רוני
משתמש בכיר
- דירוג
- 5,818
אם ב - 2011 ריבית פריים נשמעה לך כמו קללה, אני מניח שגם ב - 2008 לא היית מומחית להערכת שווי נכסים ותזמון מחירי נדל"ן מסביב לעולם.
בכל מקרה, להגיד שבתחתית של 2008 (או 9) היה זול, זו חוכמה בדיעבד. אם היה כל כך ברור מתי זול ומתי יקר, לא היו תנודות כ"כ קיצוניות מלכתחילה.
אני בטוח שאפשר למצוא דוגמאות בשוק הנדל"ן שמחירי נכסים בעיר או מדינה כלשהי ספגו ירידות מאוד משמעותיות (איתות קניה), אבל כעבור עשור למשל התברר שהם למעשה היו יקרים בדיעבד ביחס להיום. בזמן שמחכים מפסידים תשואה שוטפת.
ואם את מאמינה שהיית יודעת להבחין ששוק הנדל"ן האמריקאי אותת על קניה, וכדובקת באג'נדה של ('די קל לתזמן את הנדל"ן כי השוק איטי ומחזורי), קצת מוזר שאת לא יכולה להביע דעה על נדל"ן בישראל 2011. (קניה/מכירה/ניטרלי?).
בכל מקרה בשביל לבדוק את יכולת התזמון שלך באמת, את צריכה לקחת את כל הנתונים הגולמיים ולנסות לברר כמה פעמים היית מקבלת איתותי שווא שהתבררו כשגוים. לומר בדיעבר הייתי מוכרת ב - 74, קונה ב - 79, מוכרת ב - 86, קונה ב - 89, מוכרת ב - 96, קונה ב - 2008, וב - 2011 אני לא יודעת, וב - 2016 גם לא ברור עדיין נחכה נראה מה יקרה - (אני יודע שלא אמרת שום דבר מהנ"ל, מקצין בכוונה), זו לא חוכמה גדולה בעיני.
שוק הנדל"ן ניתן לתזמון, דוגמאות של רכישות אמיתיות: רכישת דירת מגורים מתוזמנת בת"א ביולי 88, רכישת נכסים כמשקיע לונדון 99, בוקרשט, פראג 99, ו- 2000, טורונטו 2001, מכירת כל הנכסים שנרכשו החל מתחילת 2005 ועד 23/5/2005 (לונדון, שער חליפין פאונד מול השקל 8.3) שנתיים, שלוש לפני המשבר הגדול(2007,2008).
רכישה גדולה ומשמעותית בתל אביב באוקטובר 2006, מכירת הנכס לאחר 8 שנים ולאחר עליה במחיר של 230% באוקטובר 2014, הקטנת פוזיציה רכישת נכס קטן להשכרה, 3 חדרים בצפון הישן של תל אביב ( עיתוי גרוע למרות שהמחירים עלו מאז, אישתי הטילה וטו, דרשה נכס אחד לפחות בישראל, הייתה לי עסקה של בניין במרכז ברצלונה בן 8 דירות מושכר בתשואה נטו של 6% בסכום של מליון יורו, 50% מימון אטרקטיבי ל 20 שנים, האסטרטגיה היתה למכור דירה או שניים לאחר 7 עד 10 שנים של סילוק חלק מהמשכנתא וניצול עליית המחירים כדי לסלק את יתר המימון בטווח בינוני, השוק בברצלונה עלה מאז 25%).
תחילת רכישות במיקומים שונים באנגליה וארה"ב החל מתחילת 2011.
כדי לדעת לתזמן היכן להשקיע דרוש ידע, נסיון, ומעקב מראש אחר שווקים מסויימים, המעקב מתמקד במצב הפוליטי, ליגליזציה, מצב כלכלי ברמת המיקרו והמקרו, ריבית השוק, שערי החליפין של המטבעות, זמינות במשכנתאות או משבר אשראי, מיסוי, מגמת שוק הנדל"ן בו השוק נמצא, לדעת לפעול הפוך מהעדר,
ויותר מכל יש צורך ביכולת לקבל החלטות כיצד, מתי ואיך לפעול ( רכישה בארה"ב במיקום ושוק שהיה בו אחוז מאוד גבוה של נכסים ריקים ובכינוס נכסים בתחילת שנת 2011), וכמו כן יש צורך בבחירת אסטרטגיה ובמבנה השקעה מתאימים.
נערך לאחרונה ב: