל אין צורך- או אפשרות- להציג את זה כטיעון לוגי. מי שמאמין מאמין ושיהיה לו לבריאות. ומי שלא כנ״ל. לדבר על ״עוגן מודרני לכסף״ ועל ״ריצה למעגן״ והכי חשוב״ על ״להבין״... בוא. מי שמאמין לא מפחד, ונישאר בזה.

הכל נכון, אבל לא ברור מה מיוחד בביטקוין, לעומת כל קריפטו אחר- חוץ מזה שהוא היה ראשון. הרי כל מה שכתבת נכון להרבה קריפטו אחרים. אז למה שלא תתחיל עכשיו את הקריפטו @SolidusMaximus, שם טוב לקריפטו אגב, תשמור 10% לעצמך, ועוד עשור תהיה מיליארדר לאור הביקוש שאין לו שובע לנכס אמיתי מכל הטיעונים הטובים שנתת? כל הטיעון שלך יהיה נכון באותה מידה למטבע הזה. אז למה דווקא ביטקוין הוא כזה נכס? רק בגלל אמונה. עכשיו, אני לא מתווכח עם אמונה, והרבה מאוד אנשים האמינו לתקופות ארוכות מאוד בדברים מוזרים בהרבה. אבל אין צורך- או אפשרות- להציג את זה כטיעון לוגי. מי שמאמין מאמין ושיהיה לו לבריאות. ומי שלא כנ״ל. לדבר על ״עוגן מודרני לכסף״ ועל ״ריצה למעגן״ והכי חשוב״ על ״להבין״... בוא. מי שמאמין לא מפחד, ונישאר בזה.
אפקט הרשת, וחשוב מכל - הוא היחיד שמבוזר באמת. שינויים בקוד דורשים קונצנזוס ומלכתחילה הוא מעולם לא היה ריכוזי.
לא את'ריום, בטח לא דוג'קוין, לא טראמפקוין ותאמין או לא - גם לא סולידוסקוין, מבוזרים. בלחיצת כפתור, היוצר שלהם יכול מחר לקחת את הכסף ולברוח (כמובן, זאת הפשטה).
בנוסף, באף אחד מהנ"ל אין את תכונת האינפלציה הקבועה מראש (מקסימום 21 מיליון מטבעות) המדוברת. אפשר להוסיף מטבעות בלחיצה. זה פועל יוצא של זה שהם לא מבוזרים.

אז אתה אומר לי שבמקום להשקיע במטבע קריפטוגרפי מבוזר עם אינפלציה קבועה מראש, אפשר להשקיע במטבע קריפטוגרפי לא מבוזר עם אינפלציה אינסופית אפשרית?
נשמע לי שאתה אומר שבמקום להשקיע בזהב, אפשר להשקיע בברזל, כי שתיהן מתכות.
אז למה דווקא ביטקוין הוא כזה נכס? רק בגלל אמונה.
כי רק לביטקוין יש את התכונות הנ"ל. וכן, רק בתוספת אמון, הוא הופך לנכס משמעותי. כמובן, בלי אמון גם זהב היה סתם משהו נוצץ.
אבל אין צורך- או אפשרות- להציג את זה כטיעון לוגי. מי שמאמין מאמין ושיהיה לו לבריאות. ומי שלא כנ״ל. לדבר על ״עוגן מודרני לכסף״ ועל ״ריצה למעגן״ והכי חשוב״ על ״להבין״... בוא. מי שמאמין לא מפחד, ונישאר בזה.
ההפרכה שלך לא עובדת כמו שאתה חושב שהיא עובדת. עשית איש קש וטעות בהגדרה. לדבריך ביטקוין הוא קריפטו, ויש עוד קריפטו, ולכן כל אחד יכול להנפיק, אז ביטקוין חסר ערך.
הטענה שלך שקולה ללהגיד שזהב זה חפץ, ויש עוד חפצים בעולם, וכל אחד יכול ליצור חפצים, לכן זהב חסר ערך. או לא נוצץ, כי הוא "גם חפץ כמו כולם".
להבא, כדי לא לעשות איש קש, אפשר לשאול מה מבדיל ביטקוין משאר הקריפטו, ולקבל תשובה לפני הבניה הלוגית הכושלת.

