• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם אנחנו מחממים מים שאנחנו לא צריכים?

אשמח להבין את החישוב שעשית.
150 ליטר מים בדוד = 150000 גרם
הפרש בין 15 מעלות ל־60 מעלות = 45
חום סגולי של המים = 4.186 ג'אול לגרם
נכפול את כל אלה ונקבל 28,255,500 ג'אול
ג'אול שווה וואט לשניה
כלומר להפוך לקילוואט שעה צריך לחלק ב־3.6 מיליון
אם נכניס קצת נצילות נקבל 8 קוט"ש.

אשמח לשמוע את דעתכם הביקורתית.דף נחיתה
אני מכיר את התחום ועצתי בשורה אחת: עשה לעצמך טובה ואל תיכנס לזה.

ובפירוט.
היו בארץ יותר ממיזם אחד ויותר משניים שניסו לפתור בעיות אופטימיזציה של חימום דודי מים בחשמל.

בשורה התחתונה, למרות שטכנולוגית הכל אפשרי, העלות הכספית, הצורך בהתקנה, וההתעסקות בכלל, מוציאים את החשק לרכוש כזה מוצר. ולכן גם אם המוצר שלך יהיה מעולה, עם ROI של X שנים, סיכוי טוב שלא תראה ממנו כסף.

בנוסף, ולמרות פוטנציאל חיסכון כזה או אחר. מים חמים הם מצרך בסיסי ורוב מוחלט של הלקוחות, שזה כולנו פחות או יותר, לא יתחיל להתעסק בהתקנות מכשירים, אולי חשמלאי שיטפס לגג להתקין נקודת חשמל או לחבר משהו כזה או אחר, חיבור לוויפי, אפליקציות, סיסמאות והירהור יומיומי במים חמים. אנשים רוצים לפתוח ברז ושיהיו בו מים חמים. זהו. לא רוצים להשגיח על טמפרטורות בסמארטפון (רק זה חסר, עוד אפליקציה) ולא בפאנל על הקיר ולא להתעסק בעצות אודות חישובי מקלחות ודיפרנציאל טמפרטורות גם אם זה חוסך להם שקל. אני הייתי מוכן לשלם כמה מאות שקלים בשנה כדי *לא* להתעסק בזה. אם יש לך פטנט שעושה הכל אבל לחלוטין בלי לערב את הלקוח - אולי שווה, גם זה בספק.

והכי חשוב: השוק מתקדם במהירות למשאבות חום שם לא צריך כל מיני תוספים ופטנטים. וספציפית דודי שמש בסכנת הכחדה (ממשית)
וה"בוילר פלוס קולטי שמש" או סתם בוילר שאיננו משאבת חום לא יימצא באף דירה חדשה.

לשכנע את השוק הקיים וההולך ונעלם של דודי שמש או סתם דודים עם חימום חשמלי להכניס את היד לארנק ולקנות מוצר X, שהוא אתגר מכירתי לא פשוט גם ככה, יעלה לך הרבה מאד כסף. תוצאות לא מובטחות.

בקיצור: עזוב.

150 ליטר מים בדוד = 150000 גרם
הפרש בין 15 מעלות ל־60 מעלות = 45
חום סגולי של המים = 4.186 ג'אול לגרם
נכפול את כל אלה ונקבל 28,255,500 ג'אול
ג'אול שווה וואט לשניה
כלומר להפוך לקילוואט שעה צריך לחלק ב־3.6 מיליון
אם נכניס קצת נצילות נקבל 8 קוט"ש.
חתיכת חישוב;)
אתה מהתחום?
מה קורה במצב של אבנית או בעיה במחמם? איך זה משפיע?

אני מכיר את התחום ועצתי בשורה אחת: עשה לעצמך טובה ואל תיכנס לזה.

ובפירוט.
היו בארץ יותר ממיזם אחד ויותר משניים שניסו לפתור בעיות אופטימיזציה של חימום דודי מים בחשמל.

בשורה התחתונה, למרות שטכנולוגית הכל אפשרי, העלות הכספית, הצורך בהתקנה, וההתעסקות בכלל, מוציאים את החשק לרכוש כזה מוצר. ולכן גם אם המוצר שלך יהיה מעולה, עם ROI של X שנים, סיכוי טוב שלא תראה ממנו כסף.

בנוסף, ולמרות פוטנציאל חיסכון כזה או אחר. מים חמים הם מצרך בסיסי ורוב מוחלט של הלקוחות, שזה כולנו פחות או יותר, לא יתחיל להתעסק בהתקנות מכשירים, אולי חשמלאי שיטפס לגג להתקין נקודת חשמל או לחבר משהו כזה או אחר, חיבור לוויפי, אפליקציות, סיסמאות והירהור יומיומי במים חמים. אנשים רוצים לפתוח ברז ושיהיו בו מים חמים. זהו. לא רוצים להשגיח על טמפרטורות בסמארטפון (רק זה חסר, עוד אפליקציה) ולא בפאנל על הקיר ולא להתעסק בעצות אודות חישובי מקלחות ודיפרנציאל טמפרטורות גם אם זה חוסך להם שקל. אני הייתי מוכן לשלם כמה מאות שקלים בשנה כדי *לא* להתעסק בזה. אם יש לך פטנט שעושה הכל אבל לחלוטין בלי לערב את הלקוח - אולי שווה, גם זה בספק.

והכי חשוב: השוק מתקדם במהירות למשאבות חום שם לא צריך כל מיני תוספים ופטנטים. וספציפית דודי שמש בסכנת הכחדה (ממשית)
וה"בוילר פלוס קולטי שמש" או סתם בוילר שאיננו משאבת חום לא יימצא באף דירה חדשה.

לשכנע את השוק הקיים וההולך ונעלם של דודי שמש או סתם דודים עם חימום חשמלי להכניס את היד לארנק ולקנות מוצר X, שהוא אתגר מכירתי לא פשוט גם ככה, יעלה לך הרבה מאד כסף. תוצאות לא מובטחות.

בקיצור: עזוב.
תשובה מאוד כבדה שהאמת אתה הראשון מתוך מאות שיצא לי לדבר איתם שמגיב ככה וכמובן זאת זכותך!
בתור אבל ל4 קטנים עבורי זה יהיה מדהים ואני יכול להגיד לך שאם הייתי מכיר את דולפין לפני שהתחלתי והשקעתי כסף הייתי רוכש את המוצר ולא רק בגלל החיסכון אלא בגלל השקט והביטחון ולכן השוק מלא במשפחות שמחפשות פתרון חסכוני ושקט.
לגבי משאבות חום יש לזה עוד כמה שנים טובות וגם אחרי שזה יצא לפועל אתה לא תראה משפחות פתאום זורקות את הדודים שלהם ומשלמים 4500 אלף במקרה הטוב לשדרוג הזה,
אז לא אני לא חושש ההפך הוא הנכון זה נותן יותר דרייב להצליח

וה"בוילר פלוס קולטי שמש" או סתם בוילר שאיננו משאבת חום לא יימצא באף דירה חדשה
משאבות חום זה הגיוני למי שכדאי לו להתקין פאנל סולארי, או שאין לו אפשרות לדוד שמש. גם לדוד עם משאבת חום יש גוף חימום רגיל לחימום מהיר או ימים קרים במיוחד או אם צריך יותר מקלחות מהרגיל.

בעיקרון מאיץ חום רגיל שנמצא כמעט בכל דוד יכול לעבוד לא רע. אפשר להדליק אותו ותוך 4 דקות יש מים למקלחת של 3 דקות. משום מה לא כל מאיצי החום עובדים באותה מהירות. אולי יש הבדל בהספק או במבנה של המעטפת של מאיץ החום.

אני מסכים שעדיף שהכל יהיה אוטומטי.
אולי אפשר לעשות מנגנון אוטומטי שאתה קובע באיזה שעות אתה רוצה שיהיו לך מים חמים ולכמה מקלחות, ולפי זה משאבת החום עובדת. היא בדרך כלל תצטרך לעבוד כבר מהצהריים כי ההספק שלה נמוך ובצהריים חם. וגם להוסיף לחימום הרגיל של הדוד אופציה שהוא מכבה את עצמו מיד כשמסתיימת המקלחת.

משאבות חום זה הגיוני למי שכדאי לו להתקין פאנל סולארי, או שאין לו אפשרות לדוד שמש. גם לדוד עם משאבת חום יש גוף חימום רגיל לחימום מהיר או ימים קרים במיוחד או אם צריך יותר מקלחות מהרגיל.

