• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

דלי מים צוננים על השקעה באנגליה

• פותח הנושא פותח הנושא סברס
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

סברס

משתמש רגיל
דירוג
98
דיברתי עם חברה שרכשה דירה באנגליה (בליברפול או מנצ'סטר, לא זוכרת כרגע) עבור 125 אלף פאונד, שיפצה אותה וכעת היא משכירה אותה לממשלה שבתורה משכירה אותה בתור דיור סוציאלית.

הדירה מושכרת ב1000 פאונד לחודש (9.6% תשואה?!), והחוזה הוא ל5 שנים. מבחינת מצב הנכס, יש סעיף שהדירה חייבת לחזור באותו מצב שהתקבלה, לכן נזקים לדירה לא רלוונטי.

מבחינת מס, אז היא טוענת שהיא לא משלמת מס באנגליה מכיוון שעד 13 אלף פאונד בשנה לא משלמים.

נשמע כמו סיפור טוב מדי. הסיכון היחיד שאני רואה זה ירידה בערך הנכס.

מה אני מפספסת מעבר לכך? חברי הפורום היקרים, אשמח שתשפכו עליי דלי מים צוננים. הרי זו המומחיות שלכם!

אני קראתי ש @קפיצת הדרך חוותה כמה מהמורות בהשקעה דומה, אז אשמח לשמוע. וקראתי ש @רוני נמצא מהצד השני ומאוד מצליח באזור

מה קורה אם הממשלה לא מעוניינת לשכור יותר?
מה קורה אם השוכר מחליט שהוא נשאר בדירה אבל לא משלם יותר?

נערך לאחרונה ב:
מה אני מפספסת
זה את העובדה שחיפשו אותך. משקיעים שלא מבינים כלום. אם באמת העסקה הייתה כזו טובה המקורבים לממשלת אנגליה / כרישי הנדלן שם היו שותים אותה מזמן.
לחלופין, היזמים הישראלים שבמקרה נפל לידם מכרה הזהב היו מוכרים את ההשקעה לבנק (אין סיכון!) מבקשים מהבנק הלוואה לעסק ומרוויחים הרבה יותר ממה שלכאורה הם מרוויחים בהשקעה שהציעו לך, וזה עוד אחרי שהשקיעו בשיווק, משפך לקוחות כלומר המוני שיחות ופגישות שלא הולידו עסקה וכו. המון השקעה בשביל לחפש אנשים שלא מבינים בהשקעות...

בהשקעות כאלה מצב ברירת המחדל צריך להיות לא להשקיע, ואז לחקור האם יש סיבות למה כן.

משום מה אנשים בוחרים מראש כן להשקיע, ואז מחפשים סיבות למה לא.

כמה עלה לשפץ?

אנשים מספרים כל מיני סיפורים יפים, תבקשי לראות בחשבון הבנק כמה נכנס בפועל.

האם יש מתווכים בדרך? מיסים על נכסים שצריך לשלם?

זה את העובדה שחיפשו אותך. משקיעים שלא מבינים כלום. אם באמת העסקה הייתה כזו טובה המקורבים לממשלת אנגליה / כרישי הנדלן שם היו שותים אותה מזמן.
לחלופין, היזמים הישראלים שבמקרה נפל לידם מכרה הזהב היו מוכרים את ההשקעה לבנק (אין סיכון!) מבקשים מהבנק הלוואה לעסק ומרוויחים הרבה יותר ממה שלכאורה הם מרוויחים בהשקעה שהציעו לך, וזה עוד אחרי שהשקיעו בשיווק, משפך לקוחות כלומר המוני שיחות ופגישות שלא הולידו עסקה וכו. המון השקעה בשביל לחפש אנשים שלא מבינים בהשקעות...
התגובה שלך נראית מדוייקת לגמרי, אבל נראה שסברס מחפשת לראות את העוקץ ולא את הדבורה.

מה קורה אם הממשלה לא מעוניינת לשכור יותר?
מה קורה אם השוכר מחליט שהוא נשאר בדירה אבל לא משלם יותר?
אם הממשלה לא מעוניינת אחרי 5 שנים, אמצא שוכר אחר.

אם השוכר לא משלם, זה לא ענייני. הרי אני משכירה לממשלה.

מסכימה והכל, אבל האם יש לך דוגמאות קונקרטיות?

מחפשת להבין איפה הנפילה עצמה, ולא את הלוגיקה והמניעים מאחורי הקלעים

בהשקעות כאלה מצב ברירת המחדל צריך להיות לא להשקיע, ואז לחקור האם יש סיבות למה כן.

משום מה אנשים בוחרים מראש כן להשקיע, ואז מחפשים סיבות למה לא.
מסכימה. אבל עדיין סקרנית. בדר"כ אני מבינה מה מסתתר מאחורי כל המילים היפות. פה עדיין לא הבנתי איפה הסיכון מסתתר

כמה עלה לשפץ?