כל זה עד המאה ה-20 - השלב בו החליטו שלוקחים בנקאות רזרבה חלקית למקסימום, ומבטלים כל עיגון למתכת יקרה, בכל המטבעות - אין מאחורי שום מטבע כלום, מלבד המנפיק.
אם המנפיק אמין - הכל טוב. האמון ב"מדינת ארה"ב מנפיקת הדולר" יכול להיות שווה לאמון האנושי ב"מתכת הזהב", אין הבדל.
מה קורה כשהמנפיק לא אמין? הרי אין מאחורה עיגון לנכס עם אמון היסטורי אוניברסלי, כמו זהב. העיגון היחיד הוא למנפיקה. מה קורה כשהיא מדפיסה בלי סוף, והערך נשחק?
אני חושב שאתה נותן חשיבות יתר להצמדה למתכת נדירה או אמון המנפיק. הבנקאות המודרנית הבינה שזה פחות חשוב ולכן הסירו את ההצמדה לזהב.

בקיצון, לא אכפת לי מארה"ב, "שתקרוס". אני לא בונה על לפנות לממשל ארה"ב עם הדולרים ביום אסון. צה שאכפת לי זה שיקבלו את המטבע הזה ויהיו מוכנים לתת לי סחורה או שירות עבורו. פשוט. לדולר יש ערך כי הוא מקובל/סטנדרט. הרבה "יתקעו" איתו ויסכימו להמשיך לסחור איתו גם בלי ארה"ב או זהב מגובה שאתה יכול לבוא ולדרוש. זה מה שהבינו בכלכלה המודרנית להבנתי ולכן העיפו את ההצמדה לזהב, כי היא לא חשובה.
ארה"ב בקורונה הדפיסה כסף ללא הפסקה וזה לא נדנד את הספינה כמו שחשבת שזה ינדנד. דולר הוא סטנדרט להעברת סחורה/ערך.

מטבע של מדינה כמו ישראל, איראן, או טורקיה זה משהו אחר כי הוא לא סטנדרט. אתה צודק שכאן אתה יותר תלוי במדינה המנפיקה ובעיקר שיהיה לו המרה לדולר/יורו שהן סוג של סטנדרט שהן כבר בגדר too big to fail.

אגב, גם ביטקוין הוא מעניין בקטע הזה ויש לו את המנגנון של שחיקת כסף קבועה מראש והוא עולמי. אבל, ביטקוין הוא לא סטנדרט להעברת סחורות, הכל מתומחר בדולר. נסה לתמחר בית עם ביטקוין, כל כמה דקות המחיר זז, כי הכל מתומחר בדולר והוא מאד לא יציב בשער דולר. כאמור מטבע מבחינתי זה store of value לזמן קצר לצורך מסחר. לא מחזיק דולר כהשקעה. אם ביטקוין מבחינתך הוא מטבע, לא בטוח שהבנתי למה להחזיק מטבע כהשקעה אם הוא רק store of value טוב? אז הוא משמר ערך, יופי יש אגח צמוד מדד דולרי.
אלה בונה על זה שהוא יהיה הסטנדרט החדש? אוקיי, כשדולר או יורו "הפכו" לסטנדרט הם פשוט הפכו לסטנדרט, זה לא שהיה פתאום קפיצת מדרגה בערך של כל מי שהחזיק אותם, זה כבר היה מספיק גדול ופחות תזוזתי.
אם הוא השקעה, גם כאן יש בעיות אם להסתכל על זה כהשקעה.

אני חושב שאתה נותן חשיבות יתר להצמדה למתכת נדירה או אמון המנפיק. הבנקאות המודרנית הבינה שזה פחות חשוב ולכן הסירו את ההצמדה לזהב.
להצמדה למתכת אני נותן יותר מדי חשיבות. אחלה. לאמון, גם אני נותן יותר מדי חשיבות. ברצינות, מה נשאר?
אמון זה הבסיס של כל סחר חליפין וכל חליף שווי, מזהב עד אופציות. אם לא יהיה אמון במנפיקת הדולר, ארה"ב, שהיא לא תנצל לרעה את כוחה לשחוק את הדולר - לא יסחרו בו.