בעיקרון מאיץ חום רגיל שנמצא כמעט בכל דוד יכול לעבוד לא רע. אפשר להדליק אותו ותוך 4 דקות יש מים למקלחת של 3 דקות. משום מה לא כל מאיצי החום עובדים באותה מהירות. אולי יש הבדל בהספק או במבנה של המעטפת של מאיץ החום.

אני מסכים שעדיף שהכל יהיה אוטומטי.
אולי אפשר לעשות מנגנון אוטומטי שאתה קובע באיזה שעות אתה רוצה שיהיו לך מים חמים ולכמה מקלחות, ולפי זה משאבת החום עובדת. היא בדרך כלל תצטרך לעבוד כבר מהצהריים כי ההספק שלה נמוך ובצהריים חם. וגם להוסיף לחימום הרגיל של הדוד אופציה שהוא מכבה את עצמו מיד כשמסתיימת המקלחת.
אני לא יודע מה לגבי משאבות חום והתפוקה שלהם מה שאני כן יכול להגיד לגבי המוצר שלי שכמובן ניתן לבחור שאת הפעלה קבועה או לקבוע "15 דק לשעה 16:00" כמובן שברגע שהגיע ליעד חימום הנדרש הוא כבה ושולח עדכון שמוכן וזה חלק קטן מהתכנים

משאבות חום זה הגיוני למי שכדאי לו להתקין פאנל סולארי, או שאין לו אפשרות לדוד שמש
יש גם משאבות חום שמתחברות לדוד שמש ואז הן רק צריכות להוסיף חימום, בד"כ משאירים אותן עובדות 24/7 ועדיין זה יוצא יותר זול מגוף חימום רגיל בגלל היעילות העדיפה שלהן

מאוד אהבתי מה שרשמת וכן אני מכיר את המוצר של כרומגן (היינו איתם במשא ומתן מתקדם) .
לגבי דולפין לפי מה שאני קורא הוא אחלה של מוצר אבל כמו שרשמתי קודם למישהו הוא מציג טמפ 51 שווה למקלחת אבל מה קורה עם 39 מעלות כמה זמן זה נותן לי?,אני שוב חוזר לניחושים והפעלות דוד מיותר ולכן אנחנו מציגים דק מים חמים שנותרו במיכל וזה יעזור לנו להחליט עם מספיק או לא ובמידה ולא אתה מפעיל בצורה חכמה יותר, דוגמה- אתה רוצה להתקלח במשך 15 דק אבל יש רק 7 דק? אז הדוד יחמם רק את היתרה יכבה ויעדכן אותך. מקסימום חיסכון
כמו שבן אדם לא בדיוק יודע את הטמפ של המים למקלחת שלו (אני מתקלח ב 30° אשתי ב 33°?)
הוא לא יודע כמה זמן הוא מתקלח (7 דקות או 12?).

מבחינתי אפילו אם יהיה מד שאומר מספר מ 0 ל 10 כל משק בית ילמד תוך שבוע מה כל מספר אומר מבחינה מעשית. אבלזה נראה לי כמו מוצר של 100 שח שקשה להתקין.

וכן, זה משהו שכבר לפני שנים רצינו - אינדיקציה כלשהי לשאלה "כמה מים נשאר אחרי שמישהו התקלח כבר".

יש גם משאבות חום שמתחברות לדוד שמש ואז הן רק צריכות להוסיף חימום, בד"כ משאירים אותן עובדות 24/7 ועדיין זה יוצא יותר זול מגוף חימום רגיל בגלל היעילות העדיפה שלהן
צריך גם להתחשב בעלות של משאבת החום והתחזוקה שלה. בעבר לפחות זה לא תמיד השתלם.

מערכת תרמית שתחסוך הרבה חשמל היא כזאת שתשלב גם את מיזוג הבית.
גם אלמנט חשוב בחיסכון הוא בידוד והקטנת הפסדי חום.

מערכת מורכבת כזאת היא לא מוצר מדף פשוט לקנייה והתקנה. בגלל זה היא יותר מתאימה לעסקים כמו בתי מלון.

צריך גם להתחשב בעלות של משאבת החום והתחזוקה שלה. בעבר לפחות זה לא תמיד השתלם.

מערכת תרמית שתחסוך הרבה חשמל היא כזאת שתשלב גם את מיזוג הבית.
גם אלמנט חשוב בחיסכון הוא בידוד והקטנת הפסדי חום.

