זה נראה מחיר בועתי לא בגלל שמחיר הדירות גבוה, אלא בגלל שההיחס בינו לבין שכר הדירה הוא עצום ומשקף רווח נמוך ביותר למשקיעים.
אז אם מחירי השכירות יעלו בהתאם כך שהתשואה תהיה גבוהה יותר, יהיה זה סביר לומר שכבר אין בועה, למרות שמחירי הקניה לא ירדו.
איפה שאני גר בד"כ השכ"ד משקף כ2-3% תשואה ברוטו, לפני הוצאות וחישוב תפוסה פחות מ100% כל הזמן.. עכשיו אני יודע שבעלי בית בכל העולם, ובמיוחד בישראל הם קמצנים ולא אוהבים לתקן דברים, אבל בכל זאת, דוד יתפוצץ, משהו ינזול, משהו יישרף - בכל נכס ריאלי יש DEPRECIATION FOR A REASON. אז התשואה נטו יותר נמוכה ורובם בונים על עליית ערך כחלק מהתשואה
הפטור ממס הוא, לע"ד, סוג של בלוף שלא כזה ביג דיל. יש פטור עד בערך 5000ש"ח לחודש, אבל במקביל אין לך קיזוז הוצאות בכלל. אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שפחת מהווה סוג של אומדן סביר להוצאות שנתית לתחזוקת נכס, אז יוצא שהרבה מהתשואה מופנת לתחזוקה ובכלל לא דיברנו על תפוסה. יכול להיות שאני טועה, לא מתעסק עם זה ברמה הפרטקית.. איפה @רוני ?
הפטור ממס הוא, לע"ד, סוג של בלוף שלא כזה ביג דיל. יש פטור עד בערך 5000ש"ח לחודש, אבל במקביל אין לך קיזוז הוצאות בכלל. אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שפחת מהווה סוג של אומדן סביר להוצאות שנתית לתחזוקת נכס, אז יוצא שהרבה מהתשואה מופנת לתחזוקה ובכלל לא דיברנו על תפוסה. יכול להיות שאני טועה, לא מתעסק עם זה ברמה הפרטקית.. איפה @רוני ?
נכון אין הכרה בהוצאות אבל אם אין מס אז אין הוצאות לצרכי מס! פטור זה פטור, ואתה תמיד יכול לבחור במסלול שבו כן יש מיסוי אבל גם הכרה בהוצאות, בנכסים שמניבים עד 5000 ש"ח זה יצא הרבה פחות כדאי, תוסיף לזה גם פטור ממס שבח לדירה יחידה.
ופחת לא מהווה אומדן סביר להוצאה שנתית על נכס, פחת הוא הוצאה חשבונאית בלבד, יתכן ויש לו קשר למציאות ויתכן ולא, זה ממש לא מחייב.
הכל שאלה של עיתוי רכישה, אם התשואה ההתחלתית משכירות היא 3% בשוק הנמצא בתחילת מחזור עליית מחירים, כשיש פוטנציאל לעליית ערך ועלייה בשכירות, זה יכול היות נפלא.
רכישה דומה בשוק יורד, שוק במומנטום שלילי, עם מימון היוצר תזרים חודשי שלילי, יפגע במשאבים הכלכליים של המשקיע.
במקרה זה, מתוך 30 שנות עבודה, ואפשרות ליצירת הכנסה פסיבית לפרישה, הוא עלול לבזבז 7 עד 10 שנים של יצירת ערך !
המציאות של בניין בתל אביב או בניין בירוחם היא לא אותה המציאות בעוד הכללים החשבונאיים זהים, אי אפשר לעשות "כלל אצבע" שיתאים לכולם ולפיכך בהכרח הוא יהיה מנותק מהמציאות.
ובכן, ריקוד השם עדיין ממשיך.
הבחירות הגיעו, מחיר למשתכן מתחיל להשמיע חריקות מלבד למקומות הביקוש,
יש טרנד כזה של תקופת בחירות אז העדר קופץ על דירות לפני שייבחר שוב אותו ראש ממשלה ?
אפשר לחתום שהבועה/המצב הנוכחי ממשיך והעלאת הריבית העלובה לא באמת הזיזה.
האם מישהו פה רואה צד אחר? או להמשיך להתרגל לרעיון שאיאלץ לגור בחריש תמורת 150משכורות?