אף אחד לא מוכן להחזיק נכס שמאבד מערכו יום אחרי יום. לאמריקאים אמנם לא תהיה ברירה, כי גובים בזה מיסים, אבל אזרחי מדינות אחרות יצביעו ברגליים.
זו לא "הבנקאות המודרנית" שהבינה שזה "פחות חשוב". זאת גישה תבוסתנית. זה המנפיק האמריקאי, שהחליט להשתחרר מהכבלים, כי מי יכל ב1971 לומר לו אחרת?
בקיצון, לא אכפת לי מארה"ב, "שתקרוס". אני לא בונה על לפנות לממשל ארה"ב עם הדולרים ביום אסון. צה שאכפת לי זה שיקבלו את המטבע הזה ויהיו מוכנים לתת לי סחורה או שירות עבורו. פשוט. לדולר יש ערך כי הוא מקובל/סטנדרט. הרבה "יתקעו" איתו ויסכימו להמשיך לסחור איתו גם בלי ארה"ב או זהב מגובה שאתה יכול לבוא ולדרוש. זה מה שהבינו בכלכלה המודרנית להבנתי ולכן העיפו את ההצמדה לזהב, כי היא לא חשובה.
אלה לא דברים שמתרחשים ביום, זו שחיקה הולכת ומתמדת שמתגנבת אל הכיס שלך. אם הדולר יקרוס ולא יכובד יותר, אתה לא בדיוק תקבל עליו תעריף מוצלח בשוק השחור.
"לדולר יש ערך כי הוא מקובל\סטנדרט" זה משפט שווה ערך ל"ללירה הפרוסית יש ערך כי היא מקובלת\סטנדרט". יש לו ערך כרגע, אבל הוא נשחק לאט עד כדי קריסה.
אני אפילו לא מאשים את המנפיק - תבין, כשאין משהו שיעגן אותך, ברור שתנפיק יותר. *כסף בחינם!*, למה לא? הפיתוי גדול מדי.

אנחנו יכולים לדבר סחור סחור על האם ההצמדה חשובה, אבל הנתונים מדברים בעד עצמם - האינפלציה המטורפת שהייתה בדולר, החוב התופח בטירוף, והתשואות בזהב ובביטקוין.
לביטקוין יש שני וקטורי גידול עיקריים בביקוש - עוד אנשים שנחשפים אליו, והבריחה ממטבעות אינפלציוניים לנכס שאינו כזה בהגדרה.
תזכור - כשלארה"ב יש אפצ'י, האינפלציה של השנים האחרונות - מדינות אחרות חוטפות צינון. יש מדינות שחטפו את זה קשה, עם אינפלציה פסיכית במטבע, וזה דוחף אותם לביטקוין.
מטבע של מדינה כמו ישראל, איראן, או טורקיה זה משהו אחר כי הוא לא סטנדרט. אתה צודק שכאן אתה יותר תלוי במדינה המנפיקה ובעיקר שיהיה לו המרה לדולר/יורו שהן סוג של סטנדרט שהן כבר בגדר too big to fail.
הסדרי גודל אכן אחרים. אבל היו מאות ואלפי סטנדרטים בעבר שהיו too big to fail. והם נפלו. גם ביטקוין יפול. שום דבר לא לנצח.
בייחוד שבכלל לא בטוח שיהיה תרחיש קריסה, אולי סתם כרסום איטי ויציב בערך שלך? המניות שלך הן "נכס" אבל הן מושפעות מכלכלת אמריקה.
הכיוון של ביטקוין הוא הפוך. הוא מתנהג בדיוק כמו שהוא אמור, כולל הירידה הנוכחית שנובעת מהחצייה שהייתה לפני כשנתיים, שהורידה היצע.
נסה לתמחר בית עם ביטקוין, כל כמה דקות המחיר זז, כי הכל מתומחר בדולר והוא מאד לא יציב בשער דולר.
אתה מבין איזה כשל יש במשפט הזה, כן? ברור שאם אני מתמחר בדולר, המחיר יזוז כל הזמן בהשוואה לביטקוין. בכלל, מישהו טוען שהביטקוין כיום יותר גדול מהדולר? מדובר במגמה.
אם ביטקוין מבחינתך הוא מטבע, לא בטוח שהבנתי למה להחזיק מטבע כהשקעה אם הוא רק store of value טוב?
לא, הוא נכס כמו זהב. בדיוק כמו שמסחר בין בני אדם ביצעו לרוב בכסף, ואת הזהב החביאו לעת צרה. כסף טוב, שומרים, כסף רע, עושים איתו עסקאות.
אלה בונה על זה שהוא יהיה הסטנדרט החדש? אוקיי, כשדולר או יורו "הפכו" לסטנדרט הם פשוט הפכו לסטנדרט, זה לא שהיה פתאום קפיצת מדרגה בערך של כל מי שהחזיק אותם, זה כבר היה מספיק גדול ופחות תזוזתי.
בוודאי, כשעולים על הרכבת בדקה ה90, זה כבר כמעט מאוחר מדי. ברור שברגע שמשהו הופך לסטנדרט, הוא כבר יציב. סיכון-סיכוי. אני מעדיף לצפות קדימה.

