• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אין כבר דבר כזה פרטיות?

והעדכון הגדול (תיקון 13) לחוק הגנת הפרטיות נכנס לתוקף פעיל החודש
נראה לי שההתמקדות היא בשמירת המידע מפני התקפות סייבר, נהלים יותר קשוחים להגנת המידע ופיצוי במקרה של דליפת מידע.

לגבי חברות שאוספות את המידע שלנו, שאנחנו מוסרים להם בהסכמתנו , פה אין חידוש. אז כשתרצה לקבוע תור, תיאלץ להכניס פרטים אישיים ובלי משים, בדף האחרון, יהיה סימון שאתה מסכים שהמידע ימסר לצד שלישי.

חידשתי לאחרונה דרכון,
וכששאלתי אם אני צריך למצלא טופס בכדי לא לשמור את הטביעת אצבע שלי במאגר,
הפקידה אמרה אל תדאג זה לא נשמר, ההפך, מי שרוצה שישמר זה טופסיאדה ארוכה.
האמנתי

האם גוף ממשלתי נכנס במסגרת חוק זה?

@משקיע ממוצע
האם חוק הגנת הפרטיות חל על גופים ממשלתיים? כן.
אבל אני גם מניח שכל החוקים שקשורים לת"ז/דרכונים מנוסחים כך שיהיה אפשר לקחת ולשמור את המידע הביומטרי שהם רוצים.

להבנתי טביעות אצבע הן לא חובה, אבל גם לא אסורות.
אם זכור לי נכון, היתה כוונה למחוק אותן לגמרי. אבל התוכנית נדחתה כמה פעמים, ולאחרונה עד מאי 2026.

מצד שני, הם שומרים תמונות, שבימינו גם יכולות לשמש לזיהוי. ובניגוד לטביעות אצבע, גם זיהוי מרחוק ע"י דברים כגון מצלמות מקריות ברחוב.
אמנם מחקו לאחרונה את המאגר הנפרד של רשות האוכלוסין, אבל ברור שלא את המרכזי.

נערך לאחרונה ב:
בארץ אין דבר כזה פרטיות.
גם בארה"ב מתחילה הפרטיות להישחק. כמעט כל מוסד פיננסי (או חברת פינטק) בארה"ב, מבקשים צילום של הדרכון שלך כשאתה פותח חשבון.

גם אימות זהות ב-LinkedIn דורש צילום דרכון.

המושגים שהכרנו במאה הקודמת משתנים במהירות...

גם בארה"ב מתחילה הפרטיות להישחק. כמעט כל מוסד פיננסי (או חברת פינטק) בארה"ב, מבקשים צילום של הדרכון שלך כשאתה פותח חשבון.

גם אימות זהות ב-LinkedIn דורש צילום דרכון.

המושגים שהכרנו במאה הקודמת משתנים במהירות...
יכול להיות שהתכוונת לאנונימיות. זה לא אותו דבר כמו פרטיות.

זה אחד השרשורים החשובים שקראתי. הוא התחיל מזמן, עם הערה על החברה החיצונית שמנהלת את התורים הממשלתיים. אני זוכר שהתרעמתי על זה בעבר ואולי זה היה בפייסבוק ושמישהו מהחברה ההיא אפילו חזר אלי וירד עלי שם והבהיר שהם ממש לא אוספים מידע ולא מוכרים אותו וכו'. אבל הנקודה העמוקה היא שהמדינה יודעת הכל, וחלק מהאיסוף מופרט וחלק לא. והיום אני מבין שזה לא הכי חשוב.

עדיף במובן מסוים שיהיה מופרט ומפוזר כי לפחות יהיה חשוף לביקורת הדדית, ולא רק מנוהל במרתפי שירותי הביטחון במשרד ראש הממשלה.

בינתיים מתהווה היבט מדאיג נוסף וחדש של התופעה הזו. גם המידע עלינו נאסף, והוא גם משמש לקבלת החלטות *אוטומטיות* עלינו.

דוגמה קטנה - אני ניגש לאתר האישי של רשות המיסים כדי לקבל מענק מלחמה. האתר "יודע" שיש לי חשבון בנק כלשהו שבמקרה נסגר לפני 20 שנה ולכן לא מוכן להתחיל את תהליך ההפקדה עד שהחשבון הנוכחי שלי לא ישוייך. בעולם הלא מושלם הנוכחי, שייוך החשבון החדש נכשל בגלל איזה באג. יוצא שאני לא יכול לקבל את המענק ומי שקבע את זה הוא המחשב.