מערכת מורכבת כזאת היא לא מוצר מדף פשוט לקנייה והתקנה. בגלל זה היא יותר מתאימה לעסקים כמו בתי מלון.
זאת בדיוק דעתי ואני לא חושב שכולם ירוצו להחליף ולהשקיע אלפי שקלים למרות החיסכון שזה ייתן אבל צריך לקחת בחשבון את זמן החימום שהוא בערך פי 2 אם לא יותר

וכן, זה משהו שכבר לפני שנים רצינו - אינדיקציה כלשהי לשאלה "כמה מים נשאר אחרי שמישהו התקלח כבר".
עם מדיד טמפ' ואינפוט של נפח הדוד החישוב הוא טריוואלי, מחשב אנלוגי פשוט מאוד יכול לעשות אותו. אפשר לעשות אולי תצוגה בגודל של לחצן במפסק עם 5 נורות חיווי שיציגו כמה מים חמים יש. זה אפילו יכול להיות הלחצן עצמו של הדוד. אולי אפשר להעביר את המידע על טמפ' המים על הקו חשמל בין המפסק לדוד, או להוסיף גיד תקשורת.

מערכת מורכבת כזאת היא לא מוצר מדף פשוט לקנייה והתקנה
לא הצעתי לאף אחד אם כן או לקנות, רק ציינתי בהמשך למה שכתבת שמשאבת חום היא לא בהכרח במקום דוד שמש. ושנית, זו לא התקנה מסובכת בכלל, זה מוצר מדף (יחידה חיצונית של מזגן) שמתחבר לחיבורי הפאנלים של דוד שמש קיים, רצוי ע"י טכנאי אבל לא חייב.

לא הצעתי לאף אחד אם כן או לקנות, רק ציינתי בהמשך למה שכתבת שמשאבת חום היא לא בהכרח במקום דוד שמש. ושנית, זו לא התקנה מסובכת בכלל, זה מוצר מדף (יחידה חיצונית של מזגן) שמתחבר לחיבורי הפאנלים של דוד שמש קיים, רצוי ע"י טכנאי אבל לא חייב.
נכון.
התכוונתי השילוב של מיזוג וחימום מים עם מערכת אחת הוא מסובך. רק להוסיף משאבת חום לדוד זה לא מסובך אבל כן מצריך מקום ועלות ראשונית נוספת של יותר מאלף ש"ח.

לגבי דולפין לפי מה שאני קורא הוא אחלה של מוצר אבל כמו שרשמתי קודם למישהו הוא מציג טמפ 51 שווה למקלחת אבל מה קורה עם 39 מעלות כמה זמן זה נותן לי?,אני שוב חוזר לניחושים והפעלות דוד מיותר ולכן אנחנו מציגים דק מים חמים שנותרו במיכל וזה יעזור לנו להחליט עם מספיק או לא ובמידה ולא אתה מפעיל בצורה חכמה יותר
ממליץ לך להתקין ולהשתמש בזה בשביל להבין יותר.

קודם כל קצת רקע טכני בכל דוד תקני יש מערבל מים. כלומר המים תמיד יצאו בטמפ 45-42 מעלות מהדוד בדרכ הם מתקררים 3 מעלות עד שזה מגיע אליך לברז במקלחת
המטרה היא שלא יוכל לצאת מים בטמפ גבוה מ42 מעלות בביצ כי אז זה יכול להיות כוויות (אנקדוטה בבתי אבות החוק מחייב להתקין מערבל של 38 מעלות)

אם יש לך נניח 50 מעלות בדוד אז זה יספיק להרבה מקלחות כי בעצם לא יוצאים רק מים חמים בכל פעם
על 40 ליטר מקלחת יצא 30 ליטר מים חמים ו10 ליטר מים קרים שיתערבבו.