כן ביטקוין או לא ביטקוין, כל עוד הדיון מתנהל ברוגע ובתרבות דיון הוא מבורך
+1

אני מדבר על מתנגד בצד אקטיבי שממש זומם באמצעות מילים לקריסתו ומאחל לאי הצלחתו
באופן אישי אני "מתנגד" (או יותר נכון, לא מקצה נתח לביטקוין).
אני חושבת ש- @קפה שחור צודק כשהוא אומר שלא מעט ממתנגדי הביטקוין גם מאחלים לקריסתו/אי הצלחתו.
לפחות אצלי, זה לא חס וחלילה מהרצון שאנשים ייפגעו, אבל כן מהחשש ממה שצריך לקרות בעולם בשביל שהביטקוין באמת יהפוך למה שחושבים שהוא יכול להיות.
שקצת (ואולי אפילו הרבה) מבהיל…(אותי לפחות).

אז, כמוך @עידו, גם אני ״מתנגדת״… אבל אני נקטתי בשיטה הפוכה משלך, ואני דווקא כן התחלתי להחזיק קצת ביטקוין (ממש ממש קצת…). כלומר לא ממש את הביטקוין עצמו, שרק המחשבה על מה אני צריכה לעשות בשביל להחזיק אותו עושה לי חלושס, אבל כן את הקרן שעוקבת אחריו.

המטרה -
זה נכס ש(בגלל הפחדים שלי) אשמח לראות אותו אדום.
אבל אם הוא עולה, אז לפחות לשמוח מהירוק בעיניים שהוא מייצר…
סוג של Win Win פסיכולוגי שיצרתי לעצמי :>

+1

אני חושבת ש- @קפה שחור צודק כשהוא אומר שלא מעט ממתנגדי הביטקוין גם מאחלים לקריסתו/אי הצלחתו.
לפחות אצלי, זה לא חס וחלילה מהרצון שאנשים ייפגעו, אבל כן מהחשש ממה שצריך לקרות בעולם בשביל שהביטקוין באמת יהפוך למה שחושבים שהוא יכול להיות.
שקצת (ואולי אפילו הרבה) מבהיל…(אותי לפחות).

אז, כמוך @עידו, גם אני ״מתנגדת״… אבל אני נקטתי בשיטה הפוכה משלך, ואני דווקא כן התחלתי להחזיק קצת ביטקוין (ממש ממש קצת…). כלומר לא ממש את הביטקוין עצמו, שרק המחשבה על מה אני צריכה לעשות בשביל להחזיק אותו עושה לי חלושס, אבל כן את הקרן שעוקבת אחריו.

המטרה -
זה נכס ש(בגלל הפחדים שלי) אשמח לראות אותו אדום.
אבל אם הוא עולה, אז לפחות לשמוח מהירוק בעיניים שהוא מייצר…
סוג של Win Win פסיכולוגי שיצרתי לעצמי :>
פתרון מעולה. בגודל התיק שלי זה לא רלוונטי, עבורך זה הגיוני בהחלט.

בלחיצת כפתור, היוצר שלהם יכול מחר לקחת את הכסף ולברוח (כמובן, זאת הפשטה).
בנוסף, באף אחד מהנ"ל אין את תכונת האינפלציה הקבועה מראש (מקסימום 21 מיליון מטבעות) המדוברת. אפשר להוסיף מטבעות בלחיצה. זה פועל יוצא של זה שהם לא מבוזרים.