עכשיו, תארו לכם את אותו הסיפור עם פי מאה מידע (שכבר נאסף) ועוד שליטה מרכזית. החלטות כמו אישור משכנתא, אישור יציאה מהארץ, גובה הריבית על הלוואה, זכאות לשירותים, הנחה בארנונה, הרשמה לבית ספר - תוסיפו מה שהדמיון שלכם מרשה - יהיו תלויות בשיקול הדעת של אלגוריתם שיסרוק את "התיק" שלכם שיכלול מידע שלם על ההתנהגות האזרחית, צבאית וצרכנית שלכם.

ורק עוד צעד קטנטן קדימה והעתיד הזה הוא בעצם ההווה של הערבים בשטחים - המדינה יודעת הכל על כל אחד והשבכ משתמש בזה כדי להפעיל לחץ ולהשיג מטרות בטחוניות ולתת ולשלול אישורי עבודה . כלומר שליטה מוחלטת באוכלוסיה ברמה שאםילו בתוך ישראל אדם מוצא עצמו בכלא על פוסט בפייסבוק,.

אני לא אופטימי בכלל בנוגע לזה. אגב, התגובות האנונימיות שלנו כאן בפורום כבר מזמן קלות לזיהוי ושיוך. מי שבאמת רוצה ויש לו טיפלה משאבים יוכל לגלות. בבקשה לא לנסות עלי...

אני מעדיף שמחשב יבדוק אוטומטית מאשר שיהיה צריך לחכות לעיבוד של פקידים, ובטח אם זה ידרוש אינטראקציה איתם.
אם יש באג, אפשר לקוות וצריך שיתקנו אותו. תיקון אחד מרכזי יפתור את הבעיה לכל המשתמשים.

מבחינת אבטחה, אני לא חושב שעדיף פיזור נתונים אישיים במקומות שונים, כי רובם יהיו עם רמת אבטחה מפוקפקת, ולא באמת תהיה בקרה על גופים קטנים.
מבחינת ריכוז מידע אצל גוף אחד, אני חושב שזה בעייתי אצל כולם, אבל הייתי סומך פחות על גופים פרטיים ומסחריים.

התגובות האנונימיות שלנו כאן בפורום כבר מזמן קלות לזיהוי ושיוך.
תלוי עד כמה המשתמש מגלה דברים ייחודיים, ומצד התוקף, איזה בסיסי נתונים נגישים לו ואיזה תוכנות עיבוד נתונים.
לפחות כרגע, לא נראה לי שזה ישים ברוב המקרים.
זה יהיה קרוב יותר כשתהיה, אם לא כבר היתה, התקדמות ב-big data שדומה להבדל בין פוטושופ ידני לעומת generative AI גרפי.

יכול להיות שהתכוונת לאנונימיות. זה לא אותו דבר כמו פרטיות.
אבטחה היא דבר שונה, אבל אנונימיות ופרטיות נראים לי די קרובים?
או לפחות, פרטיות היא superset של אנונימיות.
כמובן שעדיפה פרטיות ע"י מיזעור מידע ולא ע"י שמירת מידע אנונימית.

נערך לאחרונה ב:
אבטחה היא דבר שונה, אבל אנונימיות ופרטיות נראים לי די קרובים?
או לפחות, פרטיות היא superset של אנונימיות.
כמובן שעדיפה פרטיות ע"י מיזעור מידע ולא ע"י שמירת מידע אנונימית.
אנונימיות פירושה הסתרת הזהות.

פרטיות היא הזכות לשלוט על המידע האישי שלך, כולל מי יכול לגשת אליו, איך הוא נאסף ונשמר, ומה עושים איתו. פרטיות יכולה להתקיים גם כשהזהות ידועה.

כש @ToshavHozerVatik מתרעם על כך שהוא נאלץ לחשוף את הזהות האמיתית שלו כתנאי לפתיחת חשבון בנק, נראה שהוא מתכוון לרצון באנונימיות.

כש @ToshavHozerVatik מתרעם על כך שהוא נאלץ לחשוף את הזהות האמיתית שלו כתנאי לפתיחת חשבון בנק, נראה שהוא מתכוון לרצון באנונימיות.
לא התכוונתי לאנונימיות. התכוונתי לכך שאינספור עותקים של צילום הדרכון שלך לא יסתובבו במאגרי מידע של חברות פרטיות (בנקים, fintech companies, וכו'). למרות מאמציהן למנוע פריצות למאגרי המידע שלהן, אפילו הגדולות והעשירות שבהן אינן מצליחות למנוע אותן לגמרי.

דוגמה טריה יחסית: https://news.trendmicro.com/2025/08/26/google-data-breach-gmail/

אגב, לא התרעמתי אלא ציינתי עובדה. ברור שהקשחת הדרישות להזדהות באה עקב הצורך למנוע fraud שמשתולל היום ברמות שלא היו לפני 30 שנה.

נכנסתי לאתר של בנק לאומי וקפצה הודעה על שינוי בתנאי הפרטיות - המון אותיות קטנות ואין שום אפשרות להמשיך בפעילות בלי ללחוץ על הסכמה. בין השאר אתה ״מסכים״ שהבנק יעביר מידע שלך לצדדים שלישיים.

נכנסתי לאתר של בנק לאומי וקפצה הודעה על שינוי בתנאי הפרטיות - המון אותיות קטנות ואין שום אפשרות להמשיך בפעילות בלי ללחוץ על הסכמה. בין השאר אתה ״מסכים״ שהבנק יעביר מידע שלך לצדדים שלישיים.

אין דרך to opt-out עם שיחת טלפון או משהו כזה?

אם להסתמך על האמור בעמוד הבא, זה גוגל, שתיים אחרות שלא ברור מה הקשר, ועוד אחרות שלא מפורטות בפירוש.
https://leumi.co.il/he/Articles/privacy_policy

צדדים שלישיים
אנחנו עובדים עם טכנולוגיות אוספות מידע של צדדים שלישיים כמו Google, Meta ו- LinkedIn לצורכי פרסום וניתוח ביצועים. אנחנו משתפים איתם מידע אישי ומקבלים מהם מידע למטרות אלה. הפעילות של אותם גופים כפופה למדיניות הפרטיות שלהם ומתבצעת באחריותם. אנחנו ממליצים לעיין במדיניות הפרטיות של גופים אלה.

כמו אתרים ממשלתיים, גוגל צריכה לדעת הכל.

מעניין שכתוב "מידע אישי" בלי סייג. אז לכאורה הבנק יכול לתת להן הכל.

אגב...
גוגל דורשת עכשיו ממפתחים, גם כאלו שלא מעלים את האפליקציות לגוגל פליי אלא מפיצים אותן כAPK, להזדהות
כתבתי פוסט על זה בבלוג שלי.

אם להסתמך על האמור בעמוד הבא, זה גוגל, שתיים אחרות שלא ברור מה הקשר, ועוד אחרות שלא מפורטות בפירוש.
״מוסדות פיננסיים וספקי תשלומים - למשל, בנקים אחרים, חברות ביטוח, בורסות לניירות ערך, נותני שירותי תשלום, חברות כרטיסי אשראי; גורמים נוספים - ... הגנה על האינטרסים שלנו, מניעת נזקים, או לצורך הליכים משפטיים.
אתם מסכימים שמסירת מידע לצדדים שלישיים כמתואר במדיניות הפרטיות לא תהווה הפרה של חובת הסודיות.״

הבנק לקח לעצמו צ׳ק פתוח להעביר פרטים לכל מי שהבנק מחליט להעביר פרטים, בלי שתדרש ממך הסכמה, ואפילו בלי להודיע לך.

וכמובן שאם הפרטים משמשים להונאת קשישים, או בכלל, הבנק פטר עצמו מאחריות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
The Stoic בית פרטי, יש דבר כזה במרכז? נדל"ן 78
א יש דבר כזה עורך דין לרכישת דירה שלא לוקח 0.5% ? נדל"ן 24
ביולוג ירושלמי קצבת פרישה (פנסיה) גבוהה מדי? יש דבר כזה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 101
B הודעה פרטית יש דבר כזה פה? אוף טופיק 2
S מדריך נדל״ן דומה למאמר מייק, קיים דבר כזה? נדל"ן 13
P מחפש מחשבוני פנסיה להשוואת דמי ניהול ומסלולי תשואות, יש דבר כזה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
א סנופי לא מגודר בקרן פנסיה/השתלמות - יש דבר כזה? שוק ההון 12
T מערכת סולארית קטנה ניידת יש דבר כזה ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
שם משתמש בעייתי האם יש דבר כזה חיסכון בבנק עם ריבית מעל 2% לשנה? צרכנות פיננסית 5
אiהד תעודה או קרן מנוטרלת הייטק? יש כזה דבר? שוק ההון 14
C מבצעים ״אמיתיים״ - יש דבר כזה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
R מיצוי מחיר של דירה (יש דבר כזה?) נדל"ן 41
klayhamn כמה מס משלמים על דבר כזה? פוסטים מאיכות נמוכה 2
יבגני_ל האם יש דבר כזה כ"תועלת פוחתת" בהמשך הפרשה שוטפת מהמשכורת לחיסכון אוף טופיק 10
סול מוצרי טבע סולידיים - יש דבר כזה? צרכנות פיננסית 12
M השקעה פאסיבית מנכס דיגיטלי - יש דבר כזה? פוסטים מאיכות נמוכה 2
סול השקעות פטורות לפנסיונרים - יש דבר כזה? צרכנות פיננסית 36
2028_שנת_פרישה אצולת הדיבידנד הישראלית - יש דבר כזה? פוסטים מאיכות נמוכה 13
LtWorf All Tech ETF – יש דבר כזה? שוק ההון 17
ד חזרה ללימודים -רלוונטי היום אפילו לשקול דבר כזה??? התפתחות אישית 13
V יעוץ מס לשכירים - יש דבר כזה? צרכנות פיננסית 8
S קרן משקיע באגח צוברת דיבידנדים, יש דבר כזה? שוק ההון 29
ד כרטיס דביט חוץ בנקאי-קיים דבר כזה? צרכנות פיננסית 13
נ טאבלט שניתן לתיקון יש דבר כזה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
G בית השקעות בלי עמלת מינימום חודשית - יש דבר כזה? שוק ההון 8
R ביגוד תרמי זול-יש דבר כזה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
א אג"ח ארהב ממונף, יש דבר כזה שוק ההון 9
אנא-אל יש דבר כזה מקלדת בלוטוס וגם usb? אוף טופיק 1
אנא-אל כבר המציאו כזה דבר? (מחשב/טאבלט) אוף טופיק 22
I עבודה עם ביקוש תמידי-יש דבר כזה? אוף טופיק 18
מ האם יש דבר כזה קבוצת רכישה לפקדון צרכנות פיננסית 6
Y פג תוקף על כספי הפיצויים בפנסיה. יש דבר כזה? צרכנות פיננסית 8
ת בסופו של דבר קרן כספית כן מייצרת תשואה ריאלית חיובית? שוק ההון 43
א תיק שבסופו של דבר מיועד לקניית דירה שוק ההון 56
A אני לא מבין שום דבר בכלכלה...מאיפה להתחיל? עדיפות לספר שמע אוף טופיק 17
L איך העלאת הריבית תוריד את מחירי הדיור- אם כבר תעלה אותם בסופו של דבר נדל"ן 610
ב טעויות של מתחילים? עד כמה תיק מנוהל זה דבר גרוע? שוק ההון 20
amikal למה האירית עם תשואה נמוכה יותר מהישראלית שמחקה אותו דבר? שוק ההון 25
L איפה ניתן לראות תשקיף או דבר דומה, לקרן אמריקאית? שוק ההון 1
T האם שכר מנהל קרן ונאמן הם דמי ניהול לכל דבר? שוק ההון 9
כ שאלה ליודעי דבר בנושא יינות מומלצים אוף טופיק 41
unrealx למה לא כתוב שום דבר על הקרן מחקה הזאת בעניין ההפיכה לקרנות סל? שוק ההון 5
ק שיווק שותפים(לא פירסומת לשום דבר ספציפי) זה באמת משהו שווה אוף טופיק 6
ה "בסופו של דבר יש לנו תיק השעות אחד"? עזרה בעניין זה! שוק ההון 13
yossik אל תשמרו שום דבר חשוב בשרותי ענן לפני שיצרתם גיבוי במחשב האישי. אוף טופיק 20
M יועץ מתח נמוך - מה זה והאם אנחנו צריכים אחד כזה? נדל"ן 14
A הגשת דוח שנתי 1301 - כזה פשוט עבורי? שוק ההון 6
ת הפסד הון מועבר, דוח מקוצר-יש כזה? מיסים 6
I חוק חינוך חינם עד גיל 3 - יש כזה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 110
A "דוחות מס/הערכות מס של השלוש השנים האחרונות" איך אני מוצא משהו כזה? מיסים 3

נושאים דומים

Back
למעלה