אנשים מספרים כל מיני סיפורים יפים, תבקשי לראות בחשבון הבנק כמה נכנס בפועל.

האם יש מתווכים בדרך? מיסים על נכסים שצריך לשלם?
המחיר כולל שיפוץ ומתווכים.

האם אי פעם דיברת עם חבר, ואז דרשת לראות את חשבון הבנק שלו?

המחיר כולל שיפוץ ומתווכים.

האם אי פעם דיברת עם חבר, ואז דרשת לראות את חשבון הבנק שלו?

כן, בשתי הזדמנויות שונות עם חברים שונים.

פעם אחת החבר הראה לי את האקסל שבו הוא עקב אחרי ההשקעות שלו (כולל ניתוח דוחות כספיים של חברות וכו), היה ברור שכל הנתונים שם והכל אמין גם בלי להיכנס בעובי הקורה.

פעם אחרת חבר טען שהוא מרוויח מהימורים, האמנתי לו לגבי ההכנסות מההימורים אבל ביקשתי לראות כמה באמת הוא הוציא על ההימורים, מה שגרר הודאה מיידית מצידו שהוא לא באמת עוקב ושכנראה שהוא לא ברווח אלא בהפסד.

כלומר, לפעמים מספיק לבקש לראות כדי להבין האם החבר מספר את כל האמת או רק חלק ממנה.

כמובן שלא צריך גישה מלאה לעו"ש של החבר ואין סיבה לבקש דבר כזה, אבל בהחלט אפשר לבקש לחלוק את האקסל (ואם אין כזה, האמינות של האמירה מעט נפגעת). אם זה חבר קרוב, לי אישית אין בעיה לחלוק מידע גולמי.

נערך לאחרונה ב:
החברה שרכשה דירה באנגליה איך מצאה את הדירה דרך מתווך מקומי או ישראלי? הכסף לקניית הדירה בא מהלוואה או מחסכונות?

דיברתי עם חברה שרכשה דירה באנגליה (בליברפול או מנצ'סטר, לא זוכרת כרגע) עבור 125 אלף פאונד, שיפצה אותה וכעת היא משכירה אותה לממשלה שבתורה משכירה אותה בתור דיור סוציאלית.

אני קראתי ש @קפיצת הדרך חוותה כמה מהמורות בהשקעה דומה

אנחנו לא השקענו בדירה שמיועדת לדיור סוציאלי אז אין לי שום יכולת להעריך את הסיכונים או הפוטנציאל של השקעה כזו.
ההשקעה שלנו באנגליה הייתה בדירה ב- ליס (Leasehold) רגילה שמושכרת בשוק החופשי בצורה רגילה, ועל זה כתבתי את התובנות שלי.

בכל מקרה ממליצה להיזהר מהשקעות שאתה לא ממש מבין אותן. ובמיוחד מכאלו שיש להן יותר ״דרגות חופש״ באי ההבנה שלך…

מחפשת להבין איפה הנפילה עצמה, ולא את הלוגיקה והמניעים מאחורי הקלעים
Google is your friend. לאורך השנים היו כתבות רבות על השקעות כאלו שהתאיידו / התשואה ירדה מהצפוי / הקרן ירדה / "התחייבויות" התבררו כגמישות (נניח כמה דמי ניהול) / היו דרישות להזרמת כספים נוספים / אי נזילות לאורך שנים רבות, גם אחרי שידוע לכל שיש עוקץ והכספים קורסים / תרגילים המסתמכים על כך שאת לא מכירה את מערכת החוקים במדינה הזרה / ועוד תרחישים שאת יכולה להציף.

הנה חיפוש לדוגמה. אל תסתפקי בו אלא תעשי קצת עבודה

מסכימה. אבל עדיין סקרנית. בדר"כ אני מבינה מה מסתתר מאחורי כל המילים היפות. פה עדיין לא הבנתי איפה הסיכון מסתתר
לאו דווקא סיכון אבל חשוב לקחת מספרים אמיתיים:

1. האם לקחת בחשבון בחישוב התשואה את כל העלויות הנלוות לרכישה ובמכירה?
2. האם לקחת בחשבון עלויות אחזקה?
3. האם לקחת בחשבון עלויות CAPEX?
4. האם לקחת בחשבון אם צריך וכמה עולה להגיש דו"חות מס באנגליה?
5. האם את מגישה דו"חות מס בארץ? אם לא האם שיקללת את העלות ואת הזמן?
6. את תשקיעי בזה X שעות בשנה, האם הזמן שלך בחינם?
7. להעביר כסף לחו"ל עולה כסף, האם שיקללת את העלות?
8. להחזיר כסף לישראל עולה כסף, האם שיקללת את העלות?
9. להמיר ש"ח לפאונד אנגלי עולה כסף, האם שיקללת את העלות?
10. להמיר פאונד אנגלי לש"ח עולה כסף, האם שיקללת את העלות?
11. האם את יודעת איזה מיסים עירוניים ו/או מדינתיים מוטלים עליך ומה עלותם? (לדוגמא: מס רכוש, ארנונה, ועד בית, חכירת קרקע, HOA וכו')
12. האם לקחת בחשבון דמי ניהול למישהו שינהל את הנכס?
13. אם ממנפים: בדקת תנאים? תזרים? היתכנות?
14. רלוונטי במיוחד במקרה שלך: האם בדקת מה הסיכוי לדייר שלא ישלם? מה הפרוצדורה לפנות דייר שאינו משלם? כמה זה עולה? כמה זמן זה לוקח?
15. האם לקחת בחשבון עלויות ביטוח לנכס?

בנוסף:
האם את יודעת כיצד לחשב תשואה?
האם השוות את ההשקעה הזו לסתם השקעה סולידית ופסיבית באנגליה שדורשת 0 כאב ראש אבל בשוק ההון?
לדוגמא קרן אג"ח:
מניבה היום 5.5% ריבית עם כמעט 0 עלויות קנייה ומכירה ואפשרות לרכוש ולמכור באיזה סכום שאת רוצה בלחיצת כפתור.
(לא יעוץ!!! רק מביא דוגמא)
מה לגבי קרנות ריט באנגליה? האם שקלת במקום דירה?

האם את יודעת איזה מיסים עירוניים ו/או מדינתיים מוטלים עליך ומה עלותם? (לדוגמא: מס רכוש, ארנונה, ועד בית, חכירת קרקע, HOA וכו')
מסכימה עם כל מה שכתבת, ולא לא לקחתי בחשבון בצורה ברורה. אבל לוקחת בחשבון "מנטלי". אבל רוב העלויות עסקה האלו להבנתי לא אמורים להיות סכום גבוה מדי.

לעומת זאת, אני חוששת שבנקודה שהעלית פה יש המון עלויות שאני לא מבינה

כאן יש מידע על השקעה בדירות המיועדות לדיור ממשלתי זה נראה שיש כל מיני מודלים בדיור להשכרה

כאן יש מידע על ההוצאות הכרוכות ודמי ניהול

והנה דירה לדוגמא

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R צריכת מים גבוהה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
I צריכת מים ומספר נפשות בדירה צרכנות פיננסית 3
Count Olaf המלצה למסנן מים מאבנית לברז בשירותים? אוף טופיק 2
Homer אין לחץ מים חמים במטבח אוף טופיק 8
Couch Potato מערכת מים אפורים אוף טופיק 3
Couch Potato חימום מים בגז - כן או לא מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 27
א האם ההעלאה היום תגדיל את התשואות בפק"מים ? פוסטים מאיכות נמוכה 10
cypriano de rore אזהרת שתיה על מים מזוקקים אוף טופיק 62
T הדרך הבריאה והזולה ביותר לסינון מים? צרכנות פיננסית 8
ל מעוניין להפסיק לרכוש שישיות מים - איזה פתרון קיים יש? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 51
ל ביטוח דירה סיכוני מים נדל"ן 0
P צנרת מים מברזל יש ממה לחשוש? נדל"ן 6
A תמי 4 - בר מים , חלופות ואפשרויות לחסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
S מחפש המלצה על מסנן פחם לברז מים ראשי בכניסה לדירה אוף טופיק 7
K מסנן מים פחם פעיל של קטדין אוף טופיק 1
ת דוד חשמל והפסקת מים אוף טופיק 4
L זה נכון שאפשר לטהר מים מזוהמים שיהיו ראויים לשתיה ע"י כלור? אוף טופיק 11
ל התקנת בר מים ללא קידוח בשיש מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
L (אי) תשלום חשבון מים בתקופה הזאת (שואלת לא עבורי) - ריבית פיגורים יומית צרכנות פיננסית 10
yossik מים לרדיאטור מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 26
C מים בקומקום או פינג'ן על הגז - מה יותר חסכוני? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 29
I השקעה במים (חברות מים/תשתיות וכדומה) שוק ההון 2
A מתקן מים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
T כמה חשבון חשמל, מים וגז בממוצע לאדם אחד? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
Y שישיות או בר מים ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 19
H בדיקת איכות מים ביתית - מישהו מבין בנושא? אוף טופיק 2
de dud קרנות בנושא - מים שוק ההון 6
yossik חדש עבורי - הרתחת מים חוזרת מרכזת רעלים. אוף טופיק 18
DiverGirl צום על מים אוף טופיק 42
מוריה מים עומדים- מתי זה לא בריא? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
yossik תאגידי מים VS ניהול מים וביוב ע"י עירייה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10

נושאים דומים

Back
למעלה