אז אתה אומר לי שבמקום להשקיע במטבע קריפטוגרפי מבוזר עם אינפלציה קבועה מראש, אפשר להשקיע במטבע קריפטוגרפי לא מבוזר עם אינפלציה אינסופית אפשרית?
נשמע לי שאתה אומר שבמקום להשקיע בזהב, אפשר להשקיע בברזל, כי שתיהן מתכות.

כי רק לביטקוין יש את התכונות הנ"ל. וכן, רק בתוספת אמון, הוא הופך לנכס משמעותי. כמובן, בלי אמון גם זהב היה סתם משהו נוצץ.

ההפרכה שלך לא עובדת כמו שאתה חושב שהיא עובדת. עשית איש קש וטעות בהגדרה. לדבריך ביטקוין הוא קריפטו, ויש עוד קריפטו, ולכן כל אחד יכול להנפיק, אז ביטקוין חסר ערך.
הטענה שלך שקולה ללהגיד שזהב זה חפץ, ויש עוד חפצים בעולם, וכל אחד יכול ליצור חפצים, לכן זהב חסר ערך. או לא נוצץ, כי הוא "גם חפץ כמו כולם".
להבא, כדי לא לעשות איש קש, אפשר לשאול מה מבדיל ביטקוין משאר הקריפטו, ולקבל תשובה לפני הבניה הלוגית הכושלת.
1. מודה שלא יודע כלום על קריפטו
2. מתקשה להאמין שבלחיצת כפתור יוצרי שאר המטבעות לוקחים הכסף (כלומר הערך) והולכים. אפילו קראתי מעט על יתרונות אתריום על ביטקוין. וחיפוש קצר ברשת גם לא תומך בזה. אבל כאמור לא מבין בזה חצי דבר, זורם איתך. אז,
3. נניח שמקבלים את זה שהמבנה של ביטקוין ייחודי
4. חוזר על החלק בטיעון שהתעלמת ממנו- אם הערך נובע מהמבנה, מה מונע מאיתנו, ממך, מכל אחד- לייצר מבנה זהה? כמו שיש כסף וזהב, יהיה ביטקוין וביטקויין2.
5. ולכן, אם את המבנה אפשר לשחזר בלחיצת מקלדת, נשאר רק האמון. איתו איני מתווכח כאמור. אולי באמת הכל יקרה כפי שמאמינים התומכים. ואולי לא. קשה מאוד לתת לזה ערך כלכלי מדויק, כי קשה לכמת אמונה.
6. לא חושב שזה איש קש, אבל אם אתה חושב שכן אשמח שתסביר לי למה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אף אחד לא מוכן להחזיק נכס שמאבד מערכו יום אחרי יום. לאמריקאים אמנם לא תהיה ברירה, כי גובים בזה מיסים, אבל אזרחי מדינות אחרות יצביעו ברגליים.
זו לא "הבנקאות המודרנית" שהבינה שזה "פחות חשוב". זאת גישה תבוסתנית. זה המנפיק האמריקאי, שהחליט להשתחרר מהכבלים, כי מי יכל ב1971 לומר לו אחרת?
מסכים לחלוטין שההפיכה של דולר לפיאט היתה אקט אמריקאי כוחני. שיחזיק כל עוד ארה״ב תישאר המעצמה העולמית הדומיננטית. גם עכשיו, עם כל מה שקורה, אני לא רואה נהירה ליואן הסיני נניח. ואפילו לא ליורו. עם כל הכבוד לפרנק השוויצרי. לאמריקה יש בעיות- לאלטרנטיבות יש בעיות יותר גדולות. לומר שאין ברירה לאמריקאים- וחלקית למי שסוחר איתם- להחזיק בדולר זה לא להגיד הרבה. נפט נסחר בדולרים. וכו וכו.
כל הנ״ל לא אומר בהכרח שלביטקוין אין מקום כמובן כנכס. ולא רק בכלכלות כושלות וארגונים לא חוקיים (מניח שאתה מודע לפגיעה באנונימיות המחזיקים). האם, מתי וכמה מקום הוא ייקח- בהצלחה למנחשים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F לא יודע מה לעשות עם הביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 56
T תעודת סל של הביטקוין/אתריום באינטרקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ד רזרבת הביטקוין של ארה"ב קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
ד האם אתם רואים בנפילה של הביטקוין בשבוע האחרון הזדמנות קנייה ? פוסטים מאיכות נמוכה 5
D קרן סל על הביטקוין - איזו עדיפה? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
Anrala האם עדיף להשקיע דרך קרן סל עם חוזים עתידיים על הביטקוין או דרך קרן ספוט? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 20
