האופטימית
משתמש רגיל
- דירוג
- 977
@האופטימית למרות שאני מסכים עם ההיגיון שבדברייך, (קראתי גם את הפוסט בבלוג), צריך לזכור שפוסטים כאלו ודומיהם, וטיעונים כאלו ודומיהם, נכתבו על ידי אנשים מכובדים לפני שנתיים ולפני שלוש ולפני ארבע ודבר לא קרה.
אני לא אומר שזה שהמחירים לא ירדו עד עכשיו אומר שהם לא ירדו בעתיד, אני רק אומר שאי אפשר לדעת כלום.
נכון נבואות הם לשוטים. לכן ניסיתי לתאר את המצב כפי שהוא עכשיו. ועכשיו, כרגע יש האטה וזו עובדה שניתן לראות בנתונים. אבל אם כן אפשר ללמוד משהו מההסיטוריה זה שיש מחזוריות מסויימת, גם בשוק הנדל"ן. מעבר לכך, יש הרבה דימיון בין ישראל לארה"ב לפני המשבר ולכן זו דעתי. אולי אני טועה, אולי אני לא, כך או כך זאת הדעה שלי וניסיתי לתת את הנתונים שהובילו אותי לדעה זו.
על סמך מה קבעת שבשוק הנדל"ן ניתן לתזמן את השוק, ומה היתה דעתך על רמות המחירים בשנת 2011, הזדמנות קניה ע"פ שיטת הקנה בזול ומכור ביוקר?
ב-2011 ריבית פריים הייתה נשמעת לי כמו קללה, נדמה לי שבדיוק חזרתי מתאילנד אחרי שהשתחררתי ולכן לא ממש הייתה לי דעה בנושא ואין ממש טעם שאדבר עם חוכמה בדיעבד כרגע.
בשוק הנדל"ן התהליכים איטיים יותר מאשר בשוק ההון, יש יותר זמן להגיב ולבחון את המצב. קל מאוד היה לראות בארה"ב שבאותו זמן יש משבר ומאוד זול לקנות, מי שעשה זאת הרוויח בגדול. יש גם פרמטרים נוספים שקורים בזמן משבר נדל"ן כמו למשל בנקים שנותנים פחות אשראי, קושי של אנשים לקנות בתים בעצמם והצפה של השוק בדירות. מכיוון שבניגוד לשוק ההון מדובר כאן בתהליכים שהם מאוד איטיים ופחות נתונים לשגעת כזאת או אחרת כמו למשל איך שהבורסות השתגעו לקראת הבחירות בארה"ב והדברים לא השפיעו כלל על הנדל"ן בארה"ב. הנפילה איטית יותר וכך גם ההתאוששות בנדל"ן ולכן קל יותר לתזמן את השוק.