הטמפ ממש לא מעניינת את המשתמש גם בדולפין אני לא משתמש בטמפ אלה בכמות מקלחות

אם זוכר נכון 42 זה מקלחת 1
45 2 מקלחות
47 3 מקלות
48 4 מקלחות וכו

היחס הןא בגלל הערבול לא ישר

ויותר מזה רק בשבוע הראשון אתה מתעסק בזה. ברגע שהתאמת את זה לדפוס שימוש שלך אתה לא פותח את האפליקציה בכלל
פשוט מתכנתים ככה שתמיד יהיה מים חמים

אצלנו אנחנו 5 בבית רק לי יש את האפליקציה ןגם כמעט ולא בשימוש
חורף קיץ זה אותו הדבר

רק שעושים אמבטיות.גדולןת באמצע היום אוסיף אולי אחרכ עוד חימום
למרות שהתכנות אמור לתקן את זה

מעבר לזה דולפין אומרים שיש להם עכשיו התאמות AI לדפוס שלך
עוד לא ראיתי או הבנתי איך זה בא לידי ביטוי

שורה תחתונה זה מד טמפ + שעון שבת
ושורת קוד פשוטה של תנאי if...

אם אתה מציע משהן אחר אז לא הבנתי ןאשמח להסבר

*שים לב לרוב אנשים כל מה שלא אוטומטי זה כאב ראש שלא מסתדר להם
זה למה החימום גז עובד מאוד טוב לדןגמא

ממליץ לך להתקין ולהשתמש בזה בשביל להבין יותר.

קודם כל קצת רקע טכני בכל דוד תקני יש מערבל מים. כלומר המים תמיד יצאו בטמפ 45-42 מעלות מהדוד בדרכ הם מתקררים 3 מעלות עד שזה מגיע אליך לברז במקלחת
המטרה היא שלא יוכל לצאת מים בטמפ גבוה מ42 מעלות בביצ כי אז זה יכול להיות כוויות (אנקדוטה בבתי אבות החוק מחייב להתקין מערבל של 38 מעלות)

אם יש לך נניח 50 מעלות בדוד אז זה יספיק להרבה מקלחות כי בעצם לא יוצאים רק מים חמים בכל פעם
על 40 ליטר מקלחת יצא 30 ליטר מים חמים ו10 ליטר מים קרים שיתערבבו.

הטמפ ממש לא מעניינת את המשתמש גם בדולפין אני לא משתמש בטמפ אלה בכמות מקלחות

אם זוכר נכון 42 זה מקלחת 1
45 2 מקלחות
47 3 מקלות
48 4 מקלחות וכו

היחס הןא בגלל הערבול לא ישר

ויותר מזה רק בשבוע הראשון אתה מתעסק בזה. ברגע שהתאמת את זה לדפוס שימוש שלך אתה לא פותח את האפליקציה בכלל
פשוט מתכנתים ככה שתמיד יהיה מים חמים

אצלנו אנחנו 5 בבית רק לי יש את האפליקציה ןגם כמעט ולא בשימוש
חורף קיץ זה אותו הדבר

רק שעושים אמבטיות.גדולןת באמצע היום אוסיף אולי אחרכ עוד חימום
למרות שהתכנות אמור לתקן את זה

מעבר לזה דולפין אומרים שיש להם עכשיו התאמות AI לדפוס שלך
עוד לא ראיתי או הבנתי איך זה בא לידי ביטוי

שורה תחתונה זה מד טמפ + שעון שבת
ושורת קוד פשוטה של תנאי if...

אם אתה מציע משהן אחר אז לא הבנתי ןאשמח להסבר

*שים לב לרוב אנשים כל מה שלא אוטומטי זה כאב ראש שלא מסתדר להם
זה למה החימום גז עובד מאוד טוב לדןגמא
דולפין הוא מוצר מעולה לפי מה שאני קורא אבל התחרות התקנית שתהיה בנינו בעתיד בע"ה היא מובנת ולכן אנחנו מביאים ללקוח "הפשוט" כמוני שאין לי זמן לחשב טמפ ומה קורה אם נכנסתי במקום בטמפ של 51 מעלות שזה מקלחת אחת נכנסתי בטמפ של 47 מעלות וזה יוצר מצב של נחושים מיותרים לכן אנחנו מפשטים את זה עוד יותר ומתרגמים את כמות המים החמים שבמיכל הדוד לדקות מים חמים, לדוגה - נותרו 13 דק מים חמים ומפה המשתמש מחליט עם מספיק או לא ובמידה ורוצה 20 אז יזמין מקלחת של 20 דקות והדוד יחמם רק את היתרה , מקסימום חיסכון ונוחות

דולפין הוא מוצר מעולה לפי מה שאני קורא אבל התחרות התקנית שתהיה בנינו בעתיד בע"ה היא מובנת ולכן אנחנו מביאים ללקוח "הפשוט" כמוני שאין לי זמן לחשב טמפ ומה קורה אם נכנסתי במקום בטמפ של 51 מעלות שזה מקלחת אחת נכנסתי בטמפ של 47 מעלות וזה יוצר מצב של נחושים מיותרים לכן אנחנו מפשטים את זה עוד יותר ומתרגמים את כמות המים החמים שבמיכל הדוד לדקות מים חמים, לדוגה - נותרו 13 דק מים חמים ומפה המשתמש מחליט עם מספיק או לא ובמידה ורוצה 20 אז יזמין מקלחת של 20 דקות והדוד יחמם רק את היתרה , מקסימום חיסכון ונוחות
האמת שזה לא רק פונקציה של זמן אלא של ספיקה וטמפ' מים במקלחת. אם תוסיף אופציה להגדיר מקלחת אופיינית על ידי שימוש ראשון לכיול (אולי של כל דיירי הבית). אז תוכל לדבר אחר כך להגדיר כמות חום בדוד ביחידות של מקלחות. שזה מה שמעניין את האדם הממוצע.

אפשר גם סתם להמיר לדקות של שימוש גנרי כמו שאתה מציע או מקלחת גנרית. זה משהו שגם המתחרים שלך יוכלו לעשות בקלות יחסית.
השוק לא רווי במוצרים דומים ככה שאם תעשה מוצר נגיש ואמין ותשווק אותו טוב אולי תצליח. בעיקרון כרגע אין ביקוש חזק בישראל לטכנולוגיות חדשות לחיסכון בחשמל. למשל ברכב חשמלי כמעט לא מדברים כמה אנרגיה הם צורכים אלא מה הטווח המקסימלי. בשביל להצליח באופן משמעותי כדאי שתפנה גם למדינות שבהן החשמל יקר והחורף קר וארוך.

האמת שזה לא רק פונקציה של זמן אלא של ספיקה וטמפ' מים במקלחת. אם תוסיף אופציה להגדיר מקלחת אופיינית על ידי שימוש ראשון לכיול (אולי של כל דיירי הבית). אז תוכל לדבר אחר כך להגדיר כמות חום בדוד ביחידות של מקלחות. שזה מה שמעניין את האדם הממוצע.

אפשר גם סתם להמיר לדקות של שימוש גנרי כמו שאתה מציע או מקלחת גנרית. זה משהו שגם המתחרים שלך יוכלו לעשות בקלות יחסית.
השוק לא רווי במוצרים דומים ככה שאם תעשה מוצר נגיש ואמין ותשווק אותו טוב אולי תצליח. בעיקרון כרגע אין ביקוש חזק בישראל לטכנולוגיות חדשות לחיסכון בחשמל. למשל ברכב חשמלי כמעט לא מדברים כמה אנרגיה הם צורכים אלא מה הטווח המקסימלי. בשביל להצליח באופן משמעותי כדאי שתפנה גם למדינות שבהן החשמל יקר והחורף קר וארוך.
עם לצורך העניין אני אקח את המשפחה שלי לדוגמה - אנחנו מדליקים דוד בממוצע 3.5 שעות ביום אם מתוך זה אנחנו נצליח להוריד רק שעה וככה לרוץ בבתים נוספים (אפרופו מבדיקה שעשיתי במגזר החרדי דוד דולק בממוצע 6 שעות ביום) אז עבור חברת חשמל זה הפחתה עצומה של עומס בדגש על שעות הערב.
דווקא בעניים דודים יש הסתכלות עתידית למעבר למשאבות חום בשביל החיסכון שאותו אנחנו נביא בעזרת המוצר שלנו בפחות זמן עבודה.
לדבי מדינות נוספות כמובן שיש כיוון לשם אבל קודם נתמקד בישראל

עם לצורך העניין אני אקח את המשפחה שלי לדוגמה - אנחנו מדליקים דוד בממוצע 3.5 שעות ביום אם מתוך זה אנחנו נצליח להוריד רק שעה וככה לרוץ בבתים נוספים (אפרופו מבדיקה שעשיתי במגזר החרדי דוד דולק בממוצע 6 שעות ביום) אז עבור חברת חשמל זה הפחתה עצומה של עומס בדגש על שעות הערב.
דווקא בעניים דודים יש הסתכלות עתידית למעבר למשאבות חום בשביל החיסכון שאותו אנחנו נביא בעזרת המוצר שלנו בפחות זמן עבודה.
לדבי מדינות נוספות כמובן שיש כיוון לשם אבל קודם נתמקד בישראל
ברור לי שיש במה לחסוך בחשמל של הדוד. אבל רוב האנשים לא רואים באופן ברור את ההוצאות שיש להם על המקלחות.
לדעתי בשביל להצליח באופן משמעותי את תצטרכי להצליח לחנך את השוק כי כרגע הוא לא צמא לפתרון. השוק זה האדם הרגיל ולא חברת החשמל. לא שאני חושב שזה רלוונטי אבל לפעמים מקדמים מוצרי חיסכון דרך רגולציה ותמיכה מהכנסת.

החסכון הגדול יהיה אם אנשים יתקלחו פחות פעמים מקלחות יותר קצרות עם פחות זרימה ומים יותר קרים. פעם זה היה באופנה בפורום הזה. אני רגיל לזה מהילדות בקיבוץ.

אנשים שעושים מקלחת קצרה יכולים פשוט להגדיר בטרמוסטט של הדוד 45 מעלות ולהפעיל בחורף את הדוד 2 דקות לפני שנכנסים ולכבות אותו מיד שיוצאים. אולי אפשר להמציא מנגנון שהדוד נכבה מיד כשמסתיימת המקלחת.

ברור לי שיש במה לחסוך בחשמל של הדוד. אבל רוב האנשים לא רואים באופן ברור את ההוצאות שיש להם על המקלחות.
לדעתי בשביל להצליח באופן משמעותי את תצטרכי להצליח לחנך את השוק כי כרגע הוא לא צמא לפתרון. השוק זה האדם הרגיל ולא חברת החשמל. לא שאני חושב שזה רלוונטי אבל לפעמים מקדמים מוצרי חיסכון דרך רגולציה ותמיכה מהכנסת.

החסכון הגדול יהיה אם אנשים יתקלחו פחות פעמים מקלחות יותר קצרות עם פחות זרימה ומים יותר קרים. פעם זה היה באופנה בפורום הזה. אני רגיל לזה מהילדות בקיבוץ.

אנשים שעושים מקלחת קצרה יכולים פשוט להגדיר בטרמוסטט של הדוד 45 מעלות ולהפעיל בחורף את הדוד 2 דקות לפני שנכנסים ולכבות אותו מיד שיוצאים. אולי אפשר להמציא מנגנון שהדוד נכבה מיד כשמסתיימת המקלחת.
וואלה ככה היה נהוג פעם? חחח מעניין
מנגנון כיבוי יש וגם אצלנו אומנם לא ישר שנגמרת המקלחת אבל אתה מזמין מקלחת לדוגמה של 15 דק וכשהמים מוכנים הדוד נכבה אוט ושולח עדכון

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
וואלה ככה היה נהוג פעם? חחח מעניין
מנגנון כיבוי יש וגם אצלנו אומנם לא ישר שנגמרת המקלחת אבל אתה מזמין מקלחת לדוגמה של 15 דק וכשהמים מוכנים הדוד נכבה אוט ושולח עדכון
אבל זה אומר שצריך להמתין יותר זמן. למה שהדוד לא ידלקו גם תוך כדי המקלחת. גם לא בהכרח נוח להתעסק עם כל הבקשות והעדכונים האלה. אני פחות אוהב IoT אבל כן חושב שיש מקום לבית חכם אוטונומי.
למשל דוד שמכבה את עצמו לפי זה שהוא רואה שהטמפ' של המים הפסיקה לרדת וזה סימן שהסתיימה המקלחת.

לדעתי הנוחות של שליטה בדוד דרך אפליקציה היא בעיקר כשרחוקים מהמתג של הדוד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
דוריטוס חמוץ-חריף "אנחנו ניתן כמה שההורים שלו יתנו" אוף טופיק 99
$$$ טראמפ $$$ מדוע למרות שהשקל התחזק ב 20% אנחנו לא מרגישים זאת??? שוק ההון 265
M יועץ מתח נמוך - מה זה והאם אנחנו צריכים אחד כזה? נדל"ן 14
T האם אנחנו עושים מספיק? יומני מסע אישיים 27
T לאיזה בעל מקצוע אנחנו זקוקים? (דירה בהנחה) נדל"ן 20
ב פני המסעדות לאן? מחשבות על אוכל שלא אנחנו הכנו אוף טופיק 86
קפיטליסט מרושע ויתרנו על דירה בשלב מתקדם - האם אנחנו צריכים לשלם לעו"ד? נדל"ן 18
Z לכבוד הטיעון, ״אנחנו מממנים אתכם כי אנחנו משלמים מע״מ ואנחנו הרבה אנשים שקונים הרבה״ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 3
מ המדינה שברה את הכללים שהסכמנו עליהם. איך אנחנו שוברים אותם עכשיו מהצד שלנו? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 167
מ האם אנחנו חיים בתום עידן הבעלות הפרטית על נדל"ן? נדל"ן 6
P באילו תחומים אנחנו עדיין נמצאים מאחור? פוסטים מאיכות נמוכה 9
שם משתמש בעייתי אנחנו משלמים יותר מדי על האינטרנט? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
ט האם אנחנו בעיצומו של דוט.קום #2? פוסטים מאיכות נמוכה 112
קירכהוף משבר המשכנתאות בישראל -האם אנחנו לקראת משבר סאב פריים אוף טופיק 5
י למה אנחנו מניחים שהשוק יעלה בטווח הארוך ? שוק ההון 86
L לא נעים... כמה מכם היו בסיטואציה הלא נעימה של - אנחנו מחפשים עֲרֵבִים... אוף טופיק 24
4 האם אנחנו לקראת מלחמה? אוף טופיק 42
M אנחנו יושנים בעמידה אוף טופיק 12
נ אנחנו מפורסמים! ומפחידים שוק ההון 38
ח אנחנו ממש חכמים אבל בלי ניסיון :) נדל"ן 23
P עזרו לנו להבין אם אנחנו טועים :) שוק ההון 15
CarpeDiem האם אנחנו מתחילים להגיע למצב שבו אג״ח ממשלתי עדיף על דירה? נדל"ן 6
breezblock האם אנחנו על סף פיצוץ בועת הנדל"ן? שוק ההון 203
Roi האם אנחנו בדרך לפאשיזם חדש ? אוף טופיק 63
stass תגידו, אנחנו מדברים כאן על מניות ספציפיות? שוק ההון 53
A דירה מקבלן עם חובות חברת מים וחשמל צרכנות פיננסית 0
ס דלי מים צוננים על השקעה באנגליה נדל"ן 95
R צריכת מים גבוהה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
I צריכת מים ומספר נפשות בדירה צרכנות פיננסית 3
Count Olaf המלצה למסנן מים מאבנית לברז בשירותים? אוף טופיק 2
Homer אין לחץ מים חמים במטבח אוף טופיק 8
Couch Potato מערכת מים אפורים אוף טופיק 3
Couch Potato חימום מים בגז - כן או לא מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 27
א האם ההעלאה היום תגדיל את התשואות בפק"מים ? פוסטים מאיכות נמוכה 10
cypriano de rore אזהרת שתיה על מים מזוקקים אוף טופיק 62
D הדרך הבריאה והזולה ביותר לסינון מים? צרכנות פיננסית 37
ל מעוניין להפסיק לרכוש שישיות מים - איזה פתרון קיים יש? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 51
ל ביטוח דירה סיכוני מים נדל"ן 0
P צנרת מים מברזל יש ממה לחשוש? נדל"ן 6
A תמי 4 - בר מים , חלופות ואפשרויות לחסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
S מחפש המלצה על מסנן פחם לברז מים ראשי בכניסה לדירה אוף טופיק 7
K מסנן מים פחם פעיל של קטדין אוף טופיק 1
ת דוד חשמל והפסקת מים אוף טופיק 4
L זה נכון שאפשר לטהר מים מזוהמים שיהיו ראויים לשתיה ע"י כלור? אוף טופיק 11
ל התקנת בר מים ללא קידוח בשיש מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
L (אי) תשלום חשבון מים בתקופה הזאת (שואלת לא עבורי) - ריבית פיגורים יומית צרכנות פיננסית 10
yossik מים לרדיאטור מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 26
C מים בקומקום או פינג'ן על הגז - מה יותר חסכוני? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 29
I השקעה במים (חברות מים/תשתיות וכדומה) שוק ההון 2
A מתקן מים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1

נושאים דומים

Back
למעלה