L לא נראה שלאיגוד הביטקוין אכפת מזה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
F דעתכם על עתיד הביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
F לדעתכם הביטקוין יוכל להגיע לסכומי עתק בעתיד ? אוף טופיק 1
G GBTC ת.סל על מחיר הביטקוין שוק ההון 3
c881 "הבנק איבד את האמון בך - את לא זזה מפה חצי שנה אוף טופיק 17
סול איבד את הביטחון יומני מסע אישיים 10
P הבחירות הללו ישנו את חייכם דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 47
Y האם ה-AI מתחיל לפרק את הבסיס של מקצוע עריכת הדין? אוף טופיק 59
R ומה אם הAI יבטל כליל את השוק שוק ההון 42
ע האם כדאי למחזר עכשיו את המשכנתא? נדל"ן 9
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 42
C איך להשקיע את הכסף הזה? שוק ההון 16
ש האם נכון במצבנו להעביר את כל כספי הפנסיה לקרן משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
D מיציתי את ההייטק - מה במקום? התפתחות אישית 8
Sp0 אולי להכות את השוק זה לא כל כך קשה כמו שאומרים? שוק ההון 76
P קרנות נאמנות / גידור המשקיעות בישראל מכות את השוק בעקביות? שוק ההון 18
ס באיזה אתר אתם בודקים את מחירים ה-BID ASK הכי מעודכנים על ניירות ערך? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
ר האם למכור כעת את התיק ולקנות מחדש? לצורך מס שוק ההון 19
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
A מחזור משכנתא - האם לכלול את מסלול הפריים? נדל"ן 3
מ ברוקר שאפשר להעלות אליו קובץ אקסל עם פקודות או להשבית את המערכת ליום יומיים שוק ההון 20
A האם עדיף לקנות חברה (או מדד) שמחלק דבידנדים, צובר את הדבידנדים שחילק או לא מחלק כלל? שוק ההון 15
ס צריך את עזרתכם – קניית דירה למגורים נדל"ן 25
י האם למכור את הדירה ולהשקיע פאסיבית במדדים שוק ההון 47
A רציתי לבדוק האם שער הדולר\שקל תואם את האינפלציות שוק ההון 7
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
G איך להשתיק את ההתראת חירום "האירוע הסתיים" ב S23? אוף טופיק 9
C הפציעה קטעה לי את הקריירה, ובגיל 30 אתחיל לימודים אקדמאים התפתחות אישית 10
א העלו לי את הפרמיה ב־50% צרכנות פיננסית 10
A איך מחשבים את הכסף הנחוץ לפרישה בהתחשב בכך שיש מס הכנסה על שוק ההון 32
א קבוצת הייטקיסטים, בהובלת אסף רפפורט, רכשה את השליטה בערוץ 13 פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 10
T איפה באתר של IBKR אני מוצא את החשבון שאליו מעבירים שקלים (לא דרך IBAN) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O האם משיכה חלקית של המשכנתא מבטיחה את יתרת הסכום? נדל"ן 7
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
ד מחפש את הספר המשקיע הנבון בעברית פוסטים מאיכות נמוכה 13
ה פנסיה לשכירים אפשריות נוספות למי שרוצה להגדיל את הצבירה וגם את האובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ מישהו בבקשה יכול להסביר לי את ההבדל בין RSI ל ממוצעים נעים שוק ההון 1
א מתלבט אם לבטל את חברותי בשב"ן צרכנות פיננסית 22
מ מנורה לא משחררת את הפנסיה - יש מקום יעיל להתלונן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ע אירוע מס - איך למזער את זה? שוק ההון 2
A האם ניתן לנצל את החלשות הדולר כדי להקטין את ההוצאות החודשיות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
T למחוק את השרשור התפתחות אישית 0
צ האם יש דרך קלה לחשב את הרווח בחשבון מסחר עצמאי? שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה