אני מכיר את התחום ועצתי בשורה אחת: עשה לעצמך טובה ואל תיכנס לזה.
ובפירוט.
היו בארץ יותר ממיזם אחד ויותר משניים שניסו לפתור בעיות אופטימיזציה של חימום דודי מים בחשמל.
בשורה התחתונה, למרות שטכנולוגית הכל אפשרי, העלות הכספית, הצורך בהתקנה, וההתעסקות בכלל, מוציאים את החשק לרכוש כזה מוצר. ולכן גם אם המוצר שלך יהיה מעולה, עם ROI של X שנים, סיכוי טוב שלא תראה ממנו כסף.
בנוסף, ולמרות פוטנציאל חיסכון כזה או אחר. מים חמים הם מצרך בסיסי ורוב מוחלט של הלקוחות, שזה כולנו פחות או יותר, לא יתחיל להתעסק בהתקנות מכשירים, אולי חשמלאי שיטפס לגג להתקין נקודת חשמל או לחבר משהו כזה או אחר, חיבור לוויפי, אפליקציות, סיסמאות והירהור יומיומי במים חמים. אנשים רוצים לפתוח ברז ושיהיו בו מים חמים. זהו. לא רוצים להשגיח על טמפרטורות בסמארטפון (רק זה חסר, עוד אפליקציה) ולא בפאנל על הקיר ולא להתעסק בעצות אודות חישובי מקלחות ודיפרנציאל טמפרטורות גם אם זה חוסך להם שקל. אני הייתי מוכן לשלם כמה מאות שקלים בשנה כדי *לא* להתעסק בזה. אם יש לך פטנט שעושה הכל אבל לחלוטין בלי לערב את הלקוח - אולי שווה, גם זה בספק.
והכי חשוב: השוק מתקדם במהירות למשאבות חום שם לא צריך כל מיני תוספים ופטנטים. וספציפית דודי שמש בסכנת הכחדה (
ממשית)
וה"בוילר פלוס קולטי שמש" או סתם בוילר שאיננו משאבת חום לא יימצא באף דירה חדשה.
לשכנע את השוק הקיים וההולך ונעלם של דודי שמש או סתם דודים עם חימום חשמלי להכניס את היד לארנק ולקנות מוצר X, שהוא אתגר מכירתי לא פשוט גם ככה, יעלה לך הרבה מאד כסף. תוצאות לא מובטחות.
בקיצור: עזוב.