בסך הכל הארצי שיעור הגרים בבעלות לעומת בעלי דירה לא השתנה. מעבר לכך, כיון שלא יתווספו דירות לשוק, לא חושב שתהיה השפעה על מחירי שכר הדירה. עדיין אותו מס' דיירים יגורו באותו מס' דירות.
אני אישית לא מאמין למילה שכתוב בעיתון/אתר שלהם, מטרתם היחידה היא למכור, אני מדבר על ניסיון אישי שלי + נתונים של הלמ"ס. דווקא בדירות חדשות מקבלן אין שום ירידת מחירים בת"א ודווקא ההפך הוא הנכון אבל האטה אני לא יודע אם יש או אין.
שוק יורד נוגד את האינטרס של המתווכים, בשוק יורד אין להם עסקאות, ובכל זאת הם מצהירים על מגמה שמשתנה,
בהחלט יקח זמן כדי להפנים שלא מדובר בנתונים ארעיים אלא בשוק יורד, ימים יגידו.
@ברננקי
אם אדם חוזה את העתיד, ולצעוק "בועה" זה בהחלט סוג של חיזוי, חובה עליו לסחוב את הסיכון הזה איתו. שאם לא יעשה זאת, יפיל את הסיכון על אחרים.
כוונתי היא אולי עם דעה של בן אדם, הוא יוכל להשפיע על התנהגותם של אנשים (במיוחד אם יש לו שם בפורום הזה) ובכך להפיל את הסיכון שהוא טוען לעצמו על אחרים.
נסים טלאב מסביר את זה יותר טוב.
לא השתכנעתי. הנה: בועה בועה. ואני לא בפוזיציית שורט. אני לא מפיל שום סיכון על אף אחד, אנשים לוקחים סיכונים על עצמם.
ישנם הרבה משקיעים שבוחרים לא להשקיע באג"ח בגלל שהתשואות נמוכות והם צופים ירידת מחירים עקב עליית ריבית. האם הם לא בסדר כי הם סתם לא משקיעים באג"ח ולא גם בשורט עליו? הם בסדר גמור.
התרחיש האופטימי היחיד האפשרי הוא פריצת דרך טכנולוגית שייצר כל כך הרבה תועלת שהחיסכונות החדשים שיווצרו יוכלו לתמוך בפרוייקטים שהוקמו תחת עיוות ריבית. אחרת, אין דרך לזה להגמר בצורה לא כואבת- או בהיפראינפלציה או בדיפלצית אשראי. זה קשור למבנה הייצור, העדפת הזמן, והתפקיד של הריבית בתיאום בין השניים ורצונות הצרכנים.
אם אדם חוזה את העתיד, ולצעוק "בועה" זה בהחלט סוג של חיזוי, חובה עליו לסחוב את הסיכון הזה איתו. שאם לא יעשה זאת, יפיל את הסיכון על אחרים.
כוונתי היא אולי עם דעה של בן אדם, הוא יוכל להשפיע על התנהגותם של אנשים (במיוחד אם יש לו שם בפורום הזה) ובכך להפיל את הסיכון שהוא טוען לעצמו על אחרים.
נסים טלאב מסביר את זה יותר טוב.
מה שכתבתי למעלה היה כמובן בצחוק , אבל יש לי סיפור אמיתי שקשור לזה.
לפני 3-4 חודשים חפשתי דירה למגורים לקרובי משפחה בכ"ס, מצאנו דירה נחמדה במחיר סביר, אך בסוף ירדנו מזה בגלל נסיבות חיצוניות שדחו המעבר. עברה לי אז המחשבה בראש לקנות הדירה בכל מקרה כדי לקבע המצב, אבל החלטתי לא להסתכן.
היום אותה דירה עדיין עומדת למכירה בדיוק באותו המחיר.
מה זה אומר לי? זה אומר לי שהשוק לא בורח לשום מקום ואני יכול להמתין. שום כתבה של למ"ס או שמאים לא ישנה את זה. מבחינתי זה המצב הרלבנטי לי בשטח.
אם זה יקרה עוד למספיק אנשים, השוק יעצר. לדעתי אנחנו כבר שם.
אני לא מאמין בקריסה כי זה לא האופי של השוק, אבל קפאון נומינלי תוך שחיקה ראלית ל5- 10 שנים קרובות זה התסריט הסביר